- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Őskoczka
- Zicokuka: Minden változik,a Cod 2 örök
-
LOGOUT
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Diák66
őstag
válasz
deutsch111 #143758 üzenetére
Úgy gondolom a Yettellel való megállapodás pont ezt szolgálja, hogy a 900 MHz a 2G GSM-től felszabadítható és 4G-re használható fel. Úgyhogy ez nem meglepő és örüljünk neki.
-
Diák66
őstag
válasz
deutsch111 #143754 üzenetére
Nem minden telefon fogja mutatni, sőt Dual SIM esetében mindkét SIM-et NR Only-ba kell tenni.
-
Diák66
őstag
Sziasztok!
Mobil S + Gigaerős Korlátlan Net Okosvilág előfizetésem van kettő Multi SIM mellett. Az egyik multi SIM Huawei B818-ban van, ezzel ritkán van probléma, bár DNS hibát szokott dobni, de nem zavaró.
Viszont a fő e-SIM Samsung Galaxy S23 Ultrában van, de sem az USB-s internetmegosztás, sem a Wifi-s internetmegosztás nem működik, vagy ha igen, DNS hibát dob, ha meg nem, akkor is csak csigabit a sebessége. (0,1 Mbit/s).
Ezzel a problémával találkozott már valaki? Nem tudok így továbbosztani netet az autóban a multimédiás fejegységnek, se a laptopnak, ha nem otthon vagyok.
Tiltás elvileg nincs rajta a Telekom szerint. Van már lehetőség publikus IP címre?
-
Diák66
őstag
válasz
adika4444 #139302 üzenetére
MultiSIM:
"Válts Gigaerős Korlátlan Net Okosvilág csomagra melyhez 2 MultiSIM-et adunk, így díjmentesen lehet a tiéd a Tablet/Laptop MultiSIM!"
Laptopon eleve hogyan is akarsz hívást indítani? Nekem az okosórában pont az volt a baj, hogy nem csörgött ki, bekapcsoltak rá mindent, azóta kicsörög még ha az adatforgalom ki is van kapcsolva. Nincs gond azzal, ha a fizikai SIM-et routerbe teszed.
-
Diák66
őstag
válasz
Landsmann #133449 üzenetére
Úgy tudod feltenni, hogy szerencsétlen telefon nem tér észhez időben. Annyiszor láttam már a telefonomon, hogy 5G-s területről, ha indulok és háttérben fut a cellmappper, akkor az 5G ikon is kintmarad végig, miközben elhagyod a lefedett területet. Aztán mikor előveszed a telefont, még mindig ott figyel az 5G ikon. Gondolom ezt nézi be a cellmapper, ha a háttérben fut a zsebretett telefonon.
-
-
Diák66
őstag
Telekomhoz való számhordozás milyen gyorsan megy végbe általában? Üzletben 15 munkanapot mondtak, ez mennyire szokott rövidebb lenni?
-
Diák66
őstag
A telekomnál is vannak mostanság furcsaságok? Mai nap a nagymamának kellett "megmenteni" a Domino kártyás díjcsomagját. Lejárt neki az adategyeztetési idő, pedig online 1 éven belül elintéztem, mert idős és az SMS-t se tudja elolvasni. Ennek ellenére kikapcsolták a telefonját. Nagy nehezen vezetékes telefonon sikerült elmagyaráznom a nagyinak, hogyan olvassa el az SMS-t a MyPhone vacakon. Aztán többit diktálta a telefonon és azonnal vissza is kapcsolták.
Kishúgom ugyan így járt, neki eddig még sose ment az online egyeztetés, sose fogadja el az adatokat az online felület. Másik családtagnak ment az online adategyeztetés, de mégis jött SMS 1 éven belül (kb 6 hónap múlva), hogy adatot kéne ám egyeztetni.
Mintha valahogy a rendszereik nem lennének szinkronban, vagy nem tudom.
Más, az irritáló hisztis Vanda helyett rendszeresíthetnének erre az esetre egy adategyeztetős telefonszámot, amin nem automata és nemis Vandus jelentkezik, hanem egyből húsvér, értelmes ember. Az idősek nem tudnak kiigazodni a telefonos menürendszerekben, hát még Vandán...akinek a működését, sőt létezését sem értik....azt se tudják mi az a virtuális asszisztens.Másik szolgáltatónál is panaszkodtak már erre. Nem véletlen?? Ennyire nem kell a feltöltős ügyfél? Vagy a kormányzati adatbázis a hibás ebben?
-
Diák66
őstag
válasz
domper2015 #125064 üzenetére
A B28-ra nem jellemző, hogy nagyon felengednék egyelőre az eszközöket. Inkább marad B20, vagy magasabb sávon a telefon és gyanítom csak nagy terheltségnél enged fel több embert B28-ra a hálózat, vagy pl Vodafone esetében az 5G-s csomagok élvezhetnek rajta prioritást.
-
Diák66
őstag
válasz
domper2015 #125059 üzenetére
Persze, mint ahogy a Vodafone és a Telenor is. Nagyjából a Vodafone rendelkezik jelenleg a legtöbb ilyen bázisállomással, náluk 4G/5G DSS van rajta. Telekom hasonló mennyiségű állomást, míg a Telenor a legkevesebbet és talán csak tesztelik még az 5G-t rajta, mindenesetre sima 4G-t adnak rajta.
-
-
Diák66
őstag
válasz
kchris78 #121466 üzenetére
Milyen Nokia pontosan? Ami elképzelhető, hogy az E-GSM sávot nem tudja, vagy hogy a készülék meghibásodott. Ma már a 900 és 1800 MHz-es sávokat is igyekeznek 4G-re át csoportosítani, így a GSM minimális sávszélességre szorítkozik. Az is lehet, hogy az 1800-at lekapcsolátk és már csak 900 MHz-en működik a 2G.
-
Diák66
őstag
válasz
MikeWazowski #120855 üzenetére
700 MHz-es jel, amit nemrég nyertek el ugye. Beltéri lefedettség javításra jó lehet. De ezen illene majd mennie az 5G-nek is.
-
Diák66
őstag
válasz
Papaj x #120833 üzenetére
Archer MR600... hát nem egy csoda router. Huawei B535-öt azért nem vettem meg, mert Cat7, de azt mondták még a supporton is, hogy nem tulja az LTE-A-t. Hát tudja..... és még okosítani is lehet. Ez a Tp-Link meg egy rakás kaki a maga MTK procijával. Drága fos, de eladni sem sikerül.
-
Diák66
őstag
válasz
#08176384 #120007 üzenetére
Valószínűleg jobb az adótornyok optikai ellátottsága. Bár fene tudja.. Telekomnak adott, sok helyen tud saját vezetékes hálózatba kapcsolódni, Telenor régen MVM optikán, AH optikán (ez mondjuk most adott a 25 % miatt) és talán kisebb részben Ivitech hálózaton ment a saját optikán kívül. Csak sejtem, de a Vodafone nagyon vegyes lehet, de a UPC hálózat jól jöhetett nekik, mert saját optika nem lehetett valami sok. Mikrohullámon meg ugye nem az igazi......
-
Diák66
őstag
válasz
zsinnyegtet #119486 üzenetére
Hát szerintem a számhordozás nem indítható el hűségidő mellett, vagy legalábbis kötbért biztosan kérni fognak.
-
Diák66
őstag
válasz
djsunstealer #118594 üzenetére
Na de csak 24 órára.... az drága!
-
Diák66
őstag
válasz
Masato #118559 üzenetére
Tehát úgy néz ki, hogy maga a router tartalmaz egy LTE modult, ami az androidos lényegében. Emiatt ne írd le a Tp-Linket, ez nagy valószínűséggel csak a SIM kártyás verziókkal van így. Plusz ezek a routerek képesek SIM kártya nélkül működni, mert van bennük "szoftveres kapcsoló". Ilyenkor gyanítom semmi szerepet nem játszik az a plusz LTE modul.
Huawei-ből melyiket lehet olcsón beszerezni? Itthon a Huawei B535-öt adják előszeretettel a szolgáltatók, ami ugyan dizájnos, de érdemes csak 150 megabites Cat4. routerként tekinteni rá.
-
Diák66
őstag
válasz
MadMancs #118403 üzenetére
Nos, VPN engem nem érint, P2P se sűrűn, max ha nem tudok róla, de a torrent fogalmát sem ismeri a gépem. Játszani nem játszok.... viszont sok-sok órányi online rádió, böngészés viszont van. Nagyobb szoftver letöltés pl.: windows telepítő lemez (még mielőtt megkérded, a microsoft honlapjáról Te is letöltheted legálisan!), illetve VS 2019 volt mostanság. Ezeknek viszont kellene működnie normálisan. A NAT-olt IP miatt kicsit aggódok..... Vodánál mindig is Standardnetes APN-ről neteztem, mert a tömörítéses NAT-os APN okozott gondot egy-két weblapnál.
-
Diák66
őstag
válasz
bandi0000 #118394 üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok. Nézegettem a Gigaerős NET+ tarifát, legkisebb telefonálással (azt megoldom a cégessel, de amúgy is alig beszélek), jól jönne a plusz 2 ingyen multi SIM is, de mobilnet megosztóba, csak az internet miatt. 25-50 Gb/hó az, amit elhasználok az összes eszközeimen, ebből a legtöbbet laptopon. Ezt a választ kaptam az ügyfélszolgálattól: "A MultiSIM szolgáltatás SIM-képes eszközökben használható ugyan, viszont hívásokat lebonyolítani tudó készülékekre van optimalizálva, így a megfelelő működés ebben az esetben biztosított. Kipróbálhatod a routerben, de nem garantált a működése."
Ez a nesze semmi fogd meg jól, mert konkrétumokat nem tartalmaz. Más APN? QoS? NAT? Mitől más? -
Diák66
őstag
válasz
Luck Dragon #117940 üzenetére
Az ilyen jellegű tervek üzleti titoknak minősülnek. Ha kiadnák, hátrányba kerülnének a versenytársakhoz képest. Maximum a hitelezőknek (befektetőknek) adnak ki az éves jelentésben tervezetet, de az meg igen tág intervallumot adhat meg. Pl Tervezzük 2025-ig befejezni az 5G fejlesztését, lefedettségét, miközben már 2022 decemberében 98%-os a lefedettség és csak "apróságok" maradtak hátra.
-
Diák66
őstag
válasz
Luck Dragon #117938 üzenetére
Hát ezt nem nagyon szokták közhírré tenni. Néha van egy-egy infó, mert a sajtómegjelenés megkívánja, de amúgy csak azt szokás közzétenni, ami már működik, megvalósult.
-
Diák66
őstag
válasz
alexander12 #116984 üzenetére
Teljesen mindegy. Ha IP cím alapján lokalizál, sose ott leszel ahol kellene. Nekem a laptop a Tp-Link MR600-hoz van csatlakoztatva LAN kábellel. (pár hónapja van meg az eszköz) Ha a laptopon kikapcsolom a wifi-t, midig Budapestre helyez, ha bekapcsolom, akkor viszont már azonnal a pontos helyet mutatja, de csak a régóta működő, amúgy Invitel ADSL-en lógó ASUS routernél. Az MR600 esetén képtelen meghatározni a saját pozíciót. (ez SIM foglalatos, így mobilnettel megy)
-
Diák66
őstag
válasz
alexander12 #116974 üzenetére
-
Diák66
őstag
válasz
alexander12 #116970 üzenetére
IP cím, valamint a környező Wifi hálózatok alapján tud pontosítani.
-
Diák66
őstag
válasz
4Grider #116940 üzenetére
Jelenleg úgy nézem a környékünkön így a 900 MHz-es 3G hiánya miatt:
Megszűnt a 3G a következő településeken: (a kiemelt településeket személyesen is ellenőriztem, többi lefedettségi térkép, valamint a cellmapper adataira támaszkodik)
Ácsteszér, Bakonygyirót, Bakonynána, Bakonyoszlop, Bakonypéterd, Bakonyszentkirály, Bakonyszentlászló, Bakonytamási, Borzavár, Csesznek, Gic, Győrasszonyfa, Hárskút, Jásd, Lázi, Lókút, Pápateszér, Pénzesgyőr, Porva, Románd, Sikátor, Súr, Tarjánpuszta, Tés, Veszprémvarsány
Részben megszűnt:
Csetény, Dudar, RavazdA helyzet viszont az, hogy nem tudom lesz-e B8 LTE, mivel ezek ugye Telenoros cellák voltak (amik egyébként működnek is még, csak a Telekom nem csatlakozik hozzá).
Kérdés a Telekomnak van-e elég frekvenciája, hogy a a 2G GSM mellett üzemeltesse majd a 4G LTE-t is. Ha jól emlékszem annó azért nem lett neki saját 3G hálózata ebben a sávban, mert nem volt elég frekvencia. Ez elképzelhető, hogy azóta változott.
-
Diák66
őstag
válasz
st3v3np3t3r #116920 üzenetére
Nem, a Telenor 3G-je van, működik. A cella azonosító sem változott. Csak Telekom tűnt el.
-
Diák66
őstag
válasz
st3v3np3t3r #116915 üzenetére
-
Diák66
őstag
válasz
kakuk.tamas #116570 üzenetére
Kit enged fel a Telekom 5G-re jelenleg?
-
Diák66
őstag
válasz
st3v3np3t3r #116293 üzenetére
De az elképzelhető, hogy 5G NR Non-Standalone és Dynamic spectrum sharing (DSS) lesz és akkor ahol lesz 5G pl. 700 MHz-en, akkor ott lesz 4G is 700 MHz-en?
-
Diák66
őstag
Komolyan mondom..... az első gondolatom az volt, hogy a vezeték nélküli (otthoni vezetékes) telefonokon van egy gomb, amivel megkeresheted. Erre kitalálták, hogy mobilhoz is legyen ilyen? No komment
Gyanítom a nagy felhajtás azért kellett, hogy sokan feliratkozzanak a hírlevélre, ezzel nyertek egy csomó működő címet, ami persze eladható.
A videó is nagyon színészi és gáz lett... nem kicsit, nagyon.
Mire jó ez? Kinek kell ez?
-
-
Diák66
őstag
válasz
bb.bocs #88242 üzenetére
Kérdés, hogy valóban független lett-e a készülék. Megjegyzem a vodafone üzletben hivatalosan 2500 Ft-ért csinálták volna. Az biztos sikeres. A korlátozott hálózat sok jót nem sejt. Vodafone SIM esetleg? Azzal kellene próbálkozni, de elvileg a telekomos APN-en kívül más nem nagyon kell oda, ha üresen marad a többi, nem gond.
-
Diák66
őstag
válasz
radio100jozs #88027 üzenetére
Azt is tegyük hozzá, hogy nem minősül se roaming, se nemzetközi hívásnak a következő eset:
- a hívó fél (aki tárcsázik) Magyarországon tartózkodik és magyar mobiltelefonszámot hív
- a hívott fél (akinél kicsörög) pedig külföldön. (magyar mobillal roamingban)A hívó felet ilyenkor semmilyen többletköltség nem terheli. A hívottat pedig roaming költség terheli, amennyiben van ilyen.
-
Diák66
őstag
válasz
TomPack #86774 üzenetére
A példád szerintem rossz. Mert lehet van két tál borsód, de a hálózat úgy fog működni, hogy egyszerre csak az egyik tálból tudsz önteni. Szerintem nézzetek utána a hálózatok működésének, forgalomirányításnak (Ip forgalomirányítás - útválasztás - interfészek - protokollok - metrika stb.....)
-
Diák66
őstag
Hoppá, az NMHH ideiglenesen felfüggesztette a Telekom Flip csomagját jogosulatlan árelőny veszélye miatt – a téma embargós a sajtóreggeli végéig....
-
Diák66
őstag
válasz
MittuDomain_ #81329 üzenetére
Nem tudom, de nekem is jött. Pedig kerek 6 Ft van a kártyán.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Óra topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Xbox tulajok OFF topicja
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- iPad Pro 12,9 2TB 5. generációs M1 chip Cellular 1 év garancia
- Új csak kipróbált Beoplay Portal PC PS Bluetooth fejhallgató HiFi - Gammer használatra is!
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- A nagy bumm 2025 processzorai xD
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Asus ROG Zephyrus G14 GA401IV - 14" FHD 120Hz - Ryzen 9 - 4900HS - 16GB - 2TB - RTX 2060 - Win11
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !