Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz zeus_2k14 #35810 üzenetére
Szia,
1, kifelé nincs gond, befelé jövet fog párásodni. Én úgy szoktam, hogy mielőtt bemennék a házba, kiveszem az aksit is, aztán egy jó fél napig hagyom "száradni" a gépet.
2. Mennyit szánsz rá?
3. Ebayon van regeteg, pl itt
4. a kézikönyv letölthető pdf-ben, innen vagy nem ilyenre gondoltál?
(#35811) gergo07 : D3300-ba nincs wifi
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz zeus_2k14 #35813 üzenetére
1. Igen, pontosan azt
Hát, hogy nehogy véletlen bekapcsoljam a gépet, amikor még úszik a párába, mert azt nem biztos hogy szeretné.2. ahogy tvamos fórumtárs is írta, van rá topik, de elmész egy fotós boltba, és ott megmutatják, hogy melyik az az állvány ami megfelel a keretednek, és az elvárásaidnak.
-
-
nigtfall
csendes tag
válasz zeus_2k14 #35904 üzenetére
Hello,
Objektív lencse védelemre én UV szűrőt használok. A lencsét Lens Pen-nel tisztítsd (elméletben az nem karcol) A por ellen nagyon nem tudsz védekezni, tisztítsd sokat az objektívet, gépedet (körte pumpa, Lens Pen stb ) Én minden komolyabb fotózás után tisztítom a gépet, obit.(ez ajánlott is szerintem ) A táskáról sem feledkezz meg, mert sok piszok kerül át róla a gépre.
Napellenző: Én a 18-55 ös obimra rendeltem Ebayról, de az passzos volt, pedig majdnem egy ezres volt.
LCD kijelző védelem : Rövid távon sima kijelzővédő fólia (lehet kapni méretre vágható fóliát),de ezzel az a baj, hogy egy idő után elválik az oldala (tapasztalat ) Hosszabb távon az üvegfólia a favorit, mert az nem jön fel, nem karolódik. Az én gépemen GGS üvegvédővolt ,
[ Szerkesztve ]
Búúú - Mondta a boci
-
Throme
veterán
"ha a szabadba fotózok, akkor a por ne száljon rá az objektivre "
Elkerülhetetlen, hogy por kerüljön az obira, obi lencsére, vagy akármire amit a szűrő menetbe csavarsz, de még az obi sapkára is.
Az obin, vagy UV szűrőn lévő pár szem por nem fog a képen látszódni.Én napellenzőt használok, mint írtam, majd az UV szűrősök írnak valamit.Napellenzőt én már rendeltem ebay-ről. Simán megéri. Egyszerűbb, mint az eredeti, de annyi pénzért simán megéri és betölti a funkcióját.Már 3,5 éve használok fix hátsó LCD-s gépet mindenféle fólia, vagy műanyag akármi nélkül, és még nem karcoltam össze. Előtte kihajtható lcd-s gépet nyúztam. Csak szállításkor csuktam be LCD-vel a váz felé. Annak sincs baja.
Ebay-ről azt is lehet rendelni, mármint fóliákat. Felmész és egy megbízható eladótól a d3300-ra szűkítve a keresést eredménnyel jársz.Az jó ha félted a géped, de egy bizonyos szint felett inkább tartsd vitrinben és fotózz mobillal... megelőztek...
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Byk01
őstag
válasz zeus_2k14 #35939 üzenetére
Ezeket a gépeket használatra, és nem babusgatásra tervezték. Semmi bajuk nem lesz a rendeltetésszerű használattól.
Nyilván a páralecsapódást nem szeretik, de ha jól be vannak zárva, amikor beviszed a lakásba, nem lesz semmi gond.Pár tipp: [link]
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Roachy
senior tag
Por ellen védekezni fölösleges, mert nem lehet. Előbb utóbb mindenhova bejut.
A napellenző szerintem jobb mint az uv szűrő, mert a lehetséges sérülések többségétől még jobban is védi a lencsét. Amitől nem, ott nagy valószínűséggel az uv is kevés. Ami ráadásul egy plusz lencse tag, egy újabb akadály a fény útjában. Simán okozhat nem várt csillanásokat, tükröződéseket, egy keveset a fényerőből is levesz, de torzíthatja is a képet. Szóval én is napellenző párti vagyok.
Egyébként ezek az optikák meglepően sokat ki tudnak bírni. Ahogy írták már, az esés az igazi veszélyforrás, az gyorsan lenullázhatja a technikát. -
szacsa82
tag
-
randras_83
addikt
válasz zeus_2k14 #37813 üzenetére
Igen, külön kell hozzá wifi modul. Éppen jól tud jönni és D5300-on is és D750 is használtam már. Ha csak turistáskodom, vagy nagy családi eseményen kattogtatok és gyorsan kell megosztani akkor jó. Kérdés, hogy megéri-e az árát neked.
https://www.flickr.com/randras83/
-
fireman123
őstag
-
szecsgeri
tag
válasz zeus_2k14 #37819 üzenetére
Nyugodtan vehetsz tőlük! Amúgy is netes rendelésnél 14nap indokolatlan elállási jogod van.
[ Szerkesztve ]
Monumentális gondolataim manifesztációi, melyek mondatok formájában realizálódnak, limitált mentális képességeid számára nem mind akceptábilisak, így dialógusunk kontinuitása megszakad, nem jön létre az argumentumok szintézise.
-
JohnyBlue
addikt
-
Byk01
őstag
válasz zeus_2k14 #39167 üzenetére
Napellenzőt és szűrőt az objektívhez kell venni, nem a vázhoz. Emellett a szűrő kiválasztásánál fontos szempont az is, milyen hatást szeretnél elérni vele (hiába mondom, hogy vegyél egy Haida ND1000-et, ha te a nem fémes anyagok csillogását szeretnéd eltüntetni, amihez polár szűrő kell)
Eső ellen általában a napellenző teljesen megfelel. A "lencsének" semmi értelme (szerintem). A képet úgyis elrontja az eső, és az objektívbe máshol is be tud jutni adott esetben, ha emiatt tennéd fel.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
-
szacsa82
tag
válasz zeus_2k14 #39279 üzenetére
Általános vélemény, hogy ha egy jó lencse elé teszel egy kétes minőségű valamit, azzal a képminőséged biztos, hogy romlik, viszont másfelől szinte semmi nincs ma már, amit egy ügyes kéz LR-ban ne tudna digitálisan megoldani, amihez a filmes korban szűrő kellett. Talán kivétel az ND szűrő, amivel sok fényben növelhető az expozíciós idő - elég ritkán nagyon fontos - és vannak tájfotósok, akik használnak polárszűrőt. Összefoglalva, ezt a kitet biztos, hogy nem venném meg, nekem van egy kokin ND szűrő szettem, amit nappal szembe fotózáskor meg folyóvíz elmosás szüksége esetén használok (köztük van graduál verzió, ha az eget akarom sötétíteni az expozíció miatt), de ezeket is igen ritkán rakom fel.
https://www.flickr.com/gp/147950305@N06/2VsXP4
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest