- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
válasz
Nordik #144716 üzenetére
Én a saját számomat behordoztam céges előfizetésbe. Ha kellett előtte, akkor a számhordozást én intéztem. Aztán cégesként meg intézik a hordozást, ha közben szolgáltatót váltanak.
Munkahely váltásnál a cégesből kilépés, új helyen belépés. Így a számom nagyon régóta változatlan.
Semmi macera nincs benne. Nem fizetek másik előfizetést, ha adnak mobilcsomagostól. -
polonic
félisten
A wolt+ előfizetést be tudtátok aktiválni? Nekem az aktiválom gomb után csak malmozás van, semmi nem töltődik be.
-
polonic
félisten
válasz
PedroPascal #143632 üzenetére
Ez melyik program?
-
polonic
félisten
Több helyen bevezette a Telekom az N1-es 5G-t, viszont csak 5 MHz-és sávszélességgel.
Van ennek így értelme? -
polonic
félisten
Ha generálok új QR kódot eSIM költözéshez, akkor a régi a meglevő telefonban megszűnik működni vagy csak az új készüléken az aktiválással?
-
polonic
félisten
válasz
Intruder2k5 #138679 üzenetére
Ez mondjuk igaz. Figyelmetlen voltam.
-
polonic
félisten
válasz
bolondember #138519 üzenetére
Megy. Én a samsung saját üzenet appját használom. Az pedig DT RCS szervert.
A messages állítólag gugli félét, lehet ott van valami gond. -
polonic
félisten
Ne feledjük el, hogy volt/van itt egy pegasus sztori. Én állami cégnél ebben a retek országban bármit el tudok képzelni. Főleg akkor ha a kormány a saját maga által hozott törvényekre is baszik rá.
-
polonic
félisten
válasz
btudos #137220 üzenetére
Atyaég. Nem gondoltam volna. És azt sem, hogy ez a funkció azt csinája, hogy aki nincs a kontaktok között, azt blokkolja. Ez szerintem oltári hülyeség.
Sajnos nagyon fapad egy Samsunghoz képest. Kezelése is nem egyértelmű egy samsung után, billentyűzet is.
Na jó, ez nem ide. Sorry érte. -
polonic
félisten
válasz
dptrsk #137215 üzenetére
Közben meg van az oka. Ezt nem gondoltam volna.
Tényleg egy beállítás volt az almás telefonon.
Telefon beállítások ismeretlen hívók némítása be volt kapcsolva és ezt okozta.
Samsungon is van egy ilyen opció. Ott úgy hívják, hogy ismeretlen számok blokkolása. De az ténylegesen azt csinálja, hogy aki privát számmal hív, az blokkolva lesz.
Na most én totál azt hittem, hogy a nevéből kifolyólag almán is ugyanez a funkció ez. Mondjuk akkor almán nem is lehet a privát számmal hivókat blokkolni? -
polonic
félisten
Két készülékem van, multisimmel megoldva. Nektek szokott olyan lenni, hogy hívni akarnak, mindkét telefon jelzi a hívást úgy, hogy egyből nem fogadottat jeleznek? A hívó fél ilyenkor pedig panaszokodik, hogy foglalt vagyok.
-
polonic
félisten
válasz
MaxxDamage #137119 üzenetére
A telefonszámukon. 1414 és lehet kérni műszakis kollégát is.
Nem kell bemenni. Azért a mai világban nagyon ritkán szükséges a személyes jelenlét az ügyintézéshez. Vannak persze olyanok, de ez nem tartozik közéjük. -
polonic
félisten
válasz
MaxxDamage #137117 üzenetére
Bejelentetted a szolgáltatónak?
Minden ilyen hibát érdemes. Különösen, ha még bizonyíték is van rá. -
polonic
félisten
5G-s csomagnál a multisimes eszközön is van 5G?
-
polonic
félisten
Köszi mindenkinek. A hívásról tudtam.
Valamit akkor jól elcsesztek. Van egy androidos telóm a főkártya esimmel, igényeltem egy multisimet, azt is esimmel. Beaktiváltam almán és a főkártya megszűnt létezni.
Sikerült jól összehozniuk. -
polonic
félisten
Lehet úgy két simem is, hogy mindkettő eSIM, az egyik egy androidos telefonban, a másik pedig egy iphone-ba van?
Mindkettőn fog működni a volte, vowifi, net is egyszerre? Üzenetek is megérkeznek mindkét telefonra? -
polonic
félisten
Multisim-nél a második sim kap egy technikai számot is? Híváskor ez látszódik a hívó félnél vagy az eredeti szám?
-
polonic
félisten
Rossz topik
-
polonic
félisten
A Telekom partnerhálózatán még most sem akar működni a volte roaming. Se Szlovákiában, Se Ausztriában.
-
polonic
félisten
válasz
kristof25094 #135497 üzenetére
Szia
Számhordozás és irány Yettel pl. -
polonic
félisten
válasz
lionhearted #135473 üzenetére
-
polonic
félisten
Ne vezessük már félre. Van a Telekomnak is 5G. Nincs ilyen, hogy normális nem normális.
Az N28-on DSS-en jövő NSA is ugyanúgy 5G, mint az N1 NSA DSS, N78 NSA vagy akár SA 5G N28 DSS-en és a többi. -
polonic
félisten
válasz
domper2015 #135333 üzenetére
Én tudom jól. Ezért is írtam, hogy ezt nézzék meg elsőként.
Csak lehet itt minden is félre lett értve a kollégánál és nálam is. -
polonic
félisten
válasz
szabonagyur #135109 üzenetére
Van 5G NSA-na hívás, nem kell leváltania 4G-re, az VoLTE hívás marad. A lassú felépülés meg lehet, hogy azért volt, mert a hívott félnek nem VoLTE hívása volt, vagy, bár ennek kis esélye van, éppen közben történt az SRVCC.
-
polonic
félisten
-
polonic
félisten
válasz
aprokaroka87 #134918 üzenetére
Nem speciális az, csak teszthálózat.
-
polonic
félisten
Németországban csak nem működik a VoLTE roaming a DT hálózaton.
-
polonic
félisten
válasz
csaszi75 #134478 üzenetére
A ping idő nem az 5G hálózattól függ, hanem a inernettől. Hiába van 1 ms az 5G hálózaton, mondjuk a core-ig, ha után az interneten, mittomén akár bix felé is lesz 5-10, akárhány ms, a user ping eredményén nyilván nem azt fogja látni, hogy 1 ms, hanem azt, amit a neten keresztül produkál.
Az 1 ms a robotikában, a gyárakban, stb lesz meg ahol nem kell a hálózatnak a külvilággal kommunikálnia. -
polonic
félisten
válasz
szabonagyur #134297 üzenetére
Mivel ez VoLTE hívás, nem oszt nem, szoroz, hogy van-e 5G.
Egyébként ugyanezzel a kóddal. Azt is kiírja a szerviz menü, hogy milyen cellára csatlakozol. Vagy netmonster app. -
polonic
félisten
válasz
szabonagyur #134294 üzenetére
A B32 nagyon érdekes, mert ráadásul SDL is. Ez nincs használatban itt.
Samsungon tudom a kódot. Ott hívás közben a tárcsázóba írva a csillag#0011# kódot előjön a szervíz menü és ott látszik a codec. -
polonic
félisten
válasz
szabonagyur #134285 üzenetére
B32? Hol van az az 1500 mhz?
Saját magadat hívtad fel az utolsó képen? Milyen codec-kel megy a hívás? Azt meg tudod nézni az icsodán?
-
polonic
félisten
válasz
AnonymusX #134191 üzenetére
Ha a VoWiFi-re gondolsz, akkor teljesen jó. Közvetlen az IMS-be van kötve, úgymond. Nincs core VoWiFi hívásnál. Egy kiegészítő entitás kell csak az IMS elé attól függően, hogy trusted vagy untrusted wifi hálózatról csaltakozol be az IMS-be.
Ebből is látszik, hogy full IP alapú hálózatnál, tehát 4G és 5G, a core nem ad semmit a híváshoz. Az csak egy tunnel vagy hogy mondjam már. -
polonic
félisten
válasz
csaszi75 #134190 üzenetére
Nem ad semmilyen különbséget a felhordó hálózat. Az IMS magában nem megy meg így értelmezhetetlen. Mert egyébként megy magában, meg nem is. Nincs olyan, hogy innen nézzük meg onnan nézzük.
Tudod a vezetékes telefon is pont ugyanazt az IMS-t használja, mint a mobilos hívások. Ott ahol már nem rezes telefonhálózattal adják a vonalas telefont.
Csak ki kellett találni egy új valamit, ha már van 5G core, nehogy már ugyanaz a VoLTE legyen. Holott gyakorlatilag ugyanaz. -
polonic
félisten
válasz
csaszi75 #134188 üzenetére
Az EPC, 4G core és az NGC, 5G core csak az átvivő közeg. A rajzot nézd meg te is, de a linkeden is van egy ábra.
Az IMS meg nem ugyanaz is lehet, hanem ugyanaz konkrétan. Csak ez intézi a hivást, a core nem. Semmi új cucc nem kell a VoNR-hez. Csak mondjuk egy SW frissítés az IMS-en, egy licence, egy funkció bekapcsolása vagy egy kis konfiguráció. -
polonic
félisten
válasz
martonl #134175 üzenetére
Nincs olyan, hogy 2G, 4G NSA. 5G SA és NSA van, aminek a core oldali része a 4G core.
Meg lesz oldva a core hálózatok közötti váltás. Gondolj arra, hogy a 2G és 3G-nél is meg volt, pedig ott is közös volt a core hálózat, az MSS.
És a hálózatra te rádiós hálózatként gondolsz? Mert azért kicsit válasszuk szét akkor. Attól, hogy két core van az 5G alatt, attól nem lesz kétféle általad is látható hálózat.
Kb te semmit nem fogsz észrevenni, hogy most milyen 5G-n vagy, hacsak nem direkt megnézed valami programmal.
És a hívást is válasszuk le erről. Mivel a hívásokért az IMS felel. A core hálózat gyakorlatilag azért kell, hogy a telefon tudjon egyáltalán mihez kapcsolódni úgymond, hogy használható legyen bármiféle szolgáltatásra, kapjon IP-t. A hívás vagy net elérés az egy külön dolog. Nézz vissza a nemrég berakott képemre, hátha egy kicsit segít elképzelni, hogy a network element-ek hogyan kapcsolódnak egymáshoz.
Igen, lesz handover, nem fog a hívás megszakadni. -
-
polonic
félisten
válasz
MadMancs #134150 üzenetére
Nincs olyan, hogy DSS NSA. A DSS a rádióra vonatkozik, míg az NSA a core-ra. Külön kell kezelni.
És már többször is írtam, hogy gyakrolatilag a VoNR ugyanoylan VoIP, mint a VoLTE az IMS segítségével. Csak default lett az EVS codec benne és elnevezték VoNR-nek, ha már új hálózaton fog működni.
Mit gondolsz, ha lesz 5G SA, akkor a 700 mhz-es frekvencián automatikusan csak 5G-t fog szórni a rádió? Simán megmarad a DSS és lesz rajta 4G is és 5G. Tök mindegy, hogy az NR mihez, melyik core-hoz kacsolódik. És akkor mondjuk úgy, hogy DSS SA lesz, ha így tetszik.De inkább ne használjuk ezeket a fogalmakat így együtt.
-
-
polonic
félisten
válasz
btudos #133762 üzenetére
Szinte sík terepen halad. És az 1-es vonalon van ETCS lehet, hogy ETCS 2 is már. Szóval ott a GSM-R is 900 mhz-en. Szóval lehetne a szolgáltatóknak a GSM-R bázisokra feltelepülni és a 900 mhz-en sugározni. Mert ha a gsm-r működik megbízhatóan, aminek egyébként annak is kell lennie, nagyon is, akkor talán a 900 mhz-cel, de az alacsonyabb frekvenciákkal is meg lehetne oldani.
-
polonic
félisten
A vasúti kocsi gondolom egy faraday kalitka. Vagy a Telekom is botrányos lefedettséggel rendelkezik az 1-es vasúti fővonal mentén? Gyakorlatilag -110 dBm feletti értéket nem nagyon láttam és rengetegszer lesik 2G-re a telefon és ott is minimális térerővel.
Bár itt mellettem meg az egyik tag végig telefonál. Na en ezt nem tudnám megtenni. Szóval lehet, hogy nem is annyira a faraday kalitka jelenség. -
polonic
félisten
Még mindig nincs RCS a Telekom szervereken. Nálatok is ez a helyzet?
-
polonic
félisten
RCS működik nektek?
Samsung saját app, nem gugli messages.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen processzort vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- További aktív témák...
- OHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Xbox Ultimate előfizetések
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!