Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
törölt tag
-
BK87
senior tag
Sziasztok.
Pár napja nagyon furcsa dolgokat csinál a gépem. Nagyon nehezen tudok bármit is telepiteni, például a hangkártyám driverét nem is tudom feltenni, elindul a telepités, azután a tálcán megjelenik a telepiő ikonja, és már nem történik semmi. Nagyon nehezen akar indulni a programok többsége, gyakran a Chrome-ban, ha új fület nyitok, akkor 5-10 másodpercre nem reagáll a Chrome, stb. Windows 8.1-et használok, amit már töbször is újratelepitettem, de nincs változás. Valami tönkremehetett a gépben, mondjuk a memoria, vagy az SSD, esetleg alaplap? Előre is köszönöm a segitséget.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok,
A probléma forrása a másik vinyóra telepített OS X rendszer lehet, mivel:
A probléma röviden annyi, hogy a Windows (még MAC telepítése után működött, majd egyszer csak használat közben újraindult, és onnantól kezdve) nem tudott bebootolni. Gondoltam újratelepítés megoldja a problémát, de nem. Le volt választva mindig a Win-es vinyó, amíg a Mac-et telepítettem. De úgy néz ki, hogy olyan bootloadert, vagy valamit telepített fel a Mac, ami nem tetszik a Windowsnak. BIOS reset is volt, clean install is.Próbáltam másik telepítővel, XP-vel is (hosszú évek óta szolgálnak már engem ezek a lemezek, nem velük van a gond), és azzal is hiba fogadott, még mielőtt a telepítő elindult volna: "A rendszer problémát talált, és a windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
Ha először látja ezt a hibaképernyőt, akkor indítsa újra a számítógépet", stb.Alaplap: Gigabyte GA-P35-DS3L
Tudna valaki segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
TFH. gép indul, de feketeség, nem sípol. Táp vagy alaplap vagy proci lehet a gond.
Mondjuk procin nem találok égési nyomot, marad az alaplap vagy táp. Egyiken se látok púpos kondit (mondjuk lefelé mehet..)2 lehetőség van:
táp vagy alaplap tesztelése.A tápot (szerintem) egyszerűbb tesztelni, de hogyan? Vannak tápteszterek, de azt mondják, hogy nem pontos, ill terhelve meg se lehet nézni.
Multiméter a másik; van csomó youtubes videó a mérésről, de találtam olyat is, ahol valami spec berendezéssel nézte a koma és pont azt ecsetelte, hogy a multiméter ezt még jónak jelezné, de igazából már nem jó. Terheléses tesztet elvileg lehet végezni multiméterrel, mert hátulról be tudom nyomni a csatlakozókhoz, miközben megy a gép
Ennyi infót gyűjtöttem. Akkor most (mielőtt rohannék a boltba multiméterért) az okosokat kérdezem, hogy 95%-os pontossággal multiméterrel meghatározható, hogy rossz-e egy tápegység? Vagy ha nem, akkor mivel lehet kimutatni, hogy tényleg rossz?
Make Love not war!
-
guftabi96
addikt
Sziasztok!
Van egy Gigabyte H97M-D3H alaplapom, és nem tudok belépni a biosba.
Kb 2 hete van meg ez az alaplap, akkor be tudtam lépni, a del gombot kellett nyomni.
Most úgy adódott, hogy újra kellene telepítenem (másik oprendszer) de nem tudok belépni a biosba.
Alapesetben a Del-t kell nyomni, és semmi.
Még a Boot sorrend menübe se tudok belépni, pedig az is fontos lenne, mert ugye ott tudnám kiválasztani, hogy pendrive-ról bootoljon, hogy fel tudjam rakni a rendszert. De egyik gombra sem reagál.
Próbáltam régebbi PS2-es billentyűzettel is, ugyan ez a helyzet.
Mi lehet a gond? Nem frissítettem bios-t, nem történt semmi olyan változás, ami ezt kiváltaná.
Válaszokat előre is köszönöm!#KeepFightingMichael
-
guftabi96
addikt
válasz #10726912 #25212 üzenetére
nem volt még, várom, hogy hátha van valami nagyon egyszerű megoldás.
Bár ahogy nézem az angol fórumokat, másnak is volt már hasonló esete gigabyte lappalBár nem értem, hogy ez mitől lehet, hogy egyik pillanatról a másikra ezt csinálja.
Tényleg nem lett piszkálva a rendszer, stb stb[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
stork13
aktív tag
Sziasztok!
Egy ismerős szólt, hogy a gépe nem indul csak a ventik pörögnek, kép nincs.
Belenéztem a gépbe (i5-3450, Gigabyte GA-B75M-D3H, Gigabyte GT560), kikaptam a vga-t és tökéletesen működik alaplapival. VGA vissza, semmi nem megy még az alaplapi kimenet sem. 4-5. alkalommal a gép elindult és ment rendesen. Aztán következő bekapcsoláskor gép elindul, leáll, vár pár másodpercet majd újra elindul és már nem ad ki képet sehol.
Ami érdekes, hogy a másik pci-ex4x slotba téve a vga-t el sem indul a gép (ha jól néztem ott nem is támogatja az egy kártyás rendszert), viszont a kártyát betéve az fixen áll, nem mozog semerre. Visszatéve a pci-ex16x-ba a kártya 1-2 centi "lötyög" fel is és le is. A kártyát befogatva ráadásul kicsit emelné felfelé a vga végét (az alaplap normálisan van lefogatva, csavarok meghúzva). Mintha a foglalat kinyúlt/kitágult volna. Találkozott valaki hasonló esettel (vga másik gépben megy rendesen)?A béke más , mint szünet, két háború közt; a jó: nem rossz Rossz.
-
Zoli133
addikt
Hali, simerősöm gépe (onifguráció erre található, annyi a klüönbség, hogy a táp valamilyen FSPre lett cserélve....), mostanában random lekapcsol. A jelenség terhelésfüggetlennek látszik, azaz van, hogy 10 perc böngészés, 10perc játék után megáll, de van ,hogy ezeket bírja majd mikor ott lett hagyva kb 1 órára az asztal, az idő alatt lekapcsolt.
Teljesen tanácstalan, vagyok, mert az elmondások alapján, a lekapcsolás az instant, ami nekem hardvergondnak tűnik, de az egyéb jelenségek meg nem támasztják alá. Tehét közel teljesen tanácstalan vagyok.
Esetleg valami ötlet?"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
törölt tag
válasz Zoli133 #25219 üzenetére
Megtaláltad a legrosszabb dolgot. E kell kezdeni kísérletezni: másik tápegységet, ramot, vga-t szerezzen, másik oprendszer, másik vga driver, stb.
stork13: Akkor nyomozni kell tovább- Ramokat egyesével benne hagyni, BIOS reset, hdd adat kábel csere, vagy akár anélkül indítani sokszor egymás után.[ Szerkesztve ]
-
berzebub
aktív tag
válasz Zoli133 #25219 üzenetére
Azt,hogy lekapcsol,hogy érted?Elmegy a kép és bíp indul is újra,vagy még azt sem,vagy a win leállítja magát szépen rendesen??Eseménynapló nem ír semmit?Kezdésnek szerintem minden energia takarékossági gányt kapcsolj ki a biosban,aztán jöhet a hardver-szoftver próbazongora
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
5150head
senior tag
Sziasztok! Az mitől lehet, h a kártyám (MSI GTX 660) -vagy vhol ott- magas frekvenciás zizegő hangot ad ki, ha indítok egy játékot? Battlefield 3 alatt pl teljesen más hangot ad ki, de lehet hallani egy elektromos zizegést. Elég hangos, pedig hangszigetelt házam van. Tuti nem ventizaj, mert azt már teszteletem.
A konfig: GA-H87-D3H lap, MSI GTX 660 Gaming, i5 4570, Corsair Vengeance LP 2x4 Gb, Chieftec CTG500 táp.
A konfig tavaly októberi, a kártya januári.[ Szerkesztve ]
-
Málni
csendes tag
A gépem már régóta szórakozik random módon , baromira idegesítő, viszont volt hogy egy hónapig se jött elő a hiba. Szval magától "lekapcsol", miközben szól a zene, beakad a hang, majd abba is marad, a monitoron az utolsó látott kép színe marad és megáll, a gép látni hogy dolgozik (megy a vinyó, táp, vga, ventik pörögnek tovább), de a billentyűzet (numlock-capslockra nem reagál)-egér nem működik ilyenkor, nem kapcsol ki és indul újra magától, csak ha nyomok egy resetet. Teljesen váratlanul csinálja ezeket, volt hogy hozzá se értem a géphez, volt h az egérrel épp kattintottam egyet vagy játszottam, neteztem és közben állt meg, régen photoshop alatt csinálta csak, de mostanában teljesen kiszámíthattalanul, van hogy egymás után 3x is elszáll. Azt tudni kell, h 2 magos a proci (AMD phenom II x2 560 black edition), de mindig 3 magosan, mostanában pedig 4 magot feloldva használom. Speed fan-el szoktam mérni a hőmérsékleteket és max 53 fok szokott lenni a proci.
Vajon ez alaplap vagy processzor hiba lenne? -
berzebub
aktív tag
A feloldott magokkal az a phenom szép kis hőt generál,milyen hűtőt használsz?Magfeloldásnál az érzékelők elszállnak,szval ami 53 az valójában lehet 100 is,de lehet,h a vrm melegszik túl.A legegyszerűbb mód,h szerzel egy jó hűtőt és megnézed terhelés alatt 2,3,4 maggal produkálja e a hibát.És akkor ami a legkézenfekvőbb,hogy valóban hibás az egyik mag,azért volt tiltva.
[ Szerkesztve ]
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hogy szerintetek mi lehet a baja a gépemnek, mert már kezdek kifogyni az ötletekből.
Alaplap: Asus P6x58D-E, Socket 1366
Processzor: Intel i7-950 + Scythe Grand Kama Cross 2 hűtő
Memória: Kingston HyperX T1 2x2GB DDR3-2000 kit
VGA: Gainward GeForce 570GTX Phantom
Táp: Corsair HX750A hibajelenség az, hogy random idő után újraindul.
- Megnéztem memtest-el a memóriákat. Durván 1 napot ment, no error.
- CPU-t újrapasztáztam, ugyan úgy újraindul.
- Mivel általában, akkor indult újra, amikor számításigényesebb feladata volt, mondjuk játék, ezért a VGA-t is újrapasztáztam, ekkor 2 napig ment hiba nélkül már azt hittem ez volt a baja, hogy túlmelegszik, de nem.
- Legelőször a tápra gyanakodtam, de mondom mielőtt visszaviszem garanciáztatni, azért kipróbálok minden mást, így elvittem. Szervízbe volt 2 hétig, majd visszakaptam, hogy semmi baja. Állítólag több konfiggal is napokat hajtották.Az utóbbi időben, már olyan gyorsan újraindult, hogy a POST se futott le (nem csipogott) és annyira indul be, hogy felvillan a led a gépházon és így "pulzál".
Mivel a POST-ig se jut el, ezért azt mondanám, hogy táp, de mivel a tápot már bevizsgálták és csak az alaplap nem volt letesztelve ill. cserélve, így azt gondolnám, hogy az, esetleg valamire nem gondoltam.
Szerintetek mi okozza a hibát?
A segítséget előre is köszönöm!
-
berzebub
aktív tag
Nekem egy 550-es phenomom volt,Asrock lapban szépen ment mind a négy mag,de vettem egy gigabyte-ot és onnantól kezdve jöttek a fagyások.De a gyári hűtőt cseréld le gyorsan vagy próbáld feloldás nélkül használni egy darabig,hogy úgy is csinálja e a hibát.Milyen magos a phenomod deneb vagy callisto?Amiket leírtál hibákat inkább hibás magra utal
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
anorche1
őstag
Sziasztok!
Nem kapcsol be a gépem, pontosabban videó jelet nem ad. Ősszes hdd -t lehúztam, ram -okat kivettem majd vissza raktam, gpu -t is ki és be raktam, hdmi helyett d-sub ra raktam, de nam ad semmit. Semmilyen usb nincs bedugva, net se. A ventik felpörögnek, de az a rész sem jön be, ahol a hardvereket listázza, így bios ba se tudok lépni.
Ez pár napja kezdődött, akkor töbszöri ki és be kapcsolásra magához tért.Ez ugye egyértelmű vga hiba?
A gép adatai:
Alaplap: Asrock m3n78d
Cpu: Amd Athlon II x2 250
Vga: Nvidia gegorcw gt 240 1gb
Ram: 2x 2gb silicon power 1333"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
válasz CoolMan #25235 üzenetére
Asszem megvan a hiba
A gpu eredeti ventie egy idő után elég hangos lett, új hűtőt nem akartam venni, ahogy új kártyát sem. Ezért egy itthon talált 12cm es ventit raktam rá a hűtőbordára, ami befőttes gumival rögzítettem. Úgy néz ki ez elmozdult, úgy hogy a borda meggátolta a ventit a forgásban. Én meg vagyok akkora balfsz, hogy ezt többszöri kivétellel sem vettem észre. Szóval leéghetett a kártya. Csak azt nem értem, hogy a Windows, vagy a nvidia driver miért nem dobot egy üzit hogy figyelj haver de egy picit nagyon meleg a gpu, és ez így nem lesz jóA táp egyébként egy 8éves, 400w -os codegen táp.
Szerdán majd azért megpróbálom egy másik gépben, meg egy másik kártyát az én gépemben.
Van valami külső jele annak hogy a kártya túl főtt?
[ Szerkesztve ]
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
törölt tag
válasz anorche1 #25236 üzenetére
Nincs külső jel, de észre veszed próbakor. HA van külső jel, akkor már rég baj van..
D43mon: Csak a tápegység, egy darab ram, CPU és annak hűtője legyen rádugva. Illetve ugye a vga.
Ha nem jó, cserélj ramot. A Biosban kapcsold ki a Spread Spectrum, turbo boost és társai funkciókat. Cserélj alaplapi gomb elemet, az is bekavarhat. Semmi más ne legyen, se egér, se billentyűzet, csak ez. Csinálj BIOS resetet, és állítsd be újra figyelmesen a BIOSt.
Ha így nem jó, akkor tudni fogod, hogy vagy a CPU, vagy alaplap hibád van. Ezt szervízben kiderítik, ha nincs csere CPU-d.[ Szerkesztve ]
-
kisgege12
csendes tag
Üdv! Van egy PC-m, usb stickkel csatlakozik a netre. Csak ma vettem észre a dolgot, nevezetesen hogy csak az elérhető sávszélesség negyedét, vagy még annyit se kap a gép. Valamint kipróbáltam kábellel a netet, és így is fennáll a probléma. Mi lehet a gond? Köszi
-
kisgege12
csendes tag
hát most már biztos hogy valami szoftveres probléma van, az előbb megjavult minden, most megint lassult az egész
van valami program ami mutatja hogy a futó programok mennyi netet használnak? -
törölt tag
-
Málni
csendes tag
válasz berzebub #25239 üzenetére
Visszavettem a procit alapra, h 2 magosként menjen, de így is elszállt a gép Új hűtőt még nem akarok venni, amíg ki nem derül mi is okozza, elvileg 2 magosként simán elég neki a gyári hűtés, azt olvastam még magfeloldás után is, mert elvileg 4 magosra tervezték csak ugye le vannak tiltva...
Hogyan szűrhetném ki, h mivel van a baj? -
berzebub
aktív tag
Ha sima két magosként megy a proc,akkor elvileg rendesen monitorozza az érzékelő a hőfokokat.Terheld meg és nézd hány fokos.Ha nem melegszik akkor csinálj egy bios resetet és teszteld a memóriákat egyesével...várj csak miért cserélték az alaplapod?
[ Szerkesztve ]
Heghlu'meH QaQ jajvam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Óvodások homokozója
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Call of Duty: Black Ops 6
- CPU léghűtés kibeszélő
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- EA Sports WRC '23
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest