Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz
baloghgabor
üzenetére
Téged akkor is szentté fognak avatni, ha nem is vagy római katolikus...
-
Freddy76
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Egyszer volt egy ügyem, az adatokból láttam, hogy az egyik ügyfél 92 éves. Az irodánk a 2. emeleten van, a lift kulccsal nyílik, szóval felajánlottam, hogy lemegyünk kinyitni. Az volt a válasz, hogy nem kell. Feljöttek, a bácsi teljesen fitt volt, max. 70-nek saccoltam volna, a fia szinte idősebbnek tűnt. Nyilván jött a szokásos kérdés, mi a titok. Az volt a válasz, hogy semmi alkohol, semmi cigaretta, semmi vörös hús, kevés zsír, egészséges ételek. Mire a fia annyit mondott: Ja, az utóbbi tíz évben. Azért vagy te ilyen jó karban fater, mert anyánk korán meghalt....
-
Freddy76
addikt
Macska már fent a fán…
-
Freddy76
addikt
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Oszakában van egy kis kávézó, amelynek a tulajdonosa vasútmodell-bolond, és e köré építette a kávézót. Nem volt sikeres, majdnem csődbe ment. Aztán befogadtak egy cicát, aztán még egyet, meg még párat, és a vonat-cica kombó sikeressé tette őket. Diorama Cafe. Tavasszal megyünk Japánba, ide is el fogunk menni.
-
Freddy76
addikt
válasz
OPiiPO
üzenetére
Mi egyszer elvittük Tappancsot nyaralni, Lesencetomajon voltunk. A szigligeti vár környékén azért elég nagyokat néztek az emberek, hogy jött pórázon a macska. Két idős hölgy nézte, majd odaszólt az egyik: "Fiatalember, az egy macska!". Én igyekeztem felvenni a tanácstalan-megdöbbent arckifejezést, és annyit mondtam, hogy "Basszus, a gyerek meg ne tudja!".
-
Freddy76
addikt
válasz
Egyiksejo777
üzenetére
Nálunk a cica csak akkor jöhet az ágyba (kizárólag!), ha akar. Általában hajnalban. Olyankor emlegetem az anyukájukat, de más következmény nem szokott lenni.
-
Freddy76
addikt
Sziasztok,
Végtelenül nagyképű, önimádó macskánk, Tappancs, az utóbbi hetekben feltűnően kedves, dorombolós, bújós, az étvágya pedig csökkent, fogyott is. Érdemes elvinni dokihoz?
-
Freddy76
addikt
Azért mindennek van határa. Ma hajnalban arra ébredtem, hogy Töpörtyű áll a hasamon, Tappancs pedig a hátsó lábaival a mellkasomon, a mellső lábaival az arcomon. Amikor kinyitottam a szemem, belenyávogott az arcomba, kábé öt centiről.
Ekkor pár röpke másodpercre nem szerettem a macskákat. Aztán az a sz.rházi Tappancs hangos dorombolással elkezdte az arcát az arcomhoz dörzsölni, és megint meg voltam törve. Szóval felkeltem, adtam nekik kaját, és elnézően mosolyogtam, amikor két-két falat után visszafeküdtek aludni.
-
Freddy76
addikt
A macskánk, Tappacs, hülye. Eddig is a leglehetlenebb helyeken tudott elnyúlni, ma kerestem, hogy hol van, és végül a mosogatógépben volt, a tiszta tányérok mellett elnyúlva. Amikor kivettem, még ő volt megsértődve.
-
Freddy76
addikt
válasz
public NMY
üzenetére
Fú, az a tekintet. Ebből a macsekból nagy főnök lesz.
-
-
Freddy76
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Én is így tudtam, amíg anyósomnak nem lett egy teljesen vörös lánymacskája
-
Freddy76
addikt
Ez az, amikor szeretsz valakit. Ha valakinél a cica "darab-darab", ott nyilván altatna, de akinél társ a macsek, mint az itt fórumozóknál, ott megteszünk érte mindent. Szerencsés a cica, hogy ti vagytok a gazdái. És remélhetőleg tanul is az esetben (persze valószínűleg nem fog...).
-
Freddy76
addikt
Szeretem ezt a topikot, itt cuki cicák és békés fórumozók vannak... Nyilvánvaló az összefüggés
-
Freddy76
addikt
válasz
kenand
üzenetére
Nem emlékszem, de egy régi Hofi vagy Nagy-Bandó paródiában volt benne, hogy ha levágná a macska farkát, annyival kevesebb ideig kellene nyitva tartani az ajtót/ablakot, hogy jóval olcsóbb lenne a gázszámla
.A mieink is ezt csinálják. Tappancs Úr (most már nem csak Tappancsnak, hanem Tappancs Úrnak hívjuk) képes percekig hezitálni, én meg ott reszketek az ajtóban, mint valami macskacsicska, és várom az Uraság döntését.
-
Freddy76
addikt
A macskarácsonyt megnyitom:
-
Freddy76
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
A hasonló könyvek közül szerintem a legjobb. Érdekes, helyenként vicces, új macskásnak talán hasznos is. Nekünk több éves együttélés (és fórumozás) után már nem nagyon mondott újat.
-
Freddy76
addikt
Lányom (13) osztálytársa nagyon szeretett volna cicát, de a szülők nem akarták. Múlt héten elmentek a Balatonra pihenni pár napot, és egy esti séta alkalmával hallották a veszett macskavisítást. Odamentek, és csak egy pici cicát találtak, majd láttak elskerázni egy rókát. Körbe néztek, de semmi más nem volt ott. A cicát becsempészték a szállodába, jobb híján adtak neki tejet és joghurtot, másnap hazajöttek. Felhívtak minket, hogy tudunk-e ajánlani menhelyet, amely befogadná a cicát. Aztán ez módosult, a cica maradhat, de csak kinti cicaként, szóval azért hívtak fel, hogy milyen megoldással lehet megakadályozni, hogy a cica levadássza a kertben a madarakat. Aztán ez is okafogyott lett, benti cica lesz.
Az orvos szerint 4-5 hetes a cica, tényleg hihetetlen pici. Tápszert kap, meg speciális kaját, de amúgy egy egészségesnek tűnő, egyre kisimultabb, jókedélyű cica, szereti a szeretgetést.
Ami kérdésként felmerült: a cica a mosakodást és az alomra járást (különösen az előbbit) kitől tanulja meg ilyenkor?
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
Pedig elvileg a brit rövidszörű kevésbé allergén... Remélem nem lesz gond.
Nálunk anyám kezdett hisztizni, amikor jött a macska, hogy ő nem bírja, köhög, tüsszög, és ez milyen kitolás vele. Először még nyugtatgattam, hogy megoldjuk, ha jön, akkor előtte takarítunk, macskát bezárjuk egy szobába. Pár napja volt nálunk a macsek, amikor anyám újra hisztizett, hogy ő így nem tud jönni hozzánk. Annyit mondtam, hogy sajnálom, akkor nem jön.
Nyilván, ha a gyerek allergiás, az más tészta. De nektek volt korábban is macskátok, nem?
-
Freddy76
addikt
Köszönöm, hogy foglalkoztok velük. A Balatonnál ez sajnos ismert probléma, a nyaralóövezetekben sok a macska. Egész nyáron kapnak enni, odaszoknak, nem vadásznak, ősszel pedig hirtelen olyanok lesznek ezek a városrészek, mintha egy rejtélyes vírus írtotta volna ki az embereket úgy, hogy csak macskák maradnak. És itt sajnos vadászni sem nagyon tudnak, nincs mire.
-
Freddy76
addikt
válasz
bence188
üzenetére
Nekünk sem ittak a macskák, mi is vettünk egy ilyen itatót. Nem tudom, mennyit ittak, és mennyit pacsáltak, de sokat lebzseltek körülötte (és persze csuromvíz volt mindkettő pofája). Viszont idén nyáron megfigyeltük, hogy kimondottan sokat ivott mindkét macsek, láthatóan fogyott a tálkákból. A meleggel ezt nem igazán tudnám magyarázni, napközben kellemesen hűs, klímás lakásban voltak (általában 25-26 fokra hűtünk), és csak éjjel mentek ki az erkélyre. És persze azóta is folyamatosan isznak, amióta vége a kánikulának.
Ezeket a különös hangulat- és szokásváltozásokat azzal tudom magyarázni, hogy macskák...
-
Freddy76
addikt
Mi annak idején kétszer is a Feliway Friends párologtatót használtuk. Egyszer, amikor hazahoztuk a kiscicát, és a nagy eléggé morgott rá, másodszor a műtétje után, amikor a kicsi több napig távol volt, hazajött gallérral, kórházszagúan, egyik lába nélkül, a nagy pedig nem tudott mit kezdeni vele. Nem tudom, hogy a párologtató miatt nyugodott le Tappancs, vagy amúgy is megbékélt volna, de a célt elértük.
-
Freddy76
addikt
Vettünk egy új kenyérpirítót…
-
Freddy76
addikt
Részvétem a cicák miatt.
Mi annak idején hazahoztuk Tappancsot, és hagytuk, hogy felfedezze a lakást. Mivel ő az anyukája mellől jött el, eleinte nyávogott, kereste az anyját, a testvéreit. Sokszor elbújt, de tudtuk, hogy ez napokig eltarthat. Aztán két nappal az érkezése után éppen Ezüst tó kincsét játszottunk a nappaliban, macsek egyszer csak a semmiből kitör, a táblán megcsúszik, elsodorta a bábukat és a kockát is (valószínű ennek hangjára jött elő), majd elnyúlt a tábla közepén, és elkezdett dorombolni. Akkor megérkezett, azóta itthon van.
Porszívóhoz nem szoktattuk, de nem fél tőle, sőt. A fésűt, kefét gyűlöli, ellenben ki lehet porszívózni a bundáját, azt kifejezetten szereti.
-
Freddy76
addikt
Oké, most egy picit át kell gondolnom, hogy mi történt.
Ülök a konyhában, békésen dolgozok az asztalnál. Egyszer csak hallom a trappolást, Tappancs az, aki abszolút megcáfolja a "bársonytalpú" jelzőt, mert olyan hangosan trappol, mint egy ló. Betrappol a konyhába, felugrik az asztalra, mire felfognám mi történik, megáll előttem, és elkezd sorozatpofozni. Gyors egymásutánban lekever nekem vagy 8-10 sallert, a fejem tetejére (köröm nélkül, szóval komoly károkat azért nem szenvedtem). Majd azzal a lendülettel kitrappol. Megyek utána, fekszik a polcán a párnán, amint meglát a hátára fordul, lassan rámpislog, és hangosan dorombol. Simizem vagy tíz percig, láthatóan nagyon élvezi. Majd felpattan, felugrik az egyel magasabb polcára (ami kb. fejmagasságban van nekem), ad még egy sallert (bár ez talán inkább simogatás a buksimra), aztán megfordul és alszik.
Amúgy jóban vagyunk, semmi konfliktus nincs köztünk.
-
Freddy76
addikt
Sógorom tegnap elindult dolgozni, majd kb. 15 perc múlva visszajött, egy nagy vörös macskával a kezében. Az utcán találta, nem szaladt el, és valami baja van... Kimondottan szép cica. Nővérem rögtön feltette az összes helyi csoportba (Újpest), fél órán belül meglett a gazdi. Kiderült, hogy az egyik szomszédos lépcsőház negyedik emeletéről esett ki a cica: bukóra volt nyitva az ablak, a férj felhúzta kb. arasznyira a redőnyt, a macskának ennyi elég volt. Vitték rögtön állatorvoshoz röntgenre, úgy néz ki, zúzódáson kívül nincs baja, estére már az étvágya is visszatért.
Nővérem ma reggel mesélte, hogy az éjszaka közepén a sógorom keltegette, azért, hogy megkérdezze: ha nem lett volna meg a gazdi, megtartották-e volna a macskát.
Szegény Maszat cica úgy megijedt az átmeneti vendégtől, hogy estig nem jött elő.
-
Freddy76
addikt
válasz
üzenetére
Apák napjára kaptam a lányomtól. Az Alin szerintem nem kapsz eredeti Legót, másolatot is csak a felkapottabb szettekről (bár a kínai másolatok minősége legalábbis véleményes). Márkaboltban vagy a Lego honlapjáról lehet rendelni, ahogy a neten nézem, itt a legolcsóbb. Nem olcsó persze így sem, de egy olyan macska és Lego őrült mint én, nem hagyhatja ki...
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
Ezek szerint te vagy a családod legremekebb tagja. Sajnálom a cicát, de sajnos ez mindig eljön.
Más: valahol azt olvastam, hogy egy haldokló hölgy egyik utolsó kérdése volt, hogy miután meghalt, vigyék oda a cicáját, és hagyják neki, hogy "megvizsgálja" a holttestet. Mert így a cica tudni fogja, hogy a gazdi nem elhagyta, hanem elment...
-
Freddy76
addikt
Nagyon nehéz lehet a döntés, én egyszer éltem át hasonlót.
Ahogy egy embert is hagyni kellene méltósággal meghalni, ez az állatot is megilleti. Ha az orvos nem tud mit tenni, és a cica szenved, akkor meg kell hozni ezt a nagyon nehéz döntést, az ő érdekében is. Azt lehet tudni, hogy mi a baja?
-
Freddy76
addikt
válasz
galaxy55
üzenetére
De ismerős
. A mi két urunk már régebben hajtott minket igába, kellene megint egy kiscica, akinek behódolhatnánk.Vicces kívülről nézni, nővéremék karácsony előtt fogadták be a lányom és barátnői által talált kiscicát. Akkor a sógor lefektetett 5-6 alapvető szabályt, az utolsó volt az, hogy senki nem szól bele, hogyan neveli a macskát. Most már csak az utolsó él, a többi (nem akkor kap enni, amikor kunyerál, hanem fix időben, nem megy fel az ágyra stb.) már megdőlt, a macska azt csinál vele amit akar, sógor meg láthatóan boldog tőle, és senki nem szólhat bele abba, hogy mindent megenged a kis terroristának. Így arra sem szólok semmit, amikor a nővérem átküldi a képet, hogy a sógor a földön ülve néz tévét, mert a macska el van nyúlva a fotelján, de ugyebár nem teszi el onnan, ő pedig nem fekszik a kanapéra, mert akkor messze lesz a macska, és nem tudja simizni, ha esetleg felébred...
-
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
Nekünk háromlábú cicánk van. Hasonló a sztori, nem akartunk második cicát (azaz a feleségem nem akart), de aztán ott volt ez a törpe a három lábával esélytelenként. Befogadtuk, és különleges kötődésünk hozzá. Nem szeretjük jobban vagy kevésbé, mint Tappancsot, de valahányszor ránézek ahogy áll a három lábán és néz a nagy szemeivel, mindig picit összeszorul a mellkasom, és az jut eszembe, hogy helyesen cselekedtünk.
-
Freddy76
addikt
Akciós volt a macska a Spar-ban, vettem egy szatyorral...
-
Freddy76
addikt
A sonka szerintem nem nyers. A nyers sertés fogyasztása embernél is számtalan súlyos (akár halálos) nyavalyát okozhat, de a füstölés, bizonyos húsrészek esetében a sózás (itt nem a sóval való megszórásra, hanem a sóban tartásra gondolok) ugyanúgy elpusztítja ezeket, mint a főzés-sütés. Persze nyilván így sem ez az ideális táplálék a cicának, de esetenként egy falattól nem lesz bajuk. Gondolom.
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
Apák napi ajándék a kislányomtól:
-
Freddy76
addikt
Ez így nem is fog menni szerintem. Ricknek volt egy társa, akit ismert kicsi korától fogva, ismerte a szagát, a szokásait, a nézését meg a járását. Az élete része volt, miként a kertetek, a kerti virágok, a tálkája, ti, a bejárati ajtó, ahol kijöttök, hogy simit vagy kaját adjatok neki. Ehhez képest egyszer csak egy másik macska bejön a képbe, akit nem ismer, aki idegen elem neki a saját közegében - természetes, hogy elutasítja. Ha össze is szoknak, az több hónap.
Ha azért akarsz másik macsekot, hogy Rick-nek legyen társa, akkor hagyj nekik időt, és lehetőleg fiút hozz. Viszont azt se felejtsd el, hogy a másik macseknak is van lelke, és bár egy kismacskát talán nem visel meg, ha pár nap után másik gazdához kerül, ezt több hónap után már nem nagyon helyénvaló megtenni...
Lehet, hogy most egy jó ideig nem kellene másik cica.
-
Freddy76
addikt
válasz
Soderes
üzenetére
Nagyon sajnálom.
Nem tudom, mi történt, de nem biztos, hogy az autós hibázott. Én pár éve kb. 30-cal mentem egy közeli utcán (sok a gyerek), nem láttam semmit, egyszer csak hallottam egy csattanást, és láttam, hogy egy állat (macska, kisebb kutya, menyét, róka, nem tudom) iszkol el balra. Az autó lökhárítója behorpadt, tehát nagyot kapott az állat, de hiába kerestem, nem volt sehol. Hirtelen az adrenalin az egekben, és a sérülés ellenére elrohannak.
-
Freddy76
addikt
Felugrott a konyhaasztalra, és rám nézett jelentőségteljesen. Azonnal adtam neki enni, nem mertem megváratni...
-
Freddy76
addikt
-
Freddy76
addikt
Ami az utazást illeti: ilyenkor jobb, ha ketten vannak, és van kivel bandázni, de elvan a cica egyedül is pár napot. Mi ilyenkor mindig megkérünk valakit (általában testvért vagy egy ismerős hölgyet, aki sok ismerősünknél vigyáz gyerekekre), hogy naponta egyszer hosszabb időre jöjjön, adjon neki enni, és játsszon vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Papírnehezékként használható csúcs-GeForce-ot árul egy francia viszonteladó
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mesterséges intelligencia topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz UDIMM PC RAM, több db- számla, garancia
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 6 Ultra 7 165H 16GB 1TB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation 5 (Slim) Digital Edition - 825GB
- DDR5 8GB / 16GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, pedig többször megbeszéltem vele, hogy nem szabad. Legutóbb akkor, amikor a konyhaasztalon ült.
. M, mint macsek.
. A mi két urunk már régebben hajtott minket igába, kellene megint egy kiscica, akinek behódolhatnánk.