Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz PROTRON #57569 üzenetére
a gond a subtimingokba keresendo, meg abban, hogy teljesen eltero chipes rammal nem lehet osszehasonlitani. Hynixnak jelentosen rosszabbak a subtimingjai, emiatt lehet irasnal lassabb tempo...
En a helyedben nem is az orajelet csesztetnem, ott allj meg 2666-2800 kornyeken, hanem az idoziteseket vidd minel szorosabbra. Ha szerencsed van, lehetseges 2666c12, az tapasztalataim szerint jobban megdobja, mint a magasabb orajel...
[ Szerkesztve ]
Nézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
PROTRON
addikt
válasz PROTRON #57572 üzenetére
Még az előző témához:
Most ellenőriztem csak le hogy CPU-z mit ír ki a memoria die típusra.
A korábbi 2-nél világosan ott van és volt is az SK-Hynix, de az újabb rendelésnél már Samsungot kaptam.
Nincs valakinek ugyanilyen samsungos csippel szerelt memóriája amit cserélne hynixra?
Tudom ez már más topic, csak ugye az a gond hogy a gyártó a kérdésemre azt válaszolta hogy teljesen random melyik szállítmányban mire számítson az ember és 2 külön időpontban rendelve simán sikerült beleszaladnom ebbe.
Lehet majd tesztelek egy olyat hogy csak a samuk vannak benne és direkt tuningra hegyezek...csak a hecc kedvéért. Tudom esélytelen hogy quadban ugyanazt bírják. Ahhoz bitang mázli kéne hogy feltudjam tolni quadban 3200 xmp---> 3933-ra megfelelő időzítésekkel, mint ahogy egyes szerencsés samuk esetében sikerült reviewra.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
veterán
válasz PROTRON #57578 üzenetére
foleg, hogy 2066nal nem a memoria orajele szamit...
Intelnel a memoriavezerlo tuningjaval lehet a legtobbet nyerni. az orajelet tekergetheted varhova, amig az imc nem tudja megtolteni a savszelt, addig nem sok ertelme van. Szepen latszik a dual vs quad eredmenyeden, hogy mi a szuk keresztmetszet.
Nezz utanna a memoriatuningnak lga2066nal, mert en eddig 3-4 ehhez hasonlo gepet huztam, es egyiknel se mentunk 3000 fole..
-
veterán
válasz PROTRON #57585 üzenetére
igy van. Arra irtam hogy szerencses, hogy nekem nem sok 1.gen ment 3000 felett...
Dehogy vagyok magasabb szinten....
Csak regebb ota, tobbet probalkoztam a tuninggal valszeg...raadasul azonnal valtottam zen1rol zen+.ra, majd arrol zen2re... Raadasul eleinte zen 1. szeriaja olyan haklis volt a ramra, mint az allat... Kesobb ez sokat javult biosfrissitesekkel, meg a gyartok is kukaztak rengeteg fosh chipet, mert a szaros intel foglalatba dugott csavarhuzorol is bootolt
-
traktorgumi
aktív tag
válasz PROTRON #57585 üzenetére
Köszönöm a segítséget
3 éve simán hiba nélkül ment a corsair lpx 3200mhz 16gb ram
Ugyan azt a típust vettemVégül csak sikerült, de 3 óra volt....
Frissítettem biost, de csak béta verzió van ami kb 1 hónapos.
Na itt mentek a rammok 2933mhz vagy is xmp 1, de a procit nem tudtam húzni 3.4ről 3.8ra ezért vissza raktam az eredeti biost és most megy minden szépen.
Rammok 2933mhz és a proci is 3.8.Ami fura hogy próbáltam bios resetet,de ezek szerint kevés volt neki kellet neki a beta és után vissza az eredeti....
-
sfknasty
aktív tag
válasz PROTRON #57578 üzenetére
milyen memória?G. skill trident z esetleg?Nekem is Hynix afr chippes van 3200c16D.Vettem mellé még 2 modult ami Samsung B die.Az az érdekes,hogy a hynix sokkal jobban skálázható,mint ezek a b-die chippek.Ezekbe a modulokba szerelt b-die chippek a legrosszabb b-die változatok gyenge tuning potenciállal és gyenge időzítéssel.A hynix afr nálam tudja a 3800 cl16-ot,míg a b-die csak 3600 c18-at tudott.El is adtam 2 nap után.Sőt a hynix nálam tudja a 4488mhz cl18-at is MSI X570 lapban és az alaplap volt itt már a korlát.
-
VZT
tag
válasz PROTRON #57618 üzenetére
Köszi Recskának!
Aki ért hozzá attól elfogadok nyilván tanácsot ha esetleg kéretlen is. Átpörgettem alaplap gyártó support oldalt. YT-n volt egy hiteles bemutató róla. A memória szelekciót még akkor valóban ellenőriznem kell, azon el lehet süllyedni. Köszönöm a tippet!mindig más
-
MPowerPH
félisten
-
koko52
nagyúr
válasz PROTRON #58269 üzenetére
Hát igen. Most volt egy szoftveres problémám amivel 2 napig küzdöttem. Ma úgy gondoltam, hogy uninstall és mi történt? Tökéletesen fut úgy hogy hozzá sem nyúltam.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Weaver
senior tag
-
Geri12345
tag
válasz PROTRON #58307 üzenetére
Tanulási célból fejlesztek mikroszolgáltatás architektúrában Docker konténerekkel webalkalmazást. Tehát mondjuk, ami hagyományosan 1 nagy háromrétegű webalkalmazás lenne, az itt több kicsi alkalmazásnak felel meg. Ez most jelenleg 8 konténert jelent. Nem annyira bonyolult maga az alkalmazás, hogy mindenképpen indokolja ezt az architektúrát, de valahogy el kellett kezdeni foglalkozni vele.
A Docker konténerek futtatásához WSL2-t (Windows Subsystem for Linux 2) használok. Lehet, hogy ebben van valami probléma, mert az akkor is legalább 1 GB RAM-ot fogyaszt, ha csak fut a háttérben. A neten is sok helyen panaszkodnak, hogy túl sok RAM-ot használ. De nem találtam rá igazi megoldást, csak olyat, hogy le lehet szabályozni a RAM használatot, csak akkor meg az SSD-met használja intenzíven, ami nem túl szerencsés.
Egyébként kb 1 éve fejlesztettem Androidra, és az emulátor miatt akkor is kevésnek tűnt a memória. Tehát mondjuk a Firefox + Android Studio + emulátor együtt megette a memóriát.
-
Predator2
addikt
válasz PROTRON #58431 üzenetére
Igen. 4GB.
2x8Gb-ot vettem, először csak 8Gb-ot raktam be, de ahogy elkezdtem böngészni simán elhasználtam belőle ~7Gb-ot. Nem bántam meg, hogy 16Gb ment bele.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
fairi
addikt
válasz PROTRON #58444 üzenetére
Nem lehet kihajtani a 4 DIMM-et sok alaplap esetén, még sok X570 is szenved tőle és nem adnak ki BIOS javítást. Csak a 2-esek tudja a DOCP-t. ha 4-et etszel bele akkor alapot használhatod. Ryzennél gyakori ez aficsőt, net tele van panaszokkal, intel esetén nem tudok erről. de nem minden alaplapot érint [link]
Elvileg az MSI az immunisabb erre a bugra, de példa mutatja nem minden alaplapja. -
fairi
addikt
válasz PROTRON #58446 üzenetére
Nekem QVL ramjaim vannak és DIMM 1 nem működik. BIOS frissítés nem oldja meg, és a kisbetűs részben szerepel az alaplap garis tételei közé nem tartozik az OC.
Alaplapnak NEM kell tudnia a DOCP helyesen. Ez overclocknak számít. RAM mükődik?? Igen mükődik. Tudja a DCOP minden DIMMBEN? nem. Át rakom 2-es tudja? Igen! ha nem tetszik vegyél intelt.XMP profil van ryzen alaplapokra erőltetve. Okoknál valszeg az lehet alap memóriavezérlő ami lapban található Intelre lett tervezve, és AMD esetén csak két dimmnél fogad el RAM OC-t. (szoftver ok? hardver ok?) Persze néhány alaplapban más vezérlő helyezkedik el igy működik. Nem tudok listát kiknél probléma, mely vezérlő okozza stb. BIOS javíthatja, de kétleném. Minden ramot érint, azt se tudom. QVL nem garantál semmit.
Vkinek van ideje kapcsolata forrása utánajárhatna ennek a sztorinak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PROTRON #58449 üzenetére
Persze, hogy nem csak dísznek vannak ott, ha van 4 db modulod, és 4 slotod, akkor nyilván mind a 4-be rakni fogsz memóriát, és mind a 4-ben működniük is kell (az már más kérdés, hogy milyen órajelen). De ha csak 1 db, vagy 2 db RAM-od van, akkor az elsődlegesekbe kell raknod, ha biztosra akarsz menni. Ha máshova rakod, vagy működik, vagy nem. De ha működik, akkor sem biztos, hogy olyan órajelen, mint egyébként az elsődlegesben.
Intel esetében ennek nincs túl sok jelentősége, gyakorlatilag csak egy ajánlás az egész. Ezzel szemben a Ryzeneknél ebből tényleg lehetnek gondok. -
D.Va
senior tag
válasz PROTRON #58453 üzenetére
Igen az első KIT-et 2 éve vettem (65-ért) a másikat később (már csak 40-ért)
A mostani árakat nem néztem meg mondom őszintén mert eddig fel sem merült hogy leváltsam a mostani szettet, de akkor lehet hogy mégis az lesz Gari is van még mindegyik RAM-ra.
Lehet az is hogy valami más tipus lesz, RGB amúgy sem érdekel mivel a konyhában van eldugva a hűtőszekrény mellett a PC, tehát a kutya nem látja hogy világít )[ Szerkesztve ]
-
Krissoldier
csendes tag
válasz PROTRON #58467 üzenetére
Szia,
Köszönöm a gyors és kielégítő választ!
Igen azt nem mondtam hogy terveztem húzni a procit, most is K-s procim van és ezt se húztam!
Akkor engedjem el a 2x16 2666 cl14-et és inkább egy 2x16 3000 cl15-öt vegyek.
Az ilyen BIOS beállításokkal mindig féltem akármit is kezdeni de ha már ez is hosszas kísérletezgetést igényel és alapos utána olvasást. Akkor ajánlott volna valakihez elvinnem majd aki vágja a dolgot vagy keresni valami tutorial jellegű videót mert nem szeretném elrontani
És ha végül ha találok Crucial Ballistix ramot legyen az vagy mivel mondtad hogy inkább AMD-hez nyerő ebbe se legyek 100% biztos?Üdv.: Dávid
-
Kowi84
aktív tag
válasz PROTRON #58503 üzenetére
Abban esetleg tudtok segíteni, hogy a mostani kit-emért mennyit lehet kérni (illetve kapni), ha úgy döntök, hogy eladom?
Illetve milyen modult (modulokat) ajánlanátok a már említett lapba, 2x8GB-os kiszerelésben? A konifigom rajta van az adatlapomon...
Köszi előre is a segítséget!
-
-
modern
aktív tag
válasz PROTRON #58586 üzenetére
Úgy néz ki h megoldódott.
Szétnéztem itt a topicba és keresgéltem hasonló hibák után.
És végül nekem is az oldotta meg elv a problémát h a biosban a ram beállításoknál nem standard a feszültség hanem turbo.
Plussz feszültséget ad és így nem fagy ki.Mobilon hamarabb elérsz: 30/563-1783
-
pepe_g
tag
válasz PROTRON #58590 üzenetére
Köszi! Bár nem tudom hogy egy b75 lap egyáltalán enged-e valamit mókolni...
http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_2/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival= http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic_3/keres.php?stext=%22pepe_g%22&suser=&sival=
-
petya2012
őstag
válasz PROTRON #58660 üzenetére
Szia
Köszi a válaszod,igen jól gondolod prociba van a vga.Nemigen tervezek komolyabb dolgokat csinálni rajta,de azért örülnék ha biztosabb lábakon állna(bár nem fagy,stb).Ha esetleg úgy gondolom,hogy új alaplap,pl ryzen proci,16 gb ddr4 ram-ra beruházok-akkor gyorsabb lenne a gép??
-
koko52
nagyúr
válasz PROTRON #58686 üzenetére
A RAM mindig tudja az XMP értékeket (+ még egy lépcső tartalékot) amit ráírnak. Olyan Aegis-el nem találkoztam ami nem hozta volna és 100 felett fordult meg a kezemben. Ha nem jön össze az a proci vagy az alaplap hibája.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz PROTRON #58701 üzenetére
Jól értelmeztem.
Az a 4+8 és dualt-ír az fake. Teszteltem, valahol a single és dual sebesség között mozog, mert random írja a RAM-ot. Nem úgy, mint két poharat mintha megtöltenénk vízzel.
A kérdés kell-e neki 12? Mert a 2x4 bőven jó egy nem játékos laptopra."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz PROTRON #58703 üzenetére
Basszus, most nézem, valóban 2x4-e volt
Akkor viszont azért érez visszaesést mert bukta a valós DC-t. Nem a RAM sebesség csökkenést érzi."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Mr.Csizmás
titán
válasz PROTRON #58725 üzenetére
3400g megy bele, az a támogatott teteje. a 4xxxG-ket nem támogatja az A300 jelen állás szerint (amúgy emagon húztam be szemtelenül olcsón 43k-ért "újracsomagolt" valójában csak felnyitott, sértetlen cuccosként)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Projektor topic
- Asszociációs játék. :)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wise (ex-TransferWise)
- Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM, Több db, 1 év Garancia + Számla!!!
- Kingston 32GB DDR3L 1066MT/s ECC 3darab
- 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz RAM - posta az árban!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest