Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Willie

őstag

Sziasztok!

Valami tönkrement szüleim számítógépében. RAM-ra vagy alaplap hibára tippelek.

A gépbe beletettem egy HDD-t illetve egy ODD-t, utána elindítottam. El is indult a Windows 10, de az indítást követően ha jól emlékszem, akkor Memory_management hibafelirattal - kékhalállal újraindult. Utána kikapcsoltam, megmozgattam a RAM-ot illetve áttettem a másik foglalatba. A gép elindul, de csak alapjáraton pörög és pörög. Ha kiveszem a RAM-ot és úgy indítom el akkor az UEFI jelez egy hosszú sípolással és két röviddel. Az alaplapot reseteltem a CR2032-es elem kivételével, de ez sem ért semmit. Lekötöttem mindent, de úgyis csak pörög és pörög, a monitor nem kap jelet.

Szerintetek mi baja lehet a gépnek? Belemerjek tenni az én gépemből egy RAM modult? Félek, hogy esetleg ha más baja van, akkor azt is hazavágja a rendszer.

Erről a számítógépről van szó:

TÁP: FSP HEXA 400
    LAP: ASUS P8B75-M LX
    RAM: KINGMAX 4GB FLFF65F-D8KQ9 BAES DDR3-1333
    CPU: Intel G540
    SSD: Samsung 830
    HDD: Seagate Barracuda 7200.12 500 GB ST3500418AS
    ODD: Pioneer DVR-212DBK

szerk.: Közben eszembe jutott, hogy szüleim párszor panaszkodtak, hogy a leállítást követően nem állt le a gép. Csak pörgött és pörgött, csak az elosztó kapcsolójával lehetett kikapcsolni. Én is tapasztaltam egyszer a jelenséget.

Előre is köszönöm a segítségeteket.

Üdv.

Új hozzászólás Aktív témák