Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-06-06 15:06:01

LOGOUT.hu

Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17752) #10726912 válasza cesar22 (#17746) üzenetére


#10726912
törölt tag

Üdv.
Ami nem megy ventilátor, húzd le az alaplapról. Csinálj egy alapos portalanítást is, vedd le a hűtőt a bordáról és egy puha ecsettel tisztítsd meg a ráégett portól, aztán fúvasd ki levegővel (ha nem tudod levegővel kifúvatni, akkor vedd le a bordát az alaplapról és vízben áztatva az ecsettel a bordák közé nyúlva alaposan tisztítsd meg, utána szárítsd meg pl hajszárítóval, ne maradjon egy "minurnyika" de szép szó ;] víz se rajta sehol). Szerezz be hűtő pasztát és pasztázd újra a CPU-t. Ha tuningolva van a géped, akkor vedd vissza alapra. Ha a CPU hűtő ventilátor megy, hibátlan ÉS a BIOS-ban is be van kapcsolva a ventilátor fordulatszám szabályzás, és jól teszed vissza a frissen pasztázott hiper tiszta bordát és mindezek ellenére marad a 85-90 fok, akkor a hőmérséklet érzékelő mér valamiért rossz adatot (főleg akkor, ha terhelés nélkül méri ezt az adatot).
csabi94: Szerezz másik adatkábelt és próbáld meg másik portra tenni a HDD-t. Ha ezek után is előfordul ilyen jellegű hiba, akkor a legjobb az lenne, ha beszereznél egy másikat, lehet, hogy hónapokig nem lesz romlás, vagy csak nagyon minimális, viszont sosem lehet tudni, mikor adja meg magát pár nap alatt...mentsd le az olyan adatokat róla, amik feltétlen szükségesek számodra.
Másik HDD-nek egy kis (80 gigás) is elég lenne, ezt meg használhatnád mobil rack-ben tárolóként.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.