- Ingyen kellene, de tegnapra
- Digitális Állampolgárság Program
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Asszociációs játék. :)
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
saelin
veterán
Több hónapnyi együttlét után az 5 éves macsek még mindig nem spanja a kicsinek. Állandóan morig rá és pofozza ha a közelébe kerül. Nagy bunyók sosem voltak, csak ilyen takarodj már innen összezördülések. Egyértelműen a nagy próbál dominálni minden téren.
Az érdekes az hogy ennek ellenére is szoktak együtt játszani, együtt aludni és hasonlók... Persze erre rásegít a kicsi személyisége is. Állandóan olyan mint aki be van tépe! Mindenre ráflashel, játszik a farkával amíg le nem esik valahonnan és direkt szekálja a nagyot még altában is. Mi csak szefósnak hívjuk barátnőmmel, mert olyan mintha foggyos vagy füves cigi hatása alatt lenne. Nem tudom nagy korára is ilyen marad-e, remélem igen, most 8 hónapos. Lassan tüzelnie is kellene és akkor elvinném ivartalanítani is. Úgy rémlik az elsőt ajánlott megvárni vele.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
saelin
veterán
válasz elfelejtette #20670 üzenetére
Gyönyörű szeme van!
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
saelin
veterán
válasz Eastman #20648 üzenetére
Hétfőn egy órakor voltunk dokinál. Elzáródása nincsen, de az étvágya az láthatóan kisebb lett, mert fogyott is, meg össze van esve. Kapott valami étvágy növelő pasztát és így már evett ihtton egy kicsit. Állítólag a nagy mennyiségű féreg benne nagyon leterheli a bélrendszerét és teltség érzete van tőle. De a doki szerint az sem kizárt hogy pusztán a féregtelenítőre reagál ilyen rosszul. Pénteken kell vissza menni vele és ha addigra nem változik az étvágya lehet bent is tartják egy kis tápszer kúra miatt.
Annyi biztos hogy a féregtelenítés váltotta ki nála ezt a reakciót. Még annyival kiegészíteném hogy a kedves hölgy kollégája mondta, hogy féregtelenítés után természetes a valamilyen szinten csökkenő étvágy és aktivitás, de nem ilyen letargikus szinten. Szorítsatok a picinek!
-
saelin
veterán
Sziasztok.
Beírom már ide hátha valakinek már voltak hasonló tapasztalatai... Szóval Péntek a 2 hónapos kiscica előző hét szerdán volt dokinál. Kapott paraffinolajat a fülére és egy féregtelenítő pasztát, ami nagyon nem ízlett szegénynek. Tegnap hajnalig semmi baj nem volt, de azóta nem hajlandó enni semmit! Se étvágy, se kedv hozzá, állandóan alszik, egyszóval tiszta letargikus. Eddig meg úgy mászott a kajámba mintha az élete függött volna tőle. Nem is játszik. Az ürülékében ami nagyon kevés fehér 2-3 cm-es gilisztákat találtam, kb eddig négyet vettem észre. Az egyiket el is raktam egy pici zacskóba hogy ha kellene a dokinak...
A doki ma délben nyit legkorábban. Telefonon mindenképpen felhívom, mert ahogy olvastam lehetséges a sok girnyó miatt elzáródott a bele a kicsinek. Eléggé aggasztóan a tünetek. Remélem nem lesz ebből kifolyólag egy komolyabb baja."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
saelin
veterán
válasz Eastman #20641 üzenetére
Szoktam simogatni őket evés közben mert dorombolnak. A durmolás lehet nem nekem szól hanem a kajának, de attól még jól esik hallgatni. Egyébként már ott tartunk hogy próbálgatják egymást játékosan. Persze még mind a ketten tartanak a másiktól, de legalább már valamilyen szinten közelednek egymáshoz. Próbálom őket játékkal és kajával nagyon közel tartani egymáshoz, ami úgy tűnik működik mert már ritkábban fújnak egymásra. Szerintem jót tesz nekik hogy szabadon rendezhetik egymás között a dolgokat. A kicsit sem kell félteni... Úgy megharapta az ujjam amikor próbáltam a sült lazacomtól elhessegetni még tegnap, hogy szép sebes lett és jól be is pirosodott a helye. Egy picit megfeledkezett magáról zavarában. Ha Vasi kap egy ilyen harapást valahová akkor aztán menten a padlóra pisil ijedtében!
Én még pár napot tippelek és ezek egymás mellett fognak aludni.
-
saelin
veterán
válasz saelin #20626 üzenetére
Délutáni update:
Mind a két cica megvan és nyoma sincsen bunyónak/verésnek. A kicsi éppen játszott amikor az ajtón beléptem, szóval szerintem rosszul sem érezhette magát a nap folyamán. Vasárnap meg szokásosan pár méterrel arrébb skubizta hogy mit csinál a kicsi. Hátha még pár nap és együtt aludva látom őket.
-
saelin
veterán
válasz Eastman #20625 üzenetére
Szerintem meglesznek. Vasi bizonytalan még hogy hogy kezelje a picit, de ha 3 nap alatt nem láttam komoly agressziót akkor az már ilyen marad. Most kettesben lesznek és majd délután kiderül lett e valami. (Kétlem)
-
saelin
veterán
válasz radi8tor #20620 üzenetére
Én hozzáállásban valahol kettőtök között lehetek. Elolvastam amit linkeltél. Az a baj ezzel az írással is, hogy ezeken már túl vagyunk. Egymás körül járkálnak szabadon, direkt egy száraz tápos (elvileg ezt nem is ehetné még a kicsi, de simán megrágja és meg is eszi magától... Eltiltani nem fogom tőle) és egy vizes tányérjuk van, hogy biza szokják hogy egy helyen kell enniük. A nedves tápot azt viszont külön adom, mert arra nagyon alfa Vasárnap. Ütni még nem ütött ilyenért, de többször egymás után fúj ha a nedves tápot egy tápból próbálom etetni. Az írásból amit te is mondtál korábban a safe place ami igazán hasznos, de azt már meg is csináltam. Felraktam azt az ajtót a cicát hordóra amin van egy kis lyuk. Ezen a kicsi befér de a nagy nem. Volt is már benne párszor, de hogy ha menekülőre kell fogni használja majd e... Reméljük nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz radi8tor #20613 üzenetére
Ezt nem szeretném így, mert akkor csak lassítom a folyamatot. Meg biztos büntiben érezné magát az a fél akit a kisebb helyiségbe kellene bezárnom. A mai nap még meglátom hogy legyen. Eddig csak piszkálódás volt a nagy részéről... Háta ennyiben is marad.
-
saelin
veterán
Sziasztok! Jó rég jártam errefelé.
A családba jött egy új kiscica a nagy mellé (2-2,5 hónapos és lány szintén), akit Vasárnap után egyszerűen csak Pénteknek neveztem el. Képeket később rakok fel róla, mert most még nem sok gyűlt össze. Kis csúnya cica akit senki nem akart elvinni az egyik barátomtól, úgyhogy úgy döntöttem jó lesz idehaza a nagy ivartalanított lány macsek mellé. Az első találkozásuk nem meglepő módon jó mérgesre sikeredett. Mindegyik fújt a másikra ahogy a jó macskáknál szokás... Ugye most pénteken lett hozva a cica, ami azt jelenti hogy már harmadik napja van itt nálunk, de Vasárnap még mindig nagyon ellenséges vele. Az első napon kerülte mint a tüzet és ha két méteren belülre került a pici elkezdett rá morogni és fújni. A mai nappal ott tartunk hogy Vasi nonstop figyeli mint egy térfigyelő kamera, néha morog rá akár jó messziről is és ha túl közel kerül ( kb 1 méteren belülre) akkor már fúj is. A kicsi az barátkozna, játszana, de a nagy nagyon antiszoc lévén hogy egyedül nőt fel. Ami aggaszt hogy Vasárnap elkezdte becserkészgetni a kicsit. Ha látja hogy valami zsákutcába megy, akkor oda megy az egyetlen kijárat elé morogni, ha látja hogy háttal van lassan elkezd felé osonni, és pl most amíg írtam ezt a hsz-t a kicsi ahogy felugrott hozzám az ágyra úgy fenekéhez kapott Vasi. Én ezt úgy veszem ki hogy próbálgatja a kicsit hogy meddig mehet el vele. Szerintetek ha elmegyek dolgozni hétfőn reggel agyon gyepálja Vasárnap Pénteket? Ahogy megfigyeltem zsivány a nagy, mert teljesen másképp viselkedik attól függően hogy figyelem vagy sem. Eddig inkább távolságtartó volt és arrébb szaladt ha túl közel volt a Péntek neki. Eddig egyetlen állattal tudott csak úgy ahogy megbarátkozni az pedig az egyik kedves barátom tacskója, de vele nem kell együtt élnie csak sétáltatáskor eltűrnie. Szerintetek?
-
saelin
veterán
válasz Akelaus #19824 üzenetére
Én az összes elektromos vezetéket a pc és konzol körül csatornáztam, csak ami az asztalból jön fel az szabad préda, de oda nem jár. Neten olvastam anno, hogy fújjam be dezodorral azokat a részeket ahová nem szeretném hogy menjen. Úgy is tettem és működik, mert nem megy a kábelek közelébe.
Szerk: kivéve a routert...
[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
Ejj, a macsek most csinált nekem hétvégére egy kis internet free időszakot. A router mögött szépen elrágta a hajszál vékony optikai kábelt. Ti milyen védőcsövet használtok? Nekem az asztalig kábelcsatornában megy és onnan fel már egy spirális műanyag védőcsőben. Annyira nem szeretem ezt a műanyag vackot, mert több vezetéket szépen összefog, de a vékony optikai vezeték csak lötyög benne. Gondolom ez volt az oka hogy most rácuppant a macska. Néha nem is értem minek veszek/csinálok neki játékokat.
-
saelin
veterán
válasz Freddy76 #19691 üzenetére
Az ilyen illetlenségekről hogy nem hagy aludni gyorsan szoktasd le, mert ha rákap akkor nem fogtok aludni sokat. Nálunk meg az a baj, hogy velünk alszik és olyankor rá kell tenni a kezed vagy hagynod hogy rád feküdjön. Én meg a fiú lakótársam között czangázik egész éjszaka. Hol az egyik szobában, hol a másik szobában alszik. Ha meg van nálunk valami vendég akkor még rosszabb az egész. Mivel tudja nyitni az ajtókat bezárni sincs értelme előtte. Kulcsra meg főleg, mert akkor egész éjszaka azzal zörög, meg nyávog. Tiszta pszicho olyankor.
Ja, meg hétfőn szét volt górálva a kajája ahogy hazamentem. A szaros rájött hogy lehet kinyitni a visszazárhatós tápos zacskót és valahogy sikerült le is borítania a polcról... Azért 5 kg tápot összevadászni a padlóról munka után kellemes meglepetés volt számomra. Most beraktam a szekrénybe és várom azt mikor tanulja meg kinyitni.
-
saelin
veterán
válasz Csabex #19677 üzenetére
Egyértelműen szexelni akar a kutya fejével...
Így pároznak a macsekok. Megharapja a hím a nőstény nyakát és hátulról rámászik. Szegény kutya elképzelni sem tudja mi a halál lelte a kandúr haverját.
-
saelin
veterán
válasz Gyarmati_ #19672 üzenetére
Nálam 3 éves a mentett macsek és semmivel nem nyugodtabb mint amit te írtál le. Ugrál, fel alá szaladgál, lepofoz dolgokat, játszik az ember lábával. Szóval amikor nem alszik egy kis ördög, de imádjuk. Este mindig oda bújik valamelyikőnkhöz aludni és néha videojátékozás közben is az ölben köt ki. Jobb cicát én nem is kívánhattam volna mint őt.
-
saelin
veterán
válasz Freddy76 #19652 üzenetére
Nem mondható hogy átlagban a cicák szeretik a vizet, de vannak mindig különcök. Előző macsekom a fejét szerette mindig a csap alá dugni amíg bőrig nem ázott tőle. A mostani meg olyan mint egy 18. századi francia nemes... Jobban kedveli a port a képén mint a vizet.
-
saelin
veterán
válasz arcsin #19640 üzenetére
Pont ezért. Nekem a mosogatóba szokott beleinni és volt már ettől hasmenése is. Azóta egy műanyag fedővel mindig le van takarva hogy ne férjen hozzá. Reggeli és este kap friss vizet. Ennél sűrűbben nem tudom neki cserélni.
bul07
.
10-20k HUF, de a határ a csillagos ég. A legnagyobb bajom mindegyikkel az, hogy vezetékes és azt a ratyi cérna vékony tápkábelt adják hozzá. Vasárnap nálam az ilyeneket játéknak nézi. Szegényt a router vezetéke egyszer jól szájba is csípte, mert a védőcsőről lelökte a készüléket és nekiállt játszani a táppal..."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
saelin
veterán
Mik a vélemények az autómata itatókról? Pedzegetem a vételét egynek, de mindegyik bukik nálam valahol. Vezetékes, hangos, kicsi a tartály...
Nincs valami gravitációs normális kialakítással? A hazai boltok készletén én csak röhögni tudod."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
saelin
veterán
válasz radi8tor #19401 üzenetére
Mert szereti. Néha amikor veszek magamnak laktózmenteset kap ő is, de csak annyit hogy egy vékony rétegben fedi a tálka alját. Ha többet kap nem mindig issza meg és besavanyul.
-
saelin
veterán
válasz Eastman #19398 üzenetére
A tej gondolom a laktóz miatt nem ajánlott. Mivel én laktóz érzékeny vagyok így nálam mindig speckó tej van, és abból szokott kapni egy keveset. Emlékszem még mikor kicsi volt adtam neki rendes zsírszegény tejet és össze-vissza fosta magát... Eléggé hülye ötlet volt így visszagondolva.
A sárgadinnyét, áfonyát és almát nem is tudtam hogy ehetnek. Banánt azt szokott kapni, mert azért meg van veszve ha meglátja nálam. Nem igazán tudom mit szeret rajta. Tudtommal nem érzik a cicák az édes ízt.
-
saelin
veterán
válasz Astroboy #19337 üzenetére
4 éves és ha jól emlékszem év elején kezdtük a száraz tápozást. Egyébként ami most van neki egyáltalán nem kemény és a régebbi tápoknál is figyeltem erre (egyet emiatt el is kelett ajándékozni). A mostani kb annyira ropogós csak mint nekünk egy fűszeres keksz, esetleg chips, de még az állaga is rá emlékezteti az embert. Tudja habzsolmi ha úgy van.
Szerdán délutánra kaptunk időpontot. Viszont majd jó sokat kell várni, mert beszart a rendszerük és érkezési sorrendben vizsgálják meg a betegeket. Remélem nem alszok el a váróban mint múltkor a hivatalban. Ez az időjárás teljesen kikészít ami most van.
bul07
Mindig vannak olyanok akik nem tisztelik más élőlények életét.[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
Ejj, valami nem stimmel Vasárnap szájában. Nagyon büdös neki és a jobb hátsó fogán fehér váladékot láttam. Lehet lyukas a foga vagy megsérült a fogínye. Nagyon remélem nem tályog!
Lehetséges hogy a száraz táptól lett baja? Ugye nagyon sokáig nedves tápot kapott és az allergiája miatt váltottunk szárazra. Rá egy évre meg ez. Persze lehet csak kombinálok és szimplán csak elromlott a foga.
-
saelin
veterán
Jövőhéten megint táp váltás lesz. Ugye étel allergiás a cica és viszkető spotok alakulnak ki tőle a bőrén ha "rossz" tápot kap. Most kinéztem ezt a Royal Canin Sensitivity Control SC 27-et. Ez egy bundle amiben két féle száraz táp van: [link]
Valakinek van ezekkel tapasztalata? Elég jókat olvasni róla, de már fürödtem be hypoallergén táppal és ajándékozhattam el, mert semmit nem ért.
-
saelin
veterán
Ehetnek a macskák sima száraz piskótát? Most Vasi egy leeső darabot gyorsan felzabált és most kéri a többit... Teljesen meg van érte veszve! El kelett raknom a zacskót a fiókba, mert mászott, meg nyúlkált bele. Erre itt nyávog és kaparja a fiókot hogy nyissam ki. Mégis mi a fene ízlett ennyire neki benne?
Összetevők:
Búzafinomliszt BL 55,cukor, tojás, étkezési kukoricakeményítő, ivóvíz, térfogatnövelő (ammónium-karbonát).[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz Astroboy #18837 üzenetére
Az emberektől fél és attól is tartok hogy összefutunk kutyásokkal. Eléggé para lenne neki. A héten még maradunk az éjszakai felfedezésnél hogy szokja, aztán a kora hajnali órákra térünk át. Persze ha csak ő is akarja.
-
saelin
veterán
Meguntam hogy hetek óta a lépcsőházban retteg Vasárnap. Most fogtam és kibasztam a ház előtt lévő fűbe...
Nem nyávog és a farka sem olyan vastag már mint egy buzogány. Már minden lakó tudja, hogy a bolond gyerek minden este a lépcsőházban szaladgál a macskával... Úgyhogy a mai nappal végre kijutottunk.Update 1:
Járkál szépen. A beton tetszik eddig a legjobban neki. Ami kicsit aggasztó, hogy legalább 10x próbált meg kibújni a hámból és én annyira nem bízom ebben a vacakban. Az előbb egy ágtól úgy megijedt hogy két lábon állva próbált elszaladni... Vannak gondok.Update 2:
Csak a betont és az aszfaltot követi. Ez érdekes. Talán fel hogy eltévedt? Ha lát valami ajtót ott meg mindig megáll és várja hogy nyissa ki... Mintha mindenhová be tudnék menni szerintem. Azt sem értem az autóktól miért nem fél. Nem is érdekli hogy itt mellettünk mennek el.Update 3:
Egész úton hátrafelé nézegetett. Most hazafelé tartunk egy kicsit nyögvenyelősen, mert minden vacakért megáll. Amíg ezt írom addig nyávog és dörgölődik. Lehet már éhes, szomjas vagy szimplán csak elege van.Update 4:
Hazaértünk.
Ez sokkal hosszabb volt mint amire számítottam! Hajnali egykor kezdtük és három után értünk haza. Az ajtótól nem is jutott tovább mert már ott kidőlt. Adtam neki enni, meg inni és most nagy a boldogság. Takarítja magát, és biza van mit... mert vagy kétszer meghempergett a porban jó alaposan. Annyi biztos hogy én nagyon elfáradtam ettől az úttól.Szerintem ha rá várnék hogy magától kimenjen még mindig ott ülnék a lépcsőn egy borzos macskával mellettem. Kellett neki ez a plusz stressz. Találkoztunk két sünivel is. A vicces az, hogy a sün előbb összeszedte magát a találkozástól mint Vasárnap és szépen elsétált a berottyant macsek mellől.
Sajnálom nagyon hogy ennyire beszari a hosszú egyedülléttől. Két évig csak két srácot látott napi 24 órában és nagyon ritkán pár vendéget. Teljesen antiszociális gyakorlatilag és mindentől fél ami természetes lenne számára. Úgy vélem nem késő még neki, mert látszott most rajta hogy élvezte, noha a bizonytalanság 1000%-on pörgött benne és az sem volt kedvére hogy rajta volt a póráz. Többször rám morgott, hogy ne húzzam el onnan ahová ő menni akar. De nem úgy van ám, hogy bemászunk más kertjébe, ahova ráadásul ki volt írva hogy vigyázz a kutya harap. Tiszta szerencse hogy egy kutya sem volt most ébren, mert különben tuti pánikrohamot kapott volna. Ja, meg mászott fát is. Alig bírtam lecibálni a fa törzséről úgy kapaszkodott! Remélem erre nem szokik rá, mert ha valaki ezt meglátja az meghal a röhögéstől."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
saelin
veterán
válasz radi8tor #18756 üzenetére
Kérdeztem hogy nem lenne-e egyszerűbb vért venni és abból kielemezni mi okozza a reakciót. De valami olyasmit mondott, hogy amíg erősen produkálja az allergiás tüneteket addig nem tudják a tesztet megcsinálni.
Azért gondoltam hogy talán most már jó lesz, mert már nem kaparja annyira magát. De majd kiderül jövőhéten.
-
saelin
veterán
válasz radi8tor #18745 üzenetére
Szegény.
Hát nem tudom. Nekem ezt ajánlotta a Vet, de ennek ellenére pont most akarom lecserélni, mert még mindig kapargatja a spotokat a nyakán. Bekenni sem tudom semmivel, mert azonnal lenyalja.
-
saelin
veterán
Ezeket a hypoallergén tápokat lehet adni nem allergiás macskáknak is? Elajándékoznám az egyik szárazat, de nem tudom ezekből hiányzik-e valami vitamin vagy ásványi anyag ami a normális tápokban benne van. Márka szerint ez a Petbalance Medica amiről beszélek. Mondjuk gondolom jó, mert én már legalább 2 hónapja ezzel etetem Vasárnapot és nem tűnt fel hogy fogyna, esetleg kevesebb energiája lenne tőle. 80%-ban szárazat kap, meg néha ugyan ezt a márka nedveset.
Szerk:
Mondjuk ahogy olvasom semmi extra. Akkor nem értem miért írjak rá, hogy szóljak az állatorvosnak ha ilyen táppal kezdem etetni az állatot.[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz arcsin #18736 üzenetére
Egy ideje a konyhapulton van a kajája, mert oda valamiért nem másztak még fel. Csak a vize van a földön. A helyüket pedig kb lehetetlen behatárolni, mert minden felől jönnek. Ajtó alatt, ablakon, szellőzőből, a beton repedéseiből... Jó sokan vannak.
Évekkel ezelőtt volt hangya gondunk és odáig fajult az egész, hogy az egész szinten kiírtuk hogy mindenki a saját otthonát kezelje le, mert több lakást is érinthet. Szerencsére együttműködőek voltak. Lehet megint ez lesz.
-
saelin
veterán
válasz arcsin #18729 üzenetére
Ez a spriccelős akár működhet is és ha nem jönne be, akkor valami port is szórhatnék, Pl biotoll-t. De az ilyeneket inkább a végére hagynám. Még ha nem is mérgező a macsekra, de bőr irritációt okozhat nála.
-
saelin
veterán
Tudtok valami kíméletes hangya írtási módot? Mármint ne a hangyára legyen kíméletes, hanem a macsekra. Most itthon csali van nekik kitéve, de kb xart sem ér hiába raktam az útjukba. Kemotoxal meg nem szívesen fújnám be a lakást...
Nem tudok semmit letenni, mert ezek a dögök egyből rámennek. Panel lakás, így nem tudom a fészküket közvetlen írtani sajnos. Ezért is próbáltam a mérgezett csalit.
-
saelin
veterán
Lehet lesz egy szürke kiscicám. Most melóból tettem egy kis árubeszerző utat és az autóhoz menet elkaptam egy idős papa-mama beszélgetését. Mindig a kertjükbe vagy a garázsukba téved egy szürke kiscica és ott rosszalkodik, oda szarik meg hasonló szépségek. Mondta a papa hogy ha még egyszer meglátja, akkor agyon fogja csapni...
Odamentem, majd felajánlottam neki hogy ha megfogja kíméletesen a cicát, akkor megszabadítom tőle szívesen. Ha látom jól van a cica még lehet mást is adok cserébe, de ha nem akkor is mindenképp elviszem onnan. Rábólintott az öreg és a telefonszámom is megadtam neki hogy hívjon fel. Pár percen belül ott vagyok akár este is. Kíváncsi vagyok veszi-e a fáradtságot... Ha igen akkor a picur nyugodtan élhet nálam vagy amíg el nem passzolom. Attól függ hogy jön ki vele Vasárnap (kétlem baj lenne).Mérges voltam az öreg fószerre... Megölni szerencsétlen kis állatot azért mert átjár hozzá és oda piszkít. Az emberek barbár viselkedésén mindig meg tudok lepődni. Nem igaz hogy ennyire szívtelenek. Ezer más mód van egy macska vagy bármilyen más állat távoltartására. Agyonütni...
[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz radi8tor #18700 üzenetére
Passz. Lehet azt hitte száraz táp? Annyi biztos hogy ízlett neki ha az első után is folytatta.
Szerk: Most meg zabálja a nedves tápot... Nem tudom hova fér belé.
[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
Amíg aludtam a macska bezabált az asztalon felejtett Győri Édes mézes kekszből. Nem tudom mennyit evett meg, de az asztalon lévő porból ítélve sokat.
Azon kívül hogy dübbeni fog a kakija lehet valami baja? Az összetevők között semmi károsat nem találtam. Max a sok cukor okozhat valamit. (búzaliszt, pálmaolaj, cukor, méz, tejpor, emulgáló szeretek: szójalecitinek, térfogatnövelő szer: nátrium-karbonát, só és természetes aromák)
-
saelin
veterán
Ma belefutottunk a házmesterbe lefelé menet, amitől Vasárnap úgy megijedt hogy elkezdett fújni és az életéért futni. Ez nem terv szerint ment.
Szegény asszony csendben takarította a lépcsőházat, hallott egy fújást majd iszkili-oszkili lépteket fel a lépcsőn. 2 szintet felszaladt a macsek aztán már azt sem tudta merre van. Próbáltam megnyugtatni, de nagyon berosált a random ember látványától... pedig itthon ha bejön valaki nem bújik el, hanem oda megy hozzá dorombolni tök mindegy hogy ki az. Úgy látszik ahogy kikerül a safe zone-ból kicsit másképp kezd el gondolkodni. Sokkal óvatosabb és gyanakvóbb mindenre.
Jó nagy fail lett így hétvégére a póráz training. Tiszta szépen magától ment lefelé a lépcsőn, aztán százszor gyorsabban felfelé az ijedtségtől. Na, pont ezért kell neki a séta, hogy legyen egy kis önbizalma, mert most kiderült hogy nincs.Lehet nem lett volna hülye ötlet vinni a szállítóbox-ját sem és baj esetén csak ledobni neki hogy bele tudjon menekülni. Házfelügyelő néninek lesz ma mit mesélni az asszonyoknak...
Az is lehet hogy a boxban ki kellene vinni a rétre a fák közé és ott nyugiban lenne. Szerintetek?
-
saelin
veterán
válasz Astroboy #18685 üzenetére
Én egyszer jártam hasonlóan, csak a cica körme az ágyneműbe akadt be és ugyan ilyen pánikszerűen visított, mert gondolom fájt neki ahogy kitekeredett az ujja.
Berosáltam én is, mert elsőre nem vágtam mi baja van, úgyhogy oda szaladtam, belenyomtam az ágyba amitől elkezdett búgni majd fújni rám. Aztán észrevettem a mellső lábát hogy furán tartja. Miközben próbáltam kiakasztani a kampós körmét vagy 3x meg is harapott. A művelet után elszaladt, de egy 5-10 perc múlva jött vissza dorombolni.Vasárnap meg egyszer az ajtófélfáfára akadt fel körömmel. Az a nyávogás hátborzongató volt... Úgy szaladtam mint egy őrült hogy lássam mi történt! Barátom azt sem tudta mivan, én meg a nyávogás mikéntjéből levágtam 1 sec alatt hogy valami baj van.
-
saelin
veterán
Környék béli kutyák csókolommal köszönnének neki szerintem. Ma is láttam egy Yorkie-t ami alig látszott ki a földből. Most elképzeltem ahogy egymás mellé ülnének és a kutya nem értené miért néz ki a másik kutya ilyen furán.
-
saelin
veterán
válasz radi8tor #18659 üzenetére
Próbáltam nem erőszakkal rávenni a dolgokra, de azért muszáj voltam azt is kipróbálni, hogy húzásra és hasonlókra hogy reagál. A kezdő lökés szerintem teljesen jót tett neki, mert magától kitudja mikor szánta volna rá magát a lépcsőzésre, így meg legalább túl van rajta és ennyivel több önbizalma lesz következőleg.
Többiek:
Köszönöm szépen a tanácsokat! A húzogatást nem fogom erőltetni túlzottan, az meg külön jó észrevétel, hogy hagyjam mindig lazán rajta a pórázt hogy szabadabbnak érezze magát. Vettem flexit is ami ma jön meg valamikor a sport hámmal együtt. A működését pedig ismerem! Volt anno egy pincsim és őt mindig olyan műanyag flexivel sétáltattuk. A hangja a mai napig megvan amikor fékezi a pórázt.A hámot tegnap ráraktam és azóta rajta volt, csak most szedtem le amikor kioldotta valahogy a nyakrészét. Remélem a következő sokkal jobb minőségű lesz, mert ezt benéztem picit. A műanyag csatos sokkal jobb lehet ilyen téren, mert azon kívül hogy könnyebben fel lehet rakni az állatra még jobb is a tartása. Ha valaki tud még ajánlani valamit, akkor szívesen fogadom a linket (lehetőleg magyarban legyen a bolt), mert sosem tudhatom mi válik be 100%-osan. Meg télire úgyis kell majd valami meleg cucc is neki... Csak nem fog bent dekkolni egész idő alatt a hideg miatt.
Szerk:
8 kilós macska! Az szép! Az enyém csak az 5 kilóhoz közelít és már így is nagynak tűnik más cicákhoz képest, akkor milyen lehet egy akkora macska? (Tudom vannak ettől nagyobbak is, csak megragadta a figyelmem egy kicsit.)[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
Picit tovább merészkedtünk most meló után... Reggel a szokásos jelenet fogadott:
A kulcs zörgésére az ajtóban elkezdett nyávogni a macsek, majd amint kinyílt kiszaladt és egészen a lépcső fordulóig elment hogy ott hemperegjen egyet. Erre a pórázt a kezembe vettem és ráakasztottam a hámra. Ha menni akar menjünk alapon. Aha, vagy nem! Már az első lépcsőfoknál satuféket nyomott a törpe. Akárhogy húztam az istenért nem akart előrébb menni. Pici simogatás, hagytam szaglászni is, majd a fenekét néha lökdösve legyőzködtem a lépcső aljára hogy ott lefeküdjön a nagy kaland után...
A fordulóban voltunk vagy 5 percig, mert beflashelt a látványtól. Nézett le, majd fel a lépcsőn. Nem nagyon vágta hogy ha lentebb jöttünk, akkor miért látja ugyan azt a szintet mégegyszer. Itt már elfogyott a bátorság és kb lépcsőfokonként eldobta magát egy kis fekvés kedvéért. Szerintem már azt sem tudta mi történik vele mire leértünk a harmadikra, és akkor elkezdett ugyan abba az irányba menni ahol mi lakunk, csak egy szintel lentebb. Jól meg is ijedt egy random virágtól a folyosón! Gyorsan be is akart iszkolni az alattunk lévő szomszédhoz, mert azt hitte az a mi ajtónk.Lesz itt min dolgozni bőven. Szegények fingja nincs a kinti dolgokról, mert eddig csak a kis szállítóboxjából látta a világot ha mentünk valamerre, és ott azért biztonságban érezte magát valamennyire. Lezárásképpen még egy szintet lementünk nagy nehezen, de itt már a falakat, a lépcsőfokokat, a korlátot és úgy mindent végig szagolt. Végig dorombolt, amivel egyértelműen az izgatottságát próbálta levezetni, mert végig fel volt húzva nála a rugó és látszott rajta hogy ugrásra kész. Mivel nem tetszett hogy feszeng, gondoltam kipattintom belőle a rugót és jól megzörgettem valamelyik szomszéd gázóra szekrényét. Erre egyből meglódult, de a póráz megfogta és meglepődötten nézett vissza rám. Néha még rántott rajta egyet-egyet, de egy kis simogatás egyből megnyugtatta. Aztán megint megzörgettem a szekrényt, majd kinyitottam azt. Ez annyira tetszett neki, hogy egyből oda is ment és belenézett, majd felugorva a szélére még jobban megnézte a tartalmat. Tuti egyből arra gondolt hogy ez mi király búvóhely lehetne már! Lentebb már nem akartam menni, mert a hámot amit rendeltem nem tartom túl biztonságosnak (ki is csatolta miközben ezt írtam), de szerencsére nemsokkal az érkezése után rendeltem egy másikat, ami már komolyabb csattal van felszerelve. Jött is SMS, hogy a mai nap folyamán kiszállítják. Tanulgatni, szokatni pedig jó lesz az óraszíj szerű vacak.
Szóval ott jártam hogy elég volt mára... A felfelé úttal több probléma is akadt:
- felborult kb lépcsőnként
- ha éppen nem lefeküdt, akkor 4 lépcsőfokot ugrott fel egyszerre...
- ha nem fel csinálta az ugrást, akkor lefelé indult meg... Tiszta zizi lett a sok lépcsőtől.
- többször korábban akart lefordulni, nem pedig a negyediken ahol lakunk...
- az ajtón nem akart bejönni...
- és amikor sikerült bejutni vagy 5 percig hallgattam a nyávogását, mert ő vissza akart menni a folyosóra...Bőven vannak még bajok, de nem tartom reménytelennek hogy egy 2 évet lakásban töltött macska pórázképes legyen. Sok türelmet és odafigyelést igényel, de biztos megéri majd a végeredmény, mert látszik rajta hogy ugyan bizonytalan minden lépése, viszont rohadtul élvezi az ismeretlent. Annyi biztos hogy a flexi-t nagyon sokáig kerülni fogom, mert a mostani kis kalandból kiderült hogy pórázon tartva is gyors Vasárnap!
Volt a falon egy fekete folt, amire olyan gyorsan rászaladt hogy reagálni sem tudtam rá, vagy amikor megzörgettem a szekrényt ott is nagyot ugrott, de akár írhatnám ide a lépcsőzést is hogy milyen gyorsan felszalad rajta. Semmi kontrollja nincs még és a póráz lényegét sem érti. Előbb jobb ha tényleg a 120 centissel tanul meg sétálni, mert azzal még úgy ahogy meg lehet fogni ha kell.Következőleg majd akkor írok ha sikerül valami milestone-t elérni #Vasárnappal. Remélem nem zavaró az ilyen jellegű beszámoló ebben a topicban. Ritkán járok erre és akkor is csak read only vagyok.
-
saelin
veterán
Nem nagyon szoktam videózgatni. Amikor már tök jól megy minden sétáltatás közben, akkor majd lövök pár mozgóképet. Addig be kell érnetek (szerintem kibírjátok ) text only dokumentációval.
-
saelin
veterán
Macska hámhoz és pórázhoz való szoktatása.
Első nap:
Mikor ráadtam a hámot egy darabig csak feküdt benne mozdulatlanul... Azóta már járkál, ugrál és teszi a dolgát ahogy szokta. Viszont a pórázt még mindig nem tudja hova tenni. Nem érti miért húzom vagy hogy miért lóg néha az arcába. Vicces lesz ha az utcán is random eldobja majd magát, mert ő nem akar arra menni amerre én.
Jutifalattal próbálom rávenni hogy jönnie kellene utánam, van hogy csettingetek, esetleg cuppogok neki a számmal hogy felfigyeljen rám. Sosem próbáltam még macskát pórázon vezeti, de már most megmondom hogy ez tényleg nem úgy néz ki mint egy kutyánál. A szívbaj is elkapott amikor a parkettáról a 2 meter magas szekrény tetejére pórázon tartva felugrott. 1,2m a póráz csak, így kb ugrás után ott is maradt ahova érkezett, mert tovább már nem tudott menni akármennyire is birkózott vele. Aztán vagy egy percig próbáltam lecsalni, majd inkább székre állva levettem róla a pórázt és hagytam dolgára.Kíváncsi vagyok hány nap lesz mire odáig eljutunk hogy a lépcsőházba ki tudjam vinni anélkül, hogy mindentől berezelne.
-
saelin
veterán
válasz Gaben92 #18612 üzenetére
Valami ilyesmi hám van a macsekon?
Nem tűnik túl kibújás biztosnak.
-
saelin
veterán
Mi a véleményetek arról, hogy (hámban) pórázon láttok az utcán egy macskát sétálni? Én tegnap láttam itt a lakótelepen egy fiatal kislánnyal így egy cicát. Kb arról szólt az egész ahogy elnéztem, hogy a macska menni akar valamerre és a gazdi követte. Fogalmam sincs hogy jutottak végül haza.
Beszélgettem a lánnyal és mondta hogy mostanában szoktak erre rá, talán két-három hete. A kutyákkal viszont mindig meggyűlik a bajuk, mert egyből rárontanak szegény macsekra, úgyhogy nagyon meg kell nézni hogy merre mennek. A beszélgetés közben elgondolkodtam hogy lehet én is kipróbálnám a sétát Vasárnappal. Úgyis mindig amikor nyílik az ajtó kiszalad a folyosóra és ott hempereg, szaglászik és hasonlók. Plusz nekem a melóm 3 műszakos, így akár este is letudom vinni, amikor már semmi zavaró tényező nincs. Az például szokatáshoz jó lenne.
Szóval vélemények, ötletek, esetleg tanácsok? Szerintem egy próbát megér, mert max lesz egy fölös hámom.
-
saelin
veterán
válasz Nimrod #18489 üzenetére
Nálunk az ételallergia nehezíti meg a mindennapokat. Már 2 hete kapja a hypoallergén tápot és még mindig kapatgatja magát. Dokihoz járunk 2-3 hetente, kap szurit amitől 2 napig nem vakarózik, ez idő alatt tudom kezelni a sebet. Amint elmegy a szer hatása és hiába kapja a hormon tartalmú allergia gyógyszert is, meg a spéci tápot, mert újra elkezdi tépni magát. A fülét is rendszeresen kezeli atka ellen, mert anno azok maradványait fedezte fel a fülében, de jelenleg nincs élő dög a fülében.
Eléggé szar helyzetben vagyunk. Egyet előre, kettőt hátra eset. Lassan ott vagyunk hogy nem lesz táp amit kipróbáljunk. Nyers húst pedig nem szeretnék neki adni, arról nem is beszélve, hogy a megfelelő tápértékek eléréséhez többféle szervet, húst, zöldséget kellene keverni. Arra meg semmi időm, meg előbb meg is romlik ha kint marad.
-
saelin
veterán
Egyik kollégám tegnap mondott egy érdekességet számomra. Ő csak szárazat ad a kerti macskáinak és csak néha kapnak nyers húst, ami kimarad vagy amúgy is hulladékba menne. Én erre egyből azt reagáltam, hogy ez nem hangzik túl egészségesnek a számomra, de ahogy böngészem a netet úgy változik az álláspontom. Gyakorlatilag a wet és a dry food is teljes tápértékkel bír, a különbség csak a nedvesség tartalmuk.
Innen jött a gondolat: Szóval ha én az allergiás cicám csak hypoallergén nedves táppal etetném annak hosszútávon lenne valami egészségre káros következménye? Ugyan ez a kérdés a full száraz diétára is.
Eddig nálunk vegyesen ment a kettő. Reggel és este nedves, míg egész nap előtte a száraz, de ha eltudnám tőle venni az egyiket az sokat segítene a tápok szelektálásában is. Hmmm..."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
-
saelin
veterán
válasz Plazmacucci #18332 üzenetére
Játékos. Minden szar elvonja a figyelmét. Pl ha eszik és kimegyek a konyhából már szalad utánam...
-
saelin
veterán
válasz radi8tor #18330 üzenetére
És
DhampirEgy ideje rendes műanyag ételhordóban adok neki kaját, szóval a lezárós hűtőbe rakás működhet, csak ugye a cica étkezési szokása olyan, hogy egyszerre mindig picit eszik és vissza-visszatér a tányérhoz napközben. Mondjuk ha megszokja hogy éves után eltűnik a tányér, akkor lehet változtat majd rajta.
Egyébként eddig is hűtős módszert alkalmaztam, csak nem a tányért raktam a hűtőbe, hanem a nedves tápos zacsit. Kb a felét kiszedtem neki és a többi ment hűtőbe, de tök mindegy milyen keveset raktam ki neki, mert mindig hagyott meg vagy már meg volt veszve mire hazáértem melóból... Nem szeretem amikor pazarol, na.
Említetted a jó minőségű száraz tápot. A Premiere annak számít? Egy ideje a Fressnapf-tól rendelgetem ezt, de a leírása alapján nekem annak tűnik. Gyakorlatilag minden szennytől mentes.
-
saelin
veterán
Sziasztok!
Valami trükkötök van arra hogy ne száradjon be a tányérban hagyott nedves táp? Premiere Adult-ot adok Vasárnapnak és eddig nagyon szépen bevállt (az allergiája is javul), de a maradék mindig beszárad, bebarnul és azt már nem eszi meg. Próbáltam neki kevesebbet adni, de azt meg nem akarom hogy több szárazat egyen, mert így tudom nem túl egészséges ha sokat fogyaszt belőle. Hmm?
-
saelin
veterán
válasz Gaben92 #18044 üzenetére
Erre lehet azt mondani, hogy lehet háziasítva vannak a macskák, de az ösztön ott van bennük. Pont ezt szeretem a macskákban, hogy van bennük egy kis kiszámíthatatlanság. Ő a harmadik cicám eddig és még két hasonlót nem tartottam/láttam sose, még akkor sem, ha az ismerősi körömet is beleveszem és azok cicáit.
-
saelin
veterán
válasz Gaben92 #18042 üzenetére
Nem támad magától. Nem agresszív, csak van hogy túl tölt a simogatástól és harapás lesz a vége. Ha olyan az illető hogy több harapást is enged, akkor kattan el, de itt már a dorombolást is abbahagyja. Olyan mintha vadász üzemmódba kapcsolna.
-
saelin
veterán
Tényleg. Lány cicánál nincs valami ilyesmi zavar ivartalanítás után? Amit én észrevettem rajta ez a simogatásra indukálódó agresszió van jelen nála. Tudom kezelni (nem gerjesztem túl), de más rendellenességet nem vettem észre nála. Pl ezt a PIA-t (petting inducted aggression) én játékra használom. Felpörgetem jó intenzív simogatással és madzagozunk, szaladgálunk , meg hasonlók. Lakótársam is sokat játszik vele, de őt játékból harapja is mint az állat, és pár rágás után átmegy gyilkos módba. Lakótársam meg egy medve és le sem szarja ha éppen eszi a macska... Annyi félelmem van csak, hogy átterjed ez a szokása másra is. Nem lenne vicces, ha egy lány ismerősömet kezdené el rágni. Szerintetek? A játékkal levezetett feszültség oldás jó módszer?
Oh, és még valami. Olyat már pici kora óta csinál, hogy ha nem figyelünk rá, akkor az ember könyökét megharapja. Nem erősen, csak úgy megcsíp. Ez szerintem úgy alakult ki nála, hogy amikor konzolon játszottam a könyökömet találta meg mindig és berögzült neki. Szvsz egy aranyos gesztus és ebből sosem volt még durvulás.
-
saelin
veterán
Voltunk ma is állatorvosnál Vasárnappal. Kapott kenőcsöt a nyakára és tablettát amit le kell nyelnie. Allergiás szegény, de nem tudjuk pontosan mire és addig nem is tudunk tőle vért venni amíg produkálja a tüneteket. Most jöttünk haza, már be is adtam neki a fél tablettát. Azt hittem nehéz lesz, de nem... Kb finoman kinyitom a száját az egyik kezemmel, míg a másikkal behajítom a fél szem gyógyszert, száj összefog, torok simogat és mikor nyalizza az orrát már tudom hogy nyelt. Egyből szaladt a vízhez szegény. Gondolom keserű volt neki.
Nimrod
Most marad egy darabig a Purina márkás száraz és nedves táp. Az állatorvos is mondta, hogy az már jobb mint amit eddig kapott. Plusz ez a Friskies adalékanyag mentes (rá van írva), szóval... várjuk a csodát és járjuk a kontrollt amíg jó nem lesz.[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz Ciccuka #18009 üzenetére
A boltban pont egy Purina Friskies-t ajánlottak. Vettem belőle egy 12-es pakkot, a szárazból pedig ugyan úgy tőlük a One-t.
Az mondjuk már biztató, hogy rá van írva a dobozra, hogy színező anyagokat nem tartalmaz... majd kiderül persze.
Az viszont külön szomorú, hogy az ott dolgozó csajszi elmondása szerint a legtöbb macskakaja nagyon szar anyagból készül. Tele nyomják minden szarral (mint nálunk a párizsit pl) és az megy a macska tányérjába. Eddig nem foglalkoztam vele hogy milyen kaját kap a cica, de hogy már tüneteket produkál tőle az durva. Oda kell figyelnem.
-
saelin
veterán
-
saelin
veterán
válasz Gaben92 #18004 üzenetére
Persze azzal kezdte a doki hogy a fülét megnézte. Semmit nem talált benne szerencsére - régen voltak atka gondjaink sajnos. Purina One volt amit próbáltunk, de ahogy olvastam netet lehet kevés az 1-3 hetes tesztelés, mert a szervezetéből lassabban ürül ki az allergén anyag.
Úgyhogy ma az lesz, hogy elmegyek és veszek megint Purina One nedveset, plusz ha látok Fressnapf-t szárazban, akkor még azt is. Szerencsére van a közelben Tesco, kisállat bolt, állateledel bolt stb, szóval ha az egyikben nem találok a másikban csak lesz ami kell. Jó lenne megtalálni a sweetspot-ot.
-
saelin
veterán
Milyen minőségi tápokat tudtok ajánlani? Teljesen lecserélném a mostaniakat, mert lehet allergiás rá a cica. Kikaparta megint a nyakát, de most nagyon csúnyán. Voltunk állatorvosnál és ő a Fressnapf-t ajánlotta. Csak jó lenne több alternatíva is, ha az egyikből nem találok.
Eddig kb az átlag tápokon élt és ezek alatt végig vakarózott:
- Whiskas. Ezt kapta a legtöbbet.
- Purina. Pár hétig ment, de a vakarózása nem szűnt meg.
- Friskies. Ment egy hétig, semmi változás.
- Perfect Fit. Jelenleg ezt kapja... a vakarózás még mindig jelen van.Ma fogunk átállni Fressnapf-ra. Ha ez sem működik, akkor nem tudom.
Jövőhét péntekig van időm tesztelgetni, mert akkor viszem vissza a cicát."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
saelin
veterán
Basszus, a macsek véresre kaparta a nyakát a bolha nyakörv miatt... Megmostam a nyaka körül amennyire tudtam, de ez brutál csúnya! Gyakorlatilag kopaszra rugdalta magát.
Nem értem mi történt, mert eddig semmi baja nem volt tőle. Már hete óta rajta volt.
-
saelin
veterán
Vettem a cicának egy Felix Party Mix jutalomfalat tasakot, ebben ilyen száraz eledel van. Ma adtam belőle a macseknak, de szomorúan konstatáltam, hogy nem bírja megrágni. Mondom ennyire béna nem lehet. Fogtam egyet és ráharaptam én is.... Hát majdnem behugyoztam - már bocsánat - a próbálkozások közben, de egy kis darabot nem tudtam ebből a kődarabból leharapni olyan kemény. Ez mégis mi? Nem fogok ebből neki adni, mert letörne a foga tőle.
[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz saelin #17583 üzenetére
Itt-ott a lakásban felfedeztem döglött bolhákat. Úgy látszik a nyakörv keményen dolgozik. A nagyobb ruhaneműket meg 90 fokon átmostam már egyszer, jövőhéten még egyszer stb. Ezt egészen addig ismételgetem amíg tart a nyakörv hatása, ami olyan 2-3 hónap. Szerintem sikeres lesz az irtás ilyen tempóval.
-
saelin
veterán
Amit én vettem azt az Isten sem oldja ki. Olyan mint egy gyorskötöző...
[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
Ma kiderült hogy valószínűleg bolhás a cica, mert a kis dögöt sikerült is elkapnom. Vettem neki nyakörvet. Szerintetek gondolkozzak el más védelmen is? Úgy tudom a petéket eléggé nehéz kinyírni mert azok bárhol lehetnek a lakásban.
-
saelin
veterán
Nekem nem tűnik túl melegnek. Max a csapadéktól és a széltől védi meg.
bul07
Köszi! Akkor lehet macskafű lesz. Magot pedig tudok szerezni a barátomtól. Ettől függetlenül azért próbálkozom még mással is. Pusztán a macska szórakoztatása miatt."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
saelin
veterán
Hasonló élményem nekem is van, csak itt a szekrény tetejéről lökte le a macsek a növényt és ráncigálta körbe a lakásban. Mikor munkából hazajövet megláttam... A kislány a mögötte lévő katasztrófa ellenére meg úgy fogadott mintha mi sem történt volna. De bezzeg amikor takarítottam sehol az ég világon nem lehetett megtalálni.
-
saelin
veterán
Úgylátom pont jókor nézek be ide. Tervezek a lakásban termeszteni pár zöldet, de még nem döntöttem el mik lehetnének ezek. Ja, és panelban bent lenne a növény.
- Első egyértelmű gondolatom a macskafű volt, de pár ismerősöm azt mondja, hogy hányik tőle néha a cica.
- Búzafű. Nem sok mindent tudok róla.
- Citromfű. Ezzel próbálkoztam régen a másik macskákkal, de ez meg nagyon fényigényes volt és rengeteg gondozást igényelt.
- Aztán itt van a legendás Macskamenta amitől beindúl bármelyik cicánál a crazy time. Úgy tudom hasonlóan jól tűri az árnyékot mint a búzafű. Erősen hajlok efelé.
- A rozmaring is jól hangzik, mert azt én is tudnám használni, de ezzel anno megintcsak próbálkoztam és ősszel-télen nem nagyon maradt meg.
- Legutoljára pedig a zöldike van a listán. Ezzel csak annyi bajom van, hogy sok helyet igényel és szvsz nem is túl szép.Másik mostanában felkapott téma nálam, hogy mióta a macsek megszerette Whiskas töltelékes száraz eledelt azóta alig akar enni nedves tápot (ugyan úgy Whiskas vagy néha Friskies márkától). Eddig megevett napi 1,5 tasak húst, most meg napi 1 megy el, de az is két részletben. Néha a kukába is jut, mert megbarnul és összeszárad. Gondolom annyira eltömi a száraz, hogy husi már nem is kell neki. Ezért ezt is tervezem váltani. Itt a netet túrtam segítségül és a Cat Chow-ot ajánlották a legtöbben. Valami tipp hogy megtalaljam a macska étrendjében a yinget és yangot? :D
-
saelin
veterán
A macsek kb minden kaját bal oldalt rág, a fejét kicsit meg is dönti abba az irányba. Néztem a fogait szép fehérek, sehol egy sárga vagy fekete folt. Most lesz 2 éves a kislány.
Most csak béna még enni is, vagy gyanakodjak hogy rossz valamelyik foga?
Más:
A cica körmét mennyire ajánlott vágni? Elég vadul játszik és páromat már jól meg is karmolta többször a lábánál.[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz scarabeus86 #15659 üzenetére
Mintha részeg lenne. Nekem az öreg macskámmal fordult kétszer ilyen elő. Az egyik egy fül gyulladás miatt volt, a másik viszont az utolsó 2 évében jött elő (10 évesen ment el), mégpedig a rossz vese.
A szervezete nem tudta evés után feldolgozni a mérgező anyagokat ami ilyen instabillá tette a mozgását. Nem hányt, nem volt rossz kedve, wczet rendesen... Míg egy nap rohamot kapott a sok felgyülemlett mérgező anyagtól a szervezetében és rángó görcsöt kapott. Nem volt egy szívmelengető látvány.
Nem ijesztgetni akarlak, de ha fontos neked a cica egészsége akkor a lehető leghamarabb vidd el orvoshoz, mert a vége simán tragikus is lehet.
-
saelin
veterán
Emberek, a macskáknál mennyire gyakori a fül atka? Az én lány cicámról most derült ki h atkás, míg a szomszédéról 2 hete. Én panelben, ő kertes házban lakik, egyik macska sem találkozott a másikkal soha és nem is jártak kint az udvaron/szabadban.
Sőt, a tavaly márciusban elhunyt cicámnak is volt fül rühessége.Nem igazán értem hogy szedik össze... Itthon mondhatni h tisztaság van. Heti 2-3 porszívózás, többszöri felmosás, a macsekok heti egyszer át vannak kefélve. Azért kérdezem ezt, mert szeretnék az ellen tenni hogy ilyen ne forduljon elő, és ha már tudom akkor adnék tanácsot a körülöttem lévőknek is.
A válaszokat előre is köszi!
-
saelin
veterán
Jé, mire jöttem ma rá! A macskám ki tudja nyitni a konyha ajtót és szereti a krumpli pürét.
[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
Ma történt egy vicces, de érdekes reakció a macsek részéről. Barátnőm egyik barátnője átjött rágóval a szájában és véletlen sikerült kiköpnie a földre. A macsek mint a rakéta oda szaladt megnézni hogy mi az. Megszagolta és elöklendte magát.
Egy másodperc volt az egészet jelenet. A macskák ennyire érzékenyek a mentolos illatra? Alig szagolt bele és annyi is volt neki.Picit mindenki meglepődött. 14 éve tartok cicát, de sosem láttam ilyet.
-
saelin
veterán
válasz wertigo1984 #15465 üzenetére
Kipróbálom h csak egyfajta tápot adok neki, hátha rájövök mit nem bír a kislány szervezete. Keresek mindjárt egy füzetet és abba fogom vezetni az etetését.
A sebre viszont megnézem mink van itthon. Hintőpor és körömvirág kenőcs biztosan. Ezekből kaphat?[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
Sziasztok.
Van egy 1 éves ivartalanított lány cicám. Pár hete kikaparta a fejét, de annyira h tiszta eleven seb volt és ki is kopaszodott. Azóta begyógyult, visszanőtt a szőr meg minden, de már megint kezdi és ráadásul ugyan ott. Mostmár kezdek aggódni.
A bőrén semmi elváltozást nem láttam, de ez még persze nem zár ki semmit sem. Ha tovább folytatja hétfőn állatorvos. Addig valami tipp, hogy enyhítsek a viszketésen?
-
saelin
veterán
válasz Jinxb1rd #14981 üzenetére
Két nagy tál nedves és egy tál száraz rágcsát oda. Éhen halni nem fog, de számítsatok rá, hogy morcos lesz és összeszarja az alomját / környékét.
Víz viszont 2 tál, mert ha éhes lesz akkor többet iszik (legalábbis a miénk így tesz). Esetleg plusz egy tál tej, ha nem fosos cicákról beszélünk."It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
saelin
veterán
válasz ariel96 #14936 üzenetére
Pont a héten láttam egy videót, hogy a twitchen streamelő lányka közel hajolt a macskájához az pedig játékból lepofozta. Belekapott a szeme sarkába ami elég csúnyán elkezdett vérezni.
A cica karma nem játék. Eléggé sokkoló volt.
-
saelin
veterán
Szóval akkor lehet, de csak is kizárólag főve. Mert nyersen bacis, sülve pedig zsíros/olajos.
Egyébként úgy kezdte el enni, hogy ellopot egy meghámozott tojást és elkezdte széttrancsírozni.
-
saelin
veterán
Cicának mennyire szabad főtt tojást ennie? Épp most eszi, de nagyon!
[ Szerkesztve ]
-
saelin
veterán
válasz radi8tor #14850 üzenetére
Én nekem a 2. tüzelés után sikerült elvinni és már nagyon szépen gyógyul a hasa. A műtét után 4 nappal már ugrált és játszott, mintha mi sem történt volna. Olyan mint a tüzelései előtt. Gyakorlatilag semmi változást nem vettem észre. Talán picit makacsabb, de ez korral is jöhet.
-
saelin
veterán
Üdv!
Hétfőn ivartalanították a lány cicámat, minden rendben volt természetesen. Nagyon rendesek-kedvesek voltak.
Van valakinek tapasztalata viselkedés béli változásról? A cicánk a műtét másnapja óta rá van kattanva a papucsomra. Rágja, kaparja... szét akarja szedni. Már ki is mostam, hátha csak valami szag zavarja. Továbbra is öli a papucsot.
Picit csendesebb, dorombolósabb is lett. De ezt lehet csak beképzeljük, esetleg ideiglenes.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10
- Ukrajnai háború
- Zenless Zone Zero (ZZZ)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Hisense LCD és LED TV-k
- Digitális Állampolgárság Program
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest