Hirdetés
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Maxell Retro DJ teszt
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FerNandor
őstag
-
Babcola
tag
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Én két hónapja járok úgy hogy az anyós oldali megadta magát, beraktam egy fát , hogy ne jöjjön le. Fél éve volt a vezető oldali megcsináltatva, bontottat kellett vennem. Most vehetek a másik oldalira is sajnos, mert tavasszal - nyáron kibírhatatlan.
-
FerNandor
őstag
Boldog karácsonyt
-
just
aktív tag
Imádott Renault őrangyalom megint meglátogatott tegnap. Miután este hazaértem, szerettem volna lehúzni a vezető oldali ablakot, persze se le se fel, na mondom jól van, délután még működött. Kiszálltam, bezártam az autót és szépen leengedte az ablakot. Csodás!
Azóta meg se moccan onnan. Nagyon tele a hócipőm az autóval.
-
feri19
csendes tag
Sziasztok először is békés boldog ünnepeket kívánok!
R19-em van, most szeretném lecserélni a kiszemelt http://m.hasznaltauto.hu/auto/renault/megane/renault_megane_megane_grandtour_1.5_dci_authentique_plus-8543499
szereznék véleményeket kérni, mire kell figyelni illetve milyen várható típus problémák lehetnek!
Az autó magánszemélytől lenne, 20e-ként olajcsere, 110e-nél vezérlés csere!
Köszönöm a válaszokat! -
gkawka
tag
Boldog békés karácsonyt és balesetmentes kilométerekben gazdag új évet mindenkinek!
-
Josi
aktív tag
Békés Boldog karácsonyt Mindenkinek!
-
tresh
veterán
válasz
#10726912 #34746 üzenetére
Nem a valeoval van bajom az audimba is van jó pár alkatrész ami az hanem a sagem-mel mert az pl a gyujtotrafonal a valeo csak atcimkezte es mivel a sagem szar igy az is..ill a meganeba a gyari új valeo vizpumpa meghalt 2k utan...így en már kicsit szkeptikus vagyok a márkával szembe..
Boldog karácsonyt es kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek !
-
Pecc
őstag
Boldog Karácsonyt előre is kedves fórumtársak !
Az enyém is mosást kapott -
törölt tag
válasz
imyourfriend #34778 üzenetére
Köszöni, de még sok minden hiányzik, üléshuzat, dísztárcsa, ha lehet alufelnit kap, no meg van pár műszaki probléma is vele, előbb azokat gyógyítgatom
rob210: Megszabadítottam fél köbméter sártól -
Ck.
addikt
Vaspinákban gazdag Boldog Karácsonyt Kívánok minden kedves Egybegyűltnek!
-
dhgm
tag
válasz
rob210 #34770 üzenetére
Renault power
: Az esetek 70%-ban a fagydugó helyére szokták bekötni, ahogy Hosszú is írja.
De sok féle kivitel van, némi infót csepegtethetnél róla.1.5 dci-be nem tudom van-e fagydugó...
Defa gyártótól csak olyant találtam, amit a csővezeték megbarmolásával lehet beszerelni, ki kell vágni belőée egy 4 cm-es darabot annak helyére kell a melegítőt bekötni.
A hazai 800W-os jóval nagyobb, most hozta meg a postás... azért döntöttem ez mellett mert harmadáron megkaptam ugyanugy szét kell barmolni a gumicsöveket, csakhát 16 mm-es a bekötési pontja...
Gondoltam legegyszerűbb - nem biztos, hogy a legjobb- helyen a motorolajszűrőt hűtő körbe építem be azok a gyári csövek kb 16 mm-es csövek lehetnek. Mást kérdés, hogy hogyan fordul meg a víz így a motorban...
-
gabx76
senior tag
Mindenekelőtt:
Boldog Karácsonyt Mindenkinek!Ma is szereltem. Szétszedtem, csiszolgattam a kontaktokat, befújtam spray-vel, ahogy ajánlottátok. Kicsit feszítettem az érintkezőkön, stb.
Összeraktam, most persze jó a kocsi, de szkeptikus vagyok vele. Hamarosan újabb próba.
Már az is megfordult a fejemben, hogy sz*r benzint kaptam.
Shell-nél tankoltam, ahol amúgy nem szokásom, csak kaptunk egy -15Ft-os bónt. Elég rossz ómen nekem ez a kút, mert utoljára tavaly tankoltam ott, mielőtt előjött a fecskendező hibája. (Bár akkor prémium benzin ment bele) -
törölt tag
KELLEMES ÜNNEPEKET MINDENKINEK!
-
hossszú
őstag
Defa-t a Vaterán találsz olcsón, én is onnan vettem, a két ünnep között akarom beszerelni. Van a fagydugó helyére beszerelhető és csőbe szerelhető típus is.
Én vettem hozzá egy kis keringető szivattyút is így majdnem mindegy, hogy hol helyezed el, ha nem akarsz szivattyút akkor ajánlatos a legmélyebb pontra beszerelni a cirkuláció végett. -
dhgm
tag
Van-e valakinek tapasztalata motor előmelegítő beépítésével.
Defa típus volt a jelölt, de horror ára van lemondtam róla.
Megmaradt egy jó hazai termék, igaz küllemben nem veszi fel a versenyt a norvéggal, de remélhetően a feladatot ellátja.
Ugye a motor szeretnem előmelegíteni nem az utasteret, hogy neki jó legyen...
Hol lenne legokosabb megbontani a hűtőrendszert, hogy a motor jól átmelegedjen 1.5 dci a kicsike 2006 évjárat... -
dhgm
tag
Boldog eseménymentes karácsonyt mindenkinek!!!
-
törölt tag
Boldog Békés Karácsonyt mindenkinek!
-
rob210
Topikgazda
Kellemes kilométerekben gazdag Ünnepeket mindenkinek.
-
SZATA
senior tag
válasz
WolfLenny #34761 üzenetére
A clio / thalia ajtajainál tényleg eléggé bejön a hang, pl. ha vizes úton mész, mintha nyitva lenne a hátsó ajtó. Gondoltam már én is a kéder cseréjére, de nem tudom egy bontottal jobban járnék e, meg szerintem a fő baj az ajtó kialakításával, a gumi elhelyezésével van.
Ha tudsz ha valami jó beszerzési helyet, szólj!
Most jut eszembe, hogy itt már valami cserélt kédergumit. -
törölt tag
válasz
WolfLenny #34761 üzenetére
Próbáld kitalálni, honnan jön a menetzaj. Nem jól gondolod, az ajtó keret guminak semmi baja. Húzd le az ablakot menet közben, hátha okosabb eszel. Vizsgáld meg a kerék gumikat, a fékeket, kerékcsapágyakat, stb. Ha van ismerősöd, aki ért hozzá, szólj neki, hátha hamarabb kitalálja.
-
WolfLenny
senior tag
Üdv.
Van egy 2007-es Thalia-m 1.2 16V. Napokban egyre erősebb a menetzaj. Olyan mintha egy picit le lenne engedve az ablak, pedig csutkára fel van húzva. Jól gondolom ha az ajtó keret gumiját kicserélem, akkor ez csökkenni fog? Vagy mi okozhatja?
Hol tudok kompletten venni ilyen gumi keretet?
Előre is köszi!
Üdv.
WL
-
gabx76
senior tag
válasz
#10726912 #34759 üzenetére
Köszönöm a részletes információkat!
A motor cseppet sem erőtlen, csak túlzott gázreakciót produkál, illetve alapjárat ingadozó, menet közben, megálláskor lefullad. Alapjárati motor - elvileg - nincs az M2-ben.
A kontakt hibának holnap utánajárok, tudom, hogy a WD-40 nem igazán erre való, csak ez volt kéznél, és először a elektromos fojzószelep-tisztítással próbálkoztam, a többi mellékszál volt csak.
A jeladó hibáját is kizárnám, mert indulási gondjaim nincsenek. A gép pöccre indul, csak sz@rul megy.Mint írtam, ma délután szétszedtem-összeraktam, utána közvetlenül jó volt, jártam a köröket a környéken egy ideig, még le is álltam dumálni a szomszéddal, miközben járt a motor.
Pár óra múlva lementem és azonnal jelentkezett a hiba.
Így állok most, holnap kontakt-hibákat próbálok keresni, aztán inkább Karácsonyozom. -
törölt tag
válasz
gabx76 #34758 üzenetére
Akkor magas az alapjárat és egyenetlen, ha benzin szegény a beszívott keverék. Az ugrálás is amiatt van, hogy annyira kevés a benzin a keverékben, hogy nem képes begyújtani.Nem tudom, milyen vezérlésű az autód, de a gázadásra felugró, de alapjárat helyett magas fordulaton pörgő erőtlen motornak ez a legvalószínűbb okozója. Ezt okozhatja légtömegmérő hiba, alapjárati motor hiba (ha van, ami hideg indításkor a szívató szerepét látná el, próbáld melegíteni a motort, ha kisimul a járása üzemi hőfokon, akkor ott keresgélj), próbálj utána nézni a fojtó szelep okozta hiba leírásnak, a neten megtalálsz pontosan mindent. De ha van pl olyanod, hogy vezérmű tengelyre szerelt jeladó, akkor azt is érdemes ellenőrizned...
A WD 40-et pedig csak kis idejű kenésre használd, elektromos csatlakozások kontakt hibáit ne fújkálással javítsd, hanem első sorban csiszolással, amit csak lehet, csiszolj,, karistolj kés heggyel, ezután fújd be többször kontakt löttyel s járasd meg a csatlakozókat, sokszor dugd össze és húzd szét, közben többször löttyöt neki. Próbálj tájékozódni továbbá, hogy milyen alkatrészek vannak a kocsiban, s azoknak meghibásodása milyen tüneteket produkál. (a 1-esem kapcsán így tanítottam ki magam a lambda szonda és az alapjárati motor hibáinak jeleire).
Sok sikert! -
laci laci
addikt
Üdv mindenkinek.Valaki nem javít vivaro/trafic gépjárművet?Előre is
-
-
gabx76
senior tag
válasz
FRENK1988 #34752 üzenetére
Már írtam korábban, Valeo-k.
Nem úgy tűnik egyébként, hogy henger-kimaradás lenne. Volt olyanom, ez nem az. Amikor felpörög szép hangja van, megy mind a négy henger.
Olybá tűnik, mintha a szelep kinyitna és úgy maradna. A legkisebb gázadásra is pörög, mint állat. Alig érek a pedálhoz.A hibakód sem trafóra utal. P0638
Trafó hibánál "Misfire detected" hibakódot ad. -
gabx76
senior tag
válasz
gabx76 #34748 üzenetére
Korai volt az öröm.
Lementem most még egy próbakörre.
Már indítás után láttam, hogy gáz van. Alapjárat ugrándozott, egyenetlen járás. Gázadásra baromira felpörög, üzemanyagszag,"Check Injection".
Morcosan kiszálltam és otthagytam a francba.
Szerintem én már nem izzadok vele, Karácsony után viszem szervizbe.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- LG OLED Televíziók: ÁRZUHANÁS -30%
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest