- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- Macska topik
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
bolic
őstag
-
G@ben
addikt
-
G@ben
addikt
-
csp01
tag
-
csp01
tag
-
baloghgabor
aktív tag
Nálam az egyik befogadottnak csak 'tücsök tápot' lehet adni (én csak így hívom, concept for life, rovar fehérje táp, ebben semmi más nincsen). Különben olyan allergiás reakció indul el nála, hogy véresre kaparja a nyakát, a szeme körül. Anno utcáról fogadták be, csak másképp alakult az élet, így nálam kötött ki. Nyilván régen is voltak ilyen dolgok, csak meg se érték a felnőtt kort szerencsetlenek, mert vagy nem is tudták mi bajuk van, vagy az utcán hamar elpusztultak.
-
dethroner
veterán
Az állandó szárazkaja vs. nedves kaja témában most nézett a párom egy videót, és igaz túlzással, de kb az jött ki, hogy majdnem a legótvarabb nedves kaja is jobb a macseknak, mint a száraz kaják. Miénk is leginkább a szárazat nyomja, néha rá se hederít a nedvesre, máskor meg inkább azt, de a száraz a nyerőbb neki. Most mégis valahogy megpróbáljuk a nedves felé terelni
-
PeterPH
senior tag
-
csakb
őstag
Mi is pont így jártunk most. 3 nappal a megrendelés leadása után: "Sajnos az Ön által rendelt termékek egyike sem elérhető, ezért a rendelést törölnünk kellett."
Természetesen minden termék elérhető azóta is, de nem értem, hogy miért kell hazudniuk, és miért nem írják azt, hogy nem szállítanak easyboxba. Vagy egyszerűen miért nem veszik ki az easyboxos opciót.

Amúgy a pénzed is olyan gyorsan kaptad vissza, amilyen gyorsan szállítani szoktak? :]
-
PeterPH
senior tag
-
Tsebacsi
nagyúr
Rá kellett keressek mi ez

Pöpi néha azt csinálja, hogy a szokásos macska fenék illetve egyebek nyalogatása után a földön ülve a mellső lábaival húzza magát. Mintha viszketne neki és így vakarná meg
Mire gondoljak? Közben persze utána néztem. A férgesség ellen elviekben ott a bravecto, vagy az csak a külső paraziták ellen jó? Kéne adnunk neki valamit szájon át?
Sajnos nem látom milyet wczik mert máshol csinálja. Nem gyakran műveli 1-2 hetente szoktam látni... -
racskobalazs
senior tag
-
racskobalazs
senior tag
-
Orlin
addikt
-
kis.zsolt
aktív tag
-
kis.zsolt
aktív tag
Igen, tudtam/tudom a laktózérzékenységről, ezért is írtam, hogy a macskák kriptonitja.
Érdekes dolog, hogy sok-sok évvel ezelőtt két elárvult sima házi kiscicát (még a szemük sem nyílt ki) neveltünk fel úgy a húgommal, hogy sem cukrot, sem tejet nem adhatnánk a macskának, mégis cukrozott tejet kaptak (orvosi fecskendőből úgy, hogy a végére puha szilikongumit húztunk), mert akkor mi még nem tudtunk ilyenekről (80-as évek). Egy természet fimben láttuk, hogy a kis rókakölykök popsiját nedves szivaccsal kellett piszkálni, hogy a pisi/kaki inger meglegyen, és mi is így tettünk a két aprósággal... és tényleg működött. Nagyszerű cicákká váltak, imádtuk mindkettőt, és ők is minket - szép emlékek - mindenevők voltak, és hatalmasra nőttek.
Köszönöm a javaslatokat, mindenképpen kipróbálom, hogy a kisasszonynak hogyan ízlik majd a minőségi kaja. Természetesen beszámolok majd róla. -
Sumptuous
senior tag
-
Mr. Elliot
senior tag
Animonda Carny és Real Nature Wilderness, utóbbiból például a csirke konzervet megette az egész dobozzal aztán legközelebb amikor ismét arra került a sor akkor csak beleszagolt és ott hagyta.
Animonda kis alutetős répaleveset is szereti.
Amiket nagyon imád azok a Miamor sütőtökös, tonhal és sajt és a spárgás csirke. De ezeket nem kapja rendszeresen. Kb. hetente egy-kétszer van kiváltva a megszokott kajától vagy reggel vagy este. -
Tsebacsi
nagyúr
-
Soderes
senior tag
-
hiperFizikus
senior tag
van ott kb. 5 mm hézag
Van is erről egy régi jó vicc:... hogy a mutató úját nyomja bele és a középső úját nyalja meg, mire a diákok őt utánozva a mutató újukat nyalják meg a középső újuk helyet, de nem merem nektek pontosan elmesélni e viccet, mért félek hogy rögvest kirúgnának miatta innen ...
-
Khadris
csendes tag
Kösz, a zooplus jó tipp volt, a fressnaps oldalán semmi sincs kb. az összetevőkről. Vettem végül a zooplusos saját bio alutasakosból, meg találtam Concept for Life eledelt, ami összetevők alapján olyasmi, mint a Select Gold, csak feleannyiba kerül, gondolom kevesebb benne a hús, de majd kiderül. Egyelőre ezek jók lesznek a maradék DM-es konzervkészlet mellé, aztán ha az elfogyott, keresek valami szuper konzervet.
-
bul07
nagyúr
-
bul07
nagyúr
-
Freddy76
addikt
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Tsebacsi
nagyúr
-
Akelaus
senior tag
A szőnyeg szaga? Lehet nem szárad meg rendesen, illetve marad valami szaga ahogy megszárad ami neki vonzó. Aztán neki felül kell "írni".
Kaptam egy parfümöt, fújtam belőle magamra és észrevettem hogy baromira szaglászik a levegőben a macskám. Megmutattam neki a parfümöt (alapból menekül ezektől, mikor előkerül már hunyorogva nézi őket), ezt meg boldogan szaglászta.
Pár hete a propoliszos tinktúrát vizsgálta, pedig van benne vagy 70% alkohol. Na mondom a végén ez alkesz lesz
-
PhoenixK
őstag
-
baloghgabor
aktív tag
-
baloghgabor
aktív tag
-
erzol
őstag
-
Tsebacsi
nagyúr
Nálunk ez nagyon bevállt: Purizon Sterilised Adult pulyka & csirke - gabonamentes
-
Dhampir
félisten
A hányáson kívül szokatlan pisilési jelenségek nem voltak?
Nagyon sajnálom a cicádat és részvétem!
-
Gyarmati_
senior tag
Volt nálunk is ilyen jelenség amikor új táp jött ami apró szemű volt. A próba csomagban nagyobb méretű darabok voltak, igy azt rágták nyelés előtt. Nagyon ízlett nekik, aztán mikor megjött a 6.5 kilós csomag az apró volt és egyben nyelték le. Keverve kellett adni másikkal úgy már rendben volt.
-
Andraskiss6
csendes tag
-
Tsebacsi
nagyúr
-
ggg666
őstag
-
Astroboy
őstag
-
dudu5130
őstag
-
baloghgabor
aktív tag
-
baloghgabor
aktív tag
-
Soderes
senior tag
-
Talala
senior tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
Akelaus
senior tag
-
venom8888
őstag
-
baloghgabor
aktív tag
-
baloghgabor
aktív tag
-
Akelaus
senior tag
-
baloghgabor
aktív tag
-
Sanyi.mTs
addikt
-
baloghgabor
aktív tag
-
baloghgabor
aktív tag
-
Gyarmati_
senior tag
-
-igu-
veterán
-
_ocsisajt
őstag
-
_ocsisajt
őstag
-
_ocsisajt
őstag
-
Eastman
addikt
Az állatorvos, akihez járunk, nem híve a gallérnak. Helyette olyan, a macska számára rossz ízű krémet használ a sebre, amit a cica nem nyalogat, nem macrerál. Ugye, a mancsairól is lenyalná később, de nem teszi így nem is kapargatta magát. Kettőből kétszer bevált. Aztán, varratszedés után jó is, ha nyalogatja a sebhelyet...
Szerinte. -
radi8tor
MODERÁTOR
-
_ocsisajt
őstag
-
_ocsisajt
őstag
-
Akelaus
senior tag
Én vettem macskahálót, azt fogom felrakni a szúnyoghálós ablakra belülre. Fém szúnyogháló van a konyhában, megmászta és a szálakat egymáshoz nyomta. 💁♂️
Aztán a szúnyoghálós ajtóra is ez kerül, szintén belülre.
Azon üvegszálas szúnyogháló van, azt is megmászta, az érdekes jobban megúszta.Jobbulást a ciccnek! 🤗
-
_ocsisajt
őstag
-
bul07
nagyúr
Jobbulást neki
Ha sima fém szúnyogháló akkor az nem bírja ki a macska körmét, szerintem még rosszabb is mert rideg anyag és nem enged nem nyúlik
Ebben a videóban 0:37-nél látható alumínium szúnyoghálóra gondolok, és érdemes megnézni a videó végét mi az hogy akadályt képeznek a bejárásra

Szerintem ami bírja az a üvegszálas szúnyogháló, mondjuk Praktikerbe sok méret (pl[link])
De pár év után ezt is cserélni kell a nap megégeti és gyengül -
stilo18
addikt
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Gyarmati_
senior tag
-
_ocsisajt
őstag
Hát ez a kisasszonynak csak álom lehetne max... Ilyenkor annyira sajnálom, hogy nem ehet csak kb. egyféle dolgot az intolerancia miatt... Próbálkoztam én már olyan konzervvel is ami kifejezetten neki lenne való, de a végeredmény gyakorlatilag 90%+ hányás... Szóval marad az egy fajta száraz...

-
_ocsisajt
őstag
Köszönjük!
Remélem "nénjének" (😅) nem lesz rá szüksége, de azért elteszem én is az infót!

#20358:
🤗🤗🤗
Erről az első cicamentéses storym jutott az eszembe. Még az előző évszázadban történt!
Szakközépben mentem Rákoscsabára nagyon jó barátomhoz. Jó idő volt és leszálltam a kucorgó téren buszról, hogy besétáljak a pelikán utcáig. Nagyon ritkán volt ilyen, szóval ez tök sorsszerű volt. De mentem és ilyen halk kétségbeesett nyávogást hallottam. Honnan jöhet, nézek le és a csatornába bekerült egy kismacsek. Hívtam a tűzoltókat és kiszedték onnan, adták oda, hogy tessék itt a cicája, mondtam, hogy nem az enyém, de nagyon szépen köszöntem!
(El is iszkolt onnan csórikám) -
Vistaboy
veterán
Szia.
Szombaton voltunk másik állatorvosnál is, aki megnézte a laboreredményt, és - ahogy gyanítottad - valóban veseproblémája van szegénynek. A gond az, hogy nem műthető, szóval valahogy javítani kellene az állapotán. A hétvégén ismét vesznek majd tőle vért, és meglátjuk, milyen lesz az eredmény a korábbihoz képest.
Mindenkinek:
Viszont addig is, nem tudtok véletlenül olyan macskakaját, ami a veseproblémák enyhítésére való? Vagy csak gyógyszer van erre? A doki szerint nem szabad tovább etetnünk a steril macskáknak való kajákkal, mert alacsony a tápértékük, ezért fogy le a cica. Ez csak azért fura, mert eddig úgy tudtuk, hogy azokat kifejezetten ivartalanított macskáknak készítik.
Persze lehet, hogy itt a veseprobléma miatt nem ideális, de eddig még ezt nem mondta egyik doki sem, hogy nem lehet ilyet ennie. Szóval, szerintetek mit lenne érdemes neki venni addig, amitől javulhat az állapota?
Előre is köszi a tanácsokat.
-
Vistaboy
veterán
Szia.
Oké, köszi, mindenképp elvisszük másik dokihoz, hátha jobban meg tudja nézni.
#20322 user12: Köszi neked is a választ, reménykedjünk benne, hogy semmi komoly, de akkor is el fogjuk vinni, ha tényleg semmi baja, jobb félni...
#20321 Eastman: Köszi, reméljük, mi is találunk valakit, aki normálisan meg tudja nézni.
-
_ocsisajt
őstag
Akkor megnyugodtam!

Sajnos az én főnöknőm csak a lakásban meg a kertben bossy. Zavart már el 2x akkora kandúrt, mint ő.
Kinyitottam már párszor a kertajtót, érdeklődött meg minden, de olyan mint az Aranyosi, ő kulturáltan hátulról...
(Nem, azért téglát nem dobál!
) Szóval, igazából b*szari.
Igazából tényleg félős (végig nyávogja és rettegi a kocsiban az utat, neki totál tortúra az éves orvosos karbantartós balhé is, ilyenkor megkérem édesanyámat, hogy jöjjön már el velem, nyugtatni) és borzasztó nehezen bírja a változást. Pestről elköltöztem, nagyon megsínylette csórit, például azóta csak hipoallergén tápot ehet, mert amúgy minden normális kaját kihány. (Pedig annyira cuki, amikor szétudvarolja magát, ha megérez vmi hasonlót, de már pórul járt szegény párszor.) Ezért én már csak akkor eszek hal alapú (amit SZERETEK) kaját, ha nem vagyok otthon, vagy ha sokáig a kertben bandázik.

Radiátor: Mondasz vmit!

-
Akelaus
senior tag
Nekem nem ment ilyen jól az első, és utolsó séta a lakásban pórázon, és félig rárakott hámmal, mert a hasán nem ért össze.
Az ágyról még leugrott, de aztán mint valami lapos csík olyan volt, és lecövekelt.
Aztán csináltam nyakörvet a hám maradékából, de azt sem bírta elviselni.
Legboldogabb akkor volt, mikor azt is levettem róla.
Más:
Írtam egyik nap a kamerát. Ma kerestem hol van, mert láttam, hogy leugrott a szekrényről.
Szóval beült a kamera mellé, kicsit mögé. Azt is láttam mikor megszagolta és a mancsával megböködte.
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
_ocsisajt
őstag
-
Tothgera30
veterán
Vettem ilyen metszőolló szerű kisállat körömvágót, ezt észre sem veszi, csak zavarja hogy csatt-csatt, és fogom a mancsát. (Első vágásokat én is körömvágó csipesszel csináltam, de az annyira nem jött be.) Utána ignorál, jutalomfalatot sem fogadja el. Ez pár perc múlva gyökerestől megváltozik. Jön, bújik, dorombol, satöbbi.
-
-igu-
veterán
-
Gyarmati_
senior tag
-
Eastman
addikt
-
saelin
veterán
Pont ezért. Nekem a mosogatóba szokott beleinni és volt már ettől hasmenése is. Azóta egy műanyag fedővel mindig le van takarva hogy ne férjen hozzá. Reggeli és este kap friss vizet. Ennél sűrűbben nem tudom neki cserélni.
bul07
.
10-20k HUF, de a határ a csillagos ég. A legnagyobb bajom mindegyikkel az, hogy vezetékes és azt a ratyi cérna vékony tápkábelt adják hozzá. Vasárnap nálam az ilyeneket játéknak nézi. Szegényt a router vezetéke egyszer jól szájba is csípte, mert a védőcsőről lelökte a készüléket és nekiállt játszani a táppal... -
Astroboy
őstag
-
Eastman
addikt
-
Max1mus
nagyúr
-
Astroboy
őstag
-
oszi666
őstag
Koszi a segitseget, de ennek is csak 8.3% a feherje tartalma.
A 200 grammost egyetlen macsnak adod, reggel fele este fele alapon?
A mienk szerintem 400 gramm nedves tapot siman befal egy nap alatt es eleg slank joszag. Biztos nem ferges es tokeletes a verkepe, kiveve a feherje reszet.
A doki es egy elado is azt mondta h erdemesebb lenne magas feherje tartalmu tapot adni neki, ezert lovaglok a teman ennyire. -
oszi666
őstag
-
atosan
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Technika, hobbi, otthon
- Macska topik
- (kiemelt téma)
Hirdetés
- Haworth Fern ergonomikus irodai szék (Lumbar Support) + Atlas Headrest fejtámla
- Saeco Royal Digital Plus I Irodai igásló I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5241
- Lenovo V15 G4 IRU laptop, 15.6", FHD, IPS, lntel Core i5-13420H, 2x8GB, 1TB SSD
- Okosóra felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Azért ezt jó tudni, nem is gondoltam volna

(23 ultra)

)