- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zadia
senior tag
Sziasztok.
Az alaplapos topikba is beírtam,de nem biztos hogy jó helyre írtam ezért berakom ide is.
A következő lenne a problémám.
Van egy Asus A58M-K FM2+-os lap,benne egy AMD A4-5300-as proc.
2x2GB CSX DDR3 1333MHz-es ramok.
Namármost.Biosba és win 7 64bit-en is azt írja,hogy telepített memória 4GB.
Viszont a windosnál már csak (1,44GB használható) A prociba integrált vga-nak 512MB adtam csak meg biosba. hova tünt a többi memória?Lehet nem jól állítottam be a deszkát? -
EVL2
aktív tag
"4 Modullal a következő a probléma. Nagy a terhelés a vezérlőn, gyakori a 400Mhz helyett 333Mhz-s üzemelés, illetve a tuning potenciál nagy mértékben csökken." (2007)
Elnézést a banális kérdéseimért, de ez a probléma még ma is fent áll? Vagyis ha most bővítem még 2x4gb RAM-al a gépem és így mind a négy slot-ot használom kevésbé lesz hatékony mintha ugyanezt a RAM mennyiséget használnám csak 2db modullal? Számottevő a különbség egy játékra szánt pc-nél?
-
EVL2
aktív tag
Sziasztok! Régen csináltam már Ram tesztet, még a DDR2-es időszakba és olyan kérdésem lenne, hogy ha manapság szeretnék tesztelni még mindig a MemTest86-ot érdemes használni vagy van már valami más is amit érdemesebb? Ha tudtok esetleg más ilyen programokat is, kérlek írjátok meg.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Czimby
addikt
Kingston HyperX memória amit itt vettünk az apróból, hibásnak bizonyult.
Mivel semmiféle papírt nem kaptunk mellé, az eladó pedig eltünt, RMA-ztatni szeretnénk.
Tudja valaki kérnek-e számlát?Vagy van itt valaki aki gariztatással foglalkozik?
-
válasz
BUZZLGHTYR #49991 üzenetére
Bármilyen modulra fel lehet tenni, bár nem sok értelme van.
-
BUZZLGHTYR
senior tag
-
hundai
aktív tag
Sziasztok! volt már teszt 1333mhz vs 1866/2133mhz? van 2x4gb kingstone ramom, mennyi lenne a javulás ha váltanék?
-
Joezyka
senior tag
üdv!
Adott egy KINGSTON 8GB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3LK2/8GX memóra, és ezt bővíteném 2 db HyperX 4GB Savage DDR3 1600MHz CL9 HX316C9SR/4-el. Egy Asrock Fatality B85 Killer alaplapba menne bele.
Mivel gariztatok az IPON-nál, így le kell vásárolnom a termék árát ami elromlott, és ez jó fejlesztésnek tűnne.
Köszi a segítséget. -
-
Pgraph
aktív tag
Sziasztok!
8 giga RAM-ot vennék Asus H110i-plus lapba.
Mi a különbség?
Az utolsó ugye 2x4 gigás, az világos. De érdemi különbség van közöttük? Jobb lenne a kit a dual-chanel miatt? Vagy a legolcsóbb, aztán annyi? Core i3-6100-zal menne egyébként.
Köszi! -
Zola007
veterán
válasz
kicsipapucs #49982 üzenetére
nincs íróm
nem új laptop, de minden jól van beállítva, ezért nem értem -
-
Dilikutya
félisten
#49968-ra tud valaki valamit?
-
Zola007
veterán
Üdv
MemTest86+ tesztet szeretnék futtatni egy Fujitsu notebookon, de nem hajlandó bebootolni USB-ről
a saját usb boot készítőjével lett létrehozva a boot-pendrive, használtam már 8-10 gépen, srhol nem volt ilyen gondom.
Valaki tud rá megoldást? -
válasz
klepto #49977 üzenetére
Bank-enként 8-at (tehát összesen 2*8-at) kezel természetesen ha DC memóriavezérlő hajtja a 4*4 GB-ot, én a konkrét cella írási / olvasási folyamatokra és optimalizálására gondoltam a modulok, bank-ek között. De ahogy írtam is, ez másodlagos, csak szeretek pontosan fogalmazni.
-
klepto
addikt
Így már értem, köszönöm
Azt lehet tudni, hogy mit fog hozni az elkövetkező pár év?
Ha jól tudom, az i3, és az i5 Skylake csak dual chanel, de vajon az AMD mit fog hozni a ZEN-nel?
Az, hogy a 4x4-et duálban kezeli ha nem qc-s a proci memóriavezérlője az ok, de az nem tiszta, hogy akkor miért nem 2x8-ként kezeli? Ha csak Dual, és nem Quad, akkor mennyit lát, mennyit tud használni a gyakorlatban a 4 modulból a proci (csak 2x4gb)? -
Nerazim
őstag
Ebben vki tudna segíteni?
-
válasz
klepto #49972 üzenetére
Amennyiben a memóriavezérlőd quad channel-ben kezeli a modulokat, akkor érdemes lehet 4 db-os kitet beszerezni, egyéb esetekben jobb a 2 db-os kit.
Ha a memóriavezérlő dual channel-ben kezeli a modulokat, akkor a 4*4 GB-ot is két csatornán fogja kezelni - nem 2*8-ként, de az mindegy. -
klepto
addikt
Bocsi, ezt most nem értem
Egyelőre platform függetlenül kérdezem; valszeg LGA1151 lesz, de lehet, hogy megvárom az AM4-et
Más: ha az alaplapon van 4 db memória foglalat, akkor amennyiben 2 csatornás a vezérlő, akkor a négyből csak kettőt fog látni; vagy a 4x4-et 2x8-ként fogja kezelni? -
klepto
addikt
Sziasztok!
Elnézést, ha láma, és ha már volt, de nem sikerült egyértelműen ráakadnom a válaszra
2, vagy 4 modulos kiépítést érdemesebb előnybe részesíteni DDR4-re váltás esetén (2x8GB, vagy 4x4GB)? -
Frozzy
őstag
válasz
Szabikaa20 #49967 üzenetére
azért mert ezt az EKL AG hűtőt csak így tudom felrakni sajnos
-
Dilikutya
félisten
Van egy Kingston és egy Geil 1600 MHz-es modul, de csak 1333 MHz-en hajlandók menni automatikusan. 1600 MHz-en csak manuálisan, de akkor csak az egyik modult látja a gép. Időzítéseket próbáltam egyformára állítani, de ez sem segített.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
Frozzy #49962 üzenetére
Szia!
Nekem ugyan ilyen alaplapom van és tegnap vettem bele én is ramokat újakat.Nem értem,hogy nálad miért így helyezkedik el a procihűtő.Nálam ilyen a helyzet:Ha itt 5mm-el magasabb lenne a Ram hűtöje akkor már hozzáérne a proci ventillátor kerete.
Ezt pedig mindenkitől kérdezem:
Tegnap bővítettem a RAM-okat...Ezek voltak Apacer DDR3 1333Mhz CL9 2+2gb kit golden edition.Most ez lett helyette Kingston DDR3 1333Mhz 4+4gb CL9 HyperX Fury Series
A kérdésem az lenne,hogy mennyire lehet észrevenni,hogy mennyire gyorsak a ramok?Alaplap támogat egész 1866Mhz-ig,de azért vettem 1333Mhz-ket,mert egyik ramot kaptam és mondom akkor rendelek hozzá másikat ugyan olyat ezért lett csak 1333-as.Látványosan gyorsabb lett volna,ha a nagyobb órajelűt veszem?Átlagos felhasználó vagyok,játékra használom csak a PC-t.
Illetve a jövőre nézve vehettem volna a nagyobb órajelű ramokat vagy tök mind1?Ha legközelebb bővítek akkor már talán úgy is DDR4-es alaplapot vennék.... -
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Van jelentősége annak, hogy a ramokat az 1. és 3. helyre rakom vagy a 2. és 4. helyre? Most az utóbbiban vannak. -
Frozzy
őstag
Hali!
Memória bővítés előtt állok. két ram között gondolkozom.. Corsair vengeance LP 8gb kit vagy Corsair vengeance 8gb kit vagy még ezt néztem inkább Corsair vengeance pro 8gb kit
Na most itt kérdéses, hogy a nagy bordás befér-e a cpu hűtőm mellé ami kicsit aggasztó nekem.
Az alaplap az alábbi: ASUS M4N68T-M V2
Elviekben úgy tudom ezeknek így külön hűtőborda sem kéne szóval technikailag teljesen mindegy melyiket választom (egy árban is vannak) viszont design szerint nekem a magasabb jobban tetszik.
Szerintetek beférne ?
-
Hello! Gépfelújítás előtt vagyok, egy Intel core i5-4460, AMD RX 470 4GB, 8GB DDR3 RAM lenne a gépben. 720P lenne a megcélzott felbontás, esetleg néha Full HD a tévémen. Sok játéknál látom, hogy az ajánlott gépigényben 12-16GB ramot kérnek. Pl Battlefield 1, Star Wars Battlefront, Forza Motorsport 6.
Ezek a játékok tényleg igénylik a sok ramot, vagy 720P esetén elég lesz az a 8 GB ram? Nem biztos, hogy a pénztárcám kibírná a 16 GB ramot. Jelenleg a terv szerint maradna a mostani gépben lévő 8 GB DDR3 1333 Mhz-es ram.
A játék amit nagyon várok a Mass Effect Adromeda, mivel az is Frostbite-os játék a Battlefield 1 gépigénye lenne az ami talán hasonlít hozzá. Ezzel a játékkal szeretnék 720P-ben maxon játszani...
-
GEPESZ66
veterán
Van Samsung, CL6, 2*2 GB, DDR2 800 MHz RAM-om az asztali gépemben.
A fiam gépében ilyen vanSX, CL5, 2*2 GB, DDR2 800 MHz.
Az alaplap támogatja a 4* 2 GB RAM-ot.
A CL5, ill. CL6-ot egymás mellé rakhatom-e, ill. nem gond -e az eltérő gyártmány? -
davidsone
addikt
DDR3-ból létezik 2x16 kit?
-
Reorx
tag
válasz
McNamara #49952 üzenetére
Ha árban nincs nagy különbség akkor nyilván a corsairt de az a helyzet, hogy nem fogod érezni közöttük a difit. Ha meg nem akarsz manuálisan ramot piszkálni vagy nem tervezel túlhúzni dolgokat akkor viszont teljesen felesleges a 3000, a skylake is csak 2133-ig kezel alapjáraton szóval ha nem nyúlsz hozzá akkor így úgyis annyin mennek majd.
-
Kingston HyperX Savage 2x8GB 2666MHz CL13 es egy Corsair 3000MHz CL15 észrevehető a külömbség van teljesítménybe?
Ki melyiket venné?
-
Reorx
tag
Szevasztok,
(sztori következik, elnézést a hosszú posztért)
Furcsa dolgok történnek. Vettem 16 gb dual kites hyperx fury ramot, öröm bodottá, többet nem zárok be alkalmazást és a többi. Aztán egyszer csak egy nem túl szép napon bekapcsolom a gépem és a rendszer figyelmeztet hardver változás történt, nézem, hogy mi a szösz és kiderült, hogy nem látja egyiket a bios. Na mondom akkor megcseréllek titeket, semmi, másik dimmbe rakom, semmi. Mondom az f*sza és visszavittem iponba. Srác mondta, hogy gyorsan megnézi, éppen van egy bontott gép hátul ddr4-el és az bizony mindkettőt látta. Hazajövök, vakarom a fejem, bepakolom a gépbe és tényleg működik mind a kettő. Ennyiben is hagytam volna a dolgot de pár nap múlva megint elveszett ugyan az a modul. Kezdek tikkelni, csere bere minden létező dimm kombinációt kipróbálva csak az egyiket látja de azt fixen mindenhol, a másikat meg sehol sem. Frissítettem biost nem segített. Kértem kölcsön másik ramot havertól, berakom mindenhol látja, berakom a saját jó ramomat azt is látja, berakom őket együtt és minden okés. Berakom a saját 2 modul és megint nem látja az egyiket, berakom a rosszamat a haveréval és hopp megvan mind a 16 giga, berakom a saját 2 modulomat és megint megvan mind a 16 giga...Biztos vagyok benne, hogy ez valami triviális dolog de fogalmam nincs mi a baja. Van bárkinek ötlete? Járt már valaki így? (csak mert előre látom hogy 3 nap múlva megint elveszik az egyik és nem akarom havertól kölcsönkéregetni a ramját, hogy "megjavítsa" az enyém.
-
fagylalt
senior tag
válasz
kicsipapucs #49946 üzenetére
Csak a kíváncsiság hajt ebben a témában. Bármi érdekeset szívesen meghallgatok.
Köszönöm!
-
AXisBOLD
addikt
válasz
kicsipapucs #49945 üzenetére
most ott hagytam, fut a memtest.
sajnos kiszedésnél összekevertem a modulokat, nem tudom már melyik volt a DIMM0-ban.
de ha csak 1 valamelyik hibás az úgy is előjön megint.
este jövök a memtest eredménnyel.igen ez az ECC check érdekes, lap kezeli a non ECC modulokat is, azok is vannak benne és eddig (hónapok alatt) egyszer se jött elő....
+ még egyszer kiszedem, kiporszívózom, letisztítom, ha otthon leszek
btw LatenyMon hibüzenetek nem árulnak el valamit? (sajnos nekem nem)
-
válasz
fagylalt #49943 üzenetére
A Corsair-nél matrica alapján megállapítható a chipek típusa (bár notiramnál amúgy is látszanak a chipek, ez inkább csak hűtőbordás desktop ramoknál fontos), a Kingston halálosan random, ami épp van raktáron, azt fossák rájuk.
Szerintem nem aggódj ezen, nem lesz köztük érdemi különbség a te felhasználási területeden.
Vedd az olcsóbbat.
-
válasz
AXisBOLD #49944 üzenetére
Hát szerintem a CH0, DIMM0 modult teszteld ki külön, másik slotban is, pucold meg az érintkezőjét alkohollal.
Ha hibázik memtestben/ez a post kód továbbra is előjön mindenhol, mindenhogy, akkor hibás a stick.
Utalhat ramhibára a restartra időlegesen megjavuló egérmozgás akadozás, mert újraindulás után más területre ír, így nem jön elő a hiba, amíg újra nem kerül adat a hibás területre.Szerk.: bár elég érdekes, mert fent non-ECC mode-ot ír, nem is kéne néznie az ECC chip adatait.
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
előzménye, hogy kb 1 hete random elkezd akadni az egér mozgás és hang, majd újraindításra megszűnik. ma egy ilyen újraindítás után a fenti hibát kaptam.
merre induljak el? rammal lehet probléma?
egyéb infó --> [LatencyMon1] & [LatencyMon2]
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
A laptopomban szeretnék memóriát bővíteni, már ki is néztem 2 típust (mind a kettő jó is hozzá), viszont felmerült bennem egy érdekes kérdés.
Van-e valakinek pontos információja arról, hogy a Kingston vagy a Corsair használ a moduljaiban jobb minőségű chipeket? Tudom általánosítani nem lehet, ezért itt a 2 típus: Kingston & Corsair
Illetve, ha jól tudom a Corsair csak átcímkéz? Melyik gyártó dolgozik alatta?Köszönöm!
-
Gézengúz
addikt
válasz
Szabikaa20 #49940 üzenetére
-
Szabikaa20
őstag
Üdv!
Tudna nekem valaki segíteni [ebben?] Ide irányítottak...Állítólag csak az időzítéssel van a probléma.Köszönöm! -
kupecke
csendes tag
válasz
kicsipapucs #49936 üzenetére
Köszönöm a választ!
A konkrét problémám a következő: Egy gyártó 2x8 GB-os 2400-as KIT-jének az ára 2 hét alatt felkúszott 29e-ről 32e Ft-ra. Sajnos már a korábbi árfekvés is feszített volt a számomra. Az alaplapom leírásában vannak 2400-nál magasabb órajelek is, viszont az UEFI-ben a legmagasabb beállítási lehetőségként 2400 MHz szerepel, mellyel elégedett is lennék. Rejtélyes módon az egyik boltban a fenti RAM-nak a 2133-as változatát 30e helyett 27e-ért mérik. Arra voltam kíváncsi, hogy ez az akciós cucc nagy szerencsével vagy jó eséllyel fog-e 2400 MHz-en stabilan működni. A válaszból inkább az utóbbi lehetőség sejlik ki, mely biztatóan hangzik. -
davidsone
addikt
Ha esetleg valaki ebben a cipőben jár mint én ITT vannak jó tippek, kipróbáltam a CleanMem v2.5 eddig jónak tűnik, a win10 meg elmehet a pcsába...
-
Viper26
nagyúr
válasz
kicsipapucs #49913 üzenetére
Eddig szépen működik.
-
válasz
kupecke #49935 üzenetére
Szia!
Igen is, meg nem is. A chipek gyártói (Hynix, Samsung, Micron, Elpida, Powerchip, Aeneon, stb) alig néhány frekvencia+időzítés+feszültség lépcsőre kalibráltan - ezek rendre JEDEC szabványok - gyártanak sok százmilliónyi IC-t, így olcsó. Ebből a gyártó, akinek a nevével fémjelezve te megveszed (Corsair, G.Skill, A-Data, Mushkin, stb.), bevásárol pár milliót, majd ők a saját rendszerükben tovább válogatják a chipeket, így létrehozva különféle bineket. Tehát röviden, ha te veszel egy 4133MHz-es G.Skill, DDR4-es, 2x8GB-os kitet, ugyanaz a Samsung K4A8G085WB feliratú ún. B-die IC lesz rajta, mint akár egy alacsonyabb sebességű, 3000MHz CL14-es Corsair Vengeance kiten. Viszont mégsem ugyanaz, mert az eladó gyártó eladás előtt átválogatta és bár ugyanolyannak lettek legyártva, mégis az egyik modulon lévő ic csoport képes a magasabb specifikációra, a gyengébb modulon lévők nagy valószínűséggel nem.
Viszont ugye rendszerint nem kicsutkázva, éppen hogy hozzák a gyári adatokat a ramok, alapfeszültségen szinte mindig tudsz a frekvenciájukon emelni, vagy ha gyári időzítéseken és órajelen hagyod, akkor eltűrnek kis, de akár nagy mértékű alulfeszelést is, modultól függően.
-
kupecke
csendes tag
Sziasztok!
Egy elméleti kérdésem van: A RAM gyártása a következőképpen zajlik-e: Azonos chipekből legyártanak egy csomó modult, majd növekvő órajeleken tesztelik őket, és mindegyik annak a legmagasabb frekvenciának a megjelölésével kerül piacra, amelyen még stabil volt? -
davidsone
addikt
EZ valami parasztvakítás v van valami ilyesmi hasznos program?
-
davidsone
addikt
válasz
kicsipapucs #49932 üzenetére
Megtörtént. Most 51%
valami itt nincs rendben...
-
-
davidsone
addikt
válasz
kicsipapucs #49930 üzenetére
mármint a chromot? v az egész renyát?
-
-
davidsone
addikt
válasz
kicsipapucs #49926 üzenetére
Lehet h valami driver bug hajtja? Én a hangkártyára gyanakszom elég neccesen kooperál a win10-zel de nélküle is jelen van ez a probléma, toltam DWS-t is semmi, uh foggalmam sincs...
-
Szia!
Írd le, hogy több gépben nézted, memtest-tel, mindenhol hibázott. Ezzel nagyjából az összes házilag, akár nem szakmához értő által elvégezhető hibakizáró opciót végigpróbáltad. Ettől függetlenül ők is le fogják tesztelni, az 100%, csak talán így majd nem a "próbálta már újraindítani a gépet?" hozzáállással fogsz találkozni.
-
davidsone
addikt
válasz
kicsipapucs #49926 üzenetére
-
-
válasz
kupecke #49920 üzenetére
Ja, így más!
- A 4 modulos kiszerelés (quad-kit) annyiból előnyösebb, hogy ott garantáltan egymással lettek a gyártó által tesztelve a modulok, így ha nem megy és nem platform limitáció miatt nem, akkor élhetsz garanciával, ha a 4 modul nem működik megfelelően egymással.
- Ellenben ha 2db dual-kitet veszel, akkor nem élhetsz a szavatossági jogokkal, ha később nem működnek együtt, hisz nem előírás, hogy 2 eltérő kit egymással hibátlanul működjön, ugyanis egyazon gyártó, egyazon kitje készülhetett máskor, más chipekkel, más revízióban, más nyákra, más SPD-vel!Az esetek többségében amúgy menni fog két "egyforma" típusszámú kit, de míg egy quad kitnél előírás, hogy menjenek együtt, addig 2db dual-nál nem.
-
davidsone
addikt
Üdv! Valami eszi a RAM-ot semmi nem mutatja mi, lehet valami driver bug van valami ram tisztító program?
-
Mivel a RAM kit másik alaplapban is hibázott Memtest86 alatt, így egyértelmű hogy a RAM a hibás, nem az alaplapom.
Kérdés:
Memória garanciáztatásnál kérnek-e valamit a webshop-ok a hiba igazolására? Vagy elég ha leírom a hibát, ők meg majd úgyis bevizsgálják a saját szervizükben? -
kupecke
csendes tag
válasz
kicsipapucs #49919 üzenetére
Köszönöm a választ!
Félreértődött a kérdésem, a számoknál GB helyett db a mértékegység. Most pontosítok: Fordítva is igaz a dolog, ha olcsóbb, akkor érdemesebb megvenni 2x2 db akárhány GB-os egyformát, mint 1x4 db ugyanannyi GB-osat? Azaz a 2 db 2-es kiszerelés ugyanúgy fog-e működni együtt, mint az 1 db 4 modulos csomag? Úgy is fogalmazhatnék, hogy a 4 db memóriamodulból álló csomagnak van-e valamiféle specialitása vagy prioritása az ugyanolyan paraméterű 2 csomag 2 db memóriamodulos kiszereléssel szemben, ha a 2x2 szintén 1 PC-be kerül? -
válasz
kupecke #49918 üzenetére
Hát, szerintem ez nem fordított helyzet, hanem teljesen más, mert most másodjára a dual vs single channel-es kizerelésben árusított ram közti döntésben kérsz segítséget.
Ha nem tervezel bővíteni, akkor 2x2GB-ot ajánlok, hogy a dual channel előnyei meglegyenek. Ha később kellhet a 8GB, akkor 1x4-et vegyél és később majd egy ugyanolyat mellé, hogy beférj 2 modulba összesen. -
kupecke
csendes tag
válasz
kicsipapucs #49916 üzenetére
Köszönöm a választ!
Fordítva is igaz a dolog, ha olcsóbb, akkor érdemesebb megvenni 2x2 egyformát, mint 1x4-et? -
-
kupecke
csendes tag
Sziasztok!
Egy 4 modulos kiszerelésű memóriából 2-2 külön gépben működik dual channelben? -
Viper26
nagyúr
válasz
kicsipapucs #49913 üzenetére
Úgy lesz.
20GB mégis jobb lenne, ha már adott a lehetőség.
Ez érkezik az adatlapon lévő mellé, remélem kijönnek majd egymással.
-
-
Viper26
nagyúr
válasz
kicsipapucs #49911 üzenetére
Kézzel nem szeretnék szórakozni vele, akkor inkább eladom a Kingston-t, azért köszönöm.
-
-
Viper26
nagyúr
Ma érkezik a Gskill 16GB-os kit.
Az lenne a kérdésem, hogy a 4*2GB Kingstonból mellette hagyhatok 2*2GB-ot?
Ugyanúgy 1.5V és CL9.
Így is meglesz a dual channel (1-3-2-4)? -
Bib
őstag
válasz
krisztofer55 #49907 üzenetére
Auto beállításokon próbáltad? Fsb-t úgy állítani hogy 1066Mhz legyen.
-
Na, hiába vettem vissza a modulok sebességét 1600-ról 1333-ra, a random nem indulások és esetenkénti BSOD-k megmaradtak.
Összehasonlítottam a két 2x4GB-os kittet. Minden specifikáció egyezik, a revíziószám is! Tehát ez nem okozhatja a gondokat.
Amúgy is mikor elindul rendesen a gép, utána nincs gond. Tegnap reggel Prime95-öt futottam vagy 4 órát, azalatt sem volt gond.
Jött a Memtest, és sajnos volt error a Test 7 alatt. De valamiért csak 4 CPU-s futtatás alatt, ha visszavettem 1 CPU-ra, akkor nem volt error.
Ekkor kiszedtem a régebbi 2x4-es kittet, az új maradt benn.
Lefutott hiba nélkül mind az A1-B1, mind pedig az A2-B2 slotokban.
Tehát nem az új kit a rossz.
Kicseréltem a régi kitre. És rögtön első körben dobott error-okat Test 3, 5 és 7 alatt. Át a másik DIMM párosba, azokban is hibázik. Ez alapján nem alaplap vagy slot hiba!
Oké, és akkor itt kezd érdekessé válni. El kezdtem tesztelni külön a két modult a régi kitből. És valamiért külön nem volt hiba egyik modullal sem. Visszatettem párba, megint hibázik.
Egyszerűen nem értem! Van ilyen hogy külön nem hibázik egy RAM, dual kitbe meg igen? Vagy mit rontottam el?
Most még megkérem még unokatesóm, hogy ő is tesztelje le az ő gépének. Ha nála is hibázik kitben, vagy akár külön, akkor kérem a cserét a bolttól ahol vettem, hisz elvileg élettartam garis.
Viszont nem akarok alaptalanul hibásnak tartott termékre cserét kérni. Mit tehetek még, hogy igazoljam, hogy hibás a kit?!
2001 óta magam építem a PC-imet, de 15év alatt nem volt soha semmilyen memória gondom, így most egy kicsit tanácstalan vagyok. -
krisztofer55
tag
Sziasztok!
A következővel kapcsolatban kérnék szépen segítséget!
Adott egy Asus P5QC alaplap, egy Q9550-es processzor, és egy pár Kingmax 2x2Gb 1066-os (klee88f-b8ko6) memória.
800mhz-n simán lefut a memteszt, hibátlan.
De a biosban az értéket feljebb állítva hibázik a ram. Ez mennyire számít természetesnek? Most akkor hibás a memória? Hogyan állítsuk feljebb az értékeket? (A memória az alaplap fekete színű slotban van).
Köszönöm!
-
válasz
DrojDtroll #49904 üzenetére
Alaplapi elem-csere után a beállításokat rendbe raktad?
-
DrojDtroll
veterán
Néha megfagy a kép, és a hang stutter-el.
Alaplap elem csere után kezdte el csinálni.
-
laychi
veterán
Üdv.
van valakinek teamgrop zeus 2133Mhz-es ramja haswell proci mellett?Ha igen kérem írjon privátban a tulaj. -
válasz
DrojDtroll #49901 üzenetére
-
DrojDtroll
veterán
Véletlenül +0.1V-tal tobb feszen jart a RAM-om.
Ez okozhat valami problemat?
Új hozzászólás Aktív témák
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- BestBuy ruhás topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- World of Tanks - MMO
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Windows 11
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- További aktív témák...
- Kingston FURY Renegade KF426C15RBK2/64 (128GB KIT)
- Micron SO-DIMM laptop memória 4GB DDR4 3200MHz MTA4ATF51264HZ-3G2J1
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- Corsair Vengeance LPX 2x8GB 2400MHz DDR4 kit
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! HP EliteBook 745 G3 - AMD A10 I 8GB I 256SSD I Radeon I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3307, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest