Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lordi88
csendes tag
Sziasztok!
Eljött az ideje, hogy One-ról váltsunk a családommal. Az lenne elsőkörben a kérdésem, hogy ha egy ügyintézőt felkeresek, hogy 4-en szeretnénk váltani a Netfone-ra, akkor vannak még extra kedvezmények, vagy minden esetben a feltüntetett díjak a mérvadóak?
-
csabi98
tag
Sziasztok.
Pénteken azaz 26.-án lesz 1 hónapja,hogy online megrendeltem a csomagot és másnap hívott is az ügyintéző. De a Netfone részéről még adategyeztetés ügyében azóta sem történt semmi sem.
Ez One-ról való átállás esetében kb. Mennyi idő után szokott megtörténni? Ügyintéző aki hívott ő 4-6hetet mondott. A Netfone ügyfélszolgálatot messenger chaten megkérdezve elmondásuk alapján a One-ról a leghosszabb idejű az átállás ami 6-8hetet is igénybe vehet.
Kinek milyen infója van esetleg?
-
MadMancs
veterán
válasz
boborján2
üzenetére
Régen volt hogy netfone APN hátra volt sorolva (technikai hiba miatt) De ez már rég megszűnt. Sőt, mióta One kb konden saját csomagját limitálja, inkább fordult a helyzet.
Illetve az se utolsó szempont hogy voda APN-nek működnie se szabadna, ha egyszer lelövik, átáll One saját nevű APN re ahogy tervezték is, akkor meg csodálkozik sok ember hogy miért nincs net.
-
boborján2
senior tag
válasz
enginev3.0
üzenetére
Szerintem igen.
Ha vodafone van beállítva akkor az app nem méri a net forgalmat,legalábbis régen így volt. De a telefon saját mérése egyébként közel ugyanaz.
Ha netfone van beallítva akkor pl. nálam tiktokon egy árva videó sem tölt be.
Így maradt a vodafone.
-
enginev3.0
félisten
Itthon mindegy hogy vodafone vagy netfone apn-t használok? Van előnye vagy hátránya bármelyiknek is a másikkal szemben?
-
MadMancs
veterán
Szia,
Igen 50Gb ból 16Gb használható fel roamingban. Arra érdemes figyelni hogy ha tegyük fel úgy megy ki hogy már csak 10Gb keret van mert 40et itthon elhasznált akkor már kint is csak max 10Gb amit fel tud használni.
APN fontos. Ha most vodafone-os van neki beállítva akkor át kell írni internet.netfone.hu ra . Ne legyen vodás és Netfone profil is egyszerre mert néhány telefon szeret váltogatni és roamingban csak netfone os működik.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sziasztok!
Hamarosan utazunk spanyolba, a lányomnak netfone az előfizetése.
50GB nettel. Ha jól tudom, akkor ez ott max 16GB?
Iphone 16 pro-ja van, ha kell valamit állítania, akkor mit és hogyan?
Előre is köszi a választ.
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz
n.jozsef91
üzenetére
Vodafone-os adótornyokat használ a Nefone, szóval ugyan az a térerő és a lefedettség. Én rendszeresen járok a környező országokba, egyedül a hegyek által körülvett helyeken nincs térerő(nyilván) de ott bátyám Yetteles kártyájának sincsen.
-
4Grider
félisten
válasz
n.jozsef91
üzenetére
Ugyanaz a szolgáltató (a One) mindkét hálózat mögött, tehát a térerő nem változhat.
A roaming is elvileg ugyanaz, gyakorlatilag többen jeleztek az általad írt országokban roaming problémát netfone sim-el. -
n.jozsef91
újonc
Sziasztok!
Azoktól érdeklődnék, akik ONE-ról váltottak Netfone-ra. Rosszabb-e a mobilnet, mint eddig volt? Van-e bármi változás térerő szempontjából?
A roaming lenne nagyon fontos kérdés még. Ausztria, Olaszország, Spanyolország, Anglia, stb országokban működik-e rendesen a mobilnet? Van-e, ahol egyáltalán nem? -
Dr.Én
veterán
válasz
boborján2
üzenetére
Nem a gyártónak küldi vissza. Hanem szerződésben van egy szervizzel itthon, amire eszméletlen sok a panasz.
Nekem az a problémám a telefonnal mióta megvettem hogy a kijelző nem ébred fel vagy lefagy és az ujjlenyomat olvasó vakító fehéren világít naponta többször is. . Hívnak és nem látom hogy ki az aki hív. Vagy magától kikapcsol a telefon.
Visszaküldtem gariban. Videókkal alátámasztva a problémát és szerintük semmi baja nincs a telefonnak.
Kétszer vissza küldtem és mindegyik alkalommal jó xiaomi 12t szerintük.
Most lesz három éves a telefon és azóta is fent áll a probléma nála.
De most év végén cserélem már talán
-
csibor
addikt
Franciaország tökéletes roaming szempontjából. 10-en voltunk, 2 Netfone , egyedül itt nem volt gond. Érdekes, még 4 One korházi flottás is volt, folyamatosan szenvedtek
-
Dr.Én
veterán
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Azt is csinalhatom, mert a melóhelyen Vodafone hálózat érhető csak el csarnokban és erről legalább tud az ember netezni nagyon jól
Most járt le a 10 hónap kötelező is.
Illetve tervezek a telekomtól számot áthozni az év vége felé.
Csak egy sim lenne újra telefonban.Ha a netfone szolgáltatónál vennék telefont ott garancia mennyi idő? Illetve ha bármi gebasz van hol van a szervizük?
-
Ha manuálisan szeretnél hálózatot választani, a telefonodon a következők közül válassz:
A1
Magenta Telekom (T-Mobile AT, T-Mobile Austria)
Drei (Three, 3, Hutchison Drei Austria)
APN beállításokat is ellenőrizd, ha nincs neted: az APN legyen “netfone”.netfone+1
Az adatroamingot engedélyezni kell a telefonodon. -
Dr.Én
veterán
Hali!
El kezdtünk hétvégente kimenni Ausztriába és kint nincs internetem.
Mi az amit még be kell állítani hogy legyen? -
zoltaneger
tag
válasz
4Grider
üzenetére
Sajnos nálam is így jönnek az sms-ek. Ez viszont nekem nem.megfelelő.
A másik észrevételem nem tudom szolgáltató függő-e (Netfone), de amikor egy Iphonról küldenek névjegyet, azt nem tudom letölteni Samsungra. Eddig minden ok volt, de most egyik pillanatról a másikra megszünt ez a lehetőség.
[kép] -
4Grider
félisten
válasz
Dluinet
üzenetére
Ez tény, meg az is, hogy én a hívásértesítőre gondoltam (benéztem az érkezett "sms"-t).
Az előbb csináltam egy próbát a három nagy szolgáltató hívásértesítőjével kikapcsolt állapotban, majd 5 perc várakozást követően bekapcsolással:
Yettel megérkezett bekapcsolást követően
Telekom megérkezett bekapcsolást követően
One - erre még várok... -
válasz
zoltaneger
üzenetére
Az SMS üzenetek a mobil hálózatok jelzési csatornáin keresztül jutnak el a címzetthez, nem pedig az adattovábbítási csatornákon. Ezért nem instant szolgáltatás.
SMS küldési folyamat:
- Az üzenet először a Rövid Üzenet Szolgáltatási Központba (SMSC) érkezik
- Az SMSC ellenőrzi a címzett elérhetőségét és hálózati hovatartozását
- Az üzenet továbbítódik a címzett mobil hálózatába
- A hálózat megpróbálja kézbesíteni az üzenetet a készülékre
Ha a telefon kikapcsolt vagy nem elérhető, az SMSC ideiglenesen tárolja az üzenetet és később megpróbálja újra kézbesíteni. Az SMS nem instant szolgáltatás -
zoltaneger
tag
Sziasztok!
Kikapcsolt állapotban van a telefonom és ez idő alatt érkezik egy sms. Telefon bekapcsolása után nem kapom meg rögtön hanem kb. 4 óra múlva csak. Ez minden alkalommal így van.
Mi lehet a probléma? -
4Grider
félisten
válasz
orbangeza90
üzenetére
Akkor már meg tudja mondani az ügyfélszolgálat, hogy mikor lesz eSIM?
A VoWiFi itt is működik külföldön? -
csabi98
tag
MadMancs: Köszönöm! Azt esetleg nem tudod nekem megmondani,vagy valaki más esetleg,hogy a sim kártya díját (2000ft) majd a futárnak kell fizetnem személyesen,ha hozza vagy ezt is utalva/netbankon fogom tudni fizetni a Netfone-nak?
Csaszi75: Köszönöm! Akkor lényegében,ha jól értelmezem külföldön ugyanúgy fog csatlakozni a kinti hálózatokra mintha One-os lennék. Mint jelenleg?
Idén nyáron voltam Bulgáriában Románián keresztül és egyik országban sem volt gondom a hálózattal és térerővel. Romániában többnyire Vodafone hálózaton voltam és 4G/4G+ mobilnettel. Bulgáriában Yettel hálózatra csatlakozott fel a határátlépést követően és ott sok helyen 5G volt de rosszabb helyeken is 4G vagy 4G+ és itt sem volt térerő vagy hálózati gondom.
Tavalyelőtt Horvátország utána Szlovákia-Lengyelország és sehol nem volt hálózati vagy térerő gond. Utóbbi 3 országnál még csak 4G képes telefonom volt,de ezt tudta is jól szinte mindenhol. Mindig minden országban autómatikusan állt rá a telefon által választott hálózatra. Sosem kellett nekem kézire állítani és úgy keresni. Ha a Netfone is legalább ilyen jó lenne külföldön mint a One akkor egy panaszom se lenne.
Ui: A felhasználható mobilnet/perc keret vajon mennyi lehet az Eu országokban? Ugyanannyi mint itthon? Vagy mivel roamingolok kevesebb? 500perc+20Gb netes csomagot választottam jelenleg. Nekem elég lesz ez.
Esetleg,ha valaki erről is tud valami hasznos infót azt megköszönném!
-
csaszi75
őstag
válasz
csabi98
üzenetére
Ha külföldre mész.. bármelyik magyar szolgáltatótól a következőket javaslom:
-A készülék automatikus hálózatválasztással menjen elsőre..
-Sokszor van gond, ha esetleg olyan kinti szolgáltatóra akad fel a telefon, ahol nincs 5G szerződés a szolgáltatók között, ilyenkor meg kell nézni előre az adott ország szolgáltatóit, hogy melyikkel van épp szolgáltatása a te itthoni szolgáltatódnak.
-Kézi hálózatválasztással választani kint (5G-vel és 5G készülék oldali kikapcsolással is..)
Ha Netfone SIM-mel mész ki, akkor az one.hu oldalon nézd meg az adott ország roaming szolgáltatóit.. kb ennyi.
Ha más nem, akkor veszel valami nemzetközi e-SIM-et
-
csabi98
tag
Sziasztok.
26.-án azaz tegnap délután fél 5 körül csináltam meg a megrendelést a Netfone oldalán és ma 11:20 körül már hívott is az ügyintéző munkatársuk akinél a csomagot kötöttem a Netfone oldalán. Meg is volt az általános tájékoztató amiből sokmindent megtudtam.
Ő a számhordozással kapcsolatban azt mondta,hogy mostanában a Yetteltől a leggyorsabb (kb. 1.5-2hét)
Utána a Telekomtól (kb. 2-3hét)
Legutolsóként pedig a One-tól (az pedig kb. 3-5hét)
Eddig tetszik,hogy ilyen gyorsan intézkednek amiben tudnak!
Azt esetleg megtudjátok mondani nekem,hogy a sim kártyát melyik cég fogja szállítani? (A futárra gondolok. Magyar Posta?,Gls?)
Mert ezt az ügyintéző nem említette és lényeges lenne,hogy majd hogyan tudom megoldani az átvételt. -
csabi98
tag
4Grinder és Dluinet: Már elindítottam One irányból a számhordozást.
Ez nem gond,ha esetleg több hetet is igénybe vehet a folyamat. Erről már tájékoztatott egy Netfone értékesítő is akivel telefonon beszéltem!
Gondolom addig hiába kiküldik az új kártyát amíg át nem áll arra és ki nem cserélem a jelenlegit addig nem számláznak semmit amit fizetnem kell.
A forgalmi előleg (kaució) dolog egyébként úgy működik ahogy a neten is láttam,hogy feltöltősöknek 10000ft ha nem korlátlan beszédes csomagot választottam. Korlátlan csomagnál pedig max 2 havi havidíj összege? Előfizetésesként áttérve pedig nem minden esetben kérnek. Illetve ez 3 vagy 6hónap elteltével visszaigényelhető a számlákban jóváírva ahogy olvastam. Ezeket találtam neten erről.
Apn beállításokat gondolom majd kártyacsere és aktiválás után érdemes módosítani..
December elején megyek legközelebb külföldre remélem addig meglesz minden és működni is fog. Akkor letesztelem külföldön is.
Ügyfélszolgálatot egyébként,ha használni kell mennyire elérhetőek és segítőkészek?
Bocsi a sok kérdésért,de még nagyon új ez nekem! -
csabi98
tag
Ígyvan.
Akkor lényegében ezen a részen is ugyanarra számíthatok. Mostmár értem. Köszönöm! Így már teljes mértékben megnyugodtam mivel sikerült megfelelő tapasztalatokat gyűjtenem. Így nem kérdés már,hogy énis megyek a Netfone-hoz!
-
csabi98
tag
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Még a külföldi használatra és a térerő gondokra illetve a mobilnet sebességére nem kaptam választ,hogy ezeknél mire számíthatok. Hátha valaki esetleg tud ezekben is segíteni.
Beléptem a Netfone Facebook csoportjába is,de ott nemtudom miért, nagyon sok negatív véleményt és kommenteket olvasok amikről írnak. Főleg a térerő és netsebesség terén. Mi igaz ebből? -
trec12
addikt
válasz
csabi98
üzenetére
KÜF Netfone-t is nézd meg ott nincsen hűség, már ha ez neked számít. Továbbá egymás közt ingyenes azaz pl. az 500 perced nem fogy ha KÜF Netfone-os számot hívsz. KÜF Netfone esetében a honlapjukon kell indítani a folyamatot -számhordozás lehetősége is van természetesen - majd a Netfone-tól keresnek. Itt is te leszel az előfizető magyarul az előfizetés a te neveden lesz.
-
FearFmRadio
tag
válasz
csabi98
üzenetére
Szia
Én már lassan 2 éve vagyok netfone-os
5 961 Ft Fizetek ( legyen 6000ft kerekitsünk)
50Perc + 100gb ( Én nagyon keveset telefonálok , arra ott a párom korlátlan telefonja)
Net nagyon jó , gyors , Torrent és Youtube megy . Eddig sose sikerült elérnem a 100gb .. Pedig azért töltök mindent amit lehet
Én csak ajánlani tudom
Mindig online fizetek .
Most nemrég lopták el a telefonom ,,, igényeltem uj kártyát ( régi számmal)
2 nap alatt ki küldték .
-
csabi98
tag
Sziasztok.
Szeretnék felhasználói tapasztalatokat kérni a tagoktól a Netfone szolgáltatóról.
Régebben is hallottam már róluk,hogy nagyon versenyképesek,de sokat nem tudtam felőlük. Egyik kollégám mesélt most kicsit jobban róluk. Ő 1.5hónapja ment át a Yetteltől és eddig elégedett velük. Én jelenleg a One-nál vagyok és kicsit keveslem néha a mobilnetet,de a mobilszolgáltatással sem vagyok teljes mértékben elégedett. Multkor hívott egy ügyintéző,hogy hosszabbítsak mert lejárt a hűségidőm 2hónapja,de sajnos nem adtak annyira számomra jónak tűnő ajánlatot ezért mondtam neki,hogy még nem szeretnék hosszabbítani és elgondolkodtam én is a Netfone-ra váltáson. Azt tudom,hogy One hálozatot használ és térerőben lehetnek gondok (kisebb falvakban/vidéken ez most is jelen van nálam sajnos.)
Külföldi hívás és mobilnet résszel mi a helyzet egyébként? (Eu országokban) Kimegyek és ugyanúgy működni fog külföldön minden mint mondjuk jelenleg a One-nál? (Vagy kell külön aktiválni/beállítani valamit? Esetleg külön fizetni valami plusz szolgáltatást ezért?)
Havidíjak hűségidőn belül,ha betartom a fizetési határidőt(erről olvastam,hogy nem érdemes megcsúszni!) akkor tényleg annyi amennyit írnak a csomagajánlatban? (Én jelenleg az új csomagok közül az 500perc+20Gb netes csomagot néztem.)
Ha esetleg átmegyek a One-tól számhordozással akkor mennyi időre számíthatok mire teljesen átkerülök?
Köszönöm előre is a hasznos tanácsokat/tapasztalatot!
-
válasz
4Grider
üzenetére
Köszi, átnyálazom.
Amúgy több embertől is hallottam, hogy váltani akartak, de előtte bementek a
yettelhez, hogy közöljék szolgáltatót váltanak és lehetett velük alkudni,
vagyis olyan tarifát kaptak ami pl. nem nyilvános és elég kedvező így maradt az ügyfél.
Váltás előtt megpróbálom majd, de szerintem én kis hal vagyok nekik.
Megtaláltam az auschan yetteles flotta ajánlatait. Igaz egy éves bejegyzés.
Hát nekem az a Plus szolgáltatás világbajnok lenne, ha 2Gb volna hozzá.
Mindegy bemegyek majd hozzájuk és adok nekik én is egy esélyt. -
trec12
addikt
Van még a flotta verziója a Netfone-nak a KÜF Netfone. Ott nincsen hűség + egymás közt ingyenes a beszéd alapból. Annyi, hogy van benne egy kanyar az elején; reg. a flottánál, ott indítod online az egészet pár nap múlva hívnak a Netfone-tól.
Amúgy nálunk sem volt a családban évek óta meglévő Netfone előfizetésnél brutális emelés soha. Ami most akcióban 6600 Ft (6800 amúgy) az még mindig 6e nálunk úgy, hogy rég lejárt a hűség. -
Hát én bőven elleszek a 3gb-al, mert tényleg csak a fent említett dolgokra kell.
Videózás, torrentezés, játék az csak otthon megy és 2-3 órát elvagyok a friss hírek nélkül is, vagyis azt hallom a rádióban.
-
válasz
StarKiller89
üzenetére
Ha csak ilyen minimálisat is, de hosszabbításnál minden évben emelnek amúgy?
-
válasz
Dluinet
üzenetére
Akkor végleg nem értem miket irkálnak egyesek, hogy pl.
6600-ról 8500-ra emelték neki a havi díját. <-- -
-
Sziasztok!
Én a Pannon GSM-nél kezdtem és azóta is náluk vagyok.
Havi számlásom van ami 1Gb net és 100perc, 3990Ft-ért.
De úgy érzem most jött el a váltás ideje. Decemberbe lejár a hűség és tervezem,
hogy könnyes búcsút veszek tőlük.Nézegettem ezt a NETFONE-n és olvasgatom is a fórumokat.
A FB-on nagyon sokan panaszkodnak, hogy ha lejár a 10hó hűség majdnem 50%-ot emelnek.
Jól gondolom, hogy ez akkor van ha nem hosszabbítod meg a hűséget.A 4290Ft-os 4Gb + 500percet néztem ki náluk, ami nekem több mint bőven elegendő.
A yettelnél a 100 perc beszédem sem szokott soha elfogyni.
Viszont az 1Gb az már nagyon karcsú, de náluk a feljebb váltás viccesen drágább.Szóval ki hogy van megelégedve velük?
Főleg olyan véleménye érdekelne aki már pár éve náluk van. -
4Grider
félisten
válasz
Dluinet
üzenetére
134. paragrafus, 14. bekezdés:
"A határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe a meghatározott idő elteltével határozatlan időtartamú előfizetői szerződés lép, amely határozatlan idejű szerződésben meghatározott, az előfizetői szolgáltatásra vonatkozó szerződési feltételek nem lehetnek az előfizetőre nézve hátrányosabbak a korábbi határozott idejű szerződésben szereplő szerződési feltételeknél."
Remélhetőleg hamarosan itt is be fogják tartani az eht ezen részét.
Nyilván az olyan szerződési feltételek és megoldások is érvénytelenek, amik az aktuális jogszabályok kijátszása miatt szerepelnek az előfizetői szerződésben. A fenti jogszabályi hely ui. nem véletlenül került be az eht-ba, a célja az volt, hogy beetető árakkal ne tudjanak a szolgáltatók előfizetőket szerezni.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Haditechnika, harcászat
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple asztali gépek
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Sorozatok
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4143
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 160 - 177 - 178 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest