Hirdetés

2024. június 24., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:00:17

LOGOUT.hu

A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26871) Mad_001


Mad_001
csendes tag

Sziasztok!
Következőbe szeretném a segítségeteket kérni. Nem rég vettem egy új configot:

lap: GIGABYTE GA-G31M-ES2L
proci: INTEL PENTIUM Dual Core E5300 2,60GHz 775 BOX
ram: KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz
vga: Gigabyte HD4671 1gb DDR3 (zalman)
vinyó: SAMSUNG 500GB 7200rpm 16MB SATA2

És mivel alapjáraton 2.2GHz ra volt belőve vagy vhogy ilyen körül ez nem volt egy őrületes teljesítmény itt utána olvasgattam és segítettek hogy mit állítsak át. Most jelenleg 12x266on megy a proci 3.2Ghz, a ram pedig 3.33 ra van állítva a biosba. Kb fél éve megy így ez a rendszerfelállás, azóta az egyki vinyómra telepítettem Win7et a másikon WinXPvan a játékoknak meg ami nem menne a hetesen. Most a hetekbe elkezdett egy olyat csinálni a gépem win7 alatt hogy éjjel is be van kapcsolva, futnak a torrentek, és vagy arra kelek reggel hogy fagyi van és a vinyó lámpa ég és se kép se hang, vagy újra van indulva a gép és ugye nem fut semmi amit este otthagytam. Ez még nem is lenne baj, lefagy lefagy. Viszont ha nyomok egy resetet a gépen akkor úgy indul újra hogy vár kikapcsol és beindul mint amikor az ember átállítja a proci teljesítményét. És lám lám mindent vissza rak alap beállításra. És nem értem hogy mi lehet a baj mert tesztek simán mennek a gépen. Orthossal is volt kínozva bőven, 3DMarkot is mindig kapja hogy mi a helyzet és sose fagyott egyik se.
És most ahogy nézegettem EVEREST-be a ramnak az a neve lett hogy:
Modul neve: Nanya M2Y2G64TU8HD5B-AC

Most nem emlékszem hogy amikor a gépet raktam össze akkor mi volt kiírva, de sztem Kingmax és ezért fel se tűnt. Viszont most ez a nyana ez szemet szúrt… Most futtattam egy Orthost ramos testel és nem fagy meg semmi és tegnap játszottam is akkor se volt semmi fagyi. De elképzelhető ha a ramom beszart vagy mitől lehet ez a hülye név vagy mitől fagyhat a gép amitől a bios átállítja magát?

Lehet kicsit zagyva volt de azért remélem kapok vkitől egy kis segítséget hogy mit nézzek meg vagy hogy ellenőrizzem a gépet hogy mi lehet vele.

Előre is Köszönettel:
Mad_001

Útvonal

Fórumok  »  Alaplapok, chipsetek, memóriák  »  RAM topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.