- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBooms
addikt
Kérlek benneteket, ezen ne veszekedjetek! Elvileg az R2E egy komoly, minőségi lap, 16+3+3 fázissal. Ehhez képest még ilyen hatalmasat egyik alaplapom sem droppolt és túlfeszelt az elmúlt tíz évben. A mindössze 8+2+2 fázisú Gene is sokkal jobb volt ebből a szempontból... Így tehát bőven megvan a lehetősége, hogy az ajánlott Asus deszka is megveri az én gyengélkedő Extremem. Valszeg egy gyenge példányt fogtam ki...
-
-
törölt tag
válasz
AirBooms #21693 üzenetére
előbb utóbb odaérsz, mint én: lesz egy stabil beállításod, pl. 3.6ghz, aztán hozzá sem fogsz nyúlni a bios-hoz...
régebben tök sokat teszteltem én is, de már kurvára nem érdekel hogy mennyi kell a 3.4, 3.6ghz uncore-hoz, vagy ilyesmi. ezt talán elérheted az extreme-l is, mert nem hinném hogy normális hogy ennyit dropol és emiatt kékhalál.
-
-
HSM
félisten
válasz
AirBooms #21682 üzenetére
Ja, és ami ugyanazt csinálta, mint nálad, az D0-ás volt. Amúgy a 24/7-emet az EVGA lapom nagyon szépen viszi, 1,2V-on megy 3675, de üresben 1V-ra visszaveszi, és a szükséges szorzónak megfelelően adagolja a feszt is. Nekem nagyon szimpi megoldás, és valóban jól működik.
A procim semmi pénzért nem adom el, 100%-os stabilitással tudja, amire szükségem van. Esetleg majd ha olcsóért lesz 960-as vagy 970-es, akkor elgondolkozom rajta. Addig tuti marad...
Persze, amúgy az EVGA lapom se hibátlan, de meg vagyok vele összességében elégedve. Asus-t én soha többet, elég volt nekem egyszer... (P5K3 Deluxe, elég nyűgös darab volt, hiába ment jobban benne a procim, mint előtte a Giga P35 DS3-omban, ha nem volt fele olyan megbízható sem....)(#21684) Qru: Egyszer hallgatnál meg valami jól összerakott zenét lossless FLAC-ban egy ilyenen, normális fejhallgatóval: [link]
Asszem megváltozna a véleményed... -
mpierre
veterán
válasz
AirBooms #21681 üzenetére
Az R2E nem mATX deszka? Egy HAF 932-ben elvész. Simán több slotod lenne, egy ATX-es deszkával. Ehhez mit szólsz?
Szerk: Elnéztem. A két alsó nem PCI, csak az egyik. Ezen már kettő van. Ugyan kicsit szűken...
-
AirBooms
addikt
Hehe, nem adod el a procidat?
Éppen egy tűrhető (de nem extrém tuningos) procit keresek...
Persze, van igazság abban amit mondasz, ezt tudom én is. De azért az alaplapom is ludas ebben, én úgy érzem. Minél feljebb megyek a Vcore-ral, annál jobban szétnyílik a drop miatti olló, vagyis távoldik egymástól a Vcore alsó és felső értéke (terheletlen és terhelt). Ez nem egészséges, így nagyon nehéz beállítani. -
AirBooms
addikt
Lassan már lekakilom, milyen színű lap van a gépemben (mondjuk a HAF932-ben kívűlről is elég jól látszik), csak rendesen működjön. Nos, létezik ilyen lap? Lehet ocsmány is!
Amúgy az R2E-ben azt is utálom, hogy pl. egyetlen egy PCI slotja van (ez a belinkelt képről, a Giga lapról jutott eszembe)... Elég nehezen vadásztam össze anno egy N-es wifi adaptert, ami persze PCI-os. PCI-E-st égen-földön kapni nem lehet, de ha mégis, akkor majdnem annyiért, mint egy egy alaplapot. Viszont egy jobb hangkari is általában még PCI-os, a PCI-E-s szintén jóval ritkább, s természetesen drágább (az R2E saját hangkariját ne is nevezzük hangkarinak). Szóval csupa szívás ez a lap... -
HSM
félisten
válasz
AirBooms #21672 üzenetére
"Most van nálam egy olyan proci, ami a 3800-at 1,18 V-on tudja, de a 4 GHz-et (HT on) még 1,32V-on sem tudom LinX stabillá tenni..."
Nálam is volt ilyen proci... Nincs ezen mit csodálkozni... Továbbmegyek, a jelenlegi procim bő 1,2V körül tudja a 4Ghz-et, 1,32V körül a 4200-at, de 4300-on viszont meg se nyikkan, 1,35V-on se... Minden procinál van egy pont, ahonnan eszement megnő a feszigénye, és utána nagyon hamar már a fesz sem segít rajta....
(#21681) AirBooms: Nekem bevált az E758-as EVGA... Okos slotkiosztás, jó megvalósítás, egyedül a gyári csipszethűtőt kell egy 12-es ventire módosítani, mert hangos, és rossz helyre fújja a meleget. És az ára sem vészes, ha hozzávesszük a 10 éves gyári garit... [link]
-
AirBooms
addikt
válasz
#97544192 #21676 üzenetére
Nálam a kék és sárga (narancs) színek párosítása egy műszaki terméknél a nem komoly tartalom szimbolikája. Még akkor is, ha ennek nincs valóságalapja. De egy kicsit olyan hülyegyerekes... Biztosan tisztában vannak a marketingeseik, hogy kik veszik a cuccaikat, melyik korosztály, de az én számomra a komolyság, a presztízs, a magas szintű műszaki tartalom nem köthető össze ezeknek a színeknek a kombinálásával...
-
AirBooms
addikt
Hát ha nem néznének úgy ki a Gigák, mint egy karácsonyfa, akkor esküszöm lassan veszek már egyet. Kezdek ki lenne nagyon az Asus-tól...
Most van nálam egy olyan proci, ami a 3800-at 1,18 V-on tudja, de a 4 GHz-et (HT on) még 1,32V-on sem tudom LinX stabillá tenni... És nem hiszem, hogy a proci ennyire szar lenne... Az van, hogy akkorát droppol felfelé a lapom, hogy az valami állat... Terhelve megkapja az 1,32V-ot, de ha kicsit visszaesik a terhelés, vagy üresben megy a proci, akkor akár 1,26-1,27 V-ra is leesik a Vcore és ezt nagyon nem szereti a proci. Na ilyenkor szokta eldobni a LinX-et... Meg fagy le netezés közben, meg kékhalálozik... Ja és közben meg adok neki biosból 1,3000 V-ot!!! Hát azért ez röhej, miközben LLC enabled.
Olyan, mintha lenne még valami fícsör, ami terhelés nélkül visszavenné a procifeszt, terheléskor meg hozzáad. Ki fogom vágni ezt az R2E lapot a fenébe a 16+3+3 fázisával együtt!
Amúgy HT off 1,296 V-on tudja a 4 GHz-et (jó, nem egy csodaproci, de ebben is benne van a lap jókora dropja).(#21673) BR4D : mi a baj vele? Cseréljünk. Az enyémtől nem lehet bosszantóbb!
-
AirBooms
addikt
Melyik az a CPU fícsör az i7-nél, ami terheléskor növeli, terhelés megszűnésekor csökkenti a procifeszültségét (Vcore)? Kikapcsolható ez?
-
AirBooms
addikt
válasz
katt777 #21659 üzenetére
Úgy néz ki, meg lesz a megoldás, hogy miért van ez az indulási probléma, de egylőre még nem vagyok benne biztos. Annyit azért elárulok már most, hogy a ramfeszültség, a qpi/vtt fesz és az uncore-ral van összefüggésben. És, hogy nem feltétlenül egészséges a túl alacsony ramfeszültség...
Érdekes amúgy, hogy nálam ebben a melegben az idle hőmérsékletek jobban emelkedtek a proci esetében, mint a terheltek. Persze a VGA is vagy tíz fokkal melegebb terheletlenül, mint amúgy...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
LackoMester #21662 üzenetére
Egy modul döglött vagy több? Nekem csak az egyik. Egyesével végignéztem őket ugyanis.
-
LackoMester
addikt
válasz
katt777 #21659 üzenetére
Az volt az egészben a legdurvább, h. szinte semmilyen túlhajtást nemkaptak, egyszerűen 1 óra gém után OFF- kékhalál . Az egyik szett 1600 Mhz Platinum a másik 1600 Mhz Pl. XMS memók ( SupList-es memók ) voltak. Találtam külföldi fórumokon ugyanilyen problémákat másnál is, tehát nem egyedi eset volt, írtam a Giganak is, visszaírtak próbáljam meg a BIOS frissítést, hát az sem segített.
Azt jött a Corsair. -
katt777
félisten
válasz
AirBooms #20971 üzenetére
Otthon még nincs netem, de látom, a kálváriád folytatódott.
Részvétem. Sajna most nicns időm mindent végigolvasni.
Én is egy érdekes jelenségre figyeltem fel. A kánikula előtt 18°C-os szobában 39-40°C-osak voltak a procimagok. 1 hétig volt a nagy meleg (magok 44-45°C körül, de nem emeltem hűtést ennyi miatt), aztán visszahűlt az idő, azóta szintén 18°C-os szobában, ua. hűtéssel 36°C-osak a magok.
Gondolná az ember, hogy a mikrorésekbe beletágult a paszta, de miért nem tágult bele, amikor 4GHz-en, 75°C körül ment órák hosszat a LinX?
Most megint kánikula van, szoba már melegszik, CPU-magok még nem.Qru: Neked ott más gondod kellett, legyen, mert az én OCZ P-jaim nem forrósodnak, igaz, a tuningot sem nagyon bírják.
Be kell érnem szerény 1600MHz körül.
LackoMester: Lehet, nem a memók tehettek arról, hogy kijött belőlük a hajtóanyag?
Lásd még: GB lap (
), RAM-túlhajtás. Talán az enyémek a túlhajthatatlansággal védekeznek az égés ellen?
Mindenesetre sem ASUS-ban, sem ASRockban nem tudnak sokkal többet a gyári beállításnál.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
LackoMester #21657 üzenetére
Nekem is elpatkolt az OCZ Platinumom, nagyon gyorsan.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
LackoMester #21651 üzenetére
Jaja, jó kis szajré, és egyáltalán nem melegszik. OCZ-m tűzforró volt, ez meg alig meleg.
-
-Gabesz-
senior tag
Tegnap nézegettem a proci fogyasztását. Szóval minimumfeszes alultuningolt beállításoknál és így néztem az everest 'érzékelők' füle alatt a proci fogyasztását, 11.5W körüli értéket adott úgy hogy a háttérben Linx futott, idle pedig 4-5W közötti értéket. Létezhet ez?
A biosban minden feszültség minimum értékre van véve a proci 2,5Ghz-en megy (19*133)
-
pincehely
addikt
Nekem Corsair Dominatoraim vannak, csak cl7-esek.
CL8-ban 1.600V-on meg van az 1800 mhz. -
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
LackoMester #21648 üzenetére
Akkor egyforma ramunk van! Túlhúzni még nem próbáltam, de akkor ezek szerint ne is fűzzek a dologhoz vérmes reményeket. Am az enyém is megy gyári órajelen/időzítéssel 1,64V-al.
-
Qru
MODERÁTOR
Jaja, 1600 CL7-es OCZ Platinum meghalt és nem volt már csak Corsair Dominator 1600 CL8 a bótba', elhoztam azt helyette. Buktam egy CL-t de hát nem akartam heteket várni egy másik Platinum-ra. Corsair viszont sokkal hűvösebb, ezzel a magasított bordával nagyon elégedett vagyok.
mpierre: Csak, hogy klasszikusokat idézek: "...csak nem fér ki a gyárkapun."
-
AirBooms
addikt
válasz
LackoMester #21640 üzenetére
Persze, nincs nagy tragédia, hogy ilyen ramod van, csak ne állítsd be az XMP profilt és vedd le a ramokat 1600 MHz-re, s lődd be kezdetnek az Uncore-t (UCLK) 3200-ra. S innen fuss neki a tuningnak.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #21638 üzenetére
Gratula!
Ne aggódj, nem sokára eléred úgy is a PH! addikt rangot (nem véletlenül).
csoda: QPI mennyi feszt kap? Bár val'szeg az lesz, amit Pince bátyó mond, hogy a procid hasal el a túl magas uncore miatt.
Ezért nem is szoktunk 1866-osnál gyorsabb ramot ajánlani, mert nehéz kihajtani. -
pincehely
addikt
Majdnem biztos, hogy a processzor nem bírja az ehhez beállított Uncore-t.
Igen nehéz olyan darabot kifogni, amit tudsz 2000-es memókkal használni.Épp most jöttem ki az államvizsgáról, de már suliban is prohardverezek.
Ez lassan valami betegség.
Ugye a szakdogám is PH témájú volt, az meg 4-es lett és nagyon tetszett a bizottságnak, bár nem igen tudtak hozzászólni. -
csoda
csendes tag
Sziasztok,
Egy Asus P6Tm van. i920 al. Geil evoone 2000s .Kurv.ra nem akar menni xps alatt se 2000-ren. Van valami ottletetek? El se indul a ram, ha 1800 fole megyek.
Masik dolog meg, hogy az alaplapi hutoborda az mar 70 fokos 3500/ 1800 cpu/ram eseten.
Ez normalis? Vagy ezt nem is nezitek?Udv
Koszi -
riperroy
csendes tag
Rendben.Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Estig elolvasok mindent amit ajánlottál.
Aztán este nekifutok a gépnek.Holnap megirom mire jutottam.
További szép napot. -
riperroy
csendes tag
Nem értettem miért irta az elöbb a srác hogy kéne egy jo táp és hogy neki van egy.
Na mind1.Akkor csak annyi kezdjek el tuningolni és tesztelgessem közben?
Akkor a konfiggal minden ok? -
riperroy
csendes tag
Köszi a válaszokat a bios f6 rev.2.0 azt hiszem.nem vagyok a gépem mellett.
Kevés lenne a tápom???Cseréljek tápot? -
GReddy
tag
válasz
riperroy #21625 üzenetére
Egyrészt, mert gyárilag rosszul állítja be a memóriát a géped (Gigabyte X58 szokás) és próbálod TE IS, mint én kézzel beállítani a gyári 1800Mhz-t a memóriának. Elsőre ez nem megy. Ilyenkor jön a bios-frissítés (ezt nem írtad, melyik rev.) és azzal sem megy. Akkor elkezded kitalálni, hogy mennyin mennek valójában az 1800-as RAM-jaid.
ELSŐ kanyart árulom el, 1333Mhz mem, és HA LEHET, akkor a CPU szorzó (az enyém ugyanez, és NEM szorzólockos, gyári értékekkel megy 21x szorzón @2800Mhz) nem tudom, hogy ez csak az én szerencsém, vagy sok ilyen van, vagy mind ilyen. De nagyon állat.
Nekem ugyanezen lap memóriakezelésével van gondom, hogy az 1800-as Kingston HyperX nem megy, csak 1333Mhz-n. 1600-on már néha fagyi van. (DDR3? Kössz...) De mindegy, mert nekem a stabilitás fontosabb, mint az a pár MHz, és így nagyon csöndes, és kellőképpen gyors is.
U.i: Nem rossz, nem rossz, de kéne egy JÓ táp... (Szerencsédre van 10k -ért egy Chieftec Black Line-om, ha érdekel.)
-
riperroy
csendes tag
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok hozzátok hogy szeretném a gépemet tuningolni de nem nagyon értek hozzá.Elég sokat olvastam utána hogy hogyan is kell de nem megy.Valamiért mindig lefagy.
A konfigom:
Processor:Intel i7 920 Do stepping
Alaplap:Gigabyte GA-X58A- ud7
Memoriaorsair dominator 6Gb 1866Mhz XMP profil +fantrikit
Videokari:Sapphire 5870 1Gb ddr5
Hütés:ZALMAN CNPS10X Extreme
TápSP Everest 85PLUS 700W
Ház:
THERMALTAKE Armor Extreme Edition + 4 venti a házban szabályozva ezzel ZALMAN ZM-MFC1
winyo:1TB wd sata2 ,250GB samsung sata2Esteleg tudna nekem valaki küldeni egy beállitást vagy valami hasonlot.Vagy egy linket ahol biztos hogy megértem mit hogyan kell vagy mire kell figyelni.Vagy a gépemben van a hiba hogy nem sikerül?Mindenhez a legutoslo frissités van!!
Válaszotokat elöre is KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!! -
lorcsi4
tag
válasz
lorcsi4 #21621 üzenetére
Meg köszönöm hogy egyből írtál remélem én is tudtam neked segíteni valamennyit bár szerintem te ezeket már rég tudtad én még csak most tudtam ezket eddig azon csodálkoztam hogy néha 1,29 volton 200 mhzes cpu fequency mellet elment(így használtam 4ghzen 20.as szorzóval amíg attis 80 nem szólt
) üdv,lorcsi4
-
lorcsi4
tag
válasz
AirBooms #21591 üzenetére
nah képzeld neekm is ez volt és most hogy corsair 850 txem van és attis 80 itt járt és segített
rájöttem legalább is nekem így néz most ki ezt használom így stabil ki be kapcsolás után is(4ghz)3 d mark teszt 28900(hd5970-el):cpu ratio:21 cpu frequency:191 mhz bclk:3314 assszem ram:1564 mhz 191-nél amit dob
qpi:az első asszem 7148 ilyesmi cpu:1,3 volt cpu vll:auto,qpi:1,35 volt(sok de így stabil
) ram:1,6 volt gyári xmpből kinézve időzítés gyári. biosban szinte minden más szinte alap ez a kettő biztos nem:pcie spread spectrum
ff,cpu spread spectrum off illetve az első opció load line calibration az nekem enable mert nekem sokat droppol a procim és úgy már nem stabil. Illetve ht on.az a baj a te lapodat én nem ismerem nem vagyok ezekben otthon abban elvileg ahogy attis mondta annyi finomítási lehetőség van hogy csak nahh
Ez mondjuk jó csak az enyém egyszerű lap.. Nekem így most stabil vagy a táp vagy a fesz emelés(szeritnem utóbbi illetve a vdrop kikapcsolása) meghozta az eredményt. talán tudtam segíteni neked is... Egyébként hova valósi vagy? pesti?
-
mpierre
veterán
Azt elhiszem, hogy lecserélted. De nekem ez van. Kíméletlenül kifújja a port a TRUE-ból.
BMW: Elsőre rosszul volt felrakva, de javítottam és utána dobott ilyen hőfokokat. Abban a házban az északi híd is 57-60°C körül tanyázott. Az újban (CM Centurion 590) 45°C. A lap se volt tökéletes, mert 206 bicikli fölé nem ment semmilyen fesz emeléssel se. Azt is cseréltem.
-
yako
tag
válasz
mpierre #21617 üzenetére
Remek, jó ezt hallani!
Végre egy jó kis cucc, eddig nem sok szerencsém volt.
Köszönöm a segítségeteket, tippeket.Egyébként én pont egy ilyen NoiseBlockert cseréltem le. Ugyanis mikor a hűtő másik hátsó részére tettem a kezem, nem éreztem a fuvallatot...mondjuk gyárilag csak 13xx-et pörgött, igaz halkan.
Ez viszont hangos ha feltekerem, de van huzat is 1900 fordulatnál percenként!21620: pont most néztem az adatlapodat, és konstatáltam a különbséget!
-
MPowerPH
félisten
válasz
mpierre #21617 üzenetére
Én csak arra utaltam, hogy a hyperpi a memóriarészlegre van hatással, azt a LinX igazából nem terheli nagy mértékben, az a processzor számítási teljesítményére van kihegyezve. íHyperPI -nél maga a processzor órajele mind1, Uncore okozhatja olyankor a bakit.
Az nem kevés, rosszul raktad fel?
-
mpierre
veterán
Na ez az. Príma. Nagyon babán megy.
BMW: Láttam a gép adatait. Nálam a TRUE 4,2 GHz-n, ugyan egy 12 cm enermax cluster ventivel, csinált 87-83°C közti hőmérsékletet egy sahrkoon rebel 9 házban. A jelenlegi házban még nem fűtöttem be ennyire... Meg a koptert is cseréltem egy noiseblocker-re...
Pont ez az értelme a hyperpinek. Kibukik, hogy fagy-e a gép, egy páran jártak már így. 20 kör Linx után...
-
MPowerPH
félisten
Teljes terhelésen 4 szálon bőven van 40W is a két rendszer között.
És még egyszer hangsúlyozom, ugyan olyan teljesítmény mellett. Én csak az ár/érték/teljesítmény arányt nézem.
Ettől függetlenül most nem fogok rohanni cserélni a konfigot, de ha valaki felajánlana egy minőségi i7 8xx-as összeállítást, akkor elfogadnám a cserét, ráadásul egyből meglenne az egyik SSD ára.
-
HSM
félisten
válasz
MPowerPH #21608 üzenetére
"Az X58 is sokat eszik magában, nem beszélve a i7 9xx-es szériáról."
Mi ez a nagy pánik az az i7 9xx-ek fogyasztásáról?
Kb. 25-30W-al többet eszik üresjáratban (ami szvsz bőven nem számít soknak) mint egy 860-as rendszer, terhelve meg szintén kb ennyivel több csak....
Nálam az UD5 leszabályzott üresjáratú 4890-el, 2db 7200-as winyóval evett meg üresjáratban 125W körül, ami a konnektroból volt mérve, tehát a táp vesztesége benne volt, igaz, a monitor nem. Épésszel tuningolva a procit/ramot ez felment olyan 140-145W környékére. (Az UD5-öm így nem vette vissza az üres feszt, ha visszavette volna -10W legalább kapásból)
Hogy ez hol sok, erről fogalmam sincs.... A 860-as meg ugyanannyit fogyaszt terhelés alatt, mivel ugyanaz a proci, ugyanazzal a gyártástechnológiával, csak egy kisebb fogyasztású PCIe vezérlőt hozzácsapva... (Mínusz egy rammodul és mínusz egy X58...)Sajnos viszont most nincs lehetőségem fogyasztásmérővel meglesni a masinát, pedig lehet nem jönne rosszul kis méregetés...
-
MPowerPH
félisten
válasz
kris75 #21606 üzenetére
Nah, annál sokkal kevesebbet eszik egy P55 i7 860 kombó. Az X58 is sokat eszik magában, nem beszélve a i7 9xx-es szériáról.
De az a 220W az brutális.Nekem a 4890CF-el eszik 217-et asszem, de 21x200-on energiatakarékkal.
HSM: Bakk, igazad van.
De még logikus is, ezt mindannyian benyaltuk.
-
HSM
félisten
Mivel az UD4P-re az UD5 bios-ok vannak, csak eggyel nagyobb sorszámmal. Magyarázatot ne kérdezz, nézd meg JZ-n a changelog-ot...
(#21578) Qru: "..kerülni kell a felesleges lemezre írást.." Ezért irtózom az SSD-ktől... Vettem inkább két faja gyors elérésű 7200-as winyót RAID0-ba...
És van egy SSD árának feléért atomgyors 1TB tárhelyem... (Jó, nem olyan villámgyors, mint egy fullos SSD, de épp elég gyors...)
(#21581) Qru: A SATA2 nem lesz RAID0-ban szűk keresztmeteszet, mert minden egyes csatlakozó egyedileg tudja a 300MB/sec-et.... 2 winyó RAID0-ban már közel 600MB/sec-ig mehet... Ezért is tartom mókusvakításnak a sata3-at...
(#21593) Sárpac: Jézus, ha nem értessz hozzá, miért írsz butaságot?
SSD-t nem szabad töredezettségmentesíteni, mert pont attól zuhanna meg az írási teljesítménye! Az SSD optimális írási teljesítményéhez megfelelő szabad helyet kell rajta hagyni, illetve TRIM-elni.... Ja, és a csipszetén is rengeteg múlik.
-
yako
tag
BMW001: Problémám nincs vele, pontosabban egy régebbi tesztnél nagyobb eltérés mutatkozott az eredményeknél, és a javaslatotokat követve emeltem a feszen. Viszont itt is van egy kis szórás, és gondoltam megkérdem Tőletek, ez így stabilnak mondható-e.
Aszt hiszem megfogadom a tanácsodat, és lejjebb veszem az Uncore-t, legalább kevesebb fesszel is beéri!mpierre: Megnézem azt a Hyperpi 32-őt...Előtte érdemes készülni valamivel - plusz fesz, hűtőház, poroltó?
Melyik verziót érdemes használni belőle?
A hőfokok nekem is tetszenek! Az előző teszthez képest 7 fokkal alacsonyabb, pedig ott 1.3725-öt kapott a CPU.pincehely:
Kösz a véleményeket, és a segítséget!
-
MPowerPH
félisten
válasz
mpierre #21601 üzenetére
Jók ám, True Black-el hűti.
Hyperpi -nek nem tom van e értelme. Szerintem lazán eldobja, bár az inkább a memória részleget teszteli. Uncore-t leveszi, és jó lesz az.
Annyit hozzátennék, hogy az Uncore-t nyugodtan vissza lehet venni 3200-ra az 1600-as ramokhoz. Majdnem fölöslegesen pörög annyit, így tesztekre persze nem árthat. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung S24 8/128GB, Kártyafüggetlen, Újszerű állapot, Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest