Hirdetés

2024. június 13., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39301) nightvison válasza batman. (#39300) üzenetére


nightvison
tag

Működik viszont hiába kijavította, így töltött be újra. Most full reinstall, mert azstali pc-be rakva is hasonló volt a jelenség

Cuccaim: http://hardverapro.hu/tag/nightvison Logout: https://logout.hu/blog/nightvison/index.html

(#39302) minek?:S válasza batman. (#39300) üzenetére


minek?:S
őstag

Újra kellett tennem az USB-t, mert MBR táblák voltak a HDD-n, de mondom mindegy csak menjen, és piff, simán felment, majdnem olyan gyors mint az SSD :DDD Így rádugva a gépre az SSD minden jónak tűnik. HDSentinel szerint 100/100, rajtavan elvileg minden adat.

Üdv.:M.

(#39303) batman. válasza minek?:S (#39302) üzenetére


batman.
senior tag

Tehát akkor Legacy módban telepítettél egy MBR -es pendrive-ról.
Ha van működő oprendszered akkor ellenőrizni kellene a ssd-t MBR vagy GPT!
Menteni az adatokat! A sentinel nem nézi a partíciókat.
Megvan a holnapi "játékod". :DDD

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#39304) minek?:S válasza batman. (#39303) üzenetére


minek?:S
őstag

Pontosan így történt :K

Na akkor itt tartok most, most amit tudok lementek, aztán megpróbálom ténylegesen formázni.

Üdv.:M.

(#39305) nightvison válasza batman. (#39300) üzenetére


nightvison
tag

Érdekes tiszta telepítés után, meg jó. Érdekesség kép raktam ki, de egy kolléga se látott még ilyet, ezek szerint itt sem :D hát kedves ügyfél megtud lepni

Cuccaim: http://hardverapro.hu/tag/nightvison Logout: https://logout.hu/blog/nightvison/index.html

(#39306) batman. válasza minek?:S (#39304) üzenetére


batman.
senior tag

Teljesen egyértelmű. GPT -ben van. (oda is van írva. ) Azért nem tudtál róla törölni, mert mbr-es telepítőkészlettel próbáltad. Ha mentettél róla mindent, akkor EaseUS -al töröld a partíciókat, úgy hogy a GPT ne látszódjon. Unallocated vagy valami hasonló amit ki fog írni. (Linkeld be a topicba, és mondom/juk ha jó.) ;)
Mondom nem elég a formázás a partíció típusa nem jó. Egyébként be lehetne állítani uefi módra a biost, és akkor erre az SSD-re is lehetne egy lépcsőben telepíteni, de ne keverjük meg a történetet, csak ha van rá igényed. :R

(#39305) nightvison Meg kell becsülni a kedves ügyfelet, a későbbiekben is lesz hozzá szerencséd! :DDD

[ Szerkesztve ]

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#39307) minek?:S válasza batman. (#39306) üzenetére


minek?:S
őstag

Na igen, úgy gondoltam, elnézést. Hát igazából minden módot szívesen veszek, szóval igényem az van rá: Persze, ha nem túl bonyolult, vagy nem esik nehezedre leírni, mert, legközelebb lesz ilyen(ne legyen), akkor nem kell kiírnom kérdést, sőt akár be tudok segíteni ilyenben.

Most egyébként az van, hogyrakoncátlakodik egy kicsit a rendszer, mert megakarom nyitni az SSD-n lévő "Users" mappát és képtelen rá, tölt, tölt, de nem csinál csak befagy és amikor mondjuk be akarom zárni, akkor az egész explorer.exe befagy és csak gép restart segít, de akkor is hajlamos javítási kísérleteket tenni. A Progam Files-t meg minden mást gond nélkül megnyit.

Most fogom az egész Users mappát és rámásolom egy pendrivera, 4,5 GB-ot USB 2.0-áén.

Üdv.:M.

(#39308) simron


simron
tag

Sziasztok, nem találtam más helyet így ide írom le a problémámat. Van egy ősöreg konfigurációm, eddig megbízhatóan működött, pár napja bekapcsoláskor a szokásos bios boot csipogás után indulás helyett még egy rövidet csipog és nem ad képet a képernyő, az egér felvillan, de utána már nem világít, de elvileg a billentyűzet működik, mert a Ctrl-Alt-Del kombinációra újraindul a rendszer, illetve a ventik (CPU, VGA) pörögnek, az alaplap és a VGA ledjei zölden világítanak. Mindent lehúztam róla, csak a VGA kártya maradt akkor is ugyanezt csinálja, kb fél éve volt VGA problémám, akkor más csipogást csinált és akkor cserélnem kellett a VGA-t. Utánanéztem a bios hangjelzéseknek és két rövidre memória hibát ír, kiszedtem a modulokat megtisztítottam és mindenféle variációban kipróbáltam a két modult, illetve mindkettőt külön külön is, de maradt a boot sípolás utáni rövid sípolás és a sötét képernyő. Szereztem bele másik memória modulokat, de azokkal is ugyanez a helyzet, boot síphangja után pár másodperccel még egy rövid sípolás és utána nem megy tovább. Van valakinek ötlete, mert csak úgy látatlanba nem akarok alkatrészeket venni, sőt azt sem tudom mit kellene cserélni a gépben.

(#39309) minek?:S válasza minek?:S (#39307) üzenetére


minek?:S
őstag

Na eljutottam most idáig:

Időközben ugye amit mondtam, a Users mappát átmásoltam pendrive-ra és ott megtudtam mindent nézni meg törölni amit kellett.

[ Szerkesztve ]

Üdv.:M.

(#39310) Graphics válasza simron (#39308) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Szedd szét, rakd össze, portalanit, minimális konfigba indít .

-

(#39311) MTking22


MTking22
csendes tag

Sziasztok, egy kis segítséget szeretnék kérni a gépemmel kapcsolatban.

A gép:
CPU: Intel Core i5 6500( i7-4790szintje) Garancia: 2019.08.26
VGA: GTX 1060OC 3gb Garancia: 2017-es átvétel (gyártástól 3 év garancia)
Alaplap: MSI B150A Gaming pro Garancia 2019.08.30
RAM: Patriot Viper 4 2x4GB 2400mhz Garancia: 2021.08.30
Táp: Be Quiet! Straight Power 10 CM 500W Garancia: 2021.04.28
Ház: DeepCool Tesseract SW red
HDD: 500 Gb (bedugva, nincs telepítve, valahogy nem is érzékel)
SSD: 240 Gb
SSD: 120 Gb

A story:
Egy fasza kis ACER v17 nitro black-re cseréltem ezt a gépet (so-so megbántam már).
Eleinte tökéletesen működött, aztán jöttek a bajok teljesen random leállások játék közbe. Általában csak játék közbe. Ez egy ideig ment, aztán meguntam, volt szervízbe is 10k, driverek újratelepítése. Ezután megint egész jól ment minden, majd újra újraindulások, ismét csak játék közbe. Akkor kb leálltam a gameléssel, irodai géppé vált. Nemrég eszembe jutott, hogy azért annyira nem szar gép ez, utána kezdtem olvasgatni és találtam egy videót, Ez a gép -> tulajdonságok -> spec. rendszer. beállítások -> indítás és helyreállítás -> itt pipa kiszed. Ezek után ismét játszogatás és egész jól megy a gép. Kb. csak egyszer indult újra az elmúlt hetekben (akkor game, csomó oldal, több böngészőből is stb.).
Viszont, ami pár napja kezdődött el, hogy bekapcsolás után fekete kép, a gép megy nincs pityegés nincs semmi, normálisan fut de nincs jel. Három nappal ezelőtt sikerült egy áram ki, hdmi ki, combóval megoldani. Tegnap már legalább 3x is ez eljátszottam gombal reset (mert ugye indulásnál fekete kép, máshogy nem megy), áramból ki, hdmi ki és vissza, de 3. ra fasza volt. Na ma reggel már sikerült ez kb. 10x eljátszani, már az alaplapi gombelemet is kiszedegettem, minden (periféria kihúz, csak az áram marad beudgva), más más kombinációkkal, hogy mit hogyan dugok vissza. De ezután jött egy bios-os felirat, hogy nincs bedugva semmi, mennyi ram van stb., erre ment egy continue, akkor ujraindult és jött már a belépő menü is. Beléptem, majd úgy ment el a kép, hogy a gép ment, de ott az ujraindulás már sikerült úgy, hogy most megy a gép.
Sokáig a tápot mondták többen is (hogy ezért nem bírja a játékokat), de ez a beállítás ugye ezt meg cáfolta. Most ez a bekapcsolósdi van, ez csak rosszabb lesz és egy hét múlva már 3 óra lesz a bekapcsolási procedúra ?

Ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni (esetleg ha valakit érdekel egy ilyen konfig ajánlatokat meghallgatok :D, már kezdem unni)

(#39312) Graphics válasza MTking22 (#39311) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

A laptopot adtad ezért a gépért? ( mert nem így jön le az elejéből :D )

[ Szerkesztve ]

-

(#39313) batman. válasza minek?:S (#39309) üzenetére


batman.
senior tag

Miután megnyomtad a végrehajtás gombot, mert azt a képen még nem nyomtad meg, eltűnt a GPT a Disk 2 mellől? Ha eltűnt, akkor a biosod jelenlegi beállításai mellett is tudsz rá telepíteni az MBR-es telepítő USB-ről. Ha nem tűnt el, akkor átkonvertálhatod, de egy GPT –s window 10 telepítővel le is törölheted (csak nem folytatod a telepítést).
Ha így hagyod az SSD-t, akkor a biosodat kell „uefi mód indítására alkalmassá tenni” nem volt időm megnézni az alaplapodat. Egy GPT-s telepítővel használhatod.
Amit szeretnél olvasni az elérhető, talán ez a legjobb leírás.
Most egyébként az van, hogyrakoncátlakodik egy kicsit a rendszer, mert megakarom nyitni az SSD-n lévő "Users" mappát és képtelen rá, tölt, tölt…. Pontosan így kell viselkednie, ez a normális, nem vetted birtokba. (Ne is vedd, total commanderrel átmásolod a pendrive-ra, onnan vissza az új rendszerbe, és jó lesz, de ezt már meg is csináltad.)

(#39308) simron Szia! Bármi lehet, ennyiből max. csak tippelni. A Duliee által javasolt megoldásnak alternatívája lehet, ha a hónod alá csapod, és lesétálsz vele a legközelebbi Pc boltba és kérsz egy hibakeresést.

(#39311) MTking22 Szia! Akár a táp is lehet,vagy a rosszul beállított bios, vagy még ezer ok… Az alkatrészek egyenkénti tesztelése előbbre vinné a dolgot.

[ Szerkesztve ]

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#39314) MTking22 válasza Graphics (#39312) üzenetére


MTking22
csendes tag

jaja + monitorért bocsi :D

(#39315) MTking22 válasza batman. (#39313) üzenetére


MTking22
csendes tag

Köszi, akkor keresek majd valakit :D

(#39316) MTking22 válasza batman. (#39313) üzenetére


MTking22
csendes tag

Esetleg hogy mit lenne érdemes a bios-ban állítani, abban tudnál segíteni ?

(#39317) simron válasza Graphics (#39312) üzenetére


simron
tag

Köszönöm a javaslatokat (batman válaszát is) , tegnap este még próbálkoztam vele, nem szedtem szét teljesen a gépet, de minden csatlakozót leszedtem, kifújtam belőlük a port, majd visszaraktam, de semmi változás nem történt, már alaplap hibára gondoltam és néztem is közeli szervizeket, este lefekvés előtt még kiszedtem az alaplapból az elemet és egész éjszakára úgy hagytam, majd reggel beletettem és simán elindult hiba nélkül a gép a BIOS reset után, ami azért is érdekes, mert legalább 3 bios resetet csináltam már korábban 5-30 perces várakozási időkkel, mielőtt visszatettem volna az elemet. Szóval rejtélyes, de megoldódott.

[ Szerkesztve ]

(#39318) Graphics válasza simron (#39317) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

BIOS resetkor ki volt húzva tápkábel? :D

-

(#39319) batman. válasza MTking22 (#39316) üzenetére


batman.
senior tag

Ez nem így működik sajnos. Rá kéne jönni mi a probléma, a probléma ismeretében lehet megoldást javasolni. Én a leírásodat nem igazán értem, az biztos, hogy nem egy hibáról van szó, hanem minimum kettőről. Kéne valakit találnod aki 1-2 órai/napi munkával átnézi a gépedet.

(#39317) simron A bios elem valószínüleg le van merülve, kéne venni egy újat. CR2032

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#39320) simron válasza Graphics (#39318) üzenetére


simron
tag

Igen kihúztam, már többször csináltam BIOS resetet éppen azért voltam tanácstalan, mert azokat a lépéseket megcsináltam, amit szoktam, és bezavart a BIOS hangjelzése, ami alapján a memória hibára gondoltam, de mivel a beszerzett ramokkal is ugyanazt csinálta, így nem tudtam mi lehet a gond. Most jut eszembe, hogy a monitort korábban nem áramtalanítottam, csak simán kikapcsoltam (persze a VGA-ból kihúztam, meg a VGA-t is kiszedtem-visszaraktam) most este viszont azt is kihúztam, esetleg az áramtalanítás segíthetett ezen a problémán? Nekem mondjuk furcsa lenne, ha a monitor produkálna ilyen hibát, de ki tudja.

(#39321) MTking22 válasza batman. (#39319) üzenetére


MTking22
csendes tag

Köszi, úgylesz

(#39322) shapphire


shapphire
tag

Üdv!
Adott az alábbi konfiguráció:
Lap: Bazooka 450m
Cpu: Ryzen 2600
Ram eddig: 2×4 Gb HX430C15PB3K2/8 (2933)

Most vettem bele még egy ugyanilyen kit ramot (új). Beletettem az alaplapba, egy két újraindulás után kiírta, hogy változások történtek a gépben. Bementem a biosba és 2400-en futottak a ramok.
Beállítottam a 2-es profilt (2933). Újraindítás. Már első indulás után villant egyszer a kép a winben és szép lassan, de kidobott a win 10, hibaüzenettel, de magától újraindul. Újraindult, de 5 perc, meg pár képvilogás után megint kék halál, de azon a képernyőn 100 % elérése után lefagyott. Gép kikapcsol.
Hozzáértő segítene?
Ram topikban korábban azt kaptam infóként, hogy ugyanolyan kittel marad a dual es a 2933.

(#39323) Pörp


Pörp
senior tag

Sziasztok!

Van egy P8P67LE alaplapom, ezen van 2db SATA 6G és 4db SATA 3G csatlakozó. Az első SATA 6G-n van egy SSD. A SATA 3G-n vagy egy HDD. Ha a második SATA 6G-re kötök bármit, akkor ugyan a BIOS-ban látja a gép az eszközt, win 10 alatt viszont semmi, mintha nem is létezne az eszköz. Ha csinálok egy BIOS reset-et úgy hogy az elemet az alaplapból kiveszem, akkor lát mindent mindenhol. A következő SATA csere-bere után újra csak BIOS-ban látja a második SATA 6G-t.
Kipróbáltam úgy hogy lehúzom a SATA 3G-n levő HDD-t, elindítom a gépet, majd kikapcsolom, visszadugom a SATA 3G-re a HDD-t, BIOS-ban ok, win10 alatt ezt se látja már.

Tehát elemes BIOS reset után minden eszköz ok mindenhol, de csak addig amíg le nem húzom a SATA kábelt valahonnan, mert onnantól csak BIOS-ban ok. Az egyetlen kivétel, ami mindig mindenhol látható, az az első SATA 6G-n levő rendszer SSD.

Újratelepített, friss win10-el is ugyanez történik.

(#39324) Darabokra


Darabokra
senior tag

Sziasztok! Ma cseréltem le a VGA-t a gépemben, eddig MSI GTX 670 volt benne, semmi baja nem volt egyszer sem ez idő alatt a gépnek. Ma vettem bele egy GTX 1050 Ti karit, a másik már nincs meg. Be is tettem, működött, beljebb akartam tolni az íróasztalban a gépet, és azonnal, mintha elment volna az áram, se kép se hang. Na azóta akárhányszor húzom ki meg be a tápkábelt, hiába veszem ki a vga-t, akármivel trükközök, nem kap áramot a gép az alaplapi led sem világít. Így még nem jártam.

Konfig:
Gigabyte B85-D2V
8 GB DDR3
Chieftec CTG 500-80P
500 GB WD 7200 rpm
1 DVD ROM

(#39325) Cs1csó válasza Darabokra (#39324) üzenetére


Cs1csó
félisten

Teljes áramtalanítás, és minden csatlakozót húzz ki majd dugj vissza - lehet egy kis zárlat - és ezután röffentsd be a gépet.

(#39326) Darabokra válasza Cs1csó (#39325) üzenetére


Darabokra
senior tag

ezt próbáltam már.

(#39327) Cs1csó válasza Darabokra (#39326) üzenetére


Cs1csó
félisten

Akkor nem marad más mint egy jó gépen minden egyes alkatrészt kipróbálni egymás után ameddig meglesz a hibás.

(#39328) batman. válasza shapphire (#39322) üzenetére


batman.
senior tag

Szia!
Itt próbálkozz először, azok a srácok kenik-vágják a témát. Ryzennél ez nem olyan egyszerű sajnos.

(#39323) Pörp Biztos AHCI –ban van a sata? Majdnem ugyanilyen lappal találkoztam hasonló problémával, ideiglenes megoldásnak egy dupla külső merevlemez dokkoló lett befogva. Mivel a hdd konfigot megjegyezte, a gépbe került 1 ssd és egy hdd, a dokkolóba pedig amik csereberélve voltak. Ha jól tudom vagy 2 éve megy „hibátlanul”.

(#39324) Darabokra Ahogy Csicsó82 úgy én is zárlatra gondolok. A táp ellenőrzésével kellene kezdeni.

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#39329) Graphics válasza Darabokra (#39324) üzenetére


Graphics
Jómunkásember

Tápkábel meg van törve, vagy a tápba menő kábel vége van kiszopósodva..

Cserélj tápkábelt

[ Szerkesztve ]

-

(#39330) prabhu válasza Pörp (#39323) üzenetére


prabhu
senior tag

Esetleg egy BIOS frissítés?

(#39331) nightvison válasza Pörp (#39323) üzenetére


nightvison
tag

hotplug nem aktív?

Cuccaim: http://hardverapro.hu/tag/nightvison Logout: https://logout.hu/blog/nightvison/index.html

(#39332) kovitommer21


kovitommer21
csendes újonc

Sziasztok,

Lapos topikba kiírtam már, de semmi válasz:

"Sziasztok,

Tegnap osszeraktam az uj gepemet, es kicsit fura.
Nem tudom a ramokat 3000MHz-re huzni, mert nem menti el a beallitasokat a lap(szerintem).
A masik meg hogy eleg lassan indul. Maga a bekapcsolas is, amig behozza a boot screent es a windows is vagy fel percet tolt. SSD-n. Eddig meg nem.

Nem raktam ujra alatta, frissitette a rendszer a drivereket.

Mi lehet a gond?

A konfig:

Asrock Z370m Pro4
Intel Core i5 i8600k
G.Skill 2x8GB DDR4 3000MHz
FSP Hydro G 650 modularis 80+ gold
120+500GB SSD es 3TB HDD.
Mind SATA3-as es be vannak kotve SATA3-al."

Esetleg itt valaki?

+

(#39333) nightvison válasza kovitommer21 (#39332) üzenetére


nightvison
tag

Egy rammal próbáltad indítani majd külön a másikkal?
- Bios frissítés
- Memtest86
futtass

Cuccaim: http://hardverapro.hu/tag/nightvison Logout: https://logout.hu/blog/nightvison/index.html

(#39334) batman. válasza kovitommer21 (#39332) üzenetére


batman.
senior tag

Szia!
Az XMP-t nem tudod beállítani? Ez melyik G.Skill ?

Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.

(#39335) sanyi0627


sanyi0627
senior tag

Sziasztok
Az mitől lehet hogy bekapcsolom biosba a turbo boost-ot akkor kékhalál fagyások stb jelentkezik. Konkrétan használthatatlan a gép. Még drivert se engedett telepíteni semmihez. Amint kikapcsolom a turbo boost-ot biosba drivereket fel tudtam telepíteni 3 óra játék is volt és semmi hiba újraindulás.
Visszakapcsoltam 10 perc játék és blue screen. De van hogy 2 perc böngészés után. Friss windows-al is ilyen meg régivel is.
A gép adatai: asrock h110m itx/ac i7 6700nonk, 2x8gb sk hynix 2133mhz, gtx 1070, seasonic ss 430gb 430w,deepcool gammax gt hűtő.
Köszi
A proci topikjából irányitottak ide.
Üdv

http://logout.hu/bejegyzes/sanyi0627/uzleti_szabalyzat.html

(#39336) kovitommer21 válasza batman. (#39334) üzenetére


kovitommer21
csendes újonc

Nightvision: Csak dual channel-ben próbáltam eddig. 1x sikerült 3000-re húzni és úgy futott, nem tudom hogyan.

Bios frissítést még nem csináltam. Nagyon körülményes, vagy ha fut a gép, pikk-pakk megvan?
Memtest-et futtatok ma.

batman. : XMP-t próbáltam, de ahogy save changes and exit-re nyomok, ledobja, és marad 2133-on a freki.

G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB azt hiszem ő lesz az.

+

(#39337) nightvison válasza kovitommer21 (#39336) üzenetére


nightvison
tag

Hát ha a bios frissítés esetleg gondot okoz, vagy nem vagy jártas benne, inkább hagyd és esetleg szólj olyannak, aki vágja. Sokat próbálunk itt segíteni embereknek, viszont, ha valaki nem teljesen jártas be én, mindig jobb elvinni olyannak, aki ért hozzá. Napi szinten szervizelek, de nem mindig tudunk segíteni, így írásos formában. De egyébként nem körülményes egy bios frissítés. A ramok időzítése biosban egy a ram értékeivel?

Cuccaim: http://hardverapro.hu/tag/nightvison Logout: https://logout.hu/blog/nightvison/index.html

(#39338) Pörp válasza batman. (#39328) üzenetére


Pörp
senior tag

Szia! Köszönöm a választ, igen AHCI módban van, ha jól értem akkor ez lehet alaplapi hardveres hiba, sérülés eredménye?

prabhu: a legújabb BIOS van rajta, azt lehet/van értelme újraírni?

nightvison: nem aktív

(#39339) dugo_ válasza sanyi0627 (#39335) üzenetére


dugo_
veterán

Nézz rá a VRM hőmérsékletére.
Ezek a kis chipsetes, belépőkategóriás lapok nem 8 szálas procikhoz vannak tervezve. Valószínűleg nem bírja el a tápáramkör a 6700 turbóórajelét és túlmelegszik.

(#39340) sanyi0627 válasza dugo_ (#39339) üzenetére


sanyi0627
senior tag

Játék alatt turbo nelkul ezek a homersekletek vannak.

http://logout.hu/bejegyzes/sanyi0627/uzleti_szabalyzat.html

(#39341) dugo_ válasza sanyi0627 (#39340) üzenetére


dugo_
veterán

Ezen nincs rajta a VRM szenzor adata (már ha van a lapon).
HWMonitor vagy HWInfo értékeit nézd meg. Nem biztos, hogy pontos lesz, de a kettő közül azért általában valamelyik reálisan ki tudja olvasni.

(#39342) Cs1csó válasza dugo_ (#39341) üzenetére


Cs1csó
félisten

Akkor nem lesz máshol sem, nekem van VRM adat:
AIDA 64

[ Szerkesztve ]

(#39343) dugo_ válasza Cs1csó (#39342) üzenetére


dugo_
veterán

De ez gpu, az alaplapét kéne tudni. A HWMonitor megjelenít pl. sorszámmal olyan szenzorokat is, amit nem tud beazonosítani.

Mondjuk ha nincs játék és 10p alatt az asztalon is kifagy turboval, akkor megint más lehet a baj.

[ Szerkesztve ]

(#39344) prabhu válasza Pörp (#39338) üzenetére


prabhu
senior tag

Nem igazán :(

(#39345) Necronom


Necronom
senior tag

Sziasztok,

Kis problemam lenne, hatha talalkozott mar valaki hasonloval
Megprobalom leirni a jelenseget, az aldozat egy beepitett procis, passziv hutesu mini itx alaplap, benne egy db memoria modul
elso korben nincsen rajta semmi csak egy bill
a dolog ugy nezett ki, hogy tapegyseg bekapcsra elindul, majd kb 30 mp mulva megall
de a power on switchre nem reagal, nem lehet visszakapcsolni, csak tapegyseg ki es be, majd azonnal indult es megint leallt kb 30 mp mulva

majd csinaltam egy bios reset
most nem indul el a tapegyseg bekapcsolasara, viszont a power on switchre igen
de megint megall...tokre mindegy mit teszek vagy mit nem teszek, ha csak hagyom akkor is megall
miutan megallt, a power on switchre nem reagal, tapegyseg kikapcs majd bekapcs, aztan power on es megint megy egy fel percet es leall

3 db tapom van, mindegyikkel ugyanez a jelenseg
gyanitok egy dologra, hiszen valamiert a power on switchre nem reagal, az pedig azert van, mert hiba miatt allt le

TAP - Tatabanyai Automodell Palya

(#39346) sanyi0627 válasza dugo_ (#39343) üzenetére


sanyi0627
senior tag

Hw info es a monitor szerint is minden 40c kornyeke.
Jobb alaplapba is ki kéne próbálni a procit.
Mert ketszer is h110m itx be volt.

http://logout.hu/bejegyzes/sanyi0627/uzleti_szabalyzat.html

(#39347) kovitommer21 válasza nightvison (#39337) üzenetére


kovitommer21
csendes újonc

Szia,

Na most valahogy sikerült 3000-en maradnia, de amikor save and exit-re nyomok fura. Olyan, mintha levágná az áram. o.o

De az indulás ugyanúgy lassú..

+

(#39348) geri173


geri173
csendes tag

Hali! Most szerelgettem össze frissen kapott alkatrészeket (ASrock b450+ryzen2200g). SSD, HDD maradt, és rajta a Win7 is. Reméltem hogy nem kell újratelepíteni, de van javítás opció és normál módú indítás. Ha a javítást választom kék halál (The Bios in this system is not fully ACPI compliant), ha a normált akkor egyszerűen rögtön újraindul.

Most pendrive-ról próbálom újratelepíteni, de ugyanez.

Mit tehetnék? Köszi előre is! :)

[ Szerkesztve ]

(#39349) Cs1csó válasza geri173 (#39348) üzenetére


Cs1csó
félisten

Tudom troll válasz de ilyen cucchoz érdemes lenne egy Windows 10 már egy év sincs hátra a támogatásból.

(#39350) geri173 válasza Cs1csó (#39349) üzenetére


geri173
csendes tag

Hát, gyanítom, hogy azt sem sikerülne most felrakni. :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.