Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadMancs
veterán
Nem is tagadják amúgy (na jó nem reklámozzák) hogy gáz a helyzet. Voda utolsó években nagy ívben sz.rt az egészre, tudta hogy el fogja adni. 4IG meg mostanra jutott el odáig hogy összeszervezte a dolgokat. Márciusban volt a bejelentés (nem a lakosság számára) hogy mik a tervek az elkövetkezendő évekre. Ha mine megvalósítják (ez érdekük), simán az élre ugrik a jövőben.
-
8
senior tag
IX kerben egy adott helyen, ahol sokat használom, még sosem mértem ennyit, hétvégén sem, rosszabb időszakokban 1-2Mbit, jobb időszakokban 8-10Mbit
Remélem így is marad, fingers crossed
-
cs.zs.
veterán
Nem, azért annyira nem tragikus a helyzet !
~8000 Ft volt eddig, most tavasszal ~9000 Ft lett havonta az olyan Yettel csomagunk, hogy 275 perc beszélgetés + korlátlan adat. Erre (a 8000 Ft-ra) 2023 aug(?) -szeptemberben írtunk alá 2 évet, és ezért 100.000.- Ft készülékkedvezményt kaptunk. Akkor a piaci árakkal tökéletesen megegyező listaárból 100.000. Ft kedvezménnyel el is egy eszközt. (egy tabletet)
Akkor már megvolt az 5.990.- forintos Netfone előfizunk, amiben ugye korlátlan beszélgetés + 100GB adat van (ez most tavasztól ~7000 Ft), de piaci áras készülékárból nem igazán adtak/adnak ekkora kedvezményt.
Abszolút pariban volt/van a 2 ajánlat. -
p2pp
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Mondjuk pl az 5000 helyett tutira nem fizetnék 10-15.000 havonta!
Nem véletlen a Yettel nagyon grága lett!
Anno a HD csomagom 5500 volt. Most egy hasonló csomag is vagy 14000!
Netfone 100 perc 100GB az emelés előtt, amikor utolsóként sikerült lecsapni rá 5000 volt.
Most egy kicsit jóval több lett, de még így is fele annyi, mint báhol máshol.
(Ami nem Flotta) Csak nekem számít ennyire az Ár/Érték arány? -
MadMancs
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Akinek nincs hűség, annak a legegyszerűbb pont megszüntetni. Te se vállaltál semmit, szolgáltató se.
De mondom, valószínűleg nem fogják bántani amíg van futó hűség, gondolom nem is kevés.
-
MadMancs
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Yettel mindent megtesz hogy válts, akár hazudik is, de nem szüntethetik meg egyik napról a másikra a csomagot, most lezárták, de gondolom akkor vezetik ki ha az összes hűség lejárt, addig minimum maradnia kell.
-
trec12
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Egyelőre a Netfone ami jó alternatíva meg amúgy is. Jövő hónapban kijön a KÜF is az új lehetőségekkel. Ezt ígérik.
-
WhiteWalker
nagyúr
Köszi. Tehát semmi hátránya nincs , csak annyi hogy a Vodafone hálózatát "bérlik" vagyis használják.
Csak azért kérdem mert épp beszántják a Yetteles Kedvező Üzleti Flottát és kellene más alternatíva és árban ez hasonló még hozzá. Én leginkább a fővárosban vagyok , szóval ott rendben van a Vodafone térerő is - gondolom én.
-
4Grider
félisten
Így van, ott mindenki a yetivel szerződött. Ennek ellenére a yeti kereskedők hívogatják végig a 40e embert és arra hivatkozva, hogy a szolgáltató szerződése megszűnt a credit prime-al, próbálják őket jóval drágább díjcsomagokra váltásra rábeszélni. Akinek persze van egy kis esze, ebbe nem megy bele, de egyelőre úgy néz ki, elég eredményes az akció...
-
cs.zs.
veterán
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Szia,
azért "virtuális", mert nincs saját kiépített fizikai hálózata, hanem pl a Vodafone hálózatát használja (kinek-milyen szerződése van). Ahol mi lakunk-jövünk-megyünk, ott jó a Voda-lefedettség, így jó választás ez az előfizu. A miénk 2023 március óta ketyeg, jelenleg már hűség nélkül, de nincs okunk megszűntetni.
Yettel kedvezőflotta még ami hasonlóan olcsó. -
WhiteWalker
nagyúr
Sziasztok.
Nem ismerem ezt a "szolgáltatót".
Miben másabb , vagy rosszabb hogy ez virtuális? -
steele80
senior tag
Sziasztok! Ha jól látom akkor a Netfone-nál nincs az appnak olyan funkciója, ami valós időben mutatja az elfogyasztott adatot és perceket?
-
csaszi75
őstag
Jah az EE elég jó a két előző hálózat összevonásával.. de úgy olvastam, hogy igyekszik minden operátor:
https://www.opensignal.com/2024/03/26/vodafone-and-3-set-to-create-uks-leading-mobile-coverage-network-post-merger
Vs tavaly:
https://www.opensignal.com/reports/2023/09/uk/mobile-network-experience
A 3 és a Vodafone állt össze.. -
E300TD
tag
Roaming London - Telekom háló.
Na, valahogy így kell működnie egy szolgáltatásnak. Azonnal kapcsolódott automatikusan, Three és EE hálózatot váltogatja 4G+-on, semmi szakadozás vagy kimaradás.
Szinte pontosan egy éve, még voda hálózaton egy rémálom volt ... -
E300TD
tag
válasz
martonl
üzenetére
Ezzel az emberrel ne vitatkozz, teljesen értelmetlen. Vagy annyira aluliskolázott, hogy képtelen egy egyszerű mondatot értelmezni - privátban írt, nem akarom megosztani itt, mert nem elegáns, de képtelen megérteni, hogy az osszák és az osztják is helyes alak, de bizonyos jelentésre nem használható egyik helyett a másik. Mondjuk ez általános iskola nagyon alsó tagozat - vagy direkt csinálja, akkor pedig azért ne ...
-
MadMancs
veterán
válasz
martonl
üzenetére
Végülis ez is, de van egy online felület. Nem tudom már hogy találtam rá. Beírtam a saját számom valahova NMHH oldalán, onnan kiírta ez a szám melyik szolgáltató melyik számmezejébe tartozik, ott pedig egy link hogy az adott szolgáltatóhoz milyen további számmezők tartoznak jelenleg, és melyeket foglalt le későbbi használatra.
-
martonl
senior tag
válasz
MadMancs
üzenetére
Elvileg ez lesz az.
Mármint ha letöltöd a táblázatot. Kicsit hülyén, de gondolom ott van az összes. Ideértve persze a vezetékes és a nomadikus (de hülyén hangzik, pedig a 21-es körzetet így hívják tudtommal) körzetbeli számmezőket. -
MadMancs
veterán
válasz
martonl
üzenetére
31 es körzet igen a Telekom hálón használt számmező, és igen van saját 70 es számmezője Netfone nak, már írtam is, de hát ezeket nem olvassa (nem akarja olvasni). Egyszer már megtaláltam NMHH oldalán , de most nem lelem. De talán 70 800 0000 - 70 805 9999 ami most van használatban, és van még egy tartalék. De erre most hirtelen nem tenném a nyakamat.
De itt van pl a sajátom:
-
MadMancs
veterán
válasz
StarKiller89
üzenetére
Nem lehetséges.
Minden samsungomban ott van ugyanúgy. -
martonl
senior tag
válasz
csaszi75
üzenetére
"Arról volt szó, hogy a SIM kártya az csak egy szitázott Vodafone SIM, amit a Netfone (vodás) userek használnak."
Tehát nem, nem az. Az applikáció sem a kisujjából szedi a Netfone szolgáltatót.
"A SIM kártyának van akármilyen telefonszáma, amit a számhordozás miatt lehet bármely magyar operátortól, de a SIM kártyához tartozó IMSI az 21670xxxxxxxxxx."
De nem akármilyen ám. A Netfone-nak van saját számmezeje. Hogy mi az, majd az okosak megmondják, de 0631-re emlékszem. Lehet, hogy ez még a telekomos időszak alatt volt, de akár lehet 0670-es is, nem muszáj külön körzetnek lennie.
Ugyanis lehet ám új számot is kérni a Netfone-tól.
Önkontrollt meg te gyakorolj első körben.
-
StarKiller89
senior tag
kicsit off: de van tippetek arra, hogy a telefonom (S23) gyári tárcsázó appjában miért nincs benne a hívóazonosító és spam védelem funkció, ennek lehet köze a szolgáltatóhoz? mert kb mióta Netfone-os vagyok azóta tűnt el...
-
4Grider
félisten
válasz
Peter.70
üzenetére
Bármit megtehet a Vodafone még a saját előfizetőivel is, így mindig helyszín és időpontfüggő, hogy kit mennyire sorolnak hátra. Inkább a netfone apn a szűk keresztmetszet (ha a voda éppen nem), de arról válthatsz vodára (csak itthon és akkor nem lesz adatforgalom mérésed).
-
Peter.70
addikt
Sziasztok,
Mennyire valósak azok a " pletykák ", hogy a vodafone " hátrább " sorolja a netfone ügyfeleket a vodás ügyfelekhez képest?
Illetve vannak-e arra vonatkozó tapasztalatok, hogy mennyire gyenge ill. korlátozott ( 100 Mb/s ) a net? -
csaszi75
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Arról volt szó, hogy a SIM kártya az csak egy szitázott Vodafone SIM, amit a Netfone (vodás) userek használnak.
A SIM kártyának van akármilyen telefonszáma, amit a számhordozás miatt lehet bármely magyar operátortól, de a SIM kártyához tartozó IMSI az 21670xxxxxxxxxx.
Nem értik, hogy van olyan, hogy IMSI és nem tudják mire való.
Csak épp így hogy érthetnék meg miről írok, ha csak osszák az észt, de önkontroll meg távol van.
Amúgy meg pont, hogy senki nem ekézi a Netfone-t csak vannak emberek, akik téves hipotéziseket állítanak fel.
Több válaszukban bizonyították, hogy azt gondlák, hogy az IMSI = hálózati azonosító.
S mellesleg a DIGI-s userek IMSI-je az 21603xxxxxxxxxx s ezzel az IMSI szériával roamingolnak a Vodafone 216/70-es MCC/MNC-jén. -
vpanangin
senior tag
És akkor most hol tartunk abban a kérdésben, hogy tudok-e Netfone kártyát használni Vodafonos iPhone 15 telefonomban?
-
martonl
senior tag
Köszi nektek. A kódját nem írja ki, de legalább tudjuk, hogy nem vodás SIM.
Szerk.: puszta kiváncsiságból érdekelne, telekomos kártyára mit mondana az applikáció. A korábban olvasottak alapján az lehet tényleg eredeti telekomos.
-
martonl
senior tag
válasz
MadMancs
üzenetére
SIM Device Info
Androidos telón ez legalább megmondja a SIM operator-t. Kiváncsi vagyok, ha valaki tudja, nézze már meg. Nekem rendesen kiírja az itt roamingoló kártyának a szolgáltatóját és ha jól látom az MNC számát is. MCC helyére országkódot ír, de azt tudjuk, hogy 216. Legyen csaszi75-nek igaza. -
MadMancs
veterán
Nem, az IMSI, valóban 21670 el kezdődik. De akkor néznék furán ha nem azzal kezdődne. IMSI = hálózat + előfizető azonosító.
Viszont DIGi sim el is 21670 el kezdődő az IMSI mivel Voda hálón roamingol.
Szóval továbbra se tudom mit akar ebből kihozni kedves Netfone előfizetés nélküli folyton Netfone-t ekéző forumtárs.
-
MadMancs
veterán
válasz
csaszi75
üzenetére
Csak a pontosság kedvéért, neked van fogalmad arról mi az a HLR? Mi az hogy hol van? Mintha azt kérdeznéd hol van az APN. 216 70 hálózat azonosító nagyon nem a HLR
Igen, Netfone Vodafone hálózatot használ. Jujj, most nagy újdonságot mondtam igaz? Ja nem. És itt kb ki is merül a nagy közösködés.
-
Tiédetis
senior tag
-
MadMancs
veterán
válasz
csaszi75
üzenetére
Nem.
Vodafone soha nem látta Netfone SIM eket, és semmi köze sincs hozzá.
És üzletkötő kizárt hogy rockmobil simet árult. Se eszköz, se jogosultság nincsen hozzá. Pont úgy ahogy PetTel előfizetésekhez se.
Én örülök hogy lelkes vagy, de miért velem ellenkezel folyamatosan, mikor veled ellentétben én látom és részt veszek a belső folyamatokban?
HLR-nek meg semmi köze a SIM-lock hoz.
Illetve külön HLR alatt van Netfone.
70 es előhívó meg semmit nem jelent (Telekom hálózaton amúgy +36 31) NMHH oldalán meg tudod nézni hogy Netfone által használt számmező a Netfone Telecom Kft tulajdona. -
csaszi75
őstag
válasz
MadMancs
üzenetére
Az utána hozzászóló épp azt erősítette meg, amit írtam..
Vodára zárt (lockolt) telefon megy Netfone kártyával.
Szerintem a Vodafone rendeli meg a SIM-et, amit aztán a Netfone megrendel a Vodafone-tól.
Az összes ilyen SIM akkor 216/70-es MCC/MNC kódokkal kell menjen..
Vagyis ez egy Vodafone SIM kártya, csak Netfone szitázás van rajta. Lehetne a szitázás bármi is. (Utólag jutott eszembe. hogy egyszer belebotlottam egy üzletkötőbe, aki RockMobil-t árult
Az is Netfone, csak más a szitázás
)
Meg a Netfone-nak van saját HLR-je? Sztem nincs
A Vodafone HLR-ben vannak berendezve a Netfone SIM-ek. A telefonszám pedig mindenkinek, amit hozott magával, vagy kapott a Netfone/Vodafone párostól.. Amit a Netfone ad SIM kártyát a Vodán keresztül az milyen telefonszám lesz? +3670xxxxxxx ? Nem?
Aki meg hordozza, az a Netfone-hoz hordozza, ami a Vodafone infrastruktúrán él. Nem?
-
Pro Shop
csendes tag
Természetesen megy a vodára zárt telefon netfone kártyával. Most is épp erről írok. i13
-
vpanangin
senior tag
Így, hogy a voda hálózatát használja a Netfone, mennyi esélyem van egy voda SIM lockos telefonban Netfone kártyát használni?
-
Tiédetis
senior tag
-
mhydas99
senior tag
válasz
venom8888
üzenetére
Nem kellene csak akkor ha hibas es gariztatni kell! Egyebkent ha te nem vagy megelegedve vele akkor neked kell jobbat venned es igen szinte biztos hogy a router nem birja el a torrentet. Azert ezek eleg alap routereket adnak a csomagokhoz. Ha geprol torrentezel akkor jobban jarsz ha lan-kabelen at megy nem wifin akkor jo lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óra topik
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- sziku69: Szólánc.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Lenovo L440 laptop - i5-4200M - 4 gb DDR3 ram - 320 gb HDD
- 5 db Konica Minolta bizhub A3 Színes MFP Nyomtató Csomag 1db C258 / 2db C224 / 2db C220
- Zsír DELL XPS 13 Plus 9320 Ultrabook laptop, -70% 13,4" i7-1260P 12Mag 16/512 FHD+ /Millió! Ft/
- AMD Ryzen 5 8500G 6-Core 3.5GHz AM5 Box - PCX garancia 2028.10.06.
- FELÚJÍTOTT (Refubished) Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti Golyóálló Laptop -50% Ryzen 5 PRO 16/256 FHD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB ZALMAN i3 NEO be quiet! 700W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4160
- Hario MINI MILL SLIM PLUS tekerőt keresek, mert elveszett
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Gondolom Huawei a beszállító...