- Fórumok
- Processzorok, tuning
- Intel Core i7 9xx "Bloomfield" (LGA 1366)
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
14500 - 14401
49647 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
-
gYaLo
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
Nem lesz vele gebasz sztem. Inkább majd eladni lesz nehéz gar nélkül. Foxconn-ról én is csak jót hallottam eddig. Mugen 2 miatt necces a dolog, hogy elfér-e. Lehet túl kövér lesz oda a hűtő. Max cserélünk hűtőt.
TRU-m tuti elférne ott is.Katt777: Nem érdekel a Linx stbilitás, már akkor örülnék, ha 1600 CL7-en nem kékhalálozna.
antisocial: Elképzelhető, hogy a cpu feszt megemeli ha auto-n van a fesze. Ezt tedd normal-ra, vagy egy fix értéket állíts be neki, akkor nem mászkál el.
gV: Ez minimális tényező. De ha figyelembe vesszük akkor is eddig meg az NB és a ram távolság ugyan így számított volna. Késleltetésben mit számít? Még ha 100 méterekről lenne szó de itt mm-ekről van szó.
Spórolás és/vagy gondatlan tervezés miatt van csak, meg aki tuningol úgy sem vesz 6 modult, mert az megöli a durva OC-t. -
gYaLo
őstag
-
MPowerPH
félisten
-
antisocial
csendes tag
hi! Az lenne a kérdésem,hogy ha a BIOS -ban a procin csak a szorzót emelem,akkor a BIOS állít e valamit magától át,vagy nem.Magyarúl az érdekelne,hogy simán a szorzó emelésével lehet e órajelet emelni. Köszi.
-
gV
őstag
A lapon túl közel van a memória slot és cpu foglalathoz.
ez amúgy azért van mert azzal h a prociba került a memoria vezérlő a fizikai távolsága a proci és a mem foglalatnak is számít a mem késleltetésben
sőt a foxconnon ezért lehet csak 3 foglalat amellett h így olcsóbb picit a gyártás
-
katt777
félisten
-
MPowerPH
félisten
-
katt777
félisten
Mert megérdemled.
Legalább próbálj ki egyet, ha tudsz.
Hármunknak van, ha jól rémlik, az aktív tagok közül, és nem nagyon van gondunk vele, max nálam ez. a CL7 nem mindig Linx stabil, de sztem azzal te is tudnál élni. 
tgulyas: Nem. Még egy E8400-as konfigot sem érné meg. 5870 alá is elég lesz egy tuningolt E8400 v. Q9650, v. persze i7 3.5GHz környékén, már persze ha kihasználod a VGA képességeit, és nem 1280x1024-ben AA és AF nélkül játszol régi játékokkal.
Egyetlen videoszerkesztő progim sincs, amely leterhelné a 4 v. 8 magot, mind csak 15%-alatti magterheléssel dolgozik. Még az E8400-am sem dolgozott alattuk 2x100%-ban.gYaLo: És a 4 oldalra is felszerelt ventiknek mi értelmük lenne? Mert csak keresztezed a 2 légáram útját, ergo elgyurcsanyizálod a hűtést. Vagy mind befelé v. mind kifelé lenne? Mert az sem egy főnyeremény, tekintve a ház egyéb hűtőinek munkáját. Szóval nem igazán látom, hol a ráció a 4 ventiben.
-
gYaLo
őstag
-
MPowerPH
félisten
Igen, megvettem. Hétfőn viszem a procit tesztelni, bízok benne hogy minden rendben lesz.
Eddig csak a giga lapokról hallottam rosszat X58 terén, rem nem csalnak az infoim. 
De megvallom, nagy tetszik a lap design -je is, már ki is néztem bele illő G.Skill Trident ramokat Ősinél.
Csak kicsit félek, hogy a Mugen II miatt nem tudom a memókat berakni.
Piszok közel vannak a slotok a foglalathoz. 
-
Qru
MODERÁTOR
-
tgulyas
senior tag
Hali egy ki tanácsadás ra lene szükségem, érdemes lecserélni az alá írásban szereplö konfigot ere INTEL i7 920 DO + GA X58 UD4P + 3x2GB Geil 1600 DDR3 ? Játékra használom videó szerkesztés és ilyesmi. lesz majd bele egy 5870-es kari is.
-
katt777
félisten
-
gYaLo
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
Üdv a klubban. Load 55 fok az faja, nekem TRU-val ilyen 60 fok felett mászkál. Tegnap visszanéztem, 52 percet beszéltünk telón mire sikerült életet lehelni az Asus-odba.
Giga bezzeg egyből megy, igaz instabil tuningban de ez van. Gigából sem lesz több lapom.

BMW001: Végül megvetted? Bátor... Én nem mertem beleugrani. Reméljük rendben lesz a lap és kíváncsian várom/várjuk a teszteredményeket.

-
HSM
félisten
Nálam se sűrűn szokott.... Egyik pillanatról a másikra törtnét amúgy a dolog... Tesztelgettem, és egyik fagyis eredmény után elkezdte produkálni a jelenséget. (Jól megszivatott, nem értettem, miért nem stabil a tuningom, ami már beton volt korábban, aztán alapon is hibázott, de érdekes módon, csak sokadszorra, csak hogy még ezzel is szivasson, és +fél nap legyen mire rájövök....
) Mióta stabil beállításokon használom a gépek az új OS-el, tökéletes. 
-
katt777
félisten
-
gYaLo
őstag
Immáron én is közétek tartozom

Konfig:Asus P6T Deluxe/OC Palm
920 D0 Fpo: 3910A618
Scythe Mugen 2 gyári ventivel ~ load: 2,8ghz = 55 fok
Ram: 1*2gb Kingmax DDR3-1333 Mhz (fejlesztés alatt
)Van valami tapasztalatotok erről az fpo ról ?
Láttam,hogy már többet eladtak itt a ph-n. -
HSM
félisten
-
ADAM1337
nagyúr
-
MPowerPH
félisten
-
katt777
félisten
-
Zájec
veterán
-
katt777
félisten
-
ADAM1337
nagyúr
-
Zájec
veterán
-
ADAM1337
nagyúr
-
katt777
félisten
Nálam az EZ-s 3.6 nem volt stabil.
Qru: Hát, csak összejön. Pü. játszottam most ki egy sráccal a tuningot a gépében, és teljesen rendben fut neki.
Zájec: Hát, részemről legalább annyira instabilnak tűnik a Linx, mint egy olyan gép, amelyen nem fut le hibátlanul.
Egyébként még vmi kiderült: ha elsőnek futtatod pl. a Linx-et, akkor nem hibázik, de ha vmi más után (pl. Prime), akkor igen. Na, ez akkor most a hardver hibája, v. a programé? 
-
MPowerPH
félisten
-
ADAM1337
nagyúr
-
MPowerPH
félisten
-
ADAM1337
nagyúr
-
MPowerPH
félisten
Sziasztok!
A jövendőbeli procim egy i7 920. Annyit tudok róla, hogy D0, és az SLBEJ van a kupakján.
Előre láthatólag mit tudhat a proci?
Vagy ez is olyan mint York -nál az FPO...vagy-vagy... 
-
Zájec
veterán
"vagy szimplán a Linx messze nem olyan jó tesztelésre, mint azt páran szeretnék hinni."
szerintem meg teljesen jó
érdekes nálam meg lefut cl7 1600-n... 
akkor most mivan?, amikor meg lefut akkor meg kitalálják hogy nem jó mert nem elég megeröltetö a teszt és azért nem hibázot?
mondani mindent lehet....
egyébként akik priviztek neked azokkal a procikkal ,lehet hogy 32-XP-vel nyomták , aztán az nem tetszet neki, vagy valami régebbi verzsön volt... kikitudja...
Dare2Live:: ha a vtt feszed volt 1.48v ,akkor azt gyorsan vedd lejebb, legalább 1.40v alá...
-
Qru
MODERÁTOR
Sajnos nem csak a Linx dob hibát. Prime95, IBT is és nem csak error-t dob hanem gyakran kékhalál a jutalmam ha erőltetem a dolgot.
Próbáltam procal együtt húzva, különböző szorzókkal feszekkel és időzítésekkel és úgy sem volt faja a cucc.
Persze időm/kedvem sem volt még beadni garba 2 hétig akkor no gép de jövő héten már tényleg rászánom magam. -
Dare2Live
félisten
Lehet emlékeztek, hogy írta, hogy Asrock extremeben cmos reset után voltak problémáim amit a "load EZ settings" megoldott.
Na most kiprobáltam, ezt 4ghzre állítva éslőn csoda a gép stabil 4.1ghzen.k*ra fogalmam sincs mit állítgat, de így stabil 4.1en (1.3125 vtt 1.48) ha meg kilövöm boot után már dobja hátast....
Mondjuk nemfogom 4.1en járatni itt durván melegszik, van egy stabil/hűs(24/7es) 3.9ghzes beállításom.
-
katt777
félisten
Épp a Dlx-omban volt ugye lekorlátozva a 3. slot, mivel volt felül egy 4X PCI-E csati, ez szerencsére nincs az ASRockban. Tényleg ilyet kéne venned.

Egyébként priviben páran írták, hogy E8400, v. Q6600 procikkal is előfordul, hogy mindent alapra beállítva, teljesen stabil a rendszer, tesztek is jók, kivéve, hogy a Linx mégis kidobja őket. Szóval vagy megint az van, ami miatt a Pentium anno nem 586 lett (ti. hogy 486+100-at 585.9999999...-re számolta ki), de amit viszont nehéz 3 különböző procinál elhinni, vagy szimplán a Linx messze nem olyan jó tesztelésre, mint azt páran szeretnék hinni.
Ergo ha CL7-es RAM-okkal csak a Linx nem fut le nálad, korántsem biztos, hogy baj van a hardverrel.
-
Qru
MODERÁTOR
Az én UD4P-mben. Havernak vmi "gagyi" Asus lapja van.
Azon nincs 3. hosszú PCI-E slot. Tudom, hogy a 3. slot durván limitáló lesz, ezért enm is várok nagy különbséget a 2 és 3 kártyás mód között.HSM: Tápos topikban tájékozódtam és azt mondták a lényeg, hogy egyszerre indítsam/suk a két tápot. Azt hiszem első körben megpróbáljuk majd csak a TX650-el. Végülis 12V-on tud 624W-ot, annak elégnek kéne lennie. Be is kell szerezni pár pci-e táp átalakítót, mert csak 2 van rajta gyárilag ugye...
-
Uzmany
őstag
-
mpierre
veterán
-
katt777
félisten
Csak játékaim vannak, hardvervásrlásra kényszerítő, optimalizálatlan kódhalmazokkal nem rendelkezem.
De rémlik, hogy anno láttam grafikont, és az sem terhelte fullban a 4 magot (látom, már megírták). Mindamellett tudtommal csak egy optimalizáló mod kell hozzá, hogy rendben fusson "elavult" hardveren is.Beállítástól függ, de nem hiszem, hogy max grafikai beállításokkal (8XAA, 16XAF, HDR, stb.) sokat kéne húzni az i7-en. Amelyik játékhoz meg kéne, az úgyis fut CPU-limittel. A felbontástól sokkal kevésbé függ a dolog, mint az összetettségtől, nálam minden tesztben soxorosát esett vissza a graf. teljesítmény a fenti minőségi beállítástól, mintha növeltem a felbontást.
Az újabb ATI driverekkel nem vesznek el a felbontásaim 1680x1050 felett (monitor natív), szóval lehet, megpróbálok én is nagyobb felbontásban tesztet futtatni, mert win is megy 2500-asban is.
Ott aztán végképp nem kell aggódni CPU-limit miatt.Jó volna CFX-szel is megnézni, hogy még mindig porrá alázza-e az SLIX3 az ATIX3-at, főleg a 3. slot töredék (X4 v. X1) sebességét figyelembe véve. Szóval lap sem mindegy, milyennel teszteltek.
HSM: Akkor az is csak 2 magot terhel, és a rendszert rakja a 3.-ra, a legtöbb 2 magosra írt progi ilyen (azaz nem tud 3 magot terhelni). Bezzeg a Wolfenstein (de még az ósdi RtcW is!), vagy a KotOR, ezek szépen használják mind a 8 szálat (igaz, 20% alatt
), de hát ezek nem is agyonsztárolt, legújabb programok, csak egyszerűen már akkor jól írták meg őket, amikor 1 magos proci volt max. a gépekben.prime77: Nekem van egy eladó E8400-am 25k-ért, de szombatra már befoglalták. Azt nem tudom, G0-e, de hogy 4.05GHz-et 1.275V-on visz, az tuti.
-
Uzmany
őstag
Az elképzelhető, hogy az i930 32nm-es lesz?
-
HSM
félisten
-
gV
őstag
-
akoska07
nagyúr
-
prime77
aktív tag
-
HSM
félisten
Az érdekes.... Pedig tuti tudja használni a 3 magot....
A bencsnek meg szerintem ne higgy, nekem olyan fals eredményeket adott néha, hogy csak néztem!
Játék közben is hasonló a helyzet, magas grafikával, látótávolsággal? (Én úgy játszottam, hogy textúrák mediumon, látótávolság, detail distance 80, és minden más maxon. És 1GB VRAM is kell a mutatványhoz. Na így tuti kellett neki a CPU-powa, 3,2Ghz alatt érezhetően kezdett lassulni....
Sajnos nincs feltelepítve, nem tudom megnézni.
) -
akoska07
nagyúr
-
gV
őstag
-
ADAM1337
nagyúr
-
HSM
félisten
A táp beröffentése nem nagy feladat.... A zöld és egy fekete eret kell rövidrezárni. Mondjuk hogy VGA-nál mennyire kell összegyeztetnia fő meg ennek a tápnak az indítását, nem tudom, én még csak winyót tápoltam így...
[link]
Ja, és terhelés nélkül így bekapcsolni a tápot tilos! És ha így jársz el, azért óvatosan!
-
Qru
MODERÁTOR
Akor 4-4,2GHz kb elég lesz. Persze kérdés mekkora felbontás, milyen játék stb. De akkor kb ennyi lesz a cél. Remélem tényleg összejön ez a kis teszt. Bár még kérdés 2 tápot hogy indítunk el egyszerre... Nem merném egyedül a TX650-re bízni a dolgot.
mod:
Nagynozi: Nem, károsodás nem érheti, max nem lesz stabil, ahogy tapasztaltad is.
-
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy problémám, 920-as D0-ás procim van amit 1V-on alapórajelen járatok, a probléma az, hogy quake 3-aztam

és kifagyott a játék, amikor is reseteltem a gépet, majd újrainduláskor azt írta, hogy vagy túlhúztam a procit vagy állítottam az órajelén ezért a bios alaphelyzetbe állt. Elméletileg 1vton mennie kéne mint a kisangyal, de épp az a vicces, hogy más játék alatt nem is volt vele probléma, csak a régi öreg quake 3 alatt. Tönkre nem mehet a proci alulfeszelés miatt ugye?MOD: Köszönöm a megnyugtató választ.... vmivel feljebb veszem akkor a feszültséget.
-
akoska07
nagyúr
-
HSM
félisten
GTA4 3 magot terhel.
Tutommal 2-t nyélgázon, és a harmadikat többé-kevésbé.
A TRI-sli-nél pedigattól függ, mennyi a gyorsulás. 100Fps körül már könnyű elérni a procilimitet, gondolj bele, mennyi ideje marad úgy a procinak egy képkockára jutó fizikát, jelenetet, objektumokat, mozgatásokat kiszámolni... 200FPS-nél megint fele ideje lesz, így tovább. Szóval ha nem skálázódik úgy ahogy kéne, akkor érdemes a procit tovább húzni, hátha megteszi a hatását.
-
Qru
MODERÁTOR
-
akoska07
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
GTA 4 sem terhel rendesen 2-nél több magot?
mod:
Am ha már 3D... Akarunk csinlni 2 másik fórum társsal 3WaySli tesztet. 3db GTX260 menne együtt. Ehhez kb mennyire kéne húzni a procit? Tudom felbontás függő is, szóval full HD vagy e feltti felbontáson néznénk, a moncsi még nincs meg a teszthez. Szerencsére 2 i7 920 is van, másik srácnak D0-ása van, majd meglátjuk melyik megy többet.
-
katt777
félisten
Kimondottan erről szól a HD4870 tesztem a honlapomon (HD4870 + i920) v. logouton (4. rész). Röviden: Bőven OK az E8400, még akár 3.3GHz-en cammogva is. Ennyi előnye van az i7-nek, a DDR3 1600MHz RAM-nak, a triple channelnek, és az egész technológiának alap órajelen és 4GHz-en:
Játékokban hasonló az eredmény.
Qru: Én még nem láttam olyan játékot, amely ha valami szerencsétlen véletlen (mert nyilván nem programozói tudás
) okán, ha több magot terhelt, ne lényegében 2 mag terhelését osztotta volna csak szét többfelé, ha nem egyenesen csak 1-ét. Azaz E8400-nál két mag volt terhelve max, de nem teljesen, i7-nél HT nélkül 4 mag, de mind 50% alatt, HT-vel meg 8 mag 25% alatt. Ezért a fenti grafikon is. Amelyik játék meg még ennyit sem tud, az 8 szál mellett is csak 1-et, vagy max 2-t használ, ezért aztán még mindig a magas órajel a nyerő egy 3D alkalmazásban. -
Qru
MODERÁTOR
Attól függ milyen felbontáson és vga-val játszol. De igazából még kb mindenre/-hez elég egy 4,2GHz-es E8000-es proci. Kivéve ha olyan alkalmazást használsz ami profitál a 2-nél több feldolgozási szálas procikból. Ugye quad esetén ez már 4-re emelkedik, i7 9xx-nél meg már akár 8-ra.
mpierre: Az igaz hogy D0 alacsonyabb fesszel megy magas órajelen általában (noha D0-ból is kifoghat az ember rosszabbul húzhatót), de jobban is melegszik cserébe. Zájec tudna erről mesélni.

-
prime77
aktív tag
Sziasztok!!!!!!!
Azt szeretném megkérdezni ,hogy egy E8400 ami 4.2Ghz-n megy stabilan és jól ,annál jobb-e egy Core i7 xxx proci?Gyorsabb-e játékok tekintetében?Ha igen,melyik Core i7 xxx proci az?Mindegyik jobb és gyorsabb a játékokban ,vagy jó az az E8400 G0-ás 4.2 Ghz-n?
Előre is köszönöm az infókat

-
InVino86
aktív tag
-
mpierre
veterán
-
InVino86
aktív tag
-
mpierre
veterán
-
Qru
MODERÁTOR
-
InVino86
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
Az a nagy helyzet hogy totál igazad van.
Majd iszok egy sört az egészségedre (az is drognak számít ugye).InVino86: Asus esetleg Foxconn, az is jó lapokat csinál. Biostar se rossz, Zájecnél elég jól muzsikált, Asrock se rossz és legalább olcsó. Gigák eléggé felemások. Nekem nem igazán vált be (nem kezeli rendesen az OCZ ramokat, elég sokat dropol), de van akinél igen.
-
törölt tag
őm, dupla hsz off légyszi.
[asrock x58 extreme - árgép - 1 másodperces google mutatvány] -
InVino86
aktív tag
-
InVino86
aktív tag
-
katt777
félisten
Hát, ha a P6T Dlx extráit kihasználod (EPU és társai lényegében szart sem érnek X58 szérián), akkor jó (ill. persze a ha 2-nél több VGA-t nem tervezel a gépbe), de ha nem akarsz fölösleges dolgokra pénzt kiadni, akkor jó a sima P6T, vagy esetleg az ASRock X58 Extreme (nagyon jó kis segédprogikkal, főleg tuninghoz, teszt honlapomon v. logouton). Eddig akiknek ez van, még mind elégedettek vele.
-
InVino86
aktív tag
-
katt777
félisten
Deszkából bőven jól jársz egy ASRock X58 Extreme-mel. GB sztem felejtős, mások szerint jó, ASUS gazdag kínálattal bír, de pl. más gyártókhoz hasonlóan ezekben is használhatatlan lesz a PCI-EX1 slot (hangkari, tuner, stb), ha a konfighoz illő VGA-t teszel bele (pedig az nem árt). ASRocknak "hátránya", hogy csak 8+2 fázisos a tápellátása, ami gyakorlatilag nem sokat jelent, és kevésbé összetettek a tuningopciói, ami gyakorlatban megint lényegtelen, viszont nagyon jó a kiépítése, és olcsó is, emellett nincs butítva az X58 chipset, azaz fullban tudja a CF(X)-et és a normál és a quad SLI-t is.
RAM-ból az OCZ-ket a jelek szerint érdemes kerülni, bár nálam a Platinumok pont megfelelően mennek, extra tuning nincs. Esetleg ha találsz jó árban 1866-osakat, olyat vegyél, az időzítésekkel nem nagyon kell foglalkozni, mert kb. zéró a jelentőségük, az órajelek sokkal inkább számítanak. -
törölt tag
ramokból 1600 mhz-eset érdemes venni, annál nagyobb nem kell szerintem. itt tudsz nézelődni. processzorból fontos, hogy d0-s legyen, azon belul már csak fpo-ra lehet hagyatkozni.
deszkából meg ugye asus, vagy gigabyte, de ha komolyabbat akarsz, hardveraprón nézd meg audi100td bazárját. -
InVino86
aktív tag
Read Only módban voltam eddig, de gondoltam már hozzászólok, h mi bajom lenne

Nos majd tervezek i7 konfigot, milyen deszkát ajánlanátok, ami azért tuningbarát és milyen procit bele. Mondjuk a proci úgyis 920as lesz mert az a legóccsóbb
, de gondolom 920asokból is van tuningbarátabb fajta. Ja és persze ramok tekintetében mi az amit érdemes megvenni DDR3-ból. -
katt777
félisten
Nem akarom, és nem is tudnám, csak nézegettem, hogy mi lenne ha. Nem akarok úgy járni, mint a Z600-zal. Igaz, azt szükségből adtam el, de azóta is siratom.

Zájec: Kicsit jobban érezném magam. Mondjuk az tényleg vicc, hogy nincs az ASUS-ak egy olyan lapja, amelyen szabadon maradna 1 PCI-EX1 slot, ha az ember beletesz egy normális VGA-t. Dlx is azért volt, mert annak legalább PCI-EX4 maradt, viszont az meg ugye csökkenti a CF-képességet, amit egyrészt nem használok, másrészt viszont nem szeretem a rokkant cuccokat.
laragirl83: Természetesen nem a játékra, de ha már félre lehetett érteni...

Qru: Nagy harcos lehettél valamelyik előző életedben!
A drogtól azért cask jobban éreznéd magad, mint a mostani konfigodtól...

HSM: ASUS P5Q viszont sztem a legjobb a piacon P45-ben, azzal aztán tényleg semmi tuning v. beállítási gond nincs, és véletlen megingások sem. Nálam egyébként az MSI K9A Platinum volt ekkora szívás - csúcs lap az MSI-től, na azóta is kerülöm őket. Előtte volt P4-es lapom tőlük, ami hasonlóan szar volt, viszont csak az AMD-s 580X lapot tudtam beszerezni, ASUS sehol nem volt. GB-tól meg az EP35-DS3-mal ment el a kedvem, köszönhetően a nem szabályozott ventilátoroknak.
-
dime27
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
Ja, semmiből sem jó ha túlzásba esik az ember. Utólag én is maradtam volna a Q6600-nál +P35 DS4-nél, szépen szalad 3,5GHz-en, sőt a 3,6 is meg volt vele. 4850 kálváriát végig jártam én is. Bár én egyből csak hűtést cseréltem a ref karin és úgy jó volt már (VF1000 lett).
mod:
OCZ Blade-ről mik a tapasztalatok?
-
HSM
félisten
Utolsó gondolat...
Mikor megvettem a P5K3-t, még nem volt a köztudatban, hogy a P35 utálja a DDR3-at, ha már kiadták működnie kellett volna. (Ebből is látszik, hogy neves márka is kiad szart, ha el lehet adni
) Az X48 meg csillagászati árban volt, 50K+.... Akkor már I7, úgy voltam vele.
A VGA-s példámmal pedig arra próbáltam célozni, hogy előre nem lehetett sejteni, hogy mégis mennyire kaki, vagy jó, csak akkor derült ki, mikor már a gépemben volt.
Ja, és a Giga P35-DS3 tökéletesen ment a Quaddal, 3200Mhz lazán ment neki 24/7 stabilan, megbízhatóan, de több nem. (Olyan 110-120W-ig bírta hosszútávon közepes szellőzéssel.) Az azért nem rossz.
Szóval egy szó mint száz, azért lehetnek előre nem látható "bakik" egy ilyen cserével, meg kell gondolni.
(#14418) Qru: Sajnos sok-sok pénzembe került, ha valamiből mellényúltam... Pedig a mai napig vígan ellennék a Q6600-ammal, ha olyan lett volna az az Asus lap, amilyennek kellett volna, és ha mégis az okosabb énem győz, és meghagyom a 3870-em...
Amúgy se a drog, se ez nem az igazi...
Bár ha ezt nem viszed túlzásba, nem gáz...
(De láttam már életeket rámenni erre...
) Mindig tudni kell, hol a határ.... -
Qru
MODERÁTOR
-
akoska07
nagyúr
sztem voltak gondok alapból a konfigokkal.

p35 ds3 nem igazán szereti a q6600-t.
egyébként nagyon korrekt kis lap,nagyon szerettem azt is.
a p5k3 szintén p35,és mellé rakták a ddr3-at.
az volt egy barom aki ezt kitalálta.
ugyebár tudjuk hogy a p35 p45 lapok (kivéve a gigap45t extr lapot)
nem birják egymást a ddr3 rammal.
kipróbáltál volna egy x48 deszkát a ddr3-al és másabb lett volna a véleményed.
ati is kidobált mindeféle vga-t,csak fogyjon
volt közte jó is rossz is.
végre elindultak jó irányba.én sem a nagyon drága alkatrészeken rágódom,hogy jó lenne ha itt lenne,
egyenlőre
van még a piacon sok lap amit érdemes lenne kipróbálni 40-50k között.nahh OFF vége,mert nagyon nem vág ez ide.

-
HSM
félisten
Volt anno egy Gigabyte P35-DS3-as lapom, egy Q6600 procival, 2*1GB Corsair dominator DDR2 rammal, +2*2GB Kingmax 1066 CL6 rammal (utóbbin nem röhög
Azt hittem Cl5 lessz) és teljesen pöpec, igen megbízható rendszer volt, de érezhetően nem tudta kihozni a prociból a maximumot, nem bírta a hűtés nélküli csupasz VRM. Aztán megláttam egy Asus P5K3 Deluxe lapot. Gondoltam, márkás, fullos lap, nagyon bejött, de jó lesz nekem, megvettem. Vettem bele DDR3-as ramokat is szépen, eladtam a régi cókmókot. Hajtott a kíváncsiság. Az első tapasztalatok igen jók voltak, proci lazán stabilan 3500-at ment benne, 3400 easy. Ramok is szaladtak 1600@CL7-en, 1,65V-on. Viszont egyébként napi használatban nagyon nem vált be a cucc, olyan volt, mintha fos lenne a BIOS-a, pedig az összes elérhetőt kipróbáltam, ami letölthető volt hozzá.... Nem fogom tudni neked precízen leírni, mi volt a lappal a baj, de valahogy nem ment olyan "gördülékenyen" mint az azelőtti, éppcsak elérte a sebssége is a DDR2-es rendszerét....
Volt néhány egyéb furcsa stabilitási gondom is, pl. néhány program fagyott is, néha, ami addig nem... (Az OS viszont futott tovább gond nélkül) Pedig friss windózt is kapott, mindent megpróbáltam. A lapnak hardveres baja 100% nem volt, napokig teszteltem, sokféle progival. A lényeg, hogy ötször megbántam, hogy lecseréltem, a régit, konkrétan 20K-t tutira buktam a dolgon, végülis "vissza előre" lett belőle, és vettem egy I7-et... (A P45 let volna a másik alternatíva, de azzal is csak rossz tapasztalatom volt, eszem ágában sem volt ráfizetni egy olyanra)De ugyanezt elmondhatom a 3870-->4850 váltásomról is.... (Kellemes, hűvös 3870 ráfizettem 5K-t, kaptam 4850 refit, de mindjárt költhettem rá még 5-t, mert fos volt a hűtése, de mégy így sem volt az igazi, fűtött a házba, lecseréltem Giga UD OC 4850-re, az se vált be, elég gagyi volt a hűtése, inkább eladtam, vettem 4850 GW GS-t. Azzal jól elvoltam, de piszkálta az agyam, hogy befűt a gépbe terhelés alatt, és végül egy 4890 lett a dologból, ami ismét hozza a 3870 által annak idején kínált minőséget. Hogy mennyit buktam ezen? Inkább ki se számolom...
Ezt a mókát is sokszorosan megbántam, vagy egyből 4870 1GB kellett volna, vagy maradni a seggemen a 3870-el, gyakorlatilag a mai napig ellettem volna vele.... )A lényeg, jobb meggondolni. Amúgy amiről Te beszélsz, az azért nem a hagyományos user esete, aki ezt hobbiból csinálja, azt úgysem érdeklik az anyagiak.
Nekem is a nyálam csorog egy EVGA X58 SLI után, de akárhogy számolom, visszatart, hogy 2 használt UD5 áráért adják...
És még az se biztos, hogy jobb... 
És jó is, hogy vannak akik ezt hobbiból csinálják, és elsőkézből tudnak infókkal szolgálni, de anyagilag, az egyszeri usernek nem való.
Én is azért próbálok már nyugton maradni, nincs annyi pénz a világon, hogy az ember folyamatosan cserélgesse a hardvereit...
Arról nem is beszélve, ha valami mégsem hozza az elvárható teljesítményt, az mekkora bukta és szívás... 
-
Qru
MODERÁTOR
-
akoska07
nagyúr
nem értem mit kell ezen indokolni

annyit mondtam sztem nem lesz xarabb a dlx v2 ,mint a ds4
sztem ez vszinüsithető,boritékolható.inkább te mondd el,mit mire cseréltél és mitől lett ratyibb a "jobb" lap.
én inkább ugy foglamaznék,nehezen válunk meg a bevállt dolgoktól.
ami rendben is van.
azt gondolom és sokszor igy is cselekszem
ha van lehetőség mást kipróbálni,sőt,kell is minnél több alkatrészt kipróbálni.
igy tudsz konkrét vélemyént mondani egyes alkatrészről
és ujabb tapasztalatot gyüjthetsz.
elértem az ugymond "csucs kategóriát"
azt mondtam,huuu ezeket tuti nem fogom már eldani,komoly cuccok.
viszont hajt a kiváncsiság,más lapok-procik-ramok hogyan viselkednek,mit tudnak.
nem mondom hogy ez az egészéges
, de én igy látom jónak. -
HSM
félisten
-
akoska07
nagyúr
-
HSM
félisten
-
strebacom
senior tag
Hali!!
Lenne egy kérdésem ha az alaplap hömérséklet szenzor az hol van , tehát mit mér???
1-es vagy a 2-es a képen???
Köszi..

-
laragirl83
őstag
-
kulerr
őstag
-
Zájec
veterán
-
dime27
őstag
Van ettől jobb is azért....

-
laragirl83
őstag
Te most mire is gondolsz itt Redline-t értve?

-
kulerr
őstag
-
keIdor
titán
Nézz meg valami Foxconn vagy EVGA lapot, ha ennyire unatkozol.

Zájec: Ahogy a Gigabyte is, mind a kettő szeret kiadni 20000 féle lapot, ezért sok a szar közte.
Persze ez csak személyes véleményem volt...
Szerintem meg kb. az összes lap ugyanazt tudja. (24/7)
Szimpátia, elrendezés, support, ár alapján kell dönteni. -
Zájec
veterán
"abban sztem egyetért mindenki h ez az ASUS azért jobban ott van..."
én nem
nem láttam még olyat amitöl hasra estem volna, vagy azt mondtam volna hogy ez igen ,ez már valami.......azt tudom hogy az Asus elég sok selejtet gyárt.. dehát a rohanó ipar az ilyen...
katt777 :: "igazából csak a 16-fázisos tápellátás és az S3 ES mód hiányzik belőle." és ha lenne benne 16 fázisu tápellátás , akkor mennyivel lennél elörébb , a te gondolataid szerint....?
-
kulerr
őstag
talán azért nem találtad mert a T-POWER alatt van az X58

nem férsz a bőrödbe...most vetted azt a lapot és már cserélni akarod?
én is cserélek ..a DS4-et egy ASUS DLX V2-re, de mielőtt valaki azt mondaná h miért...semmi bajom a gigával csak most lehetőségem van lecserélni nagyon jól és abban sztem egyetért mindenki h ez az ASUS azért jobban ott van...
Új hozzászólás Aktív témák
-
14500 - 14401
49647 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 15901 15900 - 15801 15800 - 15701 15700 - 15601 15600 - 15501 15500 - 15401 15400 - 15301 15300 - 15201 15200 - 15101 15100 - 15001 15000 - 14901 14900 - 14801 14800 - 14701 14700 - 14601 14600 - 14501 14500 - 14401 14400 - 14301 14300 - 14201 14200 - 14101 14100 - 14001 14000 - 13901 13900 - 13801 13800 - 13701 13700 - 13601 13600 - 13501 13500 - 13401 13400 - 13301 13300 - 13201 13200 - 13101 13100 - 13001 13000 - 12901 12900 - 12801 12800 - 12701 12700 - 12601 12600 - 12501 12500 - 12401 12400 - 12301 12300 - 12201 12200 - 12101 12100 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Gumi és felni topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Parfüm topik
- Spórolós topik
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kiszivárgott a Xiaomi 17T és 17T Pro teljes specifikációja és eurós ára
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- 27% - ÚJ - GIGABYTE RTX 5080 AORUS MASTER 16GB GDDR7 Videokártya! BeszámítOK
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 15 256GB 91% (1év Garancia)
- HP Elitebook 830 G5,FHD,13.3",i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,IR KAMERA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

TRU-m tuti elférne ott is.
Spórolás és/vagy gondatlan tervezés miatt van csak, meg aki tuningol úgy sem vesz 6 modult, mert az megöli a durva OC-t.

Mert hűtésben nincs köze a Mugen 2 -höz, csak ugye legalább mindenhol elfér nem mint ez. Amúgy itt se a ventitől félek, mert azt én is fel tudom tolni, most is így van.

Csak kicsit félek, hogy a Mugen II miatt nem tudom a memókat berakni.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mondjuk én is váltogatom a mindig, minden másban stabil CL7-et, és a Linxben is mindig stabil CL8-at, a különbség úgyis lényegtelen.

Játék közben is hasonló a helyzet, magas grafikával, látótávolsággal? (Én úgy játszottam, hogy textúrák mediumon, látótávolság, detail distance 80, és minden más maxon. És 1GB VRAM is kell a mutatványhoz. Na így tuti kellett neki a CPU-powa, 3,2Ghz alatt érezhetően kezdett lassulni....

Elég fesz igényes a procim...)

) Az X48 meg csillagászati árban volt, 50K+.... Akkor már I7, úgy voltam vele.