- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisCobiii
aktív tag
válasz
CoolMan #48421 üzenetére
Gondoltam eredményesség képp leírom mi lett a vége.
Az egyik barátom 700w-os tápjával kipróbáltuk és ott nem tudtuk erre a fura fekete képernyős halálra vinni a gépet. Így ezen felbuzdulva vettem egy Be Quiet Straight Power 700W Gold tápot és az első tesztek alapján minden hibátlanul működik.
Szóval 1 szó mint 100 valóban táp hibás volt és a kritikus pillanatokban ( csúcsáram / terhelés utáni visszaállásnál ) jött elő a hiba. A régi Corsair TX650w pedig megmarad egy netezős gépbe.
Köszönöm a segítségeket! -
batman.
senior tag
válasz
CoolMan #40676 üzenetére
Thx!
(#40674) TigerGameFul Szia! Elsősorban a „kerregő” hangot kellene beazonosítani. Ez lehet „zúgás” is? A procihűtő pontos típusa is kellene (a VRM-ről is elviszi vajon a hőt?), meg a táp, ott az is ha nem új, mennyi idős? Windows eseménynapló és a feladatkezelő nem segít?
-
IstvánLászló
őstag
válasz
CoolMan #31964 üzenetére
Szia! CoolMan81
Elnézést-előre is hogy beleszólok a témába és remélem nembaj.
A szándékom csak is segíteni mindenkinek és semmimás.
A lényeg tiszteletem: neked-én is mindenért le a kalappal.
A kedves kollégának segítesz én is szívesen segítek itt mindenkinek ha időm is engedi.
A gép configot nem írja le teljesen, de miért nem?
A lényeg látnoknak gondol minket: jó hogy ilyen képességem nincs.Kedves kolléga erre a Hsz-e: (#31963) BRIKLY
A gép configot írjad le légyélszíves teljesen, mert így nagyon sok fejtőrést okozol.Segítenék de magaddal beszélgetsz, ez nem probléma, beidézem szavaidat, "Táp: Rányomtam a 12V-os ágra a multimétert,alap helyzetben 12.08V, Teszt alatt kerek 12.00V-ig ment le. Na meg hát nem épp egy gagyi táp,így azt alapból kizárnám.", itt a pont neked, ügyesen csinálod és ezért: 1000000000-pont jár virtuálisa
n csakis most itt vége.........
congratulations you are doing a very good and so is stress on the rest does not matter anything, it's so good.
Continued success and look forward to your response and help are welcome, great northern wish, now I have to go too. -
BRIKLY
veterán
válasz
CoolMan #31966 üzenetére
Bocs,mégsem jó,csak épp tovább bírta.
HDD kizárva. SSD-ről megy a rendszer,de van egy 500-as vinyóm, azon is van egy windows,és azzal se jó. Pedig korábban azt is úgy tettem félre,hogy előtte játszottam róla,stb. hiba nélkül.
USB: 2db van használatban, egér +bill, de már azt is másik 2-be dugtam.
Holnap még kipróbálom másik táppal,mert most csak egy 350-es FSP van kéznél,az meg ide kevés lesz.
Ha másik táppal is sz@r,akkor viszont gáz van,mert 1155-ös alaplapot azt viszont nem tudok kölcsönkérni,mivel haveré AM3+-os.. -
BRIKLY
veterán
válasz
CoolMan #31961 üzenetére
Na. Áthoztam haver GTS 250-ét,azzal jó.
Átcseréltük a RAM-ot, nála az enyém hibátlan, Nálam az övével,és a 6970-el szintén fagyás. Tehát a RAM kizárva.
SSD szintén kizárva,meg a szoftvere gond is, mert itt van az 500-as vinyómon egy win 10, más driverrel,mint ami ezen van, korábban gond nélkül ment,most azzal is fagy.Táp: Rányomtam a 12V-os ágra a multimétert,alap helyzetben 12.08V, Teszt alatt kerek 12.00V-ig ment le. Na meg hát nem épp egy gagyi táp,így azt alapból kizárnám.
Maradt a lap,és a proci. Utóbbi elég ritkán adja meg magát,főleg egy fél kilós hűtővel hűtött i3,ami életében nem volt 55 foknál melegebb.
Na de a GTS 250-el hogy hogy nem fagy??
(Ara tudok esetleg gondolni,hogy hát azzal minden kisebb terhelést kap,de a barátok köztös eset közbevág,ott alig ha van nagy terhelés bármin..
Teljesen tanácstalan vagyok sajnos.
-
IstvánLászló
őstag
válasz
CoolMan #30494 üzenetére
Üdv!
Tiszteletem és szép napot kívánok.
Elnézést hogy beszélgetésedbe, beleszólok nem közbevágni szeretnék.
A hiba üzenet alapján igazad van teljesen.
A te véleményed érdekelne mert arra gondoltam hogy simán driver probléma is lehet én is napi szinten talákozom ilyen és még macerásabb hibákkal de nem részletezem tovább.
Itt a hibaüzenetben láttam és beidézném,"IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
PFN_List Corrupt
SYSTEM THREAD EXECPTION NOT HANDLED
MEMORY MANAGEMANT", ramokat célszerűbb letsztelni mind a-4GB-ot legalább 1-menetben ajánlott.
A teljes tesztelés főleg ajánlott midenképpen, mert gari ugrik szétszedés miatt biztosan.
A vadonat új gépről lévén szó ezért szólók csak hozzá, szoftveres tesztelés nem tiltot és gari sem ugrik.
A kérdező fórumtárs jelezte is olvashatóan, de az ő felelőssége csak is mit tesz a gépével.
Az IRQ--!!!, hiba harderesen hibás alkatrészekre utal, angol műszaki kifejezéseket nagyon nehéz magyarítani.
A harderesen ismeretlenhiba hibás alkatrészeknek a ki-tesztelését szoftveresen célszerűbb feladat megoldani, mint te is javasoltad. -
rochee
csendes tag
válasz
CoolMan #30370 üzenetére
ramokat vagy 6 órán keresztül teszteltem memtest86-al és 1 errort sem dobott. tápot még nem próbáltam másikat,de akkor kipróbálok 1-et. táp okozhatja azt,hogy nem mindig akar elindulni a gép indításnál? vana mikor csak pörög a venti és világít a led,de nem tölt be biosig se.
-
-
qsotre
csendes tag
válasz
CoolMan #30300 üzenetére
Üdv,
Körül belül egy hete, előtte frissítettem win10-re majd manuálisan újra felraktam. Ha ez számít valamit. Garancia ha minden igaz még minden alkatrészemre van. Van valami ötlet mi okozhatja a gondot ? Esetleg amíg meg nem oldódik a dolog ne erőltessem a kikapcsolást és csak alvó állapotban hagyjam estére a gépet ?
-
3RROR
aktív tag
válasz
CoolMan #30283 üzenetére
Mostmár ilyen hangot ad ki a speaker (Nem a winyo!)
-
IvI88
tag
válasz
CoolMan #29909 üzenetére
Az a gondom, hogy ott se látszódik a meghajtó. Ebbe a gépbe csak a biosba látom. Az xp-s gép meg simán felismerte meg telepítette magának és már ment is csak megformázni kellet.
(eszközkelezőbe se látom
, valamit a biosba kell állítani vagy az új vinyóra kéne jumper? tanácstalan vagyok)
-
-
Frod
addikt
válasz
CoolMan #29140 üzenetére
Ha jól értelmezem a manual-t amiből lesni próbálok az az, hogy egy kis jumpert rárak a 2 kis tűre egy pár másodpercre, majd leveszi, és bekapcsolja a gépet?
(bónusz kérdés: biztos vagyok benne így láltatlanban, is hogy nem teljes dobozzal kapta az alkatrészeket, így ha nincs jumper-e, honnan lehetne leszedni arra az időre? van máshol a gépben?) -
Frod
addikt
válasz
CoolMan #29137 üzenetére
Köszönöm urak, ezzel a táp-gond letudva, azt mondja így már tudja csatlakoztatni....
Viszont! A ventik felpörögnek, a led-ek világítanak, de kép továbbra sincs
Se akkor ha az alaplapira integráltat köti be, se akkor ha bedugja a saját külön vga-ját (HD 4650) és azt csatlakoztatja a monitorhoz.Most jön a szokásos játék, hogy vagy a táp nem bírja el, vagy a kábel rossz, vagy a vga rossz?
Az a baj, hogy ezt a részét így a távolból már tényleg nehéz nekem is megmondani mi a baj :/
És ugye még a bios-ig sem tud eljutni, hogy ilyeneket megnézzünk, hogy le van-e tiltva az alaplapi vagy akármi. -
lagarto21
csendes tag
válasz
CoolMan #28633 üzenetére
elem csere megvolt....most olyat csinál hogy fel se pörög.szétszedtem összeraktam,szépen sorban,egy ram proci teszt video kártya.felpörög de se kép se hang.van mikor fel se pörög csak villan egyet.visszaraktam mindent akkor is saját döntés alapján megy a feléledés.de hang illetve kép nincs....ilyenkor mi lehet a baj?
-
TSanya
aktív tag
válasz
CoolMan #28553 üzenetére
Szia!
Köszi az ötleteket, nem is gondoltam, hogy a 3 modul miatt is lehet probléma. Azért alakult így, mert bizony néha levés volt a 8 giga.
Most 2 modullal megy, meglátjuk, mi lesz így.
A hálókártya közben nekem is eszembe jutott, amint kéznél lesz egy, azt is kipróbálom.
A kérdés csak az, hogyan teszteljek, mivel az esemény teljesen random módon jelentkezett, pl. az első, és a második között 10 nap telt el.Üdv:
S -
Dobi 562
addikt
válasz
CoolMan #28452 üzenetére
Uristen, igazad volt! Nem tudom, hogy lehettem ilyen balf***z... A kartya tapkabele felig kihuzodott a tapbol... Ez okozta gondot, az zavart meg, hogy a ventik porogtek rendesen, igy erre nem gyanakodtam... Jesszus, volt egy kis panik.
Koszonom mindkettotoknek a segitseget!
-
fleaa
csendes tag
válasz
CoolMan #28353 üzenetére
Ezek vannak most benne:
vinyó: SAMSUNG 1TB 7200rpm SATA-300 32MB HD103SJ
ház: Antler Supercase TX-373 Black Black,4x5,25",7x3,5",ATX,
alaplap: ASUS P8H61-M LX2/SI OEM LGA1155
videókártya: ASUS EAH6570 1GB DD3
memória: Kingston 4GB DD3 1333mhz CL9, később jött még mellé egy ugyanilyen Kingmax
Processzor: i3-2100 3100mhz 3MB LGA1155
táp: Chieftec iARENA GPA-450S 450W
Lemezmeghajtó: ASUS DRW-24B3ST
-
cozykaa
csendes tag
válasz
CoolMan #28340 üzenetére
Én úgy látom rendesen rajta van még porosnak sem mondanám...
Az elejétől fogva elégé melegedett(akkor 82volt a max) ,de így 2,5 év után már fps drop is van belőle...
Esetleg ha szétszedem,újra pasztázom úgy van esély rá ,hogy jó lenne? Vagy ezzel garanciába vissza lehet vinni? -
Fenyibaba
csendes tag
válasz
CoolMan #25822 üzenetére
Köszi a választ!
Megpróbálom BIOS resetet!
Gondolod,hogy táp hiba lehet?
A tápom 20 pines!!
Lehet e az gond ha a másik alaplap 24 pines volt,és ezzel a táppal használtam??
Azért gondoltam inkább az alaplap,vagy proci hibára,mert volt itthon egy régi
478-as lap procival,és azzal megy a gép! -
QwErTy42
addikt
válasz
CoolMan #25807 üzenetére
Abban azért egyetérthetünk hogy vagy az alaplap vagy a táp ment tönkre?
Van akit tudsz ajánlani, hogy maszekba megnézné a gépet?
Mert ha most veszek egy tápot és közben a lap rossz, akkor...
A gépet év végén, következő év elején már cserélni akartam valami épkézláb megoldásra (intel i5...) ezért nem szeretnék már többet költeni rá. (amit megtartanék: Qaudro, WD Green, Intel 520, porichűtő, ODD, 120-as Noctua) -
-
-
válasz
CoolMan #25338 üzenetére
a táppal biztos nincs baj, mert nem újonnan összerakott gépről van szó, és korábban is ez a táp volt, viszont akkor működött.
mielőtt kicseréltem volna az alaplapot, a RAM-ot, a videókártyát és a procit, azelőtt működött rendesen, nem hiszem, hogy a csere ideje alatt ment volna tönkre.de egyébként rendesen* meghajt mindent, a ventik is mennek normálisan.
*javítottam
[ Módosította: CoolMan ]
-
gemby
csendes tag
válasz
CoolMan #25330 üzenetére
na, megvoltak a próbák.
CMOS-elem: nem releváns, egy másikkal is produkálta a hibát.
videókártya: szintén.
teszt-RAM-om nem volt, de kikaptam a meglévőt. ugyanaz.a lényeg, hogy továbbra is teljesen instabil a gép: némely indítás után még el-eljut a BIOS-ig, de max. pár percig képes magát tartani, utána random leáll. aztán random újraindul, majd megint leáll.
mi lehet ez? nyilván a legvalószínűbb az alaplap, de pl. processzor csinálhat ilyet?
vagy a vaciúj FSP-táp adta volna meg magát két nap használat után? -
Serpenthelm
csendes tag
válasz
CoolMan #25286 üzenetére
Helló!
Nem tudom hogyan, hogy nem, de bekapcsoltam, úgy hagytam, és végül elindult, egyelőre úgy néz ki nincs semmi baja, a feszültségek is jónak tűnnek egy diagnosztikai program szerint, de azért köszönöm a segítséget. A későbbiekre azért megkérdezném: a BIOS resetet hogyan, és mikor kell megcsinálni?
-
anorche1
őstag
válasz
CoolMan #25235 üzenetére
Asszem megvan a hiba
A gpu eredeti ventie egy idő után elég hangos lett, új hűtőt nem akartam venni, ahogy új kártyát sem. Ezért egy itthon talált 12cm es ventit raktam rá a hűtőbordára, ami befőttes gumival rögzítettem. Úgy néz ki ez elmozdult, úgy hogy a borda meggátolta a ventit a forgásban. Én meg vagyok akkora balfsz, hogy ezt többszöri kivétellel sem vettem észre. Szóval leéghetett a kártya. Csak azt nem értem, hogy a Windows, vagy a nvidia driver miért nem dobot egy üzit hogy figyelj haver de egy picit nagyon meleg a gpu, és ez így nem lesz jóA táp egyébként egy 8éves, 400w -os codegen táp.
Szerdán majd azért megpróbálom egy másik gépben, meg egy másik kártyát az én gépemben.
Van valami külső jele annak hogy a kártya túl főtt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- EAFC 25
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- EA Sports WRC '23
- Okos Otthon / Smart Home
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 Seasonic 650W
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest