- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz
kchris78 #138095 üzenetére
A prémium kaja, ruha 'inflációfüggetlen', mert az a réteg, aki ezt megveszi, ennek a fogalmát sem ismeri.
Máshogy fogalmazva, ennek a rétegnek mindegy, hogy 20 millió az óra, vagy 22, mivel 30-ért is megveszi.
Ez meg vajmi kevés eséllyel csökkenti a 6000 ft-os Casio árát.
Btw nem szerda van?
DD?
Nem látom. -
Nikaré
őstag
Még nincs DD !
-
kchris78
veterán
válasz
vence #138093 üzenetére
Abszolut igazad van. Ez a folyamat akkor kezdodott 10 eve mikor evrol evre szepen 3-5-? szazalekkal emelkedtek a berek, inflacio gyakorlatilag nem volt. Na akkor szaladt el a lolab, es csucsosodott ki a valasztasi penzzel ( nem minositem nem akarok politikat ).
Tessek kicsit rosszabbul elni: abszolut igaz ez is. Viszont a telko megkerulhetetlen, ez nem annyira opcionalis dolog, mint egy premium kaja vagy ruha etterem stb ami ritkithato - elhagyhato tobbe kevesbe. Ott lehet operalni ezekkel a fogyasztoi modszerekkel.
-
ledgeri
nagyúr
Ismerős kapott egy szép magenta-kedvezmények így úgy, dejó lesz neked, lépj be: telekomhu.valami.gagyi -féle üzenetet. Csak a link volt gyanús a többi normál szöveg volt.
Csak mint napi, heti "átverések mindig vannak" emlékeztető! -
vence
aktív tag
>>>
kchris78 # 138080
gyuromoj # 138083Ott a pont!
Ez a probléma már a nem a hatékonyságra épülő - központilag eldöntött és túl gyors - fizetésemelésekkel elkezdődik.
A túl gyors "pénzteremtés" keresleti oldalról alapozza meg az inflációt.
Az élelmiszer kereskedelemben ott fordult meg a trend, amikor a fogyasztók a nagyon visszafogott vásárlásaikkal már jelezték, h nagyon elegük van!A távközlésben erre sajnos nem nagyon látok esélyt.
És igen, a gazdasági szereplőknek átgondoltabban és nem kapkodva kellene dönteni!
Az áremelési lehetőség pedig nem azt jelenti, hogy kötelező is meglépni és gazdasági döntéseket nem visszatekintve, hanem előretervező szemlélettel kellene meghozni.
Nem beszélve a kötelező visszafogottságról.(( Akit érdekel a téma, érdemes utánanézni, hogy Svájcban, h kezelik ezeket a problémákat, nagyon meglepő és tanulságos! ))
Ha a piac nem működik, akkor be kellene avatkozni, az infláció elleni
"küzdelmet" pedig a különadók kivezetésével kellene kezdeni.
Különösen most, amikor hirtelen jönnek már az EU-s pénzek.
Nagyon úgy tűnik az idei inflációs cél már most elúszott!Az pedig, h a 3 nagy azonos mértékben emel, versenyjogi szempontból, helyből aggályos ...
és nagyon illene vizsgálatot kezdeni.Egyébként úgy rémlik, hogy lenne valami 60 napos határidő is az emelésre, annak bejelentése után ... ???
Akkor hogy tudnak most márc. elsejével emelni?!
Tavaly is márc. közepétől voltak az emelések!#138092 pourri
Ott a pont nálad is !
Még nem láttam a hsz-edet, amikor fentieket írtam ...
Igen, itt kezdődnek a problémák
és még vissza fognak ezek köszönni mostanában sok más területen is !!! -
-
kbela365
tag
válasz
kchris78 #138080 üzenetére
Bocsáss meg, nem ők generálják az inflációt, hanem mi fogyasztók. Ha nem tetszik hogy drágul, akkor tessék lemondani a szolgáltatást tömegesen és a csökkenő kereslet előbb-utóbb csökkenő árakat fog eredményezni. Ha növekvő árak mellett nem csökken a kereslet, akkor miért is ne emelne bárki árat? Máshogy megfogalmazva, mondhatni demagóg módon: tessék kicsit rosszabbul élni!
-
dzf007
aktív tag
TréMobil +15% áremelés március 1.-től...
-
Landsmann
addikt
Ha a végső határidőből nem futottál ki, akkor újraaktiválják. Az ősszel hozott hozzám egy néni egy telefont, hogy nem lehet felhívni és ő sem tud hívni. Meg is találtam az SMS-t az egyeztetésről, 3 nappal korábban lejárt a határidő. Neten simán sikerült újra aktívvá tenni. Gyakorlatilag egyeztetés után azonnal újra élt a kártya.
-
Avayasoft
aktív tag
-
mzso
veterán
Helló!
Ha telekomnál nem történt meg az adategyeztetés időben, akkor mit kell csinálni? Új SIM-et is kell venni, vagy reaktiválják a régit? Meddig marad meg a szám?
-
kchris78
veterán
válasz
BBenceTM #138079 üzenetére
a problemam nekem ezzel azt hogy sirnak az inflacio miatt de ezzel onmaguk generaljak az inflaciot mert ok is benne vannak jocskan a kosarban mint telko dijak... ha sokan tesznek igy nehezen fog visszaesni, szerintem a folyamatok elemzese utan kellene donteni, ha latszik hogy az alap inflacio generalo folyamatok elmultak, akkor altalanos visszafogottsaggal gyorsabban elulne az utohatas. de ezt nem latom.
-
BBenceTM
csendes tag
Részletek: [link] -
-
vence
aktív tag
válasz
btudos #138075 üzenetére
Köszi a választ!
Én azért reménykedem, h lesznek jobb csomagok,
mert a trend az (legalábbis a főbb piacokon), h minden apró előfizuban már benne van a korlátlan beszéd.
Az inkl. net pedig, csak ősz óta már duplázódott.Szóval a piac nem indokolná az emelést, bőven lenne még tartalék ezekben az árakban. Csak ezt nagyon ügyesen kibulizták maguknak.
Akik pedig ezt megengedik, azok alkalmatlanok ...
Nekik persze biztos nem lesz emelés, de egyébként se éreznék stb.Így persze nincs semmi ösztönző a hatékonyság irányába!
-
btudos
nagyúr
válasz
vence #138072 üzenetére
Minden szolgáltatónál ÁSZF-ben szerepel, hogy maximum a hivatalos éves infláció mértékével emelhet, teljesen mindegy, hogy mikor melyik szolgáltatóval szerződsz, ebben sajnos érdemi különbség nem lesz, akár tetszik, akár nem.
Ha most kötsz szerződést, akkor is emelkedhet a fizetendő havi díj márciustól, ha megvárod, akkor már csak az emelt havi díjon tudsz szerződni, ez alól nincs kibúvó.
-
Andris837
senior tag
válasz
vence #138072 üzenetére
Igen, hűséggel a meglévő otthoni (TV) előfizetésre. Amúgy is terveztem hosszabbítani a hűséget, csak folyamatban van itt az optikai fejlesztésük a településen ahol élek és úgy voltam vele, hogy akkor már megvárom míg az éles lesz. Mondta az ügyintéző, hogy nem fontos megvárnom, hiszen nem minősül szerződésszegésnek, ha arra módosítok majd.
A várható áremelés nem került szóba.
Nekem otthoni előfizetésre ők véleményem szerint a "legjobbak", sok lehetőségem nincs válogatni. Van még más szolgáltató ugyan, olyan is akinek optikája van, de rájuk meg panasz van folyamatosan. Nekem nagyon régóta van Telekom szolgáltatás, akár mobil, akár vezetékes és mindig megbízható volt és - lekopogom - soha nagyobb gondom nem volt vele. Idős anyukám velünk lakik, aki már megszokta és megszerette ezt a csomagot, megvannak a kis csatornái amiket néz, így most ha váltok, akkor megint tanulhatná meg újra a csatornákat, stb... Igazából neki van ez a TV előfizu, nekünk a párommal szerintem max. a sport- és természetcsatornák miatt lenne rá igény.
Engedmény pedig nem számottevő volt, de volt (134 860 Ft listaár helyett 126 968 Ft lett a készülék ára). És nem is gondoltam, hogy a Telekomnál lesz a legolcsóbb ez a készülék. Konkrétan legjobb áron (árukereső alapján) tudtam megvenni a telefont 22 havi kamatmentes részletre - ami nem is volt igény, de ha már lehetőség van rá, akkor miért ne?! (amúgy listaáron vettem volna) - -
vence
aktív tag
válasz
Andris837 #138070 üzenetére
Gondolom hűséggel vásároltál ... ??
Szóba került esetleg a várható áremelés ?? !
(törvényen alapuló inflációs árkorrekció)A KSH inflációs adata alapján 15-22% áremelés is lehetséges
március, áprilistól.
És ez nem egyoldalú szerződésmódosítást jelent, tehát nem jogosít felmondásra !!Én is vásárlás előtt állok, de ez így nem OK!
Mennyi engedményt ad az élő üsz?
(esetleg priviben ...)----------------
Tavaly, hogy volt ez ??
Tapasztalatok ... akit érintett.
Köszi! -
-
Andris837
senior tag
Sziasztok,
Szeretnék "SOS" telefont vásárolni és nézegettem az árakat a szolgáltatónál. Elég kedvező áron van most a készülék, amit szeretnék. Pár kérdés viszont felmerült bennem:
- Az online listaár az eltérhet a bolti ártól?
Azt gondolom, hogy online lehet, hogy kedvezőbb az ár, de a vásárlás "SOS" jellege miatt inkább bemennék ma a boltba a készülékért. Tudom, hogy online vásárlást csak szállítással lehet, nem lehet átvenni a készüléket az üzletekben.
- Amennyiben online rendelek, látom, hogy a kiszállítás várható ideje 1-3 munkanap. Mi a realitás és a tapasztalat? Másnapra - Budapesten kívülre - valóban megérkezik a csomagom? (Kis méretű csomag, mobiltelefon.)
Válaszaitokat előre is köszönöm,
Andris. -
HellGreg
őstag
válasz
ledgeri #138062 üzenetére
Próbálgattuk ma a telekomos kártyát vowifivel és anélkül, jobbnak tűnik, persze még fogjuk is. Ami viszont érdekes, hogy a vodafonos simre nem lehet vowifit beállítani, telekomosra be lehet (ugyanabban a beállításban dual simes telefonban a vodafonos kártyára nem dobja fel sem a volte sem a vowifi opciót, míg a telekomos kártyára feldobja).
Néztem én is a jelerősítőt 150K körül, ha minden kötél szakad... de remélem jó lesz telekommal. -
Landsmann
addikt
válasz
y300fire #138060 üzenetére
Azért mutatja a Yettelt, mert gondolom az ország nyugati felén vagy. A Dunától nyugatra a telekomosok a Yettel B20-as sávját használhatják, míg a Dunától keletre a telekomosok B20-át használhatják a Yettelesek. Ez egy egyxezmény a két szolgáltató között. Általában alapértelmezetten jók a beállítások, legfeljebb némi finomhangolás kell az elvárásoknak megfelelően.
-
y300fire
tag
4Grider. Szia.Kell valamit állítani a cellmapper applikáción vagy az alap beállítással kell szkennelni?
Én Telekomos vagyok de sok helyen a yettel hálózatát mutatja, pedig az adott területen full Telekom vagy Vodafone van. -
yogibear
addikt
válasz
gabor9991 #138053 üzenetére
Beléptem, megnéztem a "rates" alatt:
Hungary (Landline) Superdeal! FREE* FREE*
Hungary (Mobile) € 0.015 € 0.019Az első szám a nettó, a második a bruttó ár... értelemszerűen ez a Magyarországra irányuló hívás az ország listából kiválasztva és természetesen magyarországi a hívószámom is természetesen, ami be van regelve...
A 0,019 euró meg 383 huf-fal számolva 7,3 forint/perc...
A landline Free az a 4 hónapig ingyen hívás vonalas irányba, a feltöltéstől számított 4 hónapig... utána az is ugyanannyi, mint a mobil 0,019 euró/perc... -
HellGreg
őstag
válasz
4Grider #138049 üzenetére
Iphone X, Iphone XR, 11Pro max, Galaxy A72, amit találtam itthon. A telekomnál aktiváltam a vowifit, hátha segít valamit.
Természetesen mint 10-ből 9-szer itt is az van, hogy a youtube videón bekapcsolják az A72-n a wifi hívást, én ugyanúgy csinálom, de nekem nincs ott az az opció, ami a videóban ott van -
yogibear
addikt
válasz
domper2015 #138047 üzenetére
Drágább, de tudok telefonálni...
Nekem is Digi helyett lett Dominó még tavaly tavasszal...
Veszel rá egy Maraton netet, ami nem időkorlátos, az 4k...
Beregelsz mondjuk a Voipbusterre, beregeled alapnak a számodat, feltöltesz kb 14 eurónyi pénzt, felrakod a telefonra a Mobilvoipot, kiválasztod benne a Voipbustert és kb 7 forint/percért telefonálhatsz, amíg a 10 eurónyi pénzed el nem fogy...Plusz a feltöltéstől számított 4 hónapig vonalast ingyen hívhatsz...
-
Landsmann
addikt
válasz
HellGreg #138048 üzenetére
Lehet két szektor határán vagy. Így aztán egyik jele sem lesz túl acélos. Nálam is ez a helyzet a Telekommal. -112 dBm, a Vodafone -95, Yettel meg -88. Mindhárom ugyanarról a toronyról jön. A földszinten rendszeresen átmászik vowifire. Miközben a torony itt van 700 mnéterre az utca végén és simán rálátok az erkélyről. Korábban nem ilyen volt. Nagyjából azóta lett ilyen, hogy a Telekom felpakolta az 5G-s sugárzókat. Valószínűleg állítottak a sugárzási szögön és a szélére kerültem.
-
klaya86
senior tag
Hali. Mennyire vagytok megelégedve a Telekom szolgáltatásaival? Digiről váltanék. Tv és otthoni net oké, de a mobilnetük sokszor hulladék ráadásul márciustól drágul is. Magenta csomagban egész jó áron lenne a tv +net+ mobil előfizu.
-
Landsmann
addikt
válasz
HellGreg #138043 üzenetére
Ugyanazt a hálózatot nem használja a Vodafone és a Telekom. A Yettel és a Telekom között van egyezmény a B20-as sávokat használják közösen. Cellmapper szerint a Telekom és a Yettel is oké. A térkép szerint a Vodafone sem rossz, persze lehetnek leárnyékolt részek. Yettelre is próbálj rá, nagy általánosságban a három közül az ő hálózatok a legjobb.
-
4Grider
félisten
-
HellGreg
őstag
Sziasztok, Telekomra váltáson gondolkodom, mert ahol lakunk, a Vodafone teljesen használhatatlan telefonálásra a házban (sima sorház, nem atombunker, és nem Kelet-Borsod, hanem Pest megye, Dunaharaszti). Vettem egy feltöltős telekom kártyát hogy kipróbáljam, de sajnos csak egy fokkal jobb a vétel (mondjuk már az is valami). Van esetleg lehetőség valahogy utánajárni, hogy egy bizonyos helyen esetleg ugyanazt a hálózatot használja-e mindkét szolgáltató?
Speedtest a telekomos kártyával 10/9-szer értékelhető eredménnyel zárult, viszont a vodafonos telefonok 60-70%-ban a tesztet sem bírták végigcsinálni, vagy csak ilyen 0.01 Mbps + 600ms és ehhez hasonló eredményeket produkáltak.
A vodafonnál a nyáron azt mondták, azért rossz a térerő, mert kikapcsoltak év elején valami 3g-tornyokat. Igen, kb azóta használhatatlan a vodafone nálunk (a házban). -
elekresz
tag
Sziasztok! Nem saját néven levő sim, de saját telekom app-ba felvett módon, ha lekérem az esimet, akkor az működik vagy nem fogom látni, mert a tulajdonos doksijai közé jön?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
EmberXY #138039 üzenetére
Nagyon nyitott, ja: lényegében csak annyi, hogy megtudják, hogy 36y0xxxxxxx a magyar kód, és kitöltik randommal X-et és Y... wow... Esezleg meg is csöngetik, hogy kicseng-e, ha gonoszkodni akarnak biztosan. Ez még kevesebb változóval rendelekezik mint az email: [64, szinte bármi]@[256 domain, tld belevéve]...
Miután megjártam a fentit, nem igazán érdekel (mert értem, hogy mennyire semmi). Inkább az általános bankos SMS függés SIMswap potenciállal... Na az inkább! -
-
ledgeri
nagyúr
válasz
RoyBatty #138036 üzenetére
Addig amíg az adott felhívott nem engedi, hogy csalás áldozata legyen addig nem ér semmit a feljelentés bármely oldalról is beszélünk.
Én külföldi majd magyar számos "nézzük meg meddig megy", tört andolos emberkével játszottam el ,hogy belemegyek a story-ba... egy nyáron át hetente hívogatot... (azóta is évente) Utána összesedett számokkal mentem a bankomhoz, hogy ilyesmi lenne, és ezekre a banszámlaszámokra kérnék hogy utlajak "részvény árakat":
-Jaj, hát mi nem, menjünk vanam MNB képviselethez...
MNB-Képviselet:
-Értem, de tegyünk feljelentést!
Rendőrségen:
-Ja hát amíg nincs kár addig nincs mit tenni.Mindegy: a szolgáltatók tudják, hogy te mikor kezdeményezel hívást, és tudják, hogy ez a VoIP-es cucc létezik... Nem téged fognak lehúzni, mert Marinénit a te számod jelezvén ki veszik rá, hogy utaljon 10 milliót bitcoinban valahova!
-
EmberXY
veterán
válasz
RoyBatty #138036 üzenetére
Arról, hogy időben szóltam, gyakorlatilag már van papírom, hiszen hivatalos levélben reagáltak a bejelentésemre.
Ha valakit be is paliznak, akkor is gyorsan visszakövethető, hogy semmi közöm nincs a híváshoz, gyakorlatilag ez egy olyan helyzet, hogy a hídon majd akkor kell átmenni, ha odaértünk... A feljelentéssel szerintem egyelőre csak a saját időmet pazarolnám. -
-
EmberXY
veterán
válasz
Winne #138034 üzenetére
Ha csak az nem számít bűncselekménynek, hogy visszaélnek a telefonszámommal...
De nyilván ez elhanyagolható, mint ahogy az a kellemetlenség is, amikor magyarázkodnom kell, hogy én bezzeg nem kerestem az adott illetőt.
Természetesen a feljelentéssel semmire nem mennék, ez tény, ennél komolyabb ügyekben sincs értelme nekimenni, nem hogy ebben. -
EmberXY
veterán
válasz
Sordoran #136609 üzenetére
Kicsit megkésve, de én is kaptam választ a Telekomtól erre a VoIP visszaéléses dologra, és valóban nem túl megnyugtató a helyzet. Ha esetleg valakinek hasznos lehet, berakom ide a választ.
[kép]
Az ideiglenes roaming tiltás, ami korábban szóba került itt is, csak a Telekom hálózatán belül érvényes, más szolgáltatóknál nem, tehát amolyan nesze semmi, fogd meg jól, szóval teljes körű megoldás nem létezik, és még csak feljelentést sem javasoltak.
Bár azóta nem tapasztaltam a problémát, de azért eléggé bosszantó, hogy ilyesmit meg lehet csinálni. -
ledgeri
nagyúr
válasz
szabonagyur #138022 üzenetére
Te vagy a másik oldala ennek a topiknak
-
skroy
senior tag
Van egy feleslegessé vált mobil előfizetésem, 2024 októberig hűséggel. Felmondás előtt megérdeklődtem, hogy mennyi lenne az összköltsége a felmondásnak. A hozzá tartozó készülék részletein kívül. Azt mondták chat-en, hogy 2420 Ft kötbér. Létezhet, hogy mindössze ennyi lenne? Félek ha felmondom, találnak még valami kifizetendőt bőven.
-
the.odzsy
aktív tag
válasz
Landsmann #138023 üzenetére
Köszönet! Azt én is észrevettem. Személyes tapasztalatra gondoltam. Nekem van nem messze a Peres partján egy horgásztanyám. A Digi és a Voda szörnyű lett. Kettővel mellettem levő szomszéd eddig szenvedett a Telekomos internetével ( csak a hűtő tetején volt nála net
). Amióta elindult az új torony már mindenhol működik a net és a telefonálás. Amikor kinézek, mindig sikerül otthon hagynom a Telekomos kártyámat használó Ipademet. Gondoltam van itt valaki a fórumon, akinek vannak onnan személyes tapasztalatai. Hát ennyi majd ha megyek, megnézem én.
-
szabonagyur
félisten
Tegnap volt pár fura hívásom, ma vissza hívtam őket, egyik esetnél a szám már nem is létezik, a másiknál a fél mondta, hogy nem hívott, meg nézte a hívás listát és ott sem volt a számom benne. Azt mondta az illető lehet megint "ellopták" a számát, tehát csak azt láttam, hogy ő hív közben meg nem.
Tuti volt eddig is ilyen de meglepett, mivel amúgy sosem telefonálok klasszikusan és engem sem hívnak.
-
the.odzsy
aktív tag
Nagylaposon (46-os út mellett Gyomaendrőd és Mezőtúr között), a Telekom még decemberben elindított egy új mobiltornyot. Van-e valakinek információja ezzel kapcsolatban? 4G, 5G, esetleg cellmapper?
-
tomy86
addikt
"Mást is spammel a telekom alkalmazás minden áldott nap a Domino Most-tal?"
Igen, ráadásul úgy, hogy be is van kapcsolva egy Domino számhoz. Többször jeleztem is a problémát, de a supportot vagy nem érdekli vagy meghaladja a képességüket a probléma megoldása (az utóbbira tippelek). Emiatt kapcsoltam ki a Telekom app összes értesítését. -
mzso
veterán
Helló!
Mást is spammel a telekom alkalmazás minden áldott nap a Domino Most-tal?
A másik meg, hogy akárhányszor megnyitom a képembe tolja a nyilatkozatait, hátha elfogadom...
-
-Maci-
addikt
Sziasztok.
Honnan lehet megtudni a Telekom 5G SA lefedettségét? Tehát az SA-t, nem az NSA!
Köszönöm szépen.
-
-
Üdv, az egyik ismerősömet leadta a Telekom Mosonmagyaróváron, és a leány Vidanet vette át.
Jól gondolom, hogy innentől kezdve Mobil M előfizeéssemmel már nem hívható ingyenesen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B350 R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050Ti 4GB Cooler Master CM 690 III TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged