Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amikor díjcsomagot módosítottam, akkor automatikusan, a módosítás napjától 10 hónap lett az új hűségidő.
Végső esetben feljebb módosítom a díjcsomagomat, majd egy hétre rá (feb 24 elött), visszamódosítom a mostani csomagra.
Így karácsonyig a mostani áron lesz. -
Fulár
senior tag
Nekem 27.-én jár le a hűségem és szándékomban áll hosszabbítani.Akkoe ezek szerint bár neccesen de megúszom?
Az jó nagy malac lenne!
-
MadMancs
veterán
Facebookon én is teljesen ellentétes információkat látok, ezért kérdeztem meg a legilletékesebbtől (Ma már volt rá lehetőségem).
Egyébként innen is van sok ügyfelem, talán ők tudják legjobban, hogy senkit nem csaptam be (miért is tenném). Mindenkinek saját szubjektív döntése hogy mit kezd az infóval, elutasítja, vagy elfogadja.
-
MadMancs
veterán
Sziasztok.
Hivatalos infó:Aki 2023.12.01 és 2023.02.29 között köt új előfizetést/hosszabbít annak nem lesz áremelés. Aki előtte vagy utána és nem is hosszabbít annak igen.
-
mihaczitomi
tag
A netfone--os ügyfélszolgálat jelenleg nem elérhető
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
-
Fulár
senior tag
válasz
StarKiller89
üzenetére
Köszönöm!
Addig vissza is olvastam.De én konkrétan arra gondoltam,hogy van e bármilyen teendőm vagy automatikusan zajlik le a folyamat és megy minden tovább.
Nekem ez így teljesen megfelel a 20 Pannonos-Telenoros majd Yetteles év után.Semmivel sem kapok kevesebbet még az áremelés után is sokkal kevesebb pénzért. -
dellfanboy
őstag
a netfone még mindig a telekom hálózatát használja?
ill. nemtudom a számhordozás lehetséges? -
tahepa
senior tag
Felmondást csak felmondó nyilatkozaton fogadják el?
-
Fulár
senior tag
Sziasztok!
A hónap végén lejár az első hűségem.
Van bármilyen teendőm hosszabbítâssal kapcsolatban vagy egész egyszerűen minden megy tovább?
Elnézést ha esetleg feljebb már ki van tárgyalva a téma de elkapott valami nyavaja de elég rendesen és így nincs türelmem vissza olvasni!
Köszönöm! -
4Grider
félisten
válasz
MadMancs
üzenetére
Ez az eljárás nem menne át egy törvényességi próbán. Az adott jogszabályt nem véletlenül találták ki, azóta a szolgáltatók a határozott idő végén nem vonnak meg kedvezményt pont azért, mert egyértelmű volt a jogalkotó szándéka. Az pedig az volt, hogy a hűségidőre a listaárból kapott kedvezmény a határozatlan időre váltáskor nem változhat, hiszen az előfizető kitöltötte a hűségidőt. Ezt esetleg úgy lehetne kijátszani, ha eleve határozatlan idejű előfizetést kötnétek az ügyfelekkel, és arra adnátok az első x hónapra kedvezményt. De amíg határozott idejű szerződésről van szó, az határozatlanra váltáskor nem változhat az előfizető számára kedvezőtlenül.
-
Pent
csendes újonc
Hali! Adott egy 100 perc-20gb=2990ft díjcsomag. 24 én lejár a hűség. Mire számíthatok? Köszönöm
-
4Grider
félisten
válasz
wong kok wah
üzenetére
Itt nincs ilyesmi.
-
dajj
csendes tag
Ne is mondd az a sok süket vakítás, meg szöveg! Én múlt hónapban hagytam ott őket s lettem netfone-os! +ezer forintért az előző csomagomhoz képest kaptam korlátlan beszélgetést és 50 gigát! Ezt a küf-ben csak számhordozósok kapják!
Általában vidéken mozgok, ott is élek, de a munkám miatt is! Nem ájultam el egyik szolgáltatótól sem, mindegyikre érvényes pro és kontra!
Én a Netfone-al egyelőre meg vagyok elégedve, nekem teljesen jól működik! Csak ajánlani tudom! -
MadMancs
veterán
Kérlek szépen ne vitatkozzatok.
Mindegyik topikban jelen vagyok (MNO). 4Grider mindegyikben pro-kontra elmondja véleményét. Ha jó ha nem. Ez egy publikus fórum. Elolvassuk, és elfogadjuk ha egyetértünk, ha nem, esetleg érvelni és ellenérvelni lehet. De nem egymásnak esni.
-
sfefe
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Demokrácia olyan mint bármi más...érdekek kinek és hogyan...ez más téma...
Itt nemigen láttam még, hogy ajánlanád másnak... Nem vagyok Netfone hívő néha lassú nálam is...(céges kártyám tkom az gyorsabb...sjataom is az volt de a tkom a legdrágább annyit nem fizetek)
De itt csak ezt kritizáltad a másiknak a milyensége/stílusa meg mintha mindegy lenne...
Persze nem hasít mindenhol a Netfone de ennyi erővel a másikaknál is igaz ez...ki hol lakik, ennyi...
Részemről lezárva nem ér ennyit az egész... -
4Grider
félisten
Beskatujáztál, nem számít, hogy hányszor ajánlottam a netfone-t alternatívaként, az számít, hányszor szólaltam meg negatívan vagy figyelmeztetve. És logikusan inkább negatívak az összes topikban a hozzászólásaim, mert a marketing miatt a szolgáltatók is előnyből indulnak. Tudod, fékek, ellensúlyok nélkül nincs demokrácia...
-
MadMancs
veterán
válasz
wong kok wah
üzenetére
Szia.
Mindegyik csomag elérhető Telekom hálózattal. Az 1 és 4Gb os csomagok (lakossági vonalon) már a honlapon lévő árakkal is Telekomosak, 20/50/100Gb is csomagok valamennyivel drágábbak Telekomos hálóval mint ami honlapon szerepel. -
4Grider
félisten
Amíg a náluk hirdetett árakkal a yetivel közvetlenül le lehet szerződni, addig nem igazán izgat, hogy mit művelnek a fb-on. Persze csak azért nem, mert évek óta nem néztem rá a fb fiókomra, csak a messenger miatt regeltem anno amikor erre még szükség volt. Mondjuk nem tudom, hogy miből élnek, hiszen egy fillért sem kérnek a belépési papírokért, tehát vagy fejpénzt kapnak a yetitől (ezt kevésbé tartom valószínűnek), vagy valamilyen készülékbónuszt a tagok száma alapján. Az biztos, hogy tróger egy banda, nagy szerencse, hogy már nem velük kell szerződni.
-
Kitiltottak a küf (yettel) facebook csoportjából, mert egy Fake profil konkurenciát szidó/lejárató posztja alatt megjegyeztem, hogy ilyen módszerrel új ügyfeleket szerezni gerinctelen és hazug út.
-
xts
csendes újonc
válasz
wong kok wah
üzenetére
Szia!
A telefononban egyik SIM Vodafone, másik Netfone (Telekom). Mindkettő jó. -
Foose
addikt
válasz
Bajusz2010
üzenetére
Így van, a Vodafone hálózatát használja.. Én sok évig voltam vodás, és most ugyanolyan elégedett vagyok mint anno Vodafone ügyfélként. Nyíregyházán használom.
-
4Grider
félisten
válasz
Bajusz2010
üzenetére
Nyilván jobb nem lehet, ha a voda infrastruktúráját használja. Ha a Telekomét, akkor előfordulhat hogy jobb, meg az is, hogy rosszabb. Saját hálózata viszont nincs, csak központi infrastruktúrája, de használhatsz voda apn-t is (ha épp voda hálózatot használsz)...
-
Bajusz2010
tag
Kérdezni szeretném, hogy milyen a Netfone minősége pl. a Vodafonhoz képest?
Ma a Vodás ügyfélszolgálatos azt mondta, hogy rosszabb az övékéhez képest.
Szerintem csak védi a cégét!
Vidéken sincs panasz rá?
Mert árban jobbnak tűnik mint a Voda.. -
8
senior tag
GL franchise partner küldte most, szerinte hűségidőn belül nem lesz emelés
-
dajj
csendes tag
Nekem 1 nap volt a dolog! Tehát átvettem egyik nap és másnap este át is állt a szám!
Van egy kiskapu is és most netfone-os kollégák ne figyeljenek! Kéred GLS-sel kiszállításra a kártyát! Kötik az ebet a karóhoz, hogy csak te veheted át! Namármost csomagszám segítségével a gls oldalán meg tudod változtatni, hogy automatába vigye a futár! -
gjmail
csendes tag
Új szerződés esetén a SIM kártya kézhezvételétől mennyi idő múlva kell aktiválni? Miért kérdezem: a lányom 250 km-re tanul, el kellene juttatni hozzá. Nem tudom oda kérni, mert délelőtt egyetem, vagy munka, délután munka, vagy koli. Nincs állandó hely ahol át tudná venni. Én viszont automatába, vagy postán maradóba is tudnám neki küldeni. Ha később van aktíválva, mint az arra adott idő, az megoldható?
-
MadMancs
veterán
Én személy szerint nem találkoztam még ilyen esettel volt/leendő ügyfélkörömben.
Viszont nem az én ügyfelem esetében igen. Mivel hűség lejárta után nem a listaár az első lépcső, hanem a jelenlegi akciós ár (hosszabbítás esetén). Viszont ha ügyfél köti az ebet a karóhoz, hogy egy fillérrel se fizet többet, akkor felmondásra kerül. Viszont nem egy esetben hosszabbítottam már ügyfélnek ugyanazon a havidíjon is, ami előtte volt. Igazából Netfone - üzletkötő - ügyfél hármas hozzáállásán múlik minden.Egyedül arról nem tudok nyilatkozni hogy az elmúlt 1 hónapban milyen változások történtek konkrétan.
-
MadMancs
veterán
Így van, és fel is mondja ha úgy van. Hol a hiba (jogi oldalról)? A baj hogy a havidíj is úgy van ÁSZF és szerződésen is hogy havidíj a listaár, ebből X Ft a kedvezmény 10 hónapig. Szóval jogilag védve vannak.
Ami bosszantó az az "árgarancia". Nagyon sokáig ment úgy a promó hogy nem emelkedik havidij se hűség alatt se utána. Ez jóeséllyel már támadható ha valaki nekiugrana.
-
8
senior tag
válasz
MadMancs
üzenetére
A határozott idejű szerződés ("hűség") helyébe automatikusan határozatlan idejű szerződés lép a törvény szövege szerint, pontosan az előfizetők védelmében.
134. § (14) "A határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe a meghatározott idő elteltével határozatlan időtartamú előfizetői szerződés lép"
Ez szerintem elég egyértelmű.Az egyetlen releváns kivétel itt a 134. § (14) c) pontja, ha a a felek közös akarattal kizárták ennek lehetőségét.
A megkötött szerződésemben nem szerepel ilyen. Szerintem máséban sem.A határozatlan idejű szerződést természetesen a szolgáltató további jogkövetkezmények nélkül felmondhatja legalább 60 napos felmondási határidővel, előfizető pedig azonnali hatállyal.
https://nmhh.hu/media-es-hirkozlesi-biztos/kisokos
https://njt.hu/jogszabaly/2003-100-00-00.91#CI
2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről
Az előfizetői szerződés megszűnése
134. § (1) Az előfizető a határozatlan idejű előfizetői szerződést azonnali hatállyal bármikor jogosult további jogkövetkezmények nélkül felmondani. Az előfizetői szerződés bármely ezzel ellentétes kikötése semmis.
(2) Az előfizetői szerződés szolgáltató általi felmondásának felmondási ideje az (la), a (6)–(7), illetve a (13) bekezdésben meghatározottak kivételével nem lehet kevesebb mint 60 nap.
(14) A határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe a meghatározott idő elteltével határozatlan időtartamú előfizetői szerződés lép, amely határozatlan idejű szerződésben meghatározott, az előfizetői szolgáltatásra vonatkozó szerződési feltételek nem lehetnek az előfizetőre nézve hátrányosabbak a korábbi határozott idejű szerződésben szereplő szerződési feltételeknél. A határozott idő elteltét megelőző 90 napban a szolgáltató három alkalommal az Elnök rendeletében meghatározott tartalommal köteles az előfizetőt egyértelműen tartós adathordozó útján tájékoztatni a határozott idejű szerződés határozatlan időtartamúvá átalakulásáról. A tájékoztatásnak ki kell terjednie a szerződés megszüntetésének lehetséges módjaira, a szolgáltatás tekintetében legkedvezőbb díjszabásra.
(14a) A (14) bekezdéstől eltérően nem lép határozatlan időtartamú előfizetői szerződés a határozott időtartamú szerződés helyébe
a) ha az előfizető egyoldalúan – vagy az előfizető és a szolgáltató közös akarattal – a határozott idő lejártát megelőzően nyilatkozik arról, hogy a határozott idő leteltével a szerződést megszünteti,
b) a 127. § (4f) bekezdése szerinti kedvezményes szerződéses feltételeket biztosító internethozzáférés-szolgáltatás igénybevételére vonatkozó határozott időtartamú előfizetői szerződés esetén, vagy
c) ha a felek közös akarattal kizárták annak lehetőségét, hogy a határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe a meghatározott idő elteltével határozatlan időtartamú előfizetői szerződés lépjen. -
MadMancs
veterán
válasz
KatonaT
üzenetére
Jogi kiskapu.
Alap esetben a szolgáltatóval határozatlan időre szerződsz, amin belül alaírhatsz 1-2 év hűséget.
Itt viszont fixen 10 hónapra szerződsz, ami vagy meg lesz újítva (új szerződés készül), vagy határozatlan idejűre váltasz (új szerződés készül), vagy ha semmit se szeretnél akkor a szerződés megszüntetése kerül.
-
4Grider
félisten
válasz
Littoral
üzenetére
2. § Az Eht. 127. §-a a következő (6) bekezdéssel egészül ki:
"(6) A határozott időtartamú előfizetői szerződés helyébe lépő új, határozatlan idejű szerződésben meghatározott, az előfizetői szolgáltatásra vonatkozó szerződési feltételek nem lehetnek az előfizetőre nézve hátrányosabbak a korábbi határozott idejű szerződésben szereplő szerződési feltételeknél." -
Littoral
aktív tag
válasz
mihaczitomi
üzenetére
Ugyanígy voltam, ezért írtam egy emailt nekik, hogy ilyenkor mi a teendő. Másnap-harmadnap felhívtak és megegyeztünk.
-
vence
aktív tag
válasz
4Grider
üzenetére
Nem tudom, de akármerre nézek én csak pofátlanságot látok.
Az árkülönbségek pedig egyre csak nőnek a működő piacokhoz képest ...
Az utóbbi időben nagyon látványosan elkeztek nőni a benne foglalt adatmennyiségek, vagy a hozott számért adott jóváírások,
ami adott esetben akár féléves ingyenes szolgáltatást is jelenthet!Itt meg az IKÁ-en matekozunk, a sokszoros árak mellett.
És sajnos nagyon igaz, hogy "Egy fecske nem csinál nyarat!"
Az átlag nyugatinak 1 napi keresetéből (a minimum órabérrel számolva is) kijön az éves mobilszámlája, olyan korlátlan csomaggal, ami itt a nagy többség számára elérhetetlen.
De a készülék árakról is sokat lehetne beszélni,
de ott van az 5G témája is ...
Lassan minden olcsó csomagban is benne van már,
(pl. 5 Eurós korlátlanban).Visszatérve a kiindulási pontra:
Ahol számít az ügyfél, ott ilyesmi elképzelhetetlen.Egyébként itt se lenne kötelező emelni, csak ez sokkal kényelmesebb, mint az ügyfelekért küzdeni.
-
mihaczitomi
tag
Nekem most jár le a 10 Hónap ,De engem még senki nem keresett ......
-
csibor
addikt
FB-on egyik üzletkötő azzal reklámoz , Február 29-ig megkötött szerződésre nem vonatkozik a kötelező emelés.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Extraflame pellet kályha
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3590
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szóval a díjkorrekció sem lesz? Mert kezdem megtanulni, hogy nem mindegy minek nevezzük a dolgokat jogász országban.

Meg a Yeti előtt sok évig Vodás voltam amerre én jövök-megyek ott mindenhol jó a Voda.