Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MtHq
tag
válasz ThinkAgain #18300 üzenetére
Szvsz amelyik új lap és viszi a P4 szériás procikat, az minden régebbit megeszik, lévén hogy 800 Fsb. Mondjuk a régi Cel. D-ket lehet, hogy nem, amik 533 FSB-sek. Persze lehetnek kivételek. Örülök viszont, hogy megoldódott a bajod és nem lap volt
[ Szerkesztve ]
-
Hgovi
aktív tag
Na jó van király!
Üdv Hgovi
-
Joe Swanson
senior tag
A perifériákat elő tufdom hozni.... bejött az HDD, DVD Rom, floppy meg ilyenek. De már amikor nyomnám azt irja a gép,hogy mit nymj a bios belépéséhez , akkor bejön egy gygabites kép .
-
Hgovi
aktív tag
válasz Joe Swanson #18303 üzenetére
Próbáld meg kicserélni az elemet és úgy beállítani a biost/fotosnál lehet kapni/.
Üdv Hgovi
-
Hgovi
aktív tag
válasz Joe Swanson #18305 üzenetére
Próbálj meg valahogy rámenni a hdd-re,hogy be jöjjön op rendszer.Vagy a biost beállítani alapértelmezett beállításokra!
Üdv Hgovi
-
vvillie
tag
Udv.
Lecsereltem az alaplapom es nem indul el a gep a vga-val (HD 7870) . Az integralt vga-val mukodik.
Mi lehet szerintetek a gond?
Bekapcsolom, a ventik elkazdnek porogni es ennyi, semmi csipogas.
Egy Asrock Z68 pro 3 gen 3 lapot csereltem egy Gigabyte Z77-DS3H lapra.
Az Asrock meghibasodott, valoszinuleg a memoria vezerlovet lett valami gond mert indulaskor 4 hosszat csippant.
A gepben egy Antec BP U500 as tap van i5 2500K-s proci.
Ami fura, hogy kb 1 hete vettem a vga-t, 2 napot hasznaltam az Asrock alaplapban es meghalt az alaplap.
Vajon tortent valami a vga-val is? -
bluyoo
nagyúr
válasz vvillie #18308 üzenetére
Úgy látom nem sikerült a Gigabyte Z77-DS3H -ról lebeszélni ....
Próbálj egy Cmost resetet hátha ....
"Az Asrock meghibasodott, valoszinuleg a memoria vezerlovet lett valami gond mert indulaskor 4 hosszat csippant." Az érdekes mert a memóriavezérlő a CPU-ban van ...Bazinga!
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz vvillie #18310 üzenetére
Ahogy én tudom a "4 rövid hangjelzés: Rossz a rendszer-timer." hiba.
Először is ellenőrizd hogy az alaplap jól van rögzítve (nincs e olyan csavar ami nem furathoz esik hátha zárlatot csinált) majd az összes csatlakozást mozgasd meg.A CPU foglalat lábait is nézd meg hátha behelyezéskor sérültek. Majd egy RAM modullal és az alaplapi videokimenetre kötött monitorral próbálkozz egy Cmost resetet után.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
vvillie
tag
-
Joe Swanson
senior tag
-
Hgovi
aktív tag
válasz Joe Swanson #18313 üzenetére
Azt a bios-ban ki tudod venni/Boot screen logo/ azt hiszem,állítsd disable-re.
Üdv Hgovi
-
SLC09
tag
Konkrét választ még nem kaptam. Azóta is csinált érdekeset. Biosból kiléptem és nem zökkenőmentesen indult újra, hanem leállt és 1-2 másodperc elteltével indult újra. Ezt cmos reset után csinálta. Nagyon kezdek megijedni, pont most tettem tönkre egy másik gépben egy alaplapot, most meg ez. Pedig eddig ez a konfig tökéletesen működött.
[ Szerkesztve ]
-
Joe Swanson
senior tag
válasz Joe Swanson #18314 üzenetére
Jó , már jó minden , DE az Aida 64 nevű program (gondolom ismeritek) Nem ismeri fel csak az alaplapot. A perifériákat jól kezeli....
-
Hgovi
aktív tag
-
Joe Swanson
senior tag
válasz Joe Swanson #18324 üzenetére
Nah ez faja köcce....
-
Hgovi
aktív tag
-
Hgovi
aktív tag
Nagyon szívesen.
Üdv Hgovi
-
Easyl0ver
tag
Sziaszok.
Kérdés : Proci okozhat kékhalált úgy ,hogy random szerüen jön elő a hiba? Néha, 10 perc után, néha 2 -3 percenként. Átlagos hőmérséklet 48 C° (alapjáraton is).
Én a winchesterre gyanakszom olyan hangja van mint egy traktornak, viszont a HDD sentinel 100% osnak írja.
Vagy a memória?Remélem tudtok segíteni.
"They know what is what, But they don't know what is what, They just strut. What the fuck? "
-
Pa7r1k
csendes tag
Sziasztok
kéne egy kis tanácsadás és óriási segítség. Van egy Asrock N68C-S UCC deszka egy Amd athlon 65 x2 egy WD 80 gigás sata vinyó 2x1 giga geil black dragon 1066 és egy gforce gt430 as kari. a történet úgy indult hogy lassu volt a gép de nagyon és hetente 2x 3x volt kék halál is. a vinyó nagyon régi így cserélve lett erre a WD-re aztán berak winfos fel minden egyébb progik erre minden indulásnál kékhalál. (tálca bejött driverek egyebek töltöttek és csodálatos szeretett kék kép) nah akkor régi vinyó vissza memtest-linx el memória tesztelés a gép mind két proginál kifagyott te hát memória az haldoklott. Így került bele a geil. ram be vinyó be winfost megint telepít. egész nap szépen ment gyors is volt erre nap végén utolsó resi és paff kékhalál. ezt már 2x eljátszottam. megnéztem bluescreenviewerel és a keret rendszer meg az nvidia driver pontosabban sata és raid crashel (nvgts.sys volt olyan hogy ntfs.sys a keretrendszerét nem tudom pontosan ott mi). régebbi drivert is raktam fel, az új ram is memteszten át esett azoknak semmi baja vinyó meg 100/97. Ötletem nincs már mi okozhatja a problémát kérlek titeket segítsetek. azért írtam ilyen sokat h nagyjából tisztán lehessen látni eddig milyen műveletek voltak. Esetleg aki tud privátba írjon köszönöm a figyelmet
The spirit of the driver must follow the spirit of the car.
-
Pa7r1k
csendes tag
"Athlon 64 x2 " * bocsánat elírtam
-
Pa7r1k
csendes tag
még ami fontos hogy csökkentett módban nem indult újra egy órán át hagytam menni nem volt semmi jele. és a táp egy power ic 420 as igazából vinnie kéne egy vinyó van rajta öszz visz plusz a lap vidikarinak nem kell kajak . az előző táp egy 400 as még ennél is noname volt és még cicerget így azt kidobtam belőle
-
fulton
addikt
Szeretném a segítségetek kérni.
árramszünet volt a napokban amikor i botolás közben elszállt az áram.
Mikor bekapcsoltam valami Startup Repair jött be ami lefutott vagy 15 perc alatt.
Végén kikapcsolt a gép, majd mikor bekapcsoltam minden rendben volt. Azonban még egy áramszünetet sikerült elcsipnem ma botolás közben, mire megint csak ez lett az eredmény. Azonban most azt írja hiába fut...nem tudta megjavítani "startup repair" cannot repair this computer automatically. Ha a finish re megyek leáll a gép, majd miután bekapcsolom windows
botolás után kék halál majd újraindul és repairhoz jukadok ki. Már lefuttattam 4 szer de semmi eredmény.
Mit tanácsoltok? Félek ujra kell rakni a win7 et, viszont akkor a winxp -t is, mivel az is fent volt mint 2ik partició a munkám miatt.
Előre is köszönöm. Még annyit: a win xp elindul.Ui:A repair vm ilyen hibaüzenetet ad.
StartupRepairOffline
signature01:6.1.7600.16385
signature02:6.1.7600.16385
signature03:unknown
signature04:21199926
signature05:AutoFailover signature06:3
signature07 adDriver OS version:6.0.7600.2.0.0.256.1
Locale ID 1033Köszönöm előre is mindenkinek a segítséget.
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok.
Tegnap hoztak hozzám egy gépet /AM2+/,de hiába bekapcsolom semmit nem csinál. Két dologra gyanakszom,vagy az alaplap lehet a hibás,vagy a tápegység nem reagál...
Kérdésem az lenne,hogyan tudnám elindítani a tápegységet legalább annyira,hogy felpörögjön a ventije gép nélkül? Kideríteném,hogy a tápegység hibátlan így maradna az alaplap értelemszerűen. Nem szeretném most a saját gépemet megbolygatni,hogy kipróbálom a tápegységemmel,stb,annyit nem ér.
Köszöntem előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Gyufaaa
veterán
válasz TechN7ne #18343 üzenetére
a 24pin-es csatin, amit az alaplapra dugsz, ott van egy szem zöld vezeték és azt az egyik fekete vezetékkel akár egy iratkapocs segítségével összeérinted, vagy is először dugd bele úgy a kapcsot, hogy a két tüskébe beledugod, majd adj a tápnak áramot. Milyen márkájú táp és mekkora? Amikor rövidre zárod ne tapizd a csatit!!! Fokozott figyelemmel csináld!
[ Szerkesztve ]
-
Jander
senior tag
Milyen progit ajánlotok arra, hogy ki tudjam szűrni mikor / miért fagy be 1-1.5 másodpercre a gépem? Minden driver friss, legtöbbször zenehallgatás mellett hallom, mert ugye akkor irgalmatlan robothanggal húzza a megakadt hangot a zenéből, de lehet máskor is csinálja csak még nem figyeltem fel rá?
If practice makes perfect, and nobody's perfect... WHY PRACTICE?
-
speedydb23
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám!
Eddig hiba nélkül futott a gépem, semmilyen újraindulás semmilyen fagyás, egyszerűen olyan volt amilyennek én elképzelek egy gépet!
Na de tegnap vettem egy új videokártyát (Gainward Ati Radeon HD4850 512MB GDDR3) a régi GF 8600GT 256MB helyére!
Az új kari már PCI-E tápcsatit igényel, de az én tápomon nem volt ilyen így átalakítót vettem hozzá ami 2 db molex-ből csinál 1 db 6pin VGA csatit!
Szépen akkurátusan összedugtam a gépet, utána indít és nagy öröm tökéletesen megy a gép!
Na de ezután jött a fekete leves, betölt hiba nélkül az Op. rendszer (Windows 8 Enterprise x64) fel is ismeri az új karit minden a legnagyobb rendben, hát mondom szépen bebattyogok a rendszer és teljesítménybe és lecsekkolom mit tud az új szerzemény, elindítottam a rendszerminősítést és nagyjából 20 mp eltelte után se szó se beszéd újra indult a gépem, kb. mint egy resetelés után!
Szóval itt máris kicsit rossz érzések fogtak el, mert saját tudásom szerint ez általában táphibára vagy tápgyengeségre utal ha magától újraindul!
Csak itt jön a gondom, hogy vadi új tápom van ami elvileg még 80+ minősítéses és 500 W a névleges teljesítménye, tehát elméletben simán ki kellene szolgálnia a rendszert!
Még az automatikus újraindulást is kikapcsoltam és így is megcsinálja ezt, mindenfajta kékhalál nélkül!
Ez a konfigurációm:
Asus P5B
Intel Celeron E3400 Dual Core
4 × 1 GB Kingmax DDR2-1066 Mhz (800Mhz-n megy)
Samsung 160GB SATA
Gainward Ati Radeon HD4850 512MB GDDR3jelenleg a DVD írót lekötöttem a tápról és így is csinálja a jelenséget!
Most már annyi változás történt, hogy játék közben indul legtöbbször újra, de néha csak úgy netezés vagy a gépen történő kalandozás közben is!
Ami még fontos lehet, hogy a videokártya hőmérséklete nem megy soha 45 fok fölé, és a proci is 45 körül mozog!
Ebben szeretnék hozzáértőktől segítséget kérni, hogy most mit csináljak!
Elvileg a kártyára kaptam 2 hónap garit az eladótól, de ma még nem sikerült elérnem telefonon, hogy most mi van ilyenkor!
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Üdv,
speedydb23[ Szerkesztve ]
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz speedydb23 #18347 üzenetére
Szia!
Mégis milyen típusú táp? Esetleg ha tudsz akkor kérjél kölcsön egy megbízható tápot és azzal is próbáld ki. Másik gépben meg tudod nézni a VGA-t?
-
speedydb23
senior tag
válasz CoolMan #18348 üzenetére
Szia!
Köszi a gyors választ!
Ez egy Approx táp, nem találtam róla sehol tesztet semmit, elvileg tudja azt a teljesítményt ami kellene nekem, de kezdek gyanakodni, hogy ámítás az egész ami rá van írva.
5000 ft volt, lehet itt már gyanakodnom kellett volna, hogy ennyiért nem lehet ilyen szép és jó...
A kártyát kitudom próbálni máshol, a táp csere már nem annyira járható út, ismerősi körömben sajnos nem igen foglalkoznak számítógépekkel.
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz speedydb23 #18349 üzenetére
Sajnos pedig ezek után erősen táp gyanús a dolog. Igazad van, annyi pénzért nem kapni boltban minőségi és megbízható tápot.
A Melyik tápegységet vegyem? /Mielőtt kérdezel, olvasd el az első hsz.-t!/ topicban tudsz tájékozódni és érdeklődni táp kérdésben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest