- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- eBay-es kütyük kis pénzért
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
yako
tag
Nos, azt hiszem megvan a ludas!
A BLCK-t visszavettem 205-ről 200-ra, és 1,225V-nél hiba nélkül lefutott a linx.Csak azt nem értem, miért?
Hűtés csere volt csak.
Viszont meg kell hogy jegyezzem, a TRUE Black nagyon jó hűtő!
Egy-két fokot vert csak rá a vizem: 2 dual radi, egy T56 v3 blokk, egy FC VGA blokk, ahol egy XSPC X2O 450 keringet. -
mpierre
veterán
Ahogy látom simán megáll az első kör után.
Mikori ez a LinX? Elég réginek tűnik. Tölts le egy újabbat (mondjuk egy 2011 tavaszit, vagy nyárit, mert a procid nem avx-s) az lesz a megoldás.
Szerk.: LinX 0.6.4- new library(10.3.5.008) van fent nálam.
Esetleg - az újabb LinX-nél - csökkentsd a maximum kiterhelt memóriát ~100MB-tal. Ha továbbra is elpatkol, akkor jön a Prime95 és meglátjuk melyik worker áll le. -
mpierre
veterán
A beállítások között engedélyezed, hogy elmentse a logot (auto save log), és akkor kiderülhet mi a baja.
Ha kékhalállal végződik, akkor a 0x00000000 kódot nézd és akkor kiderül, mi a baj, ha fesz gondjai vannak.
Ha méri az idő múlását, de nem terheli a magokat, akkor a LinX hibás, rakj fel újat.
Ha kiírja, hogy nincs elég memória (a folyamat sávban) akkor a probléma méretét csökkentsd 50-100MB-tal.gera021: Passz. De mondjuk 50 év helyett, 30-t.
Attól is függ mennyi feszt kap, az imc mennyire bírja, stb.
Amúgy mire cserélnéd? +5-10% teljesítményért? Vagy -10-20% fogyasztásért? Semmi értelme. -
Qru
MODERÁTOR
-
mpierre
veterán
Az UD5-tel vigyázz, mert egy-két értékben felülfeszel. Linkeltem egy párszor a hardware canuks tesztet, ahol kimérték az UD5 feszeit. Nézd át.
Elméletben a cpu pll-nek, meg talán az ioh-nak kellhet plusz, ha nem stabil. Simán lehet az is, hogy a 205×21-hez már több vcore kell. (Olyan 1,4375V-ig el lehet menni, az még hűthető egy jó procihűtővel. Ha jól emlékszem, akkor a tiéd is elég magas vcore-ral rendelkezik...)
-
keIdor
titán
1156 szindróma... ezek a foglalatok gondolom jobban határon vannak járatva alapból is, mint az 1366, nem bír annyit. Úgy is mondhatom, hogy kevesebb "anyag" van benne talán, hiszen jobban spórolnak.
Aki extrém tuningol, számoljon azzal, hogy hazavághatja könnyen a rendszerét. Pont.
Bár aki ezzel foglalkozik egyébként is tisztában van vele.Szerk.: Ja látom alapból ilyen. Az viszont gáz, bár nem hiszem, hogy a Gigabyte tehet róla. Ők talán egybe kapják a foglalatot, nem?
-
quasarus
tag
A hűtő hőcserélőjét csak az a kis kereszt lemez a két rugós csavarral szorítja oda? Vagy a két oldalsó lemez szorítja konkrétan rá?
Köszi az instrukciókat, még nem volt ilyen hűtőm 920-ason, az előző gépemről öröklődött a hűtő, az egy 775/E8400 volt, azzal szépen muzsikált, remélem a C-I7-is hűvös lesz.
Nem akarok neki nagy tuningot dobni. remélem ezekkel a cuccokkal, 3200-n menni fog?!
Gondoltam ez lenne a legideálisabb a ramok kihasználása miatt?!
(#23255) B4l!nt THX! Megnyugtató!
-
mpierre
veterán
Azt elhiszem, hogy lecserélted. De nekem ez van. Kíméletlenül kifújja a port a TRUE-ból.
BMW: Elsőre rosszul volt felrakva, de javítottam és utána dobott ilyen hőfokokat. Abban a házban az északi híd is 57-60°C körül tanyázott. Az újban (CM Centurion 590) 45°C. A lap se volt tökéletes, mert 206 bicikli fölé nem ment semmilyen fesz emeléssel se. Azt is cseréltem.
-
mpierre
veterán
Na ez az. Príma. Nagyon babán megy.
BMW: Láttam a gép adatait. Nálam a TRUE 4,2 GHz-n, ugyan egy 12 cm enermax cluster ventivel, csinált 87-83°C közti hőmérsékletet egy sahrkoon rebel 9 házban. A jelenlegi házban még nem fűtöttem be ennyire... Meg a koptert is cseréltem egy noiseblocker-re...
Pont ez az értelme a hyperpinek. Kibukik, hogy fagy-e a gép, egy páran jártak már így. 20 kör Linx után...
-
-
MPowerPH
félisten
Szerintem ez az eredmény nagyon rendben van. Mi a problémád vele?
kris75: Több pénz marad a zsebedben, mindennapokban észre se fogod venni a változást, csak a memóriaigényes alkalmazásokban lesz lassabb a rendszered. És persze sokkal alacsonyabb lesz a rendszered fogyasztása.
-
MPowerPH
félisten
IOH-nak, vagyis az X58-nak mehet 1.3v-t is nyugodtan, de fölösleges. 200-as BCLK-t alapfeszen tudnia kellene.
Bár UD5, annyira nem ismerem. Nyomass az IOH core-nak.
ICH-ból melyik érdekel? Na mind1, leírom mindegyiket.(Foxconn esetében mindegyik IOH)
ICH I/O 1.500v: 1.6v -ig érdemes emelni.
ICH Core 1.1v: 1.2v-ig mehetsz, fölé csak akkor érdemes ha erősen meghúzod a rendszert, és közben sok meghajtó van a gépedhez csatolva. -
pincehely
addikt
Ha jól emlékszem 1.2-t lehet adni neki nyugodtan, de erre nem mernék megesküdni.
Ma vagy holnap írok LOGOUT-ra egy cikket az X58 tuningról, kitérve a maximálisan adható feszültségekre.A következőképpen képzelem. Készítek egy olyan leírást, ami lépésről, lépésre vévigvezeti a tuningolni vágyót az egyes lépcsőfokokon. Leírom majd, hogy milyen hibánál mely feszen kell emelni, stb!
Elég sokat kutattam a témában, mert nekem semmi pénzért nem akart stabil lenni az UD5, még alapórajelen sem.
Aztán a sok kutatás után 5 perc alatt 4ghz-re jutottam különösebb erőfeszítés nélkül 1,15V mellett.Ha az írásomat valaki kinyomtatja, és lépésről-lépésre követi a leírtakat, akkor játszva fog menni a tuning.
-
Qru
MODERÁTOR
HyperThreading a neve. Ezáltal a 4 magból logikailag ugye 8-at csinál. Ugye 8 szálon tud dolgozni egyszerre max de natívan csak 4 magos.
Jah, az állandó 21-es szorzót izzít, ha csak egy magot terhelsz akkor meg 22-est használ (2,93GHz).
Ezt amúgy én sem tudtam sokáig, csak ilyen régi játékot nyomtam pont visszalépek cpu-z-ba, load feszt ellenőrizni és látom 2,93GHz. Mondom mi vaaaanAztán rájöttem miért.
VT: Ez kell ahhoz hogy virtuálisan tudj egy időben több OS-t futtatni (meg jó sok ram
). Pl Win 7 XP emulátorja (ami önmagában kb +2GB-ot eszik fel a W7-én felül).
State: Ezek a különböző energiatakarékos módok. C1, C3, C6. Anno a P4 meg a Core széria csak a C1-et ismerte, most már külön letudja kapcsolni a nem használt magokat, ha üresjáratban van az L3 cache-t stb. Némileg lassítja a gépet, mert kell egy kis idő mire feléleszti őket alvó állapotból. Viszont meg lehet vele spórolni pár W-ot. Tényleg csak párat, nem is használom, egy tartós alulfeszeléssel többet érsz. Akkor nem is zabál és a gyorsaság is megmarad.
Bi-dir: Ezt én sem tudom pontosan, majd az okosok megmondják, de vmi kommunikációs fícsör. Valójában a közlekedésben azt jelenti, hogy A és B pont között több útra terelik a közlekedést. Itt is vmi ilyen gyorsító fícsör lesz.
-
Qru
MODERÁTOR
"A RAMoknál a Performance Enhance és az DRAM Timing Selectable mehetne a Extreme és Expert, vagy nincs különösebb jelentősége?"
Kb semmi, pár +MB/s viszont okozhat instabilitást. Hagy standerden és ha kiteszteltél egy bűllítást akkor finomhangolás gyanánt tolhatod feljebb. Ez úgy is csak a subtimnigosokat csökkenti, szóval sokat nem nyersz vele, az is inkább csak lélektani előny.
-
mpierre
veterán
A magas bicikli ferekihez igényli a feszt az i7. Nálam a 21×200MHz 1,4375V-tal volt meg, és 185MHz bicikli felett megjött az étvágya a procinak. [Link] A táblázatban az utolsó oszlopban lévő adatok az enyémek, 200 MHz biciklihez. Nem biztos, hogy neked is kell ilyen fesz, de megeshet.
-
katt777
félisten
Dupla magas befér, ha a venti elfér a házban úgy, hogy fölfelé lóg le a blokkról. Nálam alacsony RAM-ok vannak (OCZ), P5Q-mban meg még borda sem volt rajtuk, de a Z600 ventije úgy is langyosra hűtötte őket tuningolva. De ha már a Dominatorok mellett döntöttél, úgyis túltárgyalt a dolog.
Lacc88: Főleg, hogy a HAF932-ben valamennyire már rá is látok.
Most már csak 63k kellene. 35 visszajönne az ASRockból, de 28k még hiátus.
-
TTomax
félisten
Igen belelóg,de ha nem GT dominatorod van hanem XMS akkor az nem olyan magas hogy ne férne el a venti alatt... egy nagyon picit emeli "fel" a venti de még igy igy 100% takarja bordákat.Ha meg valami magasabb ramod lenne akkor meg el lehet forgatni a hűtőt a tengelyen 90fokkal és akkor nem ér bele nekem a venit amúgy alul van és felfelé fuj,mert felül 2db 140-es venti sziv kifelé és próbálgattam mindenhogy de csak így tudom 80fok alatt taírtani 24/7-es folding alatt....
Más....
Azt hiszen nem fogtam ki jó darab procit,mert bios 1.4V kell a 20X200-hoz... kicsit hervasztó.... nem tudom nem-e lesz baja 24/7-re...
Itt tartok most,tudna nekem valaki segíteni merre indulja el? Kicsit sokallom a feszeket,viszont ez így beton stabil... a háttérben az a 64bites linux kernel éppen foldingol 8 szálon,az egy brutális terhelés.... -
Cyberpunk
félisten
Hát én ezek közül a TRUE UE-t vagy a Megahalems-t választanám ha van elég lé
De az igazsághoz hozzá tartozik hogy ezek már mind nagyon jó hűtők bármelyiket is választod rosszul nem jársz az a 1-2 fok ide vagy oda meg nem nagy cucc4Ghz-ig elegek lesznek sőt akár 4,2GHz-ig is el lehet menni ezekkel a hűtökkel persze csak értelmes feszen
A táp az jó kérdés elégnek elég kell hogy legyen, de nem valami jó kicentizni jó ha van még pluszban néhány W-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged