- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- talmida: Változások
- 25
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- kreténtehén: Gazdit keresünk
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Valami tönkrement szüleim számítógépében. RAM-ra vagy alaplap hibára tippelek.
A gépbe beletettem egy HDD-t illetve egy ODD-t, utána elindítottam. El is indult a Windows 10, de az indítást követően ha jól emlékszem, akkor Memory_management hibafelirattal - kékhalállal újraindult. Utána kikapcsoltam, megmozgattam a RAM-ot illetve áttettem a másik foglalatba. A gép elindul, de csak alapjáraton pörög és pörög. Ha kiveszem a RAM-ot és úgy indítom el akkor az UEFI jelez egy hosszú sípolással és két röviddel. Az alaplapot reseteltem a CR2032-es elem kivételével, de ez sem ért semmit. Lekötöttem mindent, de úgyis csak pörög és pörög, a monitor nem kap jelet.
Szerintetek mi baja lehet a gépnek? Belemerjek tenni az én gépemből egy RAM modult? Félek, hogy esetleg ha más baja van, akkor azt is hazavágja a rendszer.
Erről a számítógépről van szó:
TÁP: FSP HEXA 400
LAP: ASUS P8B75-M LX
RAM: KINGMAX 4GB FLFF65F-D8KQ9 BAES DDR3-1333
CPU: Intel G540
SSD: Samsung 830
HDD: Seagate Barracuda 7200.12 500 GB ST3500418AS
ODD: Pioneer DVR-212DBKszerk.: Közben eszembe jutott, hogy szüleim párszor panaszkodtak, hogy a leállítást követően nem állt le a gép. Csak pörgött és pörgött, csak az elosztó kapcsolójával lehetett kikapcsolni. Én is tapasztaltam egyszer a jelenséget.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7490 - i7-8GEN I 16GB I 256-512SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest