Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
baloghgabor
aktív tag
válasz saelin #21458 üzenetére
Nálam a kis piros, lány cica nem hagyja a többieket békén. Ha meg nincs kedve, morog mindenkire. Habár már két éves, de lehet sose nő fel. Tegnap egy egeret hozott be, játszott vele, majd amikor jöttek a többek, gyorsan meg is ette. A farka, meg pár alkatrész azért itt maradt a szőnyegen. 🐱
Nem kell megvárni a tüzelést az ivartalanítással! Meg fogjátok bánni, lehetetlen olyankor szegény. Sőt, van, hogy pár nap/hét elteltével újra kezdődik a cirkusz.
Eger nélkül:
bégé
-
Eastman
addikt
válasz saelin #20627 üzenetére
...ha evés közben símogatod a kiscica hátát, később szelíd macska lesz...
A szakirodalom szerint. De csak a háta közepéig! A legtöbb macska nem tűri, ha a csípőjénél babráljuk.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Norbi.
őstag
válasz saelin #20612 üzenetére
Sziasztok.
Hasonló sztori, nekünk annyi, hogy a 6 hónapos kandúr(Dexter) mellé jött egy kb 4 hónapos (Raiden) másfél hete.
Az első 2-3 napban szinte egésznap harc, Dex fújt rá, enni se hagyta a kicsit, verekedtek, kergették egymást, de szerencsére nem egyoldalú verekedés volt, a kisebb sem hagyta magát, pedig elég kis vékony, mentett cica. Nem lehetett őket együtt hagyni, külön is aludtak, ha elmentünk dolgozni, akkor is külön voltak, csak akkor lehettek együtt, ha otthon voltunk. Szerda-csütörtök környékén már jobb volt a helyzet, nem verekedtek egész nap, kezdték megszokni egymást, voltak a harcok között kisebb szünetek, hagyták egymást enni, aludni.
Dex szombat reggel ment ivartalanításra, aznap ugye kába volt egész nap, nagyrészt átaludta a napot, de a kicsi egyszer sem bántotta, tisztítgatta, odabújt mellé, azóta mintha kettejük kapcsolatát kicserélték volna.
Tegnap délután már így aludtak:
-
saelin
veterán
válasz saelin #20626 üzenetére
Délutáni update:
Mind a két cica megvan és nyoma sincsen bunyónak/verésnek. A kicsi éppen játszott amikor az ajtón beléptem, szóval szerintem rosszul sem érezhette magát a nap folyamán. Vasárnap meg szokásosan pár méterrel arrébb skubizta hogy mit csinál a kicsi. Hátha még pár nap és együtt aludva látom őket.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
arcsin
senior tag
válasz saelin #20614 üzenetére
Nálunk 6 éve gyűlölik egymást a cicók. Külön voltak egy jó ideig amikor jött az új macska(Tompika), mert fülrühei voltak, nem lett volna szerencsés összeengedni őket amíg ki nem kúráljuk.
Ajánlották ezt a macsakaferomon párologtatót többen is, de ha be is válik, akkor egy vagyonba fog kerülni az elkövetkezendő évekre.
Nálunk ált. az a menet hogy szépen eljátszanak, kergetőznek, aztán az egyik egyszer csak kicsit durvább lesz, és verekedés lesz belőle. De nagyon durva, pld szemkiszedés, vagy torokátharapás sosem volt, vagy olyan sérülés, ami miatt orvoshoz kellett volna vinni bármelyiket is. Néha reggelente morognak egymásra, de meg lehet szokni. Az elmúlt időben kb le se sz.rják egymást. Most hogy nyúlketrecben van Vaczak, Tompika végképp nem érdeklődik. Fél a ketrectől meg az orvos szagtól is valószínű. Hosszabb időre ha elmentünk, akkor próbáltunk karmot vágni, meg néha át tudtuk vinni ismerőshöz az egyiket , így nem volt baj. Tény, kicsit más lett Tompika egy 3-4 napos nyaralás után is, pl meg se ismert minket jóformán, de hamar a régi lett.Amire figyelj szerintem, hogy legyen egy hely, ahova be tud szaladni a kicsi ha bajban érzi magát. Ilyen safe place. Nálunk ilyen az ágy alatti dobozok teteje, meg egy két macskaágy.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz saelin #20612 üzenetére
Úgy emlékszem ilyen esetben az a legjobb ha nem kerülnek közel egy darabig egymáshoz. Ezt úgy tudod megoldani, hogy a kicsit egy szobába helyezed minden cuccával (alomtálca, étel, ital, játék) ameddig a másik meg nem szokja a jelenlétét a lakásban (nyugi ajtón keresztül is tudni fogja hogy ott van).
⭐ Stella
-
Akelaus
senior tag
válasz saelin #19820 üzenetére
Na mondom megnézem rágott-e meg valamit mióta itt lebzsel nálam.
Kárr volt. Telefonom töltőkábele elrágva, de még csak a külső rész.
Más még egyben. 🙏
Elbeszélgettem a fekete vad és őrült macskával...
Láttam mennyire érdekli.
Igaz ez még nem is olyan nagy bűn, de hogy éjszaka nem hagy aludni.
Direkt zörög, hogy szóljak neki, aztán repül mellém az ágyra dorombolva, tekeregve, hogy simogassam. 🙄😂[ Szerkesztve ]
-
Eastman
addikt
válasz saelin #19820 üzenetére
Nekem "csak" a telefontöltő kábelem rágcsálta meg a Cicó a kis tűhegyes fogaival. De pont úgy, hogy olyan jelenséget produkált a teló mintha akkuhibás volna, csak csepegtek bele az elektronok. Óóó, az a jó hosszú kábel! Egy hétig szívtam, még jó, hogy nem vettem új akksit a J6-ba.
Most egy ezer éves nokia töltővel hibátlanul működik minden.
https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
arcsin
senior tag
válasz saelin #19635 üzenetére
Mondjuk a 2 macskánk közt különbséget jól leírja, hogy ha az egyik szomjas, nem üti meg az ingerküszöbét a tálkás víz, akkor felugrik a csaphoz a fürdőben és kér nyissam meg neki. A másik "csöves cica" meg a wc ből próbálkozik Aztán vettünk egy ideje cicaszökőkutat szűrővel, azóta azon lógnak csak, mert mindig friss így a vizük.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz saelin #19635 üzenetére
Tudod mi jutott eszembe
Nem olyan dizájnos de legalább olcsó, bár nem tudom hogy egy macska automata mennyibe kerül
Lehet kapni gazdaboltba automata csirke itatót
Ilyet pl [link]
Ezt egy kicsit átalakítaniCsak hogy mit szól hozzá a macska, ha használja akkor esetleg lehet venni dizájnos macskának valót
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
Astroboy
őstag
válasz saelin #19399 üzenetére
"nem érzik a cicák az édes ízt"
Elképzelhető, no meg ha bio az édesítőszer akkor kis mennyiségben ártalmatlan.
Pl. eddig majd minden siccünk imádta a mézzel locsolt sült tököt, és bár a rost miatt nem, de a mézben lévő cukor miatt aggódtunk. Macska tudjuk ugye no csoki/cukor.
Namámost' ami a tökre sül méz az csekély, és amúgy sem fehér cukor tehát nincs gond, pláne, hogy évente pár hétig van csak.
Utána tökszagú és narancssárga a pofája, ja és 1 óra garantált nyelvcsattogás következik. -
Bogyi007
veterán
válasz saelin #19166 üzenetére
Egyem a kis szívét!
Kaci is sok fura dologra vevő volt, az egyik legfuribb az volt amikor a főtt kukoricámból lejmolt.[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Astroboy
őstag
válasz saelin #18826 üzenetére
Megy ez mint a hazai közbeszerzések, annyit javasolnék még, hogy legközelebb inkább nappal sétáltasd -persze mikor viszonylag kevesen vannak (pl. dél körül).
Pusztán csak azért, mert éjszaka teljesen máshogy viselkednek, teljesen mást látnak, egyszóval osonó üzemmódban miközben a sötét miatt jobban termelődik a "vadászhormon" szerintem nem a legjobb felfedező útra indulni...
Fű is azért para neki, mert ahogy a topikmacska is mondja sose látott ilyet, pláne a sötét miatt azt se tudja behatárolni, hogy miahere az.Ja és beszélj hozzá, ha hallják a gazdájukat 10x bátrabbak.
[ Szerkesztve ]
-
-
emiki6
veterán
válasz saelin #18734 üzenetére
Megeszi a macska. Mi átvittük a szomszédhoz a lépcsőházban befogott pókszázlábút (mert mondta, hogy neki kell), elengedtük, kicsit beszélgettünk, majd láttuk, hogy a macskája beporszívózta... ¯\_(ツ)_/¯
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
-
arcsin
senior tag
válasz saelin #18737 üzenetére
Pld a port ilyen gumi ablaktisztítóval elég jól beletudtam dolgozni a parketta repedéseibe. Az ablaknál, falak széleinél sprayztem, meg a lábtörlő alá is fújtam kintre.
Hát ez szerintem nem egy egyszerű dolog senkinek.
Tudom hogy állatra biztonságos módszert szeretnél, de emlékszem hogy egyszer BB topikban valaki valami géles csodaszerről beszélt, amit amúgy csak szakemberek vehetnek itthon engedéllyel. -
arcsin
senior tag
válasz saelin #18735 üzenetére
Nem tudom hogy melyik oldotta meg nálunk, mert mind kettőt használtuk párhuzamosan nem is tudom 3-4 hétig, és amilyen hirtelen jöttek, úgy el is tűntek.
Persze ebben benne volt az én bénázásom is, mert nem tudtam honnan jönnek nagyjából sem. A résekbe (küszöb, stb) port szórtam, a többi helyre pedig fújtam a BioKillt.
Az is lehet hogy a szomszédból jöttek át és ott történt írtás, nem tudom, amúgy is emeleten lakunk.
A száraz cicakajára figyelj, mert abból szeretnek lakmározni, főleg ha zacskóban tárolod, nem dobozban. Nálunk a cicák nemes egyszerűséggel agyontaposták őket némi vizsgálódás után[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz saelin #18728 üzenetére
Szia! Biotoll, vagy olyan irtószer amiben permetrin van. Az nem hat a melegvérű állatokra.
Anno mikor galambokat tenyészettem, akkor tavasszal ősszel befújtam vele a madarakat és a galambdúcot, így nem volt esélye a tetveknek.EATON motorvédő kapcsolók eladók, keress privátban.
-
Gaben92
őstag
válasz saelin #18689 üzenetére
Ne add fel azért!
Astroboy tökéletesen leírta mi a helyzet. Szimplán csak még “nagyon nagyon kint van a komfortzónájából”, de idővel ez majd változik. Türelem kell hozzá. Némelyik macskához sok, némelyikhez még több.
Én a szagmintával kapcsolatban azt vettem mondjuk észre, hogy idővel az utat is megtanulják és reflexből mennek. Nálunk két kijárat van két szinten és a Yato (szerintem) már reflexből megy egy emeletet fel aztán balra. Mikor először jöttünk haza a földszinti bejáraton a hátsó helyett reflexből felment egy emeletet és befordult az alsó szomszéd ajtaja elé. Ott vette csak észre, hogy valami nem stimmel.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Astroboy
őstag
válasz saelin #18689 üzenetére
Ezt macskája válogatja, a miénk pl. hamar rájött, hogy doboz = utazás vagy doki.
Emiatt sosincs szem előtt a box csak akkor vesszük elő ha indulás van, különben lelép vagy albújik és tuti megint miatta késünk el.Ha a siccednek biztonságérzetet ad, szerintem akkor se jó ötlet magatokkal vinni mert nem az a cél, hogy abban kempeljen, hanem az, hogy bátorságot merítsen a sétából és ne parázzon a külvilágtól.
A lépcsőházban semelyik sarokra/fordulóra nem kente még fel a saját szagát, gondolj bele ez alap amikor egy területet magukévá tesznek, ez náluk a szagtérkép. A lakást már elintézte biztosan, de a LH nem lakás. Ha ledobnánk téged Hongkong piacán, te se tudnád mi merre.
Hagyd, hogy nyugodtan tegye amit akar, elsőre nálunk is ment a dara az LH-ban: pl. elsőre egy emelettel feljebb akart hazamenni.
Lehet 20 percig szagolgat egy fordulót, de akkor is légy türelemmel ne húzd el onnan, mert ilyenkor látványosan még a Jacobson-szervüket is képesek használni ami 100x kifinomultabb ugye az orruknál, hogy "értelmezzék" az illatokat és feromonokat. Fontos, hogy ezt nyugodtan tegye és pl. közben ne zajongjon egy házinéni a vödreivel, mert akkor nem fog menni.Csináljátok éjjel, a szomszédok mozgása miatt mi is akkor engedtük ki, hogy barátkozzon a lépcsőházzal. Mondjuk hám a miénken sose volt, de ugye ki-bejárós macseknál nem is célom, hogy rászoktassam...
Ha felmért minden négyzetmétert, meg fogja jelölni a hazatéréshez számára fontos sarkokat a szája sarkában elhelyezkedő miriggyel úgy, hogy nekidörgöli.
Onnantól vakon is tudni fogja, hogy mi merre, + a saját szaga majd megnyugtatja, ismerős területet jelent majd számára.
(Hacsak nincs a LH-ban másik sicc, mert akkor az rá fog jelölni és kezdheti elölről)Amikor meg kint van a házinéni menjetek oda és kérd meg, hogy csak simán beszélgessen veled 5 percet, ne zajongjon. Lehet, hogy elsőre menekülni akar majd a lábadnál mikor ott álltok mellette, de ne hagyd magad, szó szerint sz@rd le csak tartsd a gyeplőt és nyugodt hangon dumcsizz vele tovább, pár perc és lazulni fog a póráz mert észre fogja venni, hogy: jééé nem is eszik ez a nő macskát.
Figyeld meg pár ilyen és elmúlik ez a parája, észreveszi hamar, hogy te is nyugodt vagy mikor ott a nő és kapcsol. Nem hülyék ezek a siccek, csak az óvatosságból sokat kódoltak beléjük, az állatvilágban ugyanis ez az életben maradás záloga.
Mondjuk egy hirtelen becsapódó ajtó tönkreteheti az egészet, ezért is jobb az éjszaka.[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
válasz saelin #18669 üzenetére
Ahhoz nem kell nagy méret. Yato rendszeresen kussba teszi a kutyákat mikor kivisszük. Egyszer egy uszkár ugatta 20-30 centiről, lépett felé egyet a macska, a kutya meg bebújt a gazdája mögé. Én meg sikítva röhögtem.
A kedvencem mondjuk az mikor elmegy egy kutya mellettünk, ő meg laposkúszásban megy utána mert le akarja vadászni.
Mondjuk Phülöp vagy Astroboy cicái mellett lehet ő lenne kussban.
-
-
Gaben92
őstag
válasz saelin #18664 üzenetére
Rukka Pets márkát nagyon tudom ajánlani, mi már kb egy éve használunk egy Comfort Flash Mini-t és nagyon minőségi cucc. Képeket tudok feldobni arról ami itthon van, hogy egy év után hogy néz ki (csak rohadt sok rajta a szőr. ) úgy, hogy heti 2-6 alkalommal használva van.
Magyarországon nem hiszem, hogy árulják, de igazából 20-25€ egy minőségi Rukka hám és 75€ felett ingyenes szállítás van az egész világon bárhova szóval ha van még három bátor jelentkező akkor össze tudtok állni és rendelni.
Mondanám, hogy viszek neked egyet ha kijössz érte, de ahogy néztem a Comfort Flash elfogyott a közeli boltokból mindenhonnan.
-
Astroboy
őstag
válasz saelin #18657 üzenetére
Pórázt mindig lazán tartsd, hogy ne érezze, hogy rajta van.
Még a hám is nagyon szokatlan lehet neki, ha néha a lakásban is ráadjátok egy-egy órára póráz nélkül szerintem hamarabb megszokja.
Ahogy felettem radi8tor is mondja sose húzd semerre, ezen a téren olyanok mint a szamarak, minél jobban erőlteted annál inkább makacskodik a macska.Szerk: Gaben megelőzött.
[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
válasz saelin #18657 üzenetére
Ha hiszed ha nem, elég jól haladsz, viszont pár észrevételem/tanácsom lenne.
Ahogy radi8tor is említette ne húzd semerre, főleg addig nem míg csak tanulja, hogy mi is történik most. A cél az, hogy "minimális akadályozó tényező" legyen a póráz ne pedig valami amitől fél mert nincs kontrollja.Én vennék egy flexit a helyedben mert egyrészt azon kiakasztható a gomb, szóval ha akarod akkor másfél méterre elengeded, ott kiakasztod és rögzíti a fix hosszt szóval tudja azt amit a mostani fix. Amivel viszont többet tud a flexi az a "placebo" hatás. Ha azt veszi észre, hogy annak ellenére, hogy rá van aggatva valami bármerre tud menni (arról nem kell tudnia, hogy csak 5 métere van) akkor egy idő után megszokja és nem fogja érdekelni. Most még pont a fix póráz és a tudat miatt, hogy azzal őt tudják húzni feszélyezve érzi magát.
Most még mikor még tanulja, mikor ráadod a hámot, hagyd egy 5-10 percet a lakásban mászkálni. Mikor megszokta a hámot akkor vidd ki csak. Ha rárakod a hámot, pórázt és egyből kiviszed akkor az hirtelen túl sok lehet neki. Yato például eleinte ha rögtön kivittük laposkúszásban ment a bejárati ajtóig de 5m-el előttönk végig feszítve a pórázt. Ha vártunk kicsit sokkal nyugodtabb. Manapság meg megemelem a hámot és rohan az ajtóhoz mert tudja, hogy megyünk ki. Idő kell neki na.
A hám amit vettél nem rossz, nekünk az volt a tanulóhám. A csattja rendben van, viszont amivel a hosszt állítod bújtató ki tud lazulni ha nagyon rángatja magát benne szóval ha megvan a méret (Nőni már nem fog úgysem) akkor azt javaslom lefixálni például varrással. Ezt leszámítva amúgy szerintem kifejezetten jó hám, és ha nem egy vadállat a cicc akkor nem lesz vele gondod. (Ha valakinek kell egy alig használt ugyanilyen ingyen, augusztus 15-én délután 5-6 körül (lusta vagyok megnézni) száll le a gépem Budapesten )
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz saelin #18654 üzenetére
Hám miatt eldőlések már ha vannak poénosak lennének videón
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
bul07
nagyúr
válasz saelin #18652 üzenetére
Ez így nem járja, hol vannak a videók
-
Gaben92
őstag
válasz saelin #18617 üzenetére
A másik cicán igen. Yato esetében ezt meg se próbáltuk mert az ennél erősebbet is leszedte magáról. Most ez a Rukka Pets kutyahám van neki XS méretben már lassan egy éve és sose szedte még le magáról. Ezt tudom ajánlani nagyon, de Magyarországon nem tudom beszerezhető-e mert finn márka. Webshopból szerintem biztosan.
SoulReaver: Rá kell adni otthon a hámot és szoktatni pár napig. Először csak 10-20 perc, hagyni, hogy mászkáljon otthon benne és nem csesztetni aztán egyre többet lehet. Pár nap alatt hozzászokik, akkor lehet a lakásban sétálni vele. Ismerősömnek ugyanígy volt a cicc, ő is vett egy ilyesmi hámot és egy 5 méteres Flexi S-Tape-et (nekünk is az van) és jutifalit dobált neki szét a lakásban mikor rajta volt. Cica egy idő után észre se vette, hogy pórázon van.
Amikor már rendes sétára kerül a sor, ott eltart egy kis ideig míg megszokja mit szabad. Yato eleinte ment volna mindenfelé és ellenkezett mikor megfékeztük a flexit. Most már tudja, hogy ha megfékezzük akkor arra nem megy, illetve ha egy picit rántunk rajta akkor az a “gyere erre”.
-
Gaben92
őstag
válasz saelin #18610 üzenetére
Kölyökkora óta sétáltatjuk így a Yato-t és imádja. Van itt mellettünk egy kis sziget a kikötő mellett, fákkal, mókusokkal, oda járunk mindig.
Azt tudni kell, hogy nem minden macska viseli a hámot. Van amelyik oldalra vágja magát és nem mozdul többet amint rajta a hám, van amelyik el van vele simán.
Mi XS-es kutyahámot használunk mert egyrészt a Yato erős és a macskahám meg gyenge, másrészt ebből nem tud kibújni sem.
Ha gondolod írok privátban mert nem akarom telespammelni a topikot (meg balfasz is voltam, rámentem a küldésre és most gyorsan be kell ezt fejeznem mielőtt lejár a szerkidő. ), addig is itt egy pár kép pár nappal ezelőttről. Amelyik ott a másik cicc, az volt Yato első találkozása más macskával, azért a vastag farok.
[ Szerkesztve ]
-
Essejó
veterán
válasz saelin #18491 üzenetére
Túl spilázod s Barf etetést, semmi baja nincs a macskának attól ha hónapokon vagy éveken át egyféle nyers húst, csontot kap. Vitaminnak meg heti 1* egy fél csirkemájat. Ha tuningolni akarod akkor pár csepp lazac olaj, és csipkebogyópor. Egy nagyon fontos dolog van. Nyers sertéshúst nem kaphat. Ebböl a szempontból még a füstölt sonka és a kolbász is nyersnek számít! Nálunk elég ha megfenem a klst a konyhában, és pillanatokon belül két macska ül mellettem a kövön, és türelmetlenkedik.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Nimrod
addikt
válasz saelin #18491 üzenetére
Nálunk is felmerült, hogy ételallergia, de még kideríteni sem lenne egyszerű, hogy mégis melyik kajára. Az eredeti feltételezés az volt, hogy tavaly októberben befogadtunk az utcáról egyet, neki volt fülatka, kb. azonnal kikezeltük. Lehet közben csak nem volt annyira súlyos a helyzet, azért tudott ilyen sokáig húzódni.
-
félisten
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz saelin #18328 üzenetére
Semmi káros hatása nincs annak ha jó minőségű száraztápot eszik csak. Doki is megerősített ebben.
A nedves táp kiszárad sajnos. Esetleg azt tudod tenni ha konzerves, akkor vegyél hozzá műanyag fedelet és úgy hűtőbe. A négyszög tálcáshoz asszem nincs feldél.[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
Nimrod
addikt
válasz saelin #18041 üzenetére
A könyök harapdálást nálunk is csinálja, főleg amikor éhes vagy csak dögönyözést, figyelmet kér.
Ivartalanított nálunk 9-10 kiló körül mozog, állandóan lemorog miatta az állatorvos, de igazából nincs mit tenni, mert többen vannak és nem lehet a kaját szabályozni. Viszont a kajára figyelni kell, húgyuti műtét kellett a túl magas nátrium tartalmú, jellemzően olcsóbb tápok miatt.
-
Gaben92
őstag
válasz saelin #18043 üzenetére
Nem is aggresszivitásra gondoltam, hanem csak durva játékra. És jól látod vadászüzemmódba kapcsol és teljesen normális, hogy abbahagyja. Yatonak van, hogy a teste is befeszül és kb teljes készültségben van, hogy átharapja a torkom, néha még fújni is szokott. Aztán ha már tényleg túlzásba viszi akkor megemelem a hangom, rászólok és mint akit kikapcsoltak megáll és cérnahangon érdeklődik, hogy minden oké-e. Nálad is ugyanígy működne a dolog valószínűleg, csak kevésbé bevadulósan.
-
Gaben92
őstag
válasz saelin #18041 üzenetére
Ha rendesen meg van nevelve a cicc akkor tudja mikor kell visszavenni. Gondolom nem csak úgy ráugrik lakótársadra és "elkezdi megzabálni" hanem fokozatosan durvul be. Ők is játéknak fogják fel ezt, aztán ha kicsit megszabályozod mikor túldurvul (letöbbször elég a hangot megemelni) akkor egyből lejön leki, hogy "ez itt a limit most".
Nekünk a Yato a fajtájából adódóan nagyon be tud durvulni (nem vicc, hátracsapott füllel kivillantott fogsorral, álló farokkal fut feléd, hogy mögéd kerüljön ahonnan a hátadra ugrik, körömmel kapaszkodik meg és a nyakadat harapja egyből), de amint megemelem a hangom elenged aztán nyomja a puszit meg szagolgat, hogy minden rendben van-e velem, aztán meg este bújik oda hozzánk az ágyba. Ugyanez viszont egy ismertlennel vagy gyerekkel eszébe nem jutna. Figyelik a másik reakcióit mindig és csak annyira durvulnak be amennyire hagyják.
-
Nimrod
addikt
válasz saelin #18003 üzenetére
Purizon-t próbálj még ha elérhető, én régen Zoolplus-ról rendeltem. 2-3 hét legalább kell teszteléshez. Nálunk kitten-nek szánt száraztól kezdett el mind hányni, öklendezni. Majdnem egy hónap volt, mire helyreállt a rend.
Whiskas felejtős, nálunk egyik hányt tőle és még drága is (szerintem).Royal ment amíg jobban ment a bolt, kicsit túl van árazva. Purina szintén jó választás.
-
Gaben92
őstag
válasz saelin #18010 üzenetére
Igazából az a legnagyobb probléma, hogy tápanyag 0 de telenyomják ízfokozóval. Gazdi annyit lát, hogy a cicc imádja.
Ha biztosra akarsz menni akkor Acana/Orijen száraz és Canagan nedves. Viszont készülj arra, hogy nem olcsók viszont okkal. Viszonyításképp nálam hasonló árfekvésű (talán kicsit drágább) tápokból olyan 25.000Ft-nak megfelelő összeget kajál be a macska havonta.
-
-
Gaben92
őstag
válasz saelin #18003 üzenetére
Whiskas mindennek a legalja. Purinából milyet kapott? One, ProPlan?
Ezt nézd át: [link] [link] Ha allergiás valamire a cicc akkor Royal Canin-nek vannak mindenféle speciális tápjai de azokat csak akkor venném, ha biztosan tudjáktok mi okozza. Gondolom a fülét megnézte a doki és nincs benne mélyen bújkáló rüh, mert attól szokták még véresre kaparni a nyakukat.
-
bul07
nagyúr
válasz saelin #17605 üzenetére
Nyisd ki a csomagolás száját és vidd be a fürdőszobába mikkor mész fürödni vagy zuhanyozni, és utána is hagyd bent valameddig, hagy szívjon magába egy kis párát, se perc alatt megpuhul
Ezért is nem jó nagy csomagolású tápost venni ha nem fogy el két három hét alatt, mert megpuhul ízért aromáját veszít
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz saelin #17584 üzenetére
Ha tutira akarsz menni akkor Neostomosan ampulla, 2db-ot vegyél az ismétléshez
Alapos porszívózás után
Fogsz egy kézi permetezőt(bármilyen akár volt ablakmosó permetező) és mindent lefújsz vele szőnyeget ágy alatt mögött mellet, bútor mögött ahogy éred mindent, a föld magasságában mindent, mehet a macskára is
Tuti halál a bolhákraAz a gond a bolhákkal hogy akár hónapok múlva is visszatérhetnek mert a petéik nagyon szívósak
-
saelin
veterán
válasz saelin #17583 üzenetére
Itt-ott a lakásban felfedeztem döglött bolhákat. Úgy látszik a nyakörv keményen dolgozik. A nagyobb ruhaneműket meg 90 fokon átmostam már egyszer, jövőhéten még egyszer stb. Ezt egészen addig ismételgetem amíg tart a nyakörv hatása, ami olyan 2-3 hónap. Szerintem sikeres lesz az irtás ilyen tempóval.
"It is only with heart that one can see rightly; what is essential is invisible to the eye."
-
baracsi
tag
válasz saelin #17579 üzenetére
Ezért jók ezek a spot on-ok, mert ugye a cica vérébe kerül a hatóanyag, a peték folyamatosan kelnek ki, a kikelt bolhák szívják a kis vérecskéjüket és a hatóanyag miatt elhaláloznak, 1 hónapig tart a hatása. Én spec a nyakörvet nem szeretem, mert ha oda van a cica, akkor beakadhat, mivel nálunk közel 1 hektár a kert, nem akarom folyamatosan kajtatni őket, ha épp nem jönnek haza 2-3 napig, mert most nekik nomádkodni van kedvük. Lakásban persze más a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz saelin #17567 üzenetére
Ahogy írták is előttem, ennek a fűnek pont az a lényege hogy hányni tudjon, meg ha kisebbre rágja amit nem hány ki ahhoz hozzátapad és a széklettel viszi magával a szőrt
Én a helyedbe vennék a vagy macskafű magot([link], [link]) vagy vennék a dobozra készt és
És kerítenék kér Whiskys pohárhoz hasonló poharat, nem magas és vastag aljút hogy legyen súlya(ehhez hasonlót), nagy áruházakba darabja pár száz forint
Majd faforgács az aljába
És mag esetén felső pár centibe amibe ültetni kel la magot és elültetni
Dobozos esetén kibontani és tenni a pohárba olyan 2cm vastagságban, egy doboz több alkalomra is elég lehetÉs hogy miért két pohár, hogy elcsúsztatva lehessen ültetni, dobozosnál az írja hogy 8nap mire kész tehát 5nappal később kell a másodikat ültetni így mire lerágja az elsőt a második már készen lesz
Mag esetén is így csak ott 15napot írnak több idő míg nő( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
-igu-
addikt
válasz saelin #17567 üzenetére
Macskafű direkt arra van, hogy a gyomorban felgyűlt szőrt kihajtsa.
Nálunk sajnos fajellenség minden leveles b.sz, a macskák körülbelül 2 perc alatt irtanak ki bármilyen növényt. A macskafű tetejére is dróthálót kellett raknom, mert miután kifekszik teljesen, kikaparják a földet, és telibe szórják a lakást. Erről valahol vannak fotóim.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Astroboy
őstag
válasz saelin #16061 üzenetére
A macska is a hátsó fogaival tud rágni. Az emberrel ellentétben a bajszosoknál azonban a nyelvnek egyáltalán nincs "kajaterelési feladata", szóval a fejdöntéssel csak az adott oldalra tereli a megrágandó ételt, kihasználva a gravitációt. 2 évesen a fogai pedig még biztos jók, szóval ez inkább szokás lehet szerintem.
Körmöt SOHA nem szabad a hegyénél tovább visszavágni, ahogy bul07 is írta, mert nem csak fáj neki hanem fertőzésveszélyes is. Általában elég az utolsó 1 mm-es hegyes részt lecsípni. Mivel a macska köröm átlátszó, így ha fény felé tartod látni fogod a szerkezetét. Belül a karmos végétől számítva 2-3 mm(!)-en belül kezdődik az igazi köröm amiben már idegek és vér is van, ez az ami tejfehér színű a karmok belsejében. Idáig tilos levágni.
Ha bizonytalanok vagytok a dologban, kapni kifejezetten macska-körömvágó ollót, amellyel eleve csak és kizárólag a hegye vágható le.
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz saelin #16061 üzenetére
Azt szokták mondani hogy kinti macskának nem szabad bentinek meg elején fokozatosan utána meg simán lehet
Első alkalomkor csak ép a hegyét hogy szokja hogy nem "fog" olyan jól majd 4-5nap múlva megint kicsit, ilyen beszokás hogy szokja meg hogy nem tud olyan erősen kapaszkodni veleCsak figyelni kell nem szabad túlságosan nehogy vérezzen
Mi is szoktuk a miénknek mert nagyon éles a karma és akaratlanul is karmol vele, annyira éles hogy gyúrás közben is véresre szurkálna
[ Szerkesztve ]
-
bul07
nagyúr
válasz saelin #15655 üzenetére
Én a Frontline spray ajánlom
Innen
Bolhák (Ctenocephalides spp.) és kullancsok (Rhipicephalus spp., Dermacentor spp., Ixodes spp.) okozta fertőzés gyógykezelésére és megelőzésére. A készítmény alkalmas továbbá Trichodectes canis, Heterodoxus spiniger(Európában nem honos), Linognathus setosus(tetvek), Cheyletiella spp.(ragadozó atkák) elleni védekezésre és bolha okozta allergiás bőrgyulladás (FAD) kezelésére és megelőzésére. Segítséget nyújt a rühatkák (Otodectes cynotis és Sarcoptes scabiei varietas canis) által okozott fertőzöttség leküzdésében.Olyan 5500Ft körül van a 100ml[link] vagy ha több állat is van 8500Ft a 250ml[link]
Én ezt úgy használom szoba macskánkon hogy fecskendővel felszívok 2-3ml majd a nyaka hátszó részére nyomom és szétdörzsölöm olyan 2cm sugarú körben
Ezt nyáron mikkor több lehet a bolha meg a más 2-3hetente télen 4hetente csinálom[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
wertigo1984
őstag
válasz saelin #15468 üzenetére
Hintoport semmifelekepp ne szorj a sebbe. Mi igy csinaltuk, hogy betadinos langyos vizbe vattat raktunk, majd lemostuk a sebet, vartunk amig megszarad es utanna a kenocs (Kek Lukacs). Olyan kb 4500 ft korul van a 20 gramm, az allatorvosi rendeloben vettuk, ahova jarunk (kb 2 perc seta a lakastol). Gyoygszertarban nem tudom hogy kaphato e.
Plazmacucci jobbulast a kis gezenguznak
MirrMurr igen elnezest, Kek Lukacs kenocs lesz az, koszi
Nehany kep a mindennapokbol...
Kozben mar uzembe van helyezve az automata eteto, nagyon hamar megtanultak, hogy ott finom kaja van ha kozel mennek hozza. Szegeny Merlin papa (feher cica) miatt kellett megvenni, de nem bantuk meg.
Az elfordult kepekre katt, es eredeti alloba nyitja meg.
[ Szerkesztve ]
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
wertigo1984
őstag
válasz saelin #15463 üzenetére
Lehetseges, hogy valami kaja allergia, vagy ahogy Bul gazda irta, szaraztap.
Nalunk Odin (apa maine coon) vakarta ki allandoan a nyakanal, 3szor voltunk vele dokinal, mire rajottunk hogy csirkeallergias. Lezerezessel nagyon hamar osszeforr a seb, mi is igy csinaltuk, illetve reggel-este Szent Lukacs kremet raktunk a sebre. Gyorsan begyogyult, es mostmar olyan tapokat adunk a falkanak, ami nem tartalmaz csirket.[ Szerkesztve ]
(((d(^_~)b))) "Milyen kegyes is az élet, ha az embernek megfelelő helyen vannak barátai."
-
bul07
nagyúr
válasz saelin #15463 üzenetére
Nincs egy kóbor bolhája
Miénk akkor rugdossa véresre magát ha összeszed egy két bolhát, sőt mintha allergiás is lenne ráDe volt hogy egy száraz tápra reagált úgy hogy elkezdte rugdosni magát
-
félisten
-
bul07
nagyúr
válasz saelin #14967 üzenetére
auchan-ba is van (8-ig szóló reklám újságba van, így nem hogy utána is lesz e)
-
sfefe
addikt
válasz saelin #14919 üzenetére
Igaz ez nyers tojasra irtak:
Nyers tojást nem csak a macskáknak, senkinek sem ajánlatos enni - hacsaknem kizárható a bakteriális fertőzés lehetősége. A nyers tojás fogyasztásakor a szalmonella- és az E.coli-fertőzés esélye olyan nagy, hogy az akár komoly betegséget is okozhat. De még ha a fertőzést ki is tudjuk zárni, az óvatosság fontos: a tojásfehérje ugyanis tartalmaz egy avidin nevű fehérjét, amely akadályozza a B vitamin felszívódását.
Itt azt irja tojassargajat lehet adni( ezt regebben en is olvastam, hogy tojasbol csak a sargajat eheti a cica) :
A tojássárgája és a belsőségek - elsősorban a máj - a legalkalmasabbak az A-vitamin bevitelére. A máj az egyik legízletesebb étel a macskák számára, azonban nem szabad túl sokat adni belőle, mert a túlzott bevitel hatására deformálódhat a csontszerkezet, és a macska akár mozgásképtelenné is válhat. Az állatorvos szerint heti egyszer nyugodtan adhatunk csirkemájat a cicának, ennél többet azonban nem javasolt.
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- További aktív témák...
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest