- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- No Voice in the Galaxy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Ez az állításod nagyon messze van a valós helyzettől.... Egy gyenge lapban nem fog menni a tuning, ennyi. Más kérdés, hogy az X58-as lapok között kevés igazán gyenge van... Pláne ha stabil 4Ghz feletti beállítást szeretnél, oda már nem ártanak a lóerők, ha nem akarod, hogy a lapod 800fokos legyen, és rövid időn belül megadja magát....
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Nippon #15794 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy a lapnak semmi köze a tuninghoz, csak azt, hogy azon múlik a legkvesebb. Jóval kevesebb mint a a korábbi FSB/QPB-s megoldások esetén (P965, P35, P45 csak, hogy a közép kategóriábol hozzak pár példát). Nyilván attól is függ melyik lap mennyit dropol. Nem véletlen, hogy az Asrock lapok is ilyen jók.Sokkal kevésbé összetett a lap NB-je X58-nál ami megkönnyíti a magas órajelek stabil elérését.
-
Qru
MODERÁTOR
Pár post-al korábban linkeltem Katt tesztoldalát, ott van Asus P6T-s D0 4GHz-es beállítás.
Vegyél OCZ-t, hátha nálad nem döglik meg.
mod: Ott vmi nem kerek, hogy se a 4870X2 se a GTX280 nem megy... Érted a TX750-ed 3-4 ilyen karit is elbírna kb ehehz képest be sem postol...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
somasz #15776 üzenetére
Procinak toljál egy kis feszt. C0-oknak nagyobb fesz kell mint a D0-nak (viszont kevésbé melegszik magas feszen mint a D0) azonos órajelhez. Szóval 1,35 mehet simán. Bírják ezek a 1,5V-ot is csak tudd meghűteni. Szóval messze vagy a veszélyesen magas fesztől.
gYaLo: Az OCZ elég baba, nekem is olyan van/volt./lesz.
Laraxior: Nekem a Mushkin az új mániám... Ahogy néztem SuperTalent se villantott nagyot, pedig DDR2-ben nagyon jók (voltak).
-
front3r
őstag
válasz
somasz #15778 üzenetére
Őszintén szólva nem ismerem a procidat mert C1-es, nekem D0-ás van. Nekem megy a Katt777 táblázata szerint 21-es szorzóval 190 BCLK-n. Igaz nincs teljes körűen a beállítás letesztelve, sajnos nincs sok időm az ilyesmire, pár LinX teszt lement és az stabil értéket mutatott. BIOS-od gondolom a legfrissebb.... bár ráfér erre az alaplapra az új BIOS, mert a memóriám nem igazán szereti a tuningot. De itt a PH!-n sokkal tapasztaltabbak vannak min én, biztos írnak majd ide hogy segítsenek neked.
-
somasz
addikt
Sziasztok!
Előttem az alábbi gép:
Asrock x58 extreme, 920 C1, Mugen 2, 12 giga Mushkin 1600 blackline, 5850, 2*500GB, Lancool k58180 bclk felett nem bootol a gép, az alkalmazott feszek:
[V]:
vtt: 1,41
ioh: 1,1
ich: 1,16
ioh sci: 1,16
ioh/ich pci-e: 1,56
cpu pll: 1,86
ramok: 1,654
CPU: 1,325Mi lehet a baj, minek adjak, miből vegyek el?
Proci, mem, uncore, minden a legkisebb szorzóval!
Segítsen valaki legyen szíves! -
Nippon
őstag
-
ImI87
őstag
válasz
Laraxior #15771 üzenetére
Mert TC-ben nincs nekik semmi extra.
1600 CL8, ami gyakorlatilag kommersz-nek számít, tehát ilyen "alap" ram i7-hez.Normál használatra olyan 1800-1850 körül mehetnek a ramok (Uncore és ezzel együtt QPI fesz miatt), de ez nagyban függ a procitól és a laptól is.
Ha jót akarsz, akkor 1866-os, vagy esetleg 2000-es ramot érdemes venni, de még ezek sem jelentenek semmi érezhető dolgot 1600-as ramokhoz képest.
Lehet igazad van, és többre megy az ember a mennyiséggel, mint az über-tuning-os kitekkel.
Amúgy én is most rendelek v.mi "komolyabb" ramot, csak a hobbi kedvéért.
Hamarosan lesz egy eladó OCZ Platinum 3x2 1600 CL7 kit!
-
HSM
félisten
válasz
romero28 #15752 üzenetére
Ha különbözőek a csipek, akkor valószínüleg nem fog jól menni a két kit együtt.... Nekem anno egy elpida és egy micron kingmax volt együtt, és nem nagyon akartak együtt 1400Mhz felett működni, pedig külön-külön tudtak.... A memóriavezérlőt is elvileg jobban terheli a csatornánként két modul. Jobb a 3*2GB....
-
Qru
MODERÁTOR
Tesódnál meg egészen bevált a Giga deszka. Részemről nem mondanék ítéletet még, mert a begazolt ram miatt gyakorlatilag eddig az összes OC-s próbálkozásomat megtorpedózta.
Azt hiszem a héten már nem lesz belőle semmi.
Talán jövő héten végre nálam lesz a cseredarab.
mod:
Mi van a ram témával? Milyet akarsz venni? Mushkin Redline vagy Blackline jó lenne neked! Vagy OCZ Blade...
-
Erdei88
veterán
Míg darabokban a vízhűtésem, addig nekem is be kell érnem ennyivel:
3000@0,984V -
mpierre
veterán
válasz
Nippon #15738 üzenetére
Mivel nem kaptam testvérkéket a meglévők mellé
(FLFD45F-B8EE9 vagy FLFE85F-B8EE9 elpida chipes), így valószínűleg eladom, aztán jöhetnek a muskinok.
Sajna, a neten hirdetnek egy csomó helyen ilyen ramokat, de mindegyikről kiderül, hogy micronnal szereltek. Azt nem kockáztatnám meg, hogy veszek 3 másik kingmaxot és kezdődik a sírás, hogy lőttek a 8-8-8-20-as időzítésnek.
#15752: Na ettől tartok, mármint, hogy összevesznének a ramok.
-
romero28
senior tag
üdv urak
következő kérdésem lenne : ha nem 3x2gb ramot , hanem 2db 3x1-es kitet használnék az hogyan működne vajon
mindkét kit 2000mhz-es és cl9-es , csak más a márkájuk . persze tuning is lenne . a procit 3,7-3,9ghz-en , a ramokat 1800-1830mhz-en szeretném járatni . az apacer 3x1-es 2000-mhz-es ramom ezt tudja is , csak az a kérdés , ha beteszem mellé a másik 3x1-es 2000mhz-es más márkájú ramot , hogy a kettő együtt tudná-e azt amit az apacer tud külön
ramos topikban nem igazán tudtak rá válaszolni , azért kérdezem meg itt is .
mivel itt a prociban van a memóriavezérlő , így talán nem annyira off -
vhunor
őstag
-
Qru
MODERÁTOR
-
Laraxior
titán
úgyis a mennyiség a nyerő nem a minőség,szerintem ez itt is érvényesül nem csak korábbi konfigoknál
hiába van 3x1GB 2133MHz-es ramod...akkor is kitapossa a belét a 3x2GB 1333MHz-es Kingmax.
Valószínűsithető hogy a Tracer lesz, mondjuk fel kell készülnöm lelkiekben hogy a 6 ram micsoda villogást fog rendeznimondjuk egy prime blend alatt
-
Erdei88
veterán
válasz
Laraxior #15736 üzenetére
Miért szeretnél UD7et ha 1333as ramokat veszel hozzá?
Amúgy Xtremen olvastam hogy az UD7 is kb annyi bclk-ra képes mint az UD5 vagy az Extreme.
Ha Asust szeretnél, bátran ajánlom Neked wS Pro-t
Bár nem vagyok nagy tuning mester, de én elég hamar belejöttem a tuningba is -
mpierre
veterán
Erről mi a véleménytek?
Gondoltam lecserélem a kingmaxokat, egy picit masszívabbakra...
-
Laraxior
titán
Igazából Kingmaxra gondoltam 1333MHz-esre az OCZ Flex blokkok miatt,de megláttam a Crucial Tracereket 35k / 6GB kit
ebből lesz benne két kit, egyelőre csak egy aztán ha megvan a proci utána még egy.
Szép lap az ASUS,de nem tudom... nagyon tetszik ez a Gigabyte lap
Mit mondasz milyen a tuning a P45 után X58al? ugyanolyan macerás? mondjuk amennyi eredményt láttam kétlem
Nézegetek majd egy bios-t neten,hogy ismerkedjek vele addig is. szerintem januárnál előbb nem lesz belőle úgyse semmi -
Laraxior
titán
válasz
Nippon #15728 üzenetére
van hangkártya, csak nem szeretném használni
elég az alaplapi, nem kell semmi extra ficsőr a hangnál.
Egyszer volt ASUS lapom, nagyon nem boldogultam a biosával..mondjuk az egy Striker 2 Extreme volt
X58nál is van olyan mint P45nél hogy emeli magától az órajeleket ha mondjuk növelem a VTT-t, akkor adja a refeknek is. mondjuk asszem ez csak Gigánál volt. -
mpierre
veterán
válasz
Laraxior #15727 üzenetére
Nem olyan vészes, de ott figyel alatta a videokari - már ha az első slotba rakod. Nálam léggel idle 49 fokos, terhelve 53-55 fokos. Csak léghűtés van a házban. (Az előző lapomnál ugyanezen értékek 58, illetve 63-65 fokosak voltak.)
Ha kell az usb 3.0, meg a sata III, meg 24 fázis, akkor ud7.Amúgy 8000.- a különbség a két lap közt.
-
Laraxior
titán
nah úgyfest lassan csatlakozom én is...
Igazából még nem döntöttem el teljesen hogy milyen alaplap legyen a 920 alá.
Ahogy látom ASUS P6T verziói léteznek, Rampage 2, és a millió-féle Gigabyte lapok. Mivel Gigabyte párti vagyok ezért valószínűleg azt is fogom választani. Kérdés hogy melyiket éri meg,megéri-e a többletpénzt mondjuk ami az UD4P felett van. Értem itt a több fázist, vizesblokkos északi-hidat, stb..stb...
UD3R-t eleve kilövöm,szegényke nagyon egyszerű lett
Amire gondoltam: UD5,Extreme, és az UD7. A vízhűtés miatt az utóbbi kettő lenne a legjobb, kérdés az hogy mennyire melegszik az X58 chipset...
Valami olyasmi 920asra vadászok majd ami tudja 24/7re a 4GHz-et
Próbálom megállni hogy nagyon ne piszkáljak a géphez....legalább fél évig, ha kibírom. -
Nippon
őstag
Megoldottam a backplate problémát, rendeltem egy Swiftech Apogee XT blokkot
-
Cyberpunk
félisten
Az enyém alapon 0,976V-ot kér ezen is használom. 1,264V-on meg van a 4GHz pedig az enyémnek sem túl alacsony a vid-je 1,256V. Nem is a legjobb tuning darab, de mégsem annyira rossz amolyan "arany közép út"
-
mpierre
veterán
Akiknek szerencséje van. Én a harmadik 920-at fogtam ki 1,25625V-1,2570V közötti "vid"-del. Alapon azeket max 0,98V-ig lehet levinni. A 4GHz-t meg csak 1,4V felett viszik.
-
Bagira01
veterán
Lenne egy olyan kérdésem, h i7 920-nál(d0) mi számít jó eredménynek alapórajelen? Min feszre gondolok
-
p87
senior tag
válasz
Nippon #15711 üzenetére
Épp azt próbáltam elmondani, hogy nem kell kivágni én is hasonlót csináltam mint amit linkeltem és ügyesen kell csinálni és nem ütközik a tálcába vagy ki is lehet vágni a tálcából.
Szerintem így jobb is mivel nem kell leszedni hozzá a gyári lemezt és közvetlenül a gyári lemezen át a cpu foglalatot nyomja. -
vhunor
őstag
Bocsássátok meg, de nincs kedvem kiszedni az alaplapot és lefotózni
, de a lényeg, hogy kerestem 4 csavart, ami illik a keret foglalataiba, raktam alátétet és így könnyedén rögzítettem. Annyi az egész, hogy az imbuszkulccsal ellen kell tartani a keret felől, miközben csavarozol.
Nippon: miért kéne 1366-os backplate? Üresen marad a 775-ös furatok körül a hely, a Kama Anglet is 775-ös backplate-tel rögzítettem.
szerk.: most jut eszembe, hogy a Mugen 2-höz pl. olyan backplate jár, amin az lga 775/1366 furatok, valamint a rögzítőkeret felfogatására szolgáló furatok is rajta vannak, talán azzal a legkönnyebb a dolog.
-
p87
senior tag
válasz
Nippon #15702 üzenetére
Nekem is ez volt a probléma csak én D-tek fuzion V2-őt raktam P6T lapra.
Ugyebár ennek se lehet a gyári backplate-jét használni ezért csináltam 2mm-es lemezből ebbe 3x40 es csavarokat raktam és ugyanúgy szépen rúgosan le lehet fogatni mint gyárilag.
Ha nemtud valaki csinálni akkor itt vehet: [link]
Az alaplapi fém hátlapmerevítő maradhat és erre jön a backplate alá vékony szivacsos anyaggal. -
-
Nippon
őstag
-
HSM
félisten
válasz
vhunor #15703 üzenetére
Na oké, de így hogy raktátok össze a foglalatot?
Mert a leszorító nem müxik ez a hátlap nélkül, az meg nem biztos, hogy megbízható megoldás, hogy csak a hűtő nyomja be a procit a foglalatába.... Ha jól rémlik, a "leszorítóerő" több mint felét a keretnek kéne adnia speckó szerint...
-
szacsee
nagyúr
válasz
Nippon #15702 üzenetére
775-ös furattávnál nincs gáz, viszont ha csak 1366-os furattáv van 775-ös vizesblokkra akkor sincs semmi gond.
A D-Teknél az AM2-es lefogatót mahináltam át, de ha a lapon van 775-ös lefogató, akkor csak a GTX gyári 775-ös lefogatását kell csak használnod.Laraxior ezt Te is csekkold le!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Házimozi belépő szinten
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Fedora Linux
- További aktív témák...
- Intel Core I7-9700
- AMD Ryzen Threadripper 1920X processzor 12x3.5GHz TR4
- Intel i7 6850k 2011v3 processzor tökèletes működéssel
- Intel Core i5-4590 Processzor 4/4 MAG, 6M Cache, max 4X 3.70 GHz, Intel HD Graphics 4600, vPro
- Intel Core i5-4570 Processzor 4/4 MAG, 6M Cache, max 4X 3.60 GHz, Intel HD Graphics 4600, vPro
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Black & Decker töltőt keresek
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest