Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
entoni1989
tag
Sziasztok.
Nem tudtok esetleg olyan szoftvert amiről lejet vezérelni PC-n keresztűl a gépen, beállításokat, élő kép stb.? (D5300 váz) A nikonnak tudom van egy ilyen szoftvere a Nikon Camera Controll Pro 2, valami ilyesmire gondolom, igaz ez 76 ezer körül mozog, de gondoltam megkérdezem hát ha van erre valami olyan alternatíva ami azért még sem ennyi
Köszönöm
-
zeus_2k14
senior tag
Üdv.
Lehet hülyeség amit most itt írok. Szeretnék vásárolni fotózáshoz ernyőt + tartót hozzá . Illetve fehér háttérhez tartót/állványt.Esetleg tudtok valamit ajánlani ? Akár külföld, akár itthonról
-
mikrofon
veterán
Tegnap próbálgattam kicsit a sigma 50-150/2.8 OS-t. Alapvetően nagyon tetszik nagyon jó
kisobi.
Nagyon tetszik benne, hogy belső zoom-os és belső élességállítása van, tehát nem változik a mérete.
Elég jó a Stabija, 3FE kézből, állva (150mm-nél 25-30 1/s) simán. Szép képeket készít, a háttér is tetszetős. Utóbbi valószínű sokkal jobb a Sigma 50-100/1.8-cal, de a 150mm az nekem sokkal jobb
Viszont az rossz, hogyha visszafelé van rárakva a napellenző, akkor használhatatlan a zoom. Tehát mindig le-fel kell rakosgatni....[ Szerkesztve ]
-
marcitp
őstag
válasz mikrofon #39605 üzenetére
Tokina is hasonló; nem veszem le a napellenzőt.
Miatta cseréltem le a hátizsákomat másikra. ez nagyon bejött, és elférek benne. Felülről meg egy mozdulat (a középső rész külön nyitható) és kint van a gép. Jó, tömegközlekedésnél nem annyira előnyös. De cca 20éve nem tömegközlekedtem.https://www.flickr.com/photos/131261609@N06/
-
mikrofon
veterán
válasz marcitp #39606 üzenetére
Nah én is Kata-t rendeltem most, bar használtat az e-bay-ról. Rájöttem, hogy most olyan kell, amibe belefér pár gyerek cucc is pelenka, csereruha... Különben cuccaim maradnak ki
Ha megérkezik és a gép is belefér az obikkal, akkor a harmadik vai új táskámat is felrakom hirdetni, mert egyelőre kettő már biztos csak a helyet foglalja polcomon, mert kétszer mellényúltam táska választásban....Persze nyomhatnám így is, mert így biztos mindennek lenne hely
-
hotkar
aktív tag
[ Szerkesztve ]
-
Zotya21
senior tag
https://500px.com/slayer_art
-
Byk01
őstag
válasz mikrofon #39615 üzenetére
Nem hiszem, hogy megérné a dupla árat a Sigma 17-70-hez képest. És a többi DX fényerős objektívjük is erősen túlárazottnak tűnik a Sigma/Tamron/Tokina trió objektívjeihez képest. De igazából (erősen szerintem) akik a DX vonalon profi vázat (D500-at jellemzően) használnak, azok inkább a telés témákhoz (sport, vadállatok) használják, és profi DX teléje sosem volt a Nikonnak.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Lac-coo
őstag
Milyen az a dx tele ?
I love latte-avokado !
-
Lac-coo
őstag
Bolondok lennenek gyartani....
Ha valahol egyetrlmu elony van a cropnak, akkor az a tele, szukebb is, es leesik a problemas szel a sarkokrol.....I love latte-avokado !
-
mikrofon
veterán
Valójában egy normális DX obija sincs a nikonnak... Szokták mondani... Ráadásul ha az FX obikat nézzük, akkor a Zoom-ok közül a szerintem jelenleg a új Tamron SP sorozat a nyerő sorozat, a g2-esek kifejezetten jók. Stabijuk mindent visz állítólag... Továbbá szerintem azzal a világos gallérral a foglalatnál nagyon jól is néznek ki....
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Van mód arra, hogy egy 5300-ból elő lehessen csalogatni az össz videózással töltött időt, üzemidőt?
Vennék egyet és két és fél évesen 800 expót mutat a shutter count -
mikrofon
veterán
válasz Zotya21 #39626 üzenetére
valamelyik tesztben írták... ez is része az olcsósításnak... Szerencsére nem a képminőségen és a stabin spóroltak.....
igen az af-p 70-300 /4.5-6.3 VR
viszont van ahol azt írják, hogy az AF-P fókuszmeghajtás is az olcsósítás része, máshol meg azt, hogy emiatt növekedett az AF sebesség és pontosság.... direkt az új AF-ekhez igazítva....
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Lac-coo #39630 üzenetére
Szerintem arra gondolhatott, hogy a pixelsűrűség (legalábbis sokáig) alacsonyabb volt FX-en - tehát amit egy régebbi tizenpár MP-s FXre terveztek, és ott hű de éles, az egy 24MP-s DX szenzoron 100%-on kukkolgatva nem igazán tudja kihozni a legtöbbet.
De ez az újabb FX obiknál már aligha tényező. Szerintem.
And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You
-
Zotya21
senior tag
válasz Lac-coo #39633 üzenetére
jah azt szokták mondani hogy amelyiket fx re tervezik az fx en élesebb mivel megkapod az obi egész képet nem csak a közepét és nem minden obi tud olyan felbontást hogy a kép közepéből egyedül kihozza neked azt a megapixel élességet
de viszont levágja a dx szenzor neked a vinnyettálást meg az életlen széleket ami meg előny mert ugye általában az obi közepe élesebb mint a szélei és azt pont levágja a dx szenzor
jah ahogy anaqer is irta régebbi obikon jobban észrevenni hogy fx en élesebbek a kisebb pixelsűrűség miatt
mert az obiknak is van egy felbontása amit kitudsz nyerni belőle és ha túl sűrű a pixel az szenzoron akor nem kapsz meg mindent
mikrofon remélem én is hogy legalább az üvegbe fektettek ha már olcsósítás van
amúgy az autófókusz tényleg gyors és viszonylag csendes
jóval csendesebb mint a sigma 17-50 ben
meg a nikon 35mm f1.8 dx beami még jó dolog hogy teleobit közgyűrűvel lehet makrózásra is használni normálisan szóval tiszta haszon
de egy 2x es szorzó még kellen a 300milire isbár ugy már elég nehezen talál fókuszt az eltolás miatt, a sigma könyebben megoldotta ezt furcsa módon
[ Szerkesztve ]
https://500px.com/slayer_art
-
mikrofon
veterán
Nem hinném egy ilyen gépet többet használtak videózásra mint fényképezőgépként persze ki tudja... Ezek szerint te is erre tartasz m4/3-ról...
(#39635) Zotya21 nekem úgy tűnt, hogy semmi baja nincs a képalkotásnak sőt nagyon is jó... Az AF-fel csak a televégén van némi nehézség, de az meg f6.3 miatt van, mert ott már nehezen teljesít az AF. Állítólag min. F5.6 a határ... De ez a nehézség önmagához nehézség. Más obikhoz képest nagyon jó. Még egy autót is le tud követni a D500-on. Csak fény kell neki.
Emiatt fájó szívvel fogok megvállni tőle, de egyelőre úgy érzem csak a helyet foglalná a Sigma mellett... Annál meg többet ér ha valaki használja...[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
válasz anaqer #39637 üzenetére
Igen, egy gx80. G7 + 12-60 még a kanyarban sincs, az 5 év gar miatt jó lett volna. Így viszont rátaláltam erre.
mikrofon szeretnék. Remek az m43, nagyon okos, hasznos lehetőségekkel. 3300 valamiért megfogott annó, pedig nem volt nagyon felhasználóbarát.
Következő kérdés. Ezek a shutter count oldalak mennyire működnek jól?
camerashuttercount.com-on 4 képet tötöttem fel, én csináltam ma.DSC0613, 0614, 0615, 0616 Az expószám 785; 788; 789; 790 az oldal szerint. Két elveszett expó előfordulhat?nikonshuttercount.com-on FAIL PLEASE RE-TRY működik a még az oldal?
shuttercounter.com szerint is 785, 788, stb az expószám. EXIF-et szépen listázza. Itt is van két expónyi luk.
myshuttercount.com szerint: Error, no shutter count information in this file.
Négyből kettő...Kicsit bogaras vagyok a használt cuccokkal[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
egyébként a 800expo az igen kevés... érdemes kikérdezned a tulajt, hogy mivel indokolja.... Aztán elhiszed vagy nem....
Egyébként ilyen kevés expo esetén a váznak, olyannak kéne lennie, mintha új lenne. Semmi kopás, por, szennyeződés, pl ha belenézel a tüköraknába keresőn a tükrön sehol sem lehetne kosz... Bajonettet, ha megnézd közelről, akkor ott nem nagyon kéne obicserenyomoknak lenni... Exponáló gombot és a play gombot nézd meg, ugye ez amiken a legjobban látszik a használat....
A expócsökkenés talán egyetlen egy esetben lehet, ha alaplapot cseréltek benne. De ebben az esetben a többi részen még látszik a használat... Úgy tudom zárcserénél sem nullázódik a számláló.A számláló egyébként a zár nyitását számlálja, így elképzelhető, hogy más miatt nyitottad tudtodon kívül..... Mint ahogy előttem is írta @Zotya21
-
t.imi
addikt
Lehet hogy sokat filmeztek vele, xxfilmezéskukac mail címről jöttek a képek....
Az nagyban rontja a szenzor, zár életminőségét? -
Viperator
őstag
válasz mikrofon #39645 üzenetére
Sokan használnak, csak nem mondják meg az igazat. Én egyébként nem használom a vázamat videózásra, mert van kamerám és az arra való. Ezért kerülnek eladásra, egy idő (sok használat) után továbbpasszolják és vesznek másikat helyette...
LV mód - passz
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
mikrofon
veterán
nah hát ez azért elárulja a felhasználótevékenységi körét... Azért kezdhetted volna ezzel
Akkor már csak az a kérdés, hogy elsődleges, vagy tartalék váz volt-e.....
Mondjuk ebben segíthet eldönteni, hány aksit ad hozzá... Ha sokat, akkor feltehetően használta is őket....Egyébként, hogy ez mennyire "koptatja" a vázat fogalmam sincs... Végül is a többi elektronika használódik... De hogy azoknak mi az élettartalma, nem tudom.... Videózásnál feltehetően állványon volt.... Tehát a használati nyomok is kevesebbek, kímélve volt a markolat, talán a gombok....
Aksi cserével esetleg számolj, a többi meg egyéni döntés....Azért pörögnek a piacon több tízezres expos használt gépek is... Az nem biztos, hogy jobb választás.....
@Viperator azt írta, hogy egy videó egy expó, akkor ha 800 expós, akkor max. 800*30 perc videót készíthetett vele.... Vagy rosszul számolok? .. Hogy ez sok vagy kevés fogalmam sincs...
[ Szerkesztve ]
-
t.imi
addikt
Telón nézem mailokat, ott meg csak név jelenik meg, cím nem
Egy jupio akku jár hozzá pluszban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- BestBuy topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Elektromos autók - motorok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen TV-t vegyek?
- PayPal
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest