Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabbymtc
tag
válasz xavix13 #24899 üzenetére
Üdv! Nemrég találkoztam ilyen hibával öcsém barátnőjénél.
Az én tanácsom:
Vedd ki az elemet, vedd ki a RAM-ot, és vedd ki a videokártyát, majd így indítsd el a gépet!
Ha elkezd csipogni a RAM hiánya miatt, az jó jel. Ha nem, akkor az alaplap problémás...Ezután rakj vissza minden alkatrészt, végül a gombelemet is, és működnie kell.
Nálunk bevált.
-
törölt tag
Sziasztok.Mondanátok nekem egy véleményt kérlek.Az alábbi problémám van.Amikor játék közben be akarom kapcsolni a V-sync et ,vagy 3dmark futtatás közben,vagy szimplán hidegindításkor (emiatt túlmelegedés kizárva)akkor hírtelen leáll a gép majd újraindul,de nincs kép a monitoron (még bios logo kép sem),és csak a POWER gomb hosszú lenyomásával lehet kikapcsolni a gépet miután újraindult fekete képernyővel a gép.Mi lehet a gond? Asus GTX770-es a VGA és egy CTG550-es táp hajtja egy i5 3470-es proci társaságában egy Asus p8 Z77M-es lapban.Köszi előre is...
-
Gabbo
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Adott az alábbi konfiguráció:
CPU: AMD A8 6600K
RAM: 2X2 GB DDR3/1333MHZ
VGA: GT630 2GB DDR3
OS: WIn 8.1 64bitAz a problémám, hogy olyan játékok is laggolnak, amelyeknek gond nélkül futniuk kéne. A vga driver a leg frissebb, az alaplap és a merevlemez teljesen új.
Szerintetek mi lehet a gond?
Nem fogok senkivel levelezgetni! Ha kell amit árulok, cserélek HÍVJ!!!
-
Gabbo
aktív tag
válasz dvdbackuper #24906 üzenetére
A hűtés megfelelő. A ház is szellőzik három 8cm és egy 12cm ventivel, a procit meg egy Blizzard T2 hűti.
Aida és bios szerint is rendben van a hőfok.
[ Szerkesztve ]
Nem fogok senkivel levelezgetni! Ha kell amit árulok, cserélek HÍVJ!!!
-
Johnyy
tag
Sziasztok!
Adott az alábbi gép, ami sajnos nem indul el. Fel se pörög semmi.
Alaplap: Asrock ALiveNF6G-DVI [link]
Processzor: nem tudom
Videókártya: GV-R545D3-1GI (ATI Radeon HD 5450)
Memória: Kingmax 2GB DDR2-800
Winchester: Maxtor DiamondMax Plus 9 120 GB ATA/133 HDD (IDE)
Táp: Dana LCB300ATXAmit eddig csináltam, hogy kipróbáltam egy cseretáppal. Azzal már a HDD felpörög, a VGA ventilátora is. Viszont még mindig semmi kép a monitoron.
Videókártya, Memória, Winchester kipróbálva másik gépben. Nincs velük probléma. Monitor is jó.Másik VGA -t próbáltam ebbe a gépbe. Kép megint nem volt.
Ezek alapján szerintem a táp kuka, alaplap kuka. (Alaplapon semmi sérülés nem látható.)
A VGA -t nem tudom. Azt sajnos nem tudom kipróbálni másik gépben.Szerintetek mit tudnék még kipróbálni?
[ Szerkesztve ]
-
-
mohalaca
csendes tag
Tiszteletem!
A problémás gép a következő lenne:
ASUS P5Q-E lap
C2D E6400-es CPU
2x512MB GEIL 800-as DDR2 RAM
1x2GB KINGMAX 800-as DDR2 RAM
Sapphire Radeon 4850 512MB VGA
400GB-os WD vinyó
460W-os Zalman tápA gép eddig tökéletesen üzemelt, de egy ideje azt csinálja, hogy nem indul el csak akkor, ha lekapcsolom a tápot jó pár percre és csak utánna hajlandó elindulni. Ha elindul és belépek a BIOS-ba egy darabig (pár percig) minden rendben és egyszer ilyen pöttyök jelennek meg a képernyőn ahogy a képen is látszik.
Ha kilépek a BIOS-ból akkor újraindul a gép, elkezd tölteni a Win és lefagy. Ha nyomok neki egy reset-et akkor már képet nem is rak ki a monitorra (lekapcsol a monitor energiatakarékos üzemmódba). És utánna már akárhányszor újraindítom nem ad képet a monitor.
Csak akkor lesz újra kép, ha lekapcsolom a tápot és később kapcsolom be.
Nem tudom mi lehet a baja. Másik VGA-val már kipróbáltam, de azzal sem működött, ugyan ez a hiba jött elő vele.
Örülnék, ha valami tanácsot tudnátok adni, hogy mi lehet a probléma. Előre is köszönöm!Tisztelettel: mohalaca
-
d@minator
addikt
(#24916) dvdbackuper: Durva.
Alig tud többet, mint a prociba integrált. Ettől jobb választás lett volna egy AMD VGA akkor mehetne a kettő együtt dualban.
A 2GB ilyen kaliberű VGA-nál meg felesleges, mert az ember úgyis lebutítja a grafikát, hogy legyen játszható fps érték olyankor meg nem eszi meg az 1GB VRAM-ot sem.
A jó hír, hogy gépednek semmi baja. -
bacsis
Közösségépítő
válasz d@minator #24917 üzenetére
csak a dual Graphics kb xarra sem jó
-
vitya81
tag
Sziasztok!
Frissen összerakott gép:
ASUS Z97-A
Intel Core i5 4670K
Kingston 1600MHz 8GB RAM
MSI GTX760 2GB
Cooler Master GX550WA problémá(i)m a következők:
-az alaplapon a TPU LED folyamatosan pirosan világít, de indul a számítógép, és megy is stabilan, igaz egy elég hangos (már zavaró) csippanás kíséretében (TPU kapcsoló 1. állásban)
-ha a biosban a teljesítmény beállításokat állítom, újraindítás után 1 hosszú+3 rövid sípolás..... VGA LED is pirosan világít és nincs képTegnap este a BIOS beállításokat alaphelyzetbe állítottam (gyári), és újratelepítettem a gépet. Ugyanúgy világít a TPU LED és hangos sípolás indulásnál, de megy minden. Teljesítmény beállításokat most inkább nem piszkáltam. Előzőleg játék közben észrevettem, hogy vagy normális az fps szám, vagy nagyon szar. Egy újraindítás után minden fasza lett. Konkrétan: ha minden oké, akkor BF4-ben Ultra beállításokon 54-74 fps. Ha valami szar van akkor BF4-ben LOW beállításokon 20-25 fps. Minden kábel csatlakoztatva, nem melegszik túl semmi, a processzor 3,5-3,8GHz-en megy 60 Celsius fokon (max).
Ötlet, tapasztalat, javaslat? Ezt a TPU kapcsolót ne váltsam át az alaplapon 2. állásba?
Viktor
-
vitya81
tag
válasz dvdbackuper #24920 üzenetére
megnéztem, de mi a megoldás? kapcsoljam ki, default settings?
-
raymi16
tag
Sziasztok!
Kicsit fura problémával állok szemben, most vettem egy új tápegységet a masinába (CORSAIR Builder Series™ CX600 - 80 PLUS) és igazábol minden patent, annyi különbséggel, hogy a 4 tús csatlakozóba egy 8 pneset dugtam be. A gép el is indul nincs is gond (eddig) viszont ha megmozdítom a gépházat, leáll a gép!
Ez minek tudható, a tápegységnek, vagy a 8 tűs vezeték a 4 tűs csatlakozóba nem jó ötlet? vagy valami más áll a dolog hátterében?
Köszi előre is a válaszokat!Senki se nem csinál semmit se nem, senkinek se nem!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz raymi16 #24925 üzenetére
Hogy sikerült a 4 pines csatlakozóba 8 pines kábelt bedugni? mert fordítva még csak-csak megérteném
De amúgy szerintem nem itt van a gáz... valahol zárlatod lesz, és leégés ellen védekezik így a gép... sok minden okozhatja, pl az alaplap és a gépház közé beeső csavartól kezdve a nem megfelelően felfekvő alaplapig kb bármi... Szedd ki az alaplapot a házból, majd ügyelve rakd vissza -
raymi16
tag
válasz bacsis #24926 üzenetére
A 8 pines csatin 4 csatlakozó ugyanolyan mint a 4 pinesen a többi meg csak lóg a levegőbe, ergó elvileg ugyanazt a célt látja el a 8 pinesnek a 4 bedugott része, mint a sima 4 pines!
Az a helyzet, hogy a másik táppal meg frankón ment, még ha atombombát is dobtak a ház mellé, most meg itt vacakol ez a &#>|$ß tápSenki se nem csinál semmit se nem, senkinek se nem!
-
Gabor8634
tag
Sziasztok!
A gépem
Processzor: Intel Corei5-2500 3,3GHz
Memória: Kingston Hyper X black (2x4GB) CL9 1333MHz
Videókártya: GIGABYTE HD7850 OC 2048MB
Alaplap: ASUS P8H67 soc.1155 H67 DDR3 USB3 SATA6
Merevlemez: Samsung EVO Basic SSD 120GB SATA3 MZ-7TE120BW (840 Series, SATA 6Gb/s) Western Digital Caviar Blue 750GB (WD7500AALX)
Optikai meghajtó: Samsung TSSTcorp CD/DVDW SH-S182D
Ház: Zalman z9 pusz
Tápegység: Cooler Master 600W Elite Power Black - RS600-ACABM4-WB
Monitor: LG DM2350D 3D Monitor-TV
Billentyűzet: Logitech K520, Játékra :Genius KB-G265 Gamer USB Keyboard
Egér: Samsung ML-600 GAz lenne a problémám 'hogy a gépem leáll magátol , ha újra inditom bekapcsol vagy csak fekete képet ad meg olyat is csinàl ,hogy az usbbe dugott billentyűzet és egér se megy nem kapnak áramot tápot most cseréltem egy hónapja ezek a problèmák miatt a vidikari a ramok azok jók . A szervízbe átnézték nem találtak semmit de most megint elkezdte ezt csinálni szerintetek mi lehet a baja? Járt már más is így a géppel? Én az alaplapra gondolok! Ja. Eg a netet se indítja el rendesen kijelezve az van ,hogy csatlakozva de mikor bekapcsol a gép még 5-10 perc mire tudok netezni ! A net az vezetékröl megy a rúterből de a wifivel semmi baj sincs!
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Gabor8634 #24929 üzenetére
hááát.. látatlanba' kemény dió lenne kitalálni... részemről is csak vagdalózni tudnék.. ha volt másik táppal kipróbálva, akkor javasolnék még egy BIOS frissítést, ha nem segít, akkor elképzelhető, hogy valamilyen energia gazdálkodási séma kever be, és azokkal kéne játszani ki be kapcsolgatni a BIOS-ban... ha az sem hoz eredményt, akkor biza lehet hogy alaplapnak halódik az USB vezérlője
-
IdiotElf
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Sajnos olyan probléma lépet fel amit mindenki szeret ( random újra indul a gép vagy le fagy )
CPU csere volt előtte nem volt ilyen.
Amit tudni kell futtattam 3dmarkot meg memtesztet meg minden féle olyan dolgot ami terheli a gépet
1x sem fagyott le 14 órán keresztül de amikor játékot indítok 3 perc múlva le is fagy vagy újra indulCPU hő fok 42 főlé nem ment terhelés alatt itt állt 30 percig
driver lehet? vagy még is a cpuval van valami.. gyári gagyi
válaszokat tippeket előre köszönöm...
Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyű és szép termeted?
-
tornas
őstag
-
IdiotElf
csendes tag
válasz tornas #24934 üzenetére
Bios az a legújabb ami csak lehet bios reset is volt hát ha úgy jobb de semmi.. most eddig winfosban nem fagyott le csak játék indításától számítva 2 perc múlva hellot mond. max azt tudom akkor csinálni hogy régit vissza azt ha ott nincs semmi cput vissza adom cserére
Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyű és szép termeted?
-
duti No1
tag
Sikerült a problémára megoldást találni? Mivel most én is ezzel a gondal küzdök Fogalmam sincs mi lehet ez csak egyszer gondol egyet és lefagy.Az eseménynaplóba meg mindig ezt találom:A(z) \SystemRoot\SysWow64\Drivers\VD_FileDisk.SYS betöltését a rendszer blokkolta, mert nem kompatibilis a rendszerrel. Lépjen kapcsolatba a szoftver szállítójával az illesztőprogram kompatibilis verziójának beszerzéséért..
****************AGP FOREVER****************
-
Kephamos
addikt
Üdv!
A PC-m (adatlapomon található, kiegészítve, egy Samsung SSD-vel és 4 GB Kingston Hyper x rammal), alvó állapotból nem akart felkelni. Kiszedtem a VGA-t, semmi. Cserélgettem a ramokat, kivéve az egyik 2 gigásat elindult, azonban BF indításakor sír, hogy kevés a ram (ezt eddig is csinálta), illetve valami VGA ram hibát is dob.
Hogyan tudnám pontosan diagnosztizálni a problémát?
mod.: mostanában annyit tettem, hogy feltelepítettem a legújabb AMD beta drivert, hogy legyen mantle BF4-ben.[ Szerkesztve ]
-
marcellx
csendes tag
Sziasztok
Adatok
CPU: AMD Athlon II X3 450
RAM: 2x2 GB DDR3 1600 MHz
VGA: ATI HD5570 1gb ddr3
A problémám pedig az lenne hogy úgy 1 hete elkezdett 20-30 perc játék után akadozni a kép még a tálca is akadozott. Majd volt itthon egy régi NVIDIA GT210-es videokártya arra kicseréltem és nem akadozik de néha hallani hogy valamelyik ventilátor hangosan felzúg még akkor is ha nem játszok.
Szerintetek mi lehet a gond?[ Szerkesztve ]
-
kerxy
senior tag
sziasztok!
összeraktam az alábbi gépet, de valamiért nem indul el, nem pörög fel semmi.. mi lehet a baj?
alaplap: asus z77-a
proci: i5-3470
ram: 2x4 gb
vga: asus hd 6970
táp: fsp raider 550
hdd: wd 1 tb
ssd: intel 530 120 gb -
törölt tag
Ellenőrizd a tápegységet, hogy működik e. Nézd meg, hogy a cpu-nak a tápját rádugtad e az alaplapra. Nézd meg a cpu helyes illeszkedését. Ellenőrizd, hogy a Bios reset jumper nincs e ON állásban. Próbálkozz a power sw tüskék rövidre zárásával indítást eszközölni. Csak a cpu-t hagyd az alaplapon, plusz a hűtőt és indítsd így a géped. Ha így sem indul, akkor nézd meg, hogy alap bios verzióval támogatja e a cp-t az alaplap. Ha minden smakkol, s ezeken túl vagy, akkor marad az alaplap-cpu hiba lehetőség, azaz irány a bolt, vagy szervíz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest