Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Remus389
veterán
A neten nem talaltam ibt v. linx dual vs triple channel eredmenyeket, de ugy tunik nagyon memoriaerzekeny ezek szerint, tehat rendben van az eredmenyem.
En is lejjebb vittem az idoziteseket maris sokat javult, ha vennek meg egy modult valoszinuleg megkozelitenem HSM eredmenyet.
Masbol viszont nemigen profital a triple channel, vagy alig a neten talalhato adatokbol.
-
Alpi.
addikt
Jaja, eléggé nem szerencsés setup. Magába az 1400c11 nem túl aggressziv, ráadásul 3500mhz nb freki meg tök fölös így. Nem tudod kicsit emelni a ram frekit ? Kb. ugyan ezzel a setuppal simán menne 1800 körül is. 1800c11, ha nem akarsz belebonyolódni a ram állítgatásba. Még az sem túl hegyezett ram, de ott már hasznosulna a magas nb frekid, nagyságrendekkel javulna a ram teljesíytményed.
-
Remus389
veterán
Nem olyan impresszív eredmények sajnos.
So with 12GB of DDR3, let’s say $300 for the Xeon build. Alternatively, you can buy the Ryzen 5 2600 for $170, a B350 board for $60 and 8GB of DDR4 for around $70, a grand total of $300.
Stock without having to do any overclocking the Ryzen 5 2600 build smokes an overclocked X5675. Personally I no longer get the love affair some people have with these old Xeon CPUs, pre-Ryzen they were great but unless you can get the CPU, motherboard and memory combo for well under $200, it’s simply not worth your money anymore.
Na én sem értem ezt, miért vagytok belezúgva ebbe.

-
jokeph
nagyúr
-
csubuka
addikt
Köszönöm szépen!
Az elég jól hangzik. Tök alacsonyak a feszültségek Neked
. Lehet valami szerencsés chip-et fogtál ki. Mondjuk nekem ez a 1,20625 V (nem tudom mennyire esik terhelésre, azt nem néztem annyira, de esik szépet tuti, mert az LLC-m ki van nyomva) látszólag kell a 177x20-hoz.-Az NB alatt az Uncore clock-ot érted? Vagy én gondolom rosszul?
-A QPI data rate emelése nem árt akkor a procinak, ha a 6400-as gyári érték felé megy? Vagy ha stabil és a feszültségek teljesen jók, akkor nem kell félni?(#44840) jokeph:
Reméljük a tendencia tovább segíti a használhatósági élettartamát ezeknek a prociknak

-Az Uncore clock-ot ahogy olvastam nem igazán van értelme a RAMx2 freki felé emelni. Vagy bármi teljesítménybeli haszna volna?
Köszönöm szépen az infót, elmondásod alapján én is most az IBT-vel gyorsteszteltem a dolgokat. 1V (LLC OFF)-nál alap clock-on látszólag már stabil a chip,
Alapvetően azért akarok teljesen alacsony feszültségekre rámenni, mert ahogy olvastam a nagyobb feszültség még a hő elvezetése ellenére is tud káros lenni.
-
HSM
félisten
Oké, csak azt is számold bele, hogy ugyanannak a CB jelenetnek a kiszámolásával a Xeon lényegesen hamarabb elkészül, hiszen több, mint másfélszer gyorsabban számolja azonos órajelen. Tehát a tényleges fogyasztás egy jelenet kiszámolására vetítve jóval kevesebb lesz. Ez a mindennapokban is érvényes lesz, ha nem megy minden mag, akkor a Xeon már kevesebbet fog fogyasztani, ha meg megy, akkor azonos fogyasztással jóval gyorsabb lesz. Tehát az energiatakarékossági mutatói összességében lényegesen jobbak, hiába fogyaszt hasonlóan magas órajelen, teljes terhelésen.
-
jokeph
nagyúr
Én most X5677-et hajtok (4C/8T, 3,46@turbo3,73), alap fogyasztás (RX 550 van mellette, 2D-ben nem sokat zavar) 80-90W, feltoltam 4,6 GHZ-re, HT OFF, igy 120-130W, LinX/IBT alatt 220-230W.
Játék alatt az RX550 VGA-val, ami maxon teker (50W gyári adat szerint, semmi OC), szintén 220W magassága.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Cingi1979
tag
Részemről csak feltételezés volt! Gondolom, hogy az UD7 csak erősebb mint az ASUS RAMPAGE II GENE REV 2.00G . Mert ha nem akkor nagyon drága mulatság volt!
Az ASUS 32k és még mindig eladó. A Gigabyte pedig jóval többe került. Tudom, az sem mérvadó mindig, hogy mi mennyibe kerül. -
dsbhg
csendes tag
Kösz a tippet ,de egyszerűbb módon oldom meg ezt: win alatt az energia gazd. sémát átállítom,ha ez teljesítményen van akkor még a turbó egyik szorzóját is megkapom. Így 24 x lesz. Az ujj lehetőség nálam amit kapott az ujj porci, egy tradíciónál/power szintű tdp séma vagy micsoda, erre most figyeltem fel lehet ez is megoldás lehet,bár kétlem A rog alaplapodon milyen módon változott az mem órajelnek lehetősége ezzel a procival? Szerintetek Nem sok a fogyasztásom??: Alapon Prime 95,small ffp alatt 183 Wattot eszik meg A másik prime tesztjén meg 200-at.Mind ez 3.2 ghz-n a turbóval.Viszont csak 4/8 maggal!! X5670
-
dsbhg
csendes tag
A bios alap beállításokkal , semmi tuning ,vagy ilyesmi.Tehát C1e, EIST bekapcsolva, turbo funkció bekapcsolva.win7 energiatakarékos energ gazdálkodási séma. Ilyenkor természetesen terhelés nélkül vissza veszi 12 re a szorzót . Na most a gond viszonylag magas de jellemzően változó terhelésen , hogy 2 példát mondjak
erformance test cpu mark lényegesen kevesebb pontot ad , ahhoz képest mintha a fenti funkciókat kikapcsolnám.
A gyakorlatban is megvalósul a dolog: Cs go alatt szintén ugyan ez a jelenség.Itt i lényegesen alacsonyabb asszem kb fps:260-150 helyett 180-200 tól 70 fps ig. A két állapot között között fogyasztás béli különbség is van :210 W helyett 180 Watt cpu mark alatt. régebben 920 procival ilyet nem vettem észre -
HSM
félisten
No igen, úgy tűnik.
Mondjuk az 1200Mz nagyon kicsike órajel, ott a másfélszeres szorzó sem tesz csodát a sávszélességgel.
Bár ahogy látom az eredményeiden, nem is kell.
Viszont szépen látszik, amit írtam, hogy nálad jóval gyorsabb az uncore, mint a ramórajeled kétszerese, és bőven ott loholsz az 1600Mhz-es cuccom sávszélessége mögött, késleltetésben meg rá is büntetsz.... 
-
HSM
félisten
Jah, hogy CL6...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meglepően jól megy így. Még ott is hagytad az 1600 CL8-as eredményem. Nekem csak 916 pont a CB 15, és 100 ponttal kevesebb a Queen is. Mondjuk arról azért nem vagyok meggyőződve, hogy pl. játékok alatt is ilyen jól mutatna, pl. Crysis 3 és BF4 nálam szerette a sávszélességet is, amikor anno még Haswell i5-el teszteltem.
A Ryzen fura szerzet... Bizonyos műveletekben még ez a régi hatmagos is elveri, míg máshol az veri meg nagyon, mivel modernebb és tud pár okosságot. Nekem a nagyon-nagyon kedvező fogyasztása miatt nagyon szimpatikus, plusz sok programban tud elhúzni az okosságai révén. Mondjuk amennyit rá kéne fizetni, inkább fizetem még a magasabb villanyszámlát egy pár évig.
-
HSM
félisten
Azért okosan, 4,4Ghz-en már azért komolyan megterheli a lap VRM-jét, ami azért annyira nem erős a P6T SE-n tudtommal. Nekem 4Ghz és 1,28V-on már elég szép fogyasztást generál durváb terhelésre, 1,4V-on, 4,4Ghz-en szerintem simán nyaldosná a 200W-ot, amit már csak a legjobb X58 lapok viselnek el....
Igen, HT nélkül azért takarékosabb.
-
dreamscape
csendes tag
6 db memória modullal sajnos nagyon kell neki a magas qpi/vtt fesz. 1520-on mennek a ramok, 3230 az uncore és 3420 a qpi. Battlefield 4 alatt 1.315 qpi/vtt fesszel eldobta magát a rendszer, 1.335-el pedig stabilan viszi.
Igen láttam más alaplapoknál kiírja az Aida és a HWInfo, sajnos nekem nincsenek ott. Ezért kérdeztem, hátha tud valaki bármilyen megoldást gigabyte alaplapoknál. Illetve meg is nyugtathatnátok, hogy a deszka által felül feszelt 1.375-ös érték hosszabb távon sem árthat neki az Intel ajánlása ellenére, mert máskülönben muszáj leszek visszább venni a ramokat ...

-
HSM
félisten
Nekem a sima GTA4-et sem tudtam kimaxolni, 80-as látótáv volt a max, amit szépen meghajtott, pedig én 3675-ön hajtottam.... Tuning nélkül borzalmas gyengén futott a GTA4 a tuningolthoz képest....
Ilyen volt a tuningolva, full maxon az 5850-el: [link]Itt is írtam erről: [link]
A HT OFF viszont jó GTA4-nek.
-
HSM
félisten
-
HSM
félisten
Ó, végre egy frankó, alapos teszt, köszönöm.

Megerősítetted, amit eddig is láttam, azonos körülmények között 15% difi az SB előnye. Ezért kár kidobni 2GB ramot, meg lapot cserélni, még ha a kedvezőbb fogyasztás is befigyelne bónuszként...
Az az 5Ghz jól hangzik, csak ahhoz kivételes cucc kell, meg magas fesz... A 4,5Ghz reálisabbnak hangzik. Ha hozzáveszem, hogy a jelenlegi I7-em 3800-on erőlködés nélkül szalad, ez pedig hasonló körülmények között 4400-4600-at tudhat, és még +15%, akkor is max 30-40%-al gyorsabb. Ebből azért lejön jócskán, ha szűkössé válik a 4GB ram, vagy plussz vagyon kerül kidobásra 8GB-re... Egyre kíváncsibb leszek a nyári/őszi felhozatalra.... (Az új 4-csatornás csúcs-SB, Bulldozer, Liano, stb...) -
Cybertrone
veterán
Szép teszt jó teszt... Domináns lessz a cucc OC-ban ez fix... De ez kevés szerintem a váltáshoz... mellesleg a procikat miért nem egy órajelen tesztelik? Az első 20 oldalon csak olyan tesztek vannak ahol az uj cucc 200-300mhz-el többet megy( tudom az annyit teker oc-val de akkor is)

-
AirBooms
addikt
Ööö, köszönöm szépen, de egyelőre vagy egy C0 procira, vagy szakmai hozzáértésre lenne szükségem. A butaságokat ezen a topikon szerintem eddig sem díjazták...
Amikor neked biosfrissítésre volt szükséged (emlékszem a prolémázásodra a lap topikjában), szerintem te sem vitted vissza gariztatni - és ezt a butaságot neked sem ajánlotta senki. Mellesleg képzeld, ha már ennyire képben vagy Asus ROG lapok terén, az R2E-nek is van LCD Postere, s mintha írtam is vona, hogy a kezdeti Welcome-on kívűl csak az időt mutatja... Ez mellesleg épp ugyanaz a jelenség, mint nálad biosfrissítés előtt, nem??? Okoska!
Tényleg ennyire nehéz felfogni, hogy egy ki- és beszereléssel maximum egyórás procicserés biosfrissítést (ami nem kerül semmibe) miért hagynék ki azelőtt, mielőtt a lapot gariztatnám? Te tényleg ennyire nem gondolkodsz?

Katt: köszi a tanácsot, gondoltam erre, meg is próbáltam. A proci nagy valószínűségel jó (lapcsere előtt még működött), de ennek kiderítésére is jó lenne egy másik proci (ami ugye lehet C0 is). Mire kiszerelem a lapot (vízhűtés van rajta), vagy beviszem a félmázsázs házzal egy szervizbe, szerintem addigra csak összekaparok egy C0-át. Amúgy nekem a garikról, szervizek munkájáról az elmúlt másfél évben sokkal rosszab véleményem alakult ki. Csak egy hülye Corsair HX620-as tápon több mint másfél hónapot ültek, de akkor is javítani akarták (pedig ugye öt év gari volt rá), miközben a táp addigra már kinyírt két alaplapot és két VGA-t. Én ezt a procicserét megcsinálnám saját magam...
Subaru: nagyon köszi!

-
AirBooms
addikt
Én nem tudom. Mielőtt kukáznám a lapot, megpróbálnám a C0 procival. Ez nem kerül semmibe.
A lap különben is garis. Szóval ugyanezt csinálta? Fekete képernyő? Még csak a bios sem jött be? Semmi hiba üzenet, semmi csipogás?mpierre: a táppal miért lenne gond? lapcsere előtt tökéletes volt, azonkívűl egy 1200 wattos nem épen hétköznapi tápról van szó.
-
HSM
félisten
Ez mondjuk igaz... Bár ahogy tapasztaltam, olyan 3600-3800-ig majdnem ingyen van a plusszsebesség, azazhogy minimálisan fogyaszt csak többet, és azért érezhetően gyorsabb... Gondoltam, azért hajtja kicsit gyorsabban, mint alapon, mert nem veti meg a sebességet sem...

(#20593) alientwo: Azért a vidkari csere előtt próbálj meg egy tuningot.. Olcsóbb. Pláne a jelenlegi játékok jelentős része szeret 1-2 szálon futni, és a legtöbb esetben nagyon meghálálják a magas órajeleket. Még egy 4890 mellett is, sőt...(Volt olyanom, kb. 2 hónapja cseréltem 5850-re)
-
HSM
félisten
A BCLK/szorzó azért nagyon nem mindegy, mert az üres szorzó energiatakarékossággal 12-es. Namost nagyon nem mindegy, hogy üresben 12*200=2400-on vagy 12*150=1800-on megy.... Előbbi nagyjából 33%-al több áramot fogyaszt azonos feszültség mellett.... Viszont terhelve meg ugyanott vagy a 15*200-al, mint a 20*150-el.... A memória pedig gyakorlatilag itt mindegy, rengeteg teszt bizonyította, hogy az 1600-as memória gyakorlatilag 4Ghz-ig untig elég I7 mellé. Namost egy jobban meghajtott 1200 untig elég lessz 3Ghz-hez...
És így az uncore is mehet kisebb feszen, órajelen. -
Qru
MODERÁTOR
Ugye vannak szabványok amiket a JEDEC deklarál. Anno DDR2 esetén a maximum 800MHz volt 1,8V mellet. Jöttek a tuningos ramok 1000, 1066, 1200-as stb amik csak emelt üzemfesz mellet teljesíthető, ezeknek a tuningos ramoknak a működési feszültsége 2,2-2,3V.
DDR3 esetén a hivatalos szabvány szerint - i7 900 esetén - 1066MHz 1,5V-al 2T-ben, a tunigos ramok meg ugye (Intel esetén) feszben max 1,65V-ig mehet. Ezért is adják drágábban, nem csak az egyedi tri ch miatt (ami ugye 192bit-es elméleti maximális memória-sávszélesség biztosít, de úm low-voltage kit kell amit csak a jobb chippek tudnak.
Vehetsz 2000MHz-es ramot is, de az is a szabvány megkötés miatt 1066MHz-en 1,5V-al indul és utólag kell beállítanod a kívánt értékre (órajel időzítés) de ez DDR2 esetén is így volt. Ténylegesen 1066-os ramot veszel csak a gyártó garanciát vállal arra hogy az általa sepcifikáltakat is teljesíti a ram.
AMD nem élt ilyen fesz megkötéssel ott DDR3 esetén is mehet 1,8-1,9V is (mert az amd-ben nem olyan érzékeny a memvezérlő rész a túlfeszre). -
HoReSz1975
őstag
1.5V -n is probáltam már, de mindenki 1.6V, majd 1.65V mondott, mondjuk eléggé melegszik is az 1.65V -tól

Állitólag most kapta 1 hete vissza gariztatásból cserébe Thaiföldről, majd 1 hónap után, mert neki a másik kit -nél egyáltalán nem látta az egyik modult

de azért kiprobálom az 1.5V -ha hazaérek a melóból, hátha
, de érdekes miután beállitom a cuccost a biosban, és rebotolok akár hányszor is, mindig látja a 6GB -ot, csak reggeli hideg inditásnál nem 
-
HoReSz1975
őstag
sajnos nemtudom legariztatni, mert itt vettem kéz alól, adjam neki vissza

-
Qru
MODERÁTOR
"mem: 1.6v (itt a lényeg h ne legyen 1.65v-nál több és ne legyen nagyobb a különbség 0.5v-nál a qpi és a mem fesze között)"

Akkor te 1,6V - 0,5V = 1,55V-ot adsz a QPI-nek? Tőled sem veszek procit az 100%.

HoReSz1975: AC Freezer Extrem kicsit kevés lehet komolyabb i7 tuninghoz, de 80 fokig el lehet menni nyugodtan, attól meg még messze vagy.
-
katt777
félisten
Hát, 3D06-ban, Unigine-ben, és Vantage-ben is komoly a visszaesés (Markokban több 100 GPU pont), azaz minden DX verzióban, ha C-State ON van. Talán ott is visszaveszi a teljesítményt, ahol nem kéne. Anno AMD-s konfigom csinált ilyet CnQ ON; sosem ment 100%-on a gép. Sajna nincs olyan VGA, amely alá önmagában full kraft kéne egy i7-től
, mindenesetre attól még nem tartom jónak a VGA teljesítmény csökkenését.
HT On/Off-ot nézd meg Everest memory benchmark-ban, illetve CPU-score-okban 3DMarkok esetében. Előbbiben pl. L3 cache percekig vár, mire végez a 2. teszt-tel, de a RAM jóval gyorsabb (szintén 2. teszt), GFlops sebességet meg LinX-ben. 4-5GFlops-szal gyorsabb lesz a gép HT OFF. -
-
-
katt777
félisten
Nem, takarékosságból, illetve tesztelésképpen, ha már van. Egyébiránt nem nagyon ugrál fel 22X-re, vsz. nincs rá szüksége. Viszont LinX teszt alatt 3-5°C-kal hűvösebb volt a proci, amit nem igazán értek, mert a teljesítmény nem csökkent (nagy trükk, ha úgy vesz le valamit a cucc, hogy nem látható a teljesítményben
), viszont persze nem zavar.Qru: A gáz az, hogy minden egyre olcsóbb Európában v. Amerikában, csak nálunk lesz vhogy minden drágább, árfolyamtól függetlenül is. Talán ez is az olajár miatt van, vagy csak ebben is megy a nagy népi átb.szás. Eddig csak vidéken láttam ilyet, hogy kartelleznek a boltok, ezek szerint össznépi játék lett, GVH meg közli, hogy nincs kartell, ha két ár pár Ft-tal is eltér (tudom, kipróbáltam
). Az durva hogy a P/H55-ös lapok milyen rohadt drágák ahhoz képest, amit tudnak, sztem normális ember nem vesz olyat, főleg, hogy X58-ast olcsóbban kapni. Ahogy kevésbé álmosan végignéztem, ASRocknál Extreme maradt, inkább a többi ugrott fel szinte már ASUS árba. De nem számít, úgyis ez a legjobb. 
-
katt777
félisten
Magyarul ezek a tuningok semmit nem jelentenek.
Erdei88: Én úgy láttam, hogy ugyanazt produkálja a CoP, mint a CS: azaz nem max elérhető hardvertámogatással hiányos. Anno DX9-ben nem jelent meg egy csomó objektum, ami DX10.1-ben ott volt (10-et értelemszerűen nem néztem
), most meg szerintem a tesszeláció hiánya miatt hányadék a grafikája DX11 alatt. Mind írtam, .1-et is fájlból kellett aktiválni, DX10-ben a talaj kb. festővászon kinézetű, messze nem éri el a CS szintjét, az egész progi meg kb. Codename Outbreak. Pont olyan grafikai elemek szarok, amelyek DX11-ben lennének szépek. -
-
katt777
félisten
IBT tesztben is ezt láthatod.
dime27: A lapról annyit, hogy nálam 220BCLK-t tudott stabilan, 225-tel nem indult. Közötte nem néztem.
Qru: Tudtommal C0-ból is voltak jól tuningolhatóak, csak esetleg magasabb fesz kellett nekik.
BMW001: Főleg, ha még az ASRock is tudja, mert az a ciki, ha a lenézett gyártó is übereli a menőt. Én is a procira gyanxom. Nagyon levett RAM-okkal (QPI,Unc) nézted egyébként? Csak mert RAM-vezérlő is gátolhat elméletileg.
Nippon: Amilyen feszeket az ASUS és az ASRock lapom is adott auto beállításokkal a cuccnak (főleg a RAM-oknak, és QPI-nek), könnyen szívhat a mezei user. Kivéve, ha 1066-os RAM-okat használ, azt normálisan lövik be.
No, az auto tuning mind2 lapomnál olyanokat állított be, hogy meg sem nyekkent a gép, azzal a mezei usernek nem lesz gondja.
HSM: P6T Dlx. 1.26V-ig adott a CPU-nak, X58X 1.27-ig tolja, miközben 0.96V elegendő.
ASRock egyébként még magasabban pirul, szóval most /pill nem mondhatod, hogy sztárolom, ha csak nem azt jelenti mindez, hogy magasabb fesz adható ebben a cuccban, mert jobb a védelme, de ezt erősen kétlem, bármennyire szeretem is a lapot.Qru: Lehet, hogy csak nálam nem melegszik jobban HT ON, mint OFF? Legalábbis csak 1-2°C eltérést láttam, pedig gyári hűtőm van most. ASUS lapban Z600-zal értelemszerűen nem is néztem.

-
katt777
félisten
Hát nekem olyan nincs, talán majd lesz 1x driverben is.
Sárpac: E8400 feszigénye is megugrott 3.8GHz után, az már más kérdés, hogy arányaiban a 2.66GHz-es i7-hez képest ez sokkal rosszabb, ti. E8 esetén 33% tuning 4GHz, 920-nál meg 50%.
vhunor: Ja, hát nem árt ránézni menet közben.
A leghalkabb hűtést mindenképpen Z600-zal kapod, 2 nem túl pörgős ventivel is szépen hűt, ha 1 zajos lenne már.Qru: CPU-Calc progival jól látszik a dolog.
szki: Csak próbáld ki. Ha vminek, hát a sebességnek nagy a jelentősége DDR3 RAM-ok esetén (voltak itt belinkelve tesztek). Szóval árfüggő, de ha jó árban kapsz CL9 2000-es RAM-okat, jobban megéri, mint a CL7 1600-asok.
gV: Ott vannak a tesztjeim a honlapomon és logouton. A 9k-s ár tényleg jó ár érte (linkeltem én is HSM-nek), kérdés, hogy 1366 keretet mennyiért adnak, és mennyi a pktg, mert amikor anno iPonban volt 9500-ért Z600, 1900Ft volt a másutt 1300Ft-os keret, és 2500Ft a másutt 1000-1500Ft-os pktg, azaz az olcsó Z600-zal drágábban jártam volna, mint ha másutt veszem 11kért olcsóbb kerettel és pktg-gel.

ndave92: Ez a Noctua kevés és drága.

HSM: Akkor mégis jobb a Z600 1100RPM ventivel...

Az UAC-vel már Doom I óta tudom, hogyan bánjak.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
BMW001: Én linkeltem alap LinX tesztet.
Nálam semmi bajuk a játékoknak HT On, pl. jobban eloszlik a terhelés, és kevésbé melegszik a proci, bár az eltérés lényegtelen. Dirt nem megy HT On, a 2. rész meg csak nem telepük úgy, de már fut!
A programozói tudás egyik remeke. 
dime27: 1.34V VTT beállítással nem is fog menni sztem. A procinak már így is túl sokat adsz, nekem 1.306V-ot kellett, úgy ment 1.28-on stabilan. Lehet visszavenni QPI-ből és Uncore-ból is. Az én procimnak vsz. a memvezérlője gyenge, v. az OCZ-im nem nagyon bírják a tuningot, így ha max teljesítményt akarok az egész rendszertől, akkor nálam 3.3-3.5 és 4-4.2GHz (20 v. 21x200, esetleg 21x191) között semmi nem jó. 4.2GHz-et hűtő híján még nem tudtam tesztelni, ezért reménykedem, hogy előbb utóbb megint összejön egy Z600.
Talán nem ártana a RAM időzítéseket is visszavenni. Attól, hogy alacsonyabb órajelen mennek, tuninggal előfordulhat, hogy magasabb feszen és/vagy alacsonyabb időzítésekkel lesznek stabilak.
Bios-ban egyetlen feszt se hagyj auto-n!!!
Azt ne feledjük, hogy LinX-ből a 0.6.4-est célszerű használni.
front3r: Rossz időzítés, alacsony fesz "tünteti el" a RAM-ok egy részét.
Sztem valós 1.3V-nál semmiképp nem szabad többet adni egy i920-nak, már csak a hűtés végett sem. VTT-nél 1.48V fölé semmiképp nem mennék én sem, célszerűbb az uncore-t visszavenni, esetleg QPI-t is, erre figyelni kell, mert ha az uncore-t nagyon leveszed, a RAM-ok lassabb sebességen futnak a beállítottnál (én is jártam így).
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- AKCIÓ! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple MacBook Air 13 M1 8GB 256GB magyar bill 1 év garancia
- Garancia!: 2027.03.24 MSI Katana GF76! I7 11800H / 3060 / 16GB DDR4 17Colos kijelző!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
. Lehet valami szerencsés chip-et fogtál ki. Mondjuk nekem ez a 1,20625 V (nem tudom mennyire esik terhelésre, azt nem néztem annyira, de esik szépet tuti, mert az LLC-m ki van nyomva) látszólag kell a 177x20-hoz.
Az ASUS 32k és még mindig eladó. A Gigabyte pedig jóval többe került. Tudom, az sem mérvadó mindig, hogy mi mennyibe kerül.
erformance test cpu mark lényegesen kevesebb pontot ad , ahhoz képest mintha a fenti funkciókat kikapcsolnám.
Bár ahogy látom az eredményeiden, nem is kell.