- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
Comedian #22698 üzenetére
Megpróbálhatod. Arra figyelj, hogy folyamatos üzemben (24/7) nem menjen ~80-85°C fölé a magok hőmérséklete. Tesztre nem gond. Az gondolom úgyis érdekel, hogy mit szalad a kicsike...
Szerintem túl sokat eszik a proci 200MHz biciklin. Nálam 21×160-on fut, így hozza a i7 965-975 teljesítményét nagyjából. -
Comedian
csendes tag
Sajnos már nem tudták a Freezer hűtőt lecserélni
Így viszont kinek van tapasztalata vele? Esetleg ki tesztelt már vele? Elbír egy BLCK 200x18, vagy esetleg x19-es szorzóval? persze a HT is fontos lenne mint említettem
Előre is köszönöm.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
mpierre #22692 üzenetére
Elvileg tud, de gyakorlatilag mióta kiderült, hogy a cpu gyorsabban számolja a fizikát (volt is cikk róla itt a ph!-n is, egy Q9550 simán porig alázott egy GTX260 szintű vga-t) mint a GPU (pont a több mag/szál miatt) az nV mesterségesen butított le a szoftveres fizikázást.
Szoftveres alatt itt azt értem, hogy nincs hozzá dedikált hw (gpu vagy ppu).
Nyilván ha engednék, hogy a procin rendesn fusson a kód, akkor senki nem venne Gefet fizikszre, ők meg nyilván nem ezért toltak milliókat a PhysX projektbe és marketingbe. -
Comedian
csendes tag
Tegyük fel, hogy egy játék támogatja a GPU-s és a CPU-s Physx-et is (Mafia 2).
És mondjuk mivel nincs egy másik GPU-nk (vagy kártyánk csak a Physx-re), nyilván a CPU-s opciót választjuk.Ebben az esetben a játékot - nem tudom igazából hogy hány szálon futhat - , tegyük fel hogy okosak voltak a fejlesztők és 4 magra írták meg (már csak a gépigényből is kiindulva) és én használnám a HT-t. Akkor hogyan fog eloszlani a feladat?
4 magon fut a játék a HT magokon (elnézést a kicsit érdekes megfogalmazásét), pedig a Physx feladatokat kezeli? Vagy ez így teljesen rossz megközelítés? -
Comedian
csendes tag
Már várom hogy megjöjjön az új rendszer és tesztelhessem. Kíváncsi vagyok hogy mennyivel lesz jobb, mint a mostani. Gondolom lényegesebben
(Ha minden jól megy vissza tudják mondani a Freezer-t és jöhet helyette a Mugen2) Ez ügyben lenne olyan kérdésem, hogy a két előbb említett hűtőhöz (mert még nem tudni hogy végül melyik is lesz) milyen pasztát adnak? Illetve, hogy ezen paszták mennyire jó minőségűek...
A 3. kérdésem pedig a hőfokra vonatkozna. Tapasztalatok alapján mi az a hőfok, amit a proci (ez esetben a 930-as) hosszú távon még képes elviselni, akár több órán át is, vagy hosszabb idő alatt.
-
Lacc88
senior tag
Aki 1366 közeli erősséget szeretne , és nincs annyi pénze h 1366-ba áldozzon , és nem akar CF-t , Se SLI-t annak jó választás lehet , bár nekem se "jön" be ez a foglalat ....
Comedian ! egyetértek veled aki időtálóbbat szeretne az 1336-ot vesz , gyűjt rá ... én is gondolkodtam rajta hogy elado ma 920-ast , és veszek 860-at 1 olcsóbb lappal , de inkább nem ... visszasírnám ezt a procit meg a foglalatot is .
-
Comedian
csendes tag
válasz
Lacc88 #22676 üzenetére
Valóban igazad van hogy a proci teljesítménye felől nézve mind1, hogy i7 860 vagy i7 920.
Azonban számomra fontos volt a 3 csatornás memória kezelés is. Ugyan is nem titkolt szándékom volt, hogy legalább 3 évre bőven legyen benne kraft. No meg nem árt a több memória.
Bár szerintem ezzel nem lehet probléma, mivel a jelenlegi "kis" E8400 tuning nélkül is szerintem bőven elegendő a mindennapi használatokra még most is és már 2 éve meg van.
Lényeg a lényeg, hogy tuning ide tuning oda, 8xx, vagy 9xx a teljesítményük hihetetlen és átlag ember számára kihasználhatatlan. Ez az én meglátásom, aztán biztos vannak akik máshogy gondolják.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Comedian #22671 üzenetére
Szintén C0-al nyomulok és teljesen jól megy az is. Szóval D0 nem jobb egyértelműen. Mind a két steppingből kifogható jól meg kevésbé jól húzható darab.
mod:
Henk: Ht nálam is rádob majd' egy 10-est hőfokban. Ki is lőttem, mert nem kell még, elég nekem a szimpla 4 mag/szál.
-
pincehely
addikt
-
Comedian
csendes tag
válasz
Lacc88 #22667 üzenetére
Viszont azért szerintem az i7 920-hoz hozzátartozik, hogy az jár jól aki a D0 stepping-est vásárolja meg.
A nagyobb ferkivel rendelkezőeket 940, 950 ... már én is pénz kidobásnak tartom. Az a pár száz MHz nem ér ~100 000-et. Elvégre egy átlag felhasználó ezt sem tudja kihasználni, nem hogy azokat. Mellesleg tuninggal a kis 920-as befogja a 975-ötis. (ph! teszt), gondolom a 930-asnak sem akadály.
-
pincehely
addikt
válasz
Comedian #22666 üzenetére
Nyuodj meg, hogy a Corei7 930-as procid meg fogja zabáni a Cad-et.
Főleg ha bekapcsolod a HT-t is.
Mostanában nem kell majd a processzor limitációtol tartanod.
Nagyon erősek ezek a procik.Csak, hogy egy példával éljek:
Előtte q9550-em volt Ati 4850-el. A Shift tipikusan az a játék volt, ami képes volt hamar processzor limitbe ütközni, ha nem nvidia kártya volt alatta. Ez meg is látszott induláskor, vagy ha sok autót kellett egyszerre számolni. Ugye Ati-nál nem segít be ebbe a gpu.
Q9550-nél durva lassulások, fps csökkenések voltak.
No mióta corei7-em van azóta ezek megszüntek.
Pedig az sem egy gyenge processzor, sőt.
Ja és azt is, meg ezt is 3,6ghz-en járattam.Mellesleg, ha már a hűtő cseréje mellett döntöttél, akkor Mugen 2 helyett válassz inkább Coratort.
-
Lacc88
senior tag
válasz
Comedian #22666 üzenetére
i7-920al jár a legjobban mindenki ! csak ennyit mondok , aki 1 kicsit beteg az vesz 930-at +10K-ért ...
i7-920-at már veszel 45-50K közt min 1 év garisat , és kurva jól lehet húzni ! Mást nem is vennék .
És azért , mert i7-920 és i7-930 azért mert alacsonyabb az órajele a többinél 100-200mhz-val ami megy ugye +80-100 rongy .
-
Comedian
csendes tag
válasz
pincehely #22664 üzenetére
1. Az i7-es kategória alján foglal helyet az általam választott proci és ezért gondolom hogy belépő szintű (na jó alatta van még a 920, meg a 8xx szériát nem is említem), bár igazad van sokan szerintem a csillagokat is leimádkoznák az égről ha ilyen gépük lehetne. Félreértés ne essék én ezzel nagyon nagyon boldog is vagyok, számomra jobb nem kell. Sőt még talán ez is sok.
2. Igazából a hűtőt nem én rendeltem. Hanem a boltos ismerősöm adta hozzá. De azóta már írtam neki, hogy utána olvasgattam a dolognak és ha van rá még mód cserélük már le egy mugen 2-re.
És hogy elkerüljem azokat a hsz-eket, hogyha CAD-hez kell miért nem rendeltem csúcs procit, elmondom, hogy sajnos (vagy talán jobb is így) nem vagyok gazdag és egyelőre a szüleim pénzéből van az egész. A kedves politkus kijelentése előtt ez a konfig 30-al olcsóbb volt. Így mikor az új árról tájékoztattam szüleimet sok idő kellett, hogy megemésszék. Ezért nem is akarom feszegetni a húrokat
)
De mint már mondtam felvettem a kapcsolatot az eladóval hátha van még egy fikarcnyi esélyem, hogy nem rendelte még meg
-
Comedian
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat.
Akkor nem ragaszkodok a 4GHz-hez. Elég egy stabil alacsonyabb is. Csak azért a magasabb órajelnek igen csak hasznát tudtam volna venni tervezésnél. Remélem olyan sokat a 2-300 MHz csak nem jelent.
De hát ez van az ember pénztárcája nem feneketlenMég egyszer köszönöm a válaszokat,
Comedian -
Henk
veterán
válasz
Comedian #22658 üzenetére
Nálam ha bekapcsolom a HT-t az 8 fokot emel a magok hőmérsékletén pedig elég jó hűtőm van.
A Mugen2 sokkal jobb választás de azzal sem kell nagyon 4 Ghz fölé menni ha ht on. Viszont az apróban már van 10k körül, ilyen árban nem kapsz jobbat nála. Ami jobb nála az már jóval drágább is, ha meg ilyen magas órajeleket akarsz akkor marad a víz. -
dime27
őstag
válasz
Comedian #22654 üzenetére
Freezer 4ghzhez? nah nemáá ez vicc akart lenni igaz?Abbol indulj ki h cm haf-932es házban noctua nh-d14el nálam ilyen 72 fok volt linx alatt a legjobb maghőmérséklet ht on al és 24 fokos szobában és két db 14es noctua volt a hűtőn ill fullon ment az összes eredeti gyári házventi...
-
mpierre
veterán
válasz
Comedian #22658 üzenetére
A Mugen 2 príma, már ha kapható. A coolink corator drágább, de az is jó, vagy
Xigmatek Thor's Hammer olcsóbb, de nem kapsz ventit és ugyanez a helyzet a prolimatech hűtőivel, de ez utóbbi drágább. És még sorolhatnám...Lehet válogatni. Ha Kapsz Mugen 2-t, akkor azt.
Szerk: van cm z600 is apróban, csak nincs hozzá lefogató...
-
Comedian
csendes tag
-
-
Comedian
csendes tag
Sziasztok!
A múlt hét során rendeltem meg belépő szintű i7-es konfigurációmat:
- i7-930
- Gigabyte GA-EX58A- UD3R
- OCZ DDR-3 6Gb/1600 Obsidian Tri Channel KIT
- Gigabyte HD 5870
- Gigabyte SuperB GE-P610A-C2 720W (táp)
(a többi komponens nem hinném hogy lényeges)
egyéb:
- Arctic INTEL Freezer XTREME rev.2 (cpu hűtő)
- THERMALTAKE VL80001W2Z V3 (ház)------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Tulajdon képen amiért írok, hogy ezzel a hűtővel (hátha van valakinek tapasztalata) elérhető a @4 GHz vagy akár több is úgy, hogy akár 24/7-ben üzemelhessen vele a proci?
A tuning útmutatót természetesen elolvastam, de ugye abból nem derül ki.
Előre is köszönöm,
Comedian -
mpierre
veterán
-
dime27
őstag
válasz
ADAM1337 #22632 üzenetére
Sztem Asrock is kihozza ugyanazt a teljesítményt vagy 20kval olcsóbban de te tuod ha nyitott házad van és feszt a lapot akarod nézegetni akkor hajrá ha nem akko felesleges sztem.Bár én személy szerint a foxconnt nem adnám el sli helyett meg vennék erősebb videokarit bár 460gtxtől hova jobb már?!
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
subaruwrc #22626 üzenetére
Nem mondtam ilyet csak nem értettem a kérdésedet.
Egy vga csere után 3870x2 --> 9800gx2 2hetet ment a kártya és leégett, aztán csoda folytán egy gtx260-as 4hónapig ment jól aztán mikor 4870x2-re cseréltem az is 2hetet bírt utána vettem egy átmeneti vga-t 9800gt-t az se bírta 1 hétnél tovább itt volt elegem és leadtam gariztatni a tápot. (mindegyik vga vram hibás lett) röviden ennyi a sztori.
Most 460sli-t építek de a foxconn lapom allergiás a gtx 4xx-es vga-kra béta bios-al indul csak a lap.Hogy a témánál maradjunk valaki tud egy jó si-s lapot ajánlani ?
Mert a foxconn lapom a gtx 4xx-es vga-kkal csak béta bios-al indul el amivel katasztrófa a tuning lehetőségek, lehetőleg olyan kéne ami atx-es és van hely a 2 vga között legalább 1 slot, nagyon extra lenne ha s775 furat is lenne a lapon mert akkor nem kéne a hűtő cserével is szívni.
Árkategória legyen úgy 60-70k és lehetőleg asus lap legyen, de mástól se riadok el akár.
Lehetőleg tuningban hozza a flamingblade-et nem nagy igényeim vannak 3.8ghz 24/7-re. -
jeni
félisten
válasz
pincehely #22622 üzenetére
én csak tapasztalatból írom,mert az utóbbi időkben nagyon nagy a frusztráció ezen a téren
Szűnnek és jönnek helyette más cégek,boltok.
pl.: Mistral fene se gondolta volna,hogy több üzlettel megszűnnek,volt is gondom a garanciát illetően velük szemben,már érezhető volt a gond náluk. Szinte már nem is akartak foglalkozni a garanciális termékekkel amelyek gyárilag hibásak.
Interevo már csak 50e.Ft netto ár felett szállít ki árut,és itt van hozzám köpésnyire,be se mehetek hozzájuk vásárolni,kizárólag 50e.Ft nettó áron és kiszállítással foglalkoznak. -
jeni
félisten
válasz
ADAM1337 #22620 üzenetére
igen elvileg 5 év a garancia,de találtam olyan bejegyzést amennyiben a garanciális papíron nincs megírva,megjelölve a dátum akkor a magyar jogszabályok vagy a gyártói érvényes.
itt jön a bibi
ha az IPON Kft.: aki forgalmazza és azt fekete fehéren kiemelve a garanciális dátumát megjelölve a véges időpontot tekintve az,akkor az hivatalosan elfogadottnak tekinthető?
egyértelműen ő vállal kezességet,garanciát addig míg a dátum meg van jelölve -
dime27
őstag
Szereztem egy d0-as 920ast fpo ugyanaz mint Szatesz volt procijáé (3910A618) szeptember végén kiderül majd mit tud a Bloodrage-ben
-
katt777
félisten
Halvány fingod sincs - a jelek szerint -, hogy mit javasoltam volna. Egyébként Corator-t, Mugen 2-t, v. Z600-at, ha jó árban kell (ahogy már tettem egyébként).
Persze, a Mugen2-höz postaköltség sem kell vidékre, he? (Mellesleg vidéken vettem az első Z600-amat anno 9k-ért, újan.) Amikor néztem hirdetésekben (folyton változnak), a legtöbb helyen volt hűtő és lefogató is, ráadásul te tudhatod a legjobban, hogy használtban is lehet egyszerre venni Z600-at lefogatóval.
Szóval mondvacsinált kötözködés az egész hsz-od, főleg annak fényében, hogy azzal is tisztában vagy, CM hűtőre kértek ajánlatot.
Mrdevil?: Az én platinumjaim langymelegek, nem forrók. Z600 ventije viszi el a meleget, az meg 900RPM körül forog.
pincehely : Te is kihagytad a +-t.
Sebaj, azért is csak nekem szólnak, ha szarakodik a bill.-em, és lefelejtem.
-
MPowerPH
félisten
-
pzske
aktív tag
Köszönöm korábbi válaszod olvastam a blogodat jó ki teszt volt a CM Hyper 212 plus ről !
Ezzel kapcsolatban szeretnék még 1 kérdést feltenni : 1 Scythe Mugen 2 mennyivel komolyabb mint 1 CM Hyper 212 plus ? Azért kérdezem mert ez még beleférne 1 I7 930-as szeretnék húzni nekem az elképzelésem 3.6 ghz ht-vel ! Sajna csak jövő héten jönnek meg a cuccaim nem tudom , hogy milyen lesz a proci c0 vagy d0.
köszönöm
Pzs
-
Henk
veterán
válasz
katt777 #22601 üzenetére
Tudom, hogy azért javasoltad de ha nem lett volna kikötés a CM akkor is ezt javasoltad volna.
A másik, hogy mindig ezzel jössz, hogy jó az ára meg 12k-ért beszerezhető lefogatóval. Hol? Nem is nagyon kapható ha mégis akkor is simán 10k felett van az ára arról nem is beszélve, hogy nincs olyan bolt ahol egyszerre megtudnád venni a hűtőt meg a lefogatót, ez vidékieknek dupla költség. Direkt újat mondtam mert használtan néha lehet találni 9k-ért de akkor is kell a lefogató meg a venti. Akkor meg ott az apróban pár Mugen2 szintén 9-10k-ért ahhoz már nem kell semmi. Bár az igaz, hogy az nem CM. -
Mrdevil
addikt
válasz
katt777 #22601 üzenetére
Tényleg a ram melegedést,hogy nézitek gondolom kézzel?
Én még nem néztem,de szerintem ezek a GOLD-ok nagyon melegszenek,főleg hogy rálóg ugyebár a felére a Noctua nh-d14.Fogok rájuk szerkeszteni valami ventiket.Egyenlőre beledugtam az első memoba a házam egyik kis hőmérőjét,úgy terhelve 55 fokokat látok.Ez nekem nagyon magasnak tűnik ugyanis ezek elött a ddr2-be volt dugva,azok lényegesen hidegebbek voltak,vagy csak nekem tűnik soknak.Vajon ezeknek az 1600-os Goldoknak mi az üzemi hőfoka?
-
katt777
félisten
A fenébe, lebuktam!
BMW001: Corator-t legutóbb majd' 15k-ért láttam, és hűtési teljesítményben kb. ugyanott van, de tény, hogy az egy remek kis hűtő, ahogy a Mugen 2 sem rossz. Ez nem változtat azon, hogy gera021 CoolerMaster-t akar, amit 12k körül megkaphat kerettel.
Mrdevil: Nálam simán jó a 7-8-7-16-59 (stb.). a 7-7-7-et a Platinumjaim szigorúan csak 2.66GHz-en tudják (és nem is gyorsabbak 7-8-7-nél), de ott igen, szóval nem reklamálhatok miattuk. Viszont, bár nem nagyon tuningolhatóak, nem is nagyon melegszenek.
Henk: Én a gera021 által megadott paraméterek alapján javasoltam a Z600-at, mert nincs jobb CM hűtő i7-re. Miért csak szolid tuningra lenne jó? Erre is lehet 3000RPM-es ventiket tenni, a 4GHz HT On-hoz meg fele annyi is elég 80°C alatt, ha 1.3V-nál több nem nagyon kell a procinak, lehet szabadon hagyni a cucot (ahogy a menő hűtési eredmények születnek), vagy jól szellőztetett házba tenni, stb. 4-4.2GHz fölött meg a többi, drága hűtő is kevés lesz egy rendes LinX teszthez. 12k körüli árral még mindig ez a nyerő, de anno 11-ért is be tudtam volna szerezni, csak akkor már megegyeztem veled. És sokadszorra: soha nem állítottam, hogy ez a legjobb hűtő a világon.
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Napelem
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Gombászkönyvek egyben
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!