Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Online jogosítvány megújítás kishazánkban,és user error :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Bambanő háza tája
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
G@ben
addikt
válasz Mr.Csizmás #27631 üzenetére
Először maradok a kesztyűnél, mert akkor szoktak dörgölőzni, ha ott vagyunk, csak úgy maguktól még nem láttam.
arcsin: ezt elsőre kicsit drágának érzem.
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Van olyan kefe, kesztyű, akármi, amit tuti szeretnek a macskák és kiszedi a fölösleges szőröket? Van ilyen drótos, de azt nem szeretik, viszont szeretnek keményebb dolgokhoz dörgölőzni. Mondjuk akár a ház sarkára rakható fix dörgölőző, ami kefeként viselkedik? Kicsit unom, hogy megsimogatom bármelyik macskát, és tiszta szőr mindenem, annyira hullik!
-
G@ben
addikt
A macskánk lapockájánál van egy seb, ahol nincs szőr és kicsit nedvedzik. Mintha beakadt volna valahol és a szőrrel együtt a bőr is lejött volna kis helyen. Van valami kenőcs vagy folyadék, amivel segíthetem a gyógyulását?
-
G@ben
addikt
Tegnap az egyik macskánk kétszer is eljátszotta, hogy rázta a fejét, erősen vakarta a bal fülét és keservesen nyávogott hozzá. Ma reggel is csinálta, mintha a fülébe ment volna valami, de belenézve nem láttunk semmit. Persze nem láttunk túl mélyre. Órákat is elvan nyugodtan, aztán hirtelen tör rá. Ez mi lehet?
-
G@ben
addikt
válasz radi8tor #24324 üzenetére
A mieink alapból kintiek, elvannak magukban meg egymással, persze kajaidőben ott sorakoznak! Ha elutazunk hétvégére, akkor nem tudom, merre járnak, de nagy valószínűséggel rendet tartanak a mellettünk lévő fás területen egér szempontból.
-
G@ben
addikt
Azt hogy lehetne kideríteni, hogy a macskáinkat más is eteti-e? Körbejárni nem szeretném a szomszédokat.
-
G@ben
addikt
Az mitől lehet, hogy az egyik macskánk elkezdett fújni a többire, többek közt a saját kölykére is? Egy tálból esznek, nagyon sokszor nincs gond, de napi szinten előfordul, hogy fúj rá, odakap. Tegnap azt láttam, hogy ő bent feküdt a házban, a 4 hónapos kölyke meg nem mert bemenni, előtte feküdt.
-
G@ben
addikt
Ha egy kölyökmacskának a fülein alapból is kevés szőr volt, de most konkrétan kihullott egy foltban, az mitől lehet? Mivel lehetne helyrehozni?
-
G@ben
addikt
Kiengedtük az ivartalanított macskát a kertbe, a kölykei meg elég gyorsan rácuppantak szopni. Ilyenkor lehet még teje? Vagy ezt miért?
-
G@ben
addikt
-
G@ben
addikt
válasz baloghgabor #22773 üzenetére
Nem várom, hogy a kölykeként kezelje, de ha úgy meglesznek, mint a másik befogadott macskával, hogy együtt esznek, együtt alszanak, akkor egy szavam nem lesz rá.
-
G@ben
addikt
válasz baloghgabor #22771 üzenetére
Ezt tudom, de az, hogy az egyik percben hívja magához, nyalogatja, a következő pillanatban meg már támadja, nekem kicsit furcsa. Mivel az egyik kölyköt megtartanánk, remélem nem fogja bántani!
-
G@ben
addikt
Az ivartalanított macskát a garázsban tartjuk a varratszedésig, de néha beengedjük hozzá a kölykeit. Ilyenkor hívja őket, dorombol, nyalogatja, aztán pár perc múlva ráharap a nyakára, hátsójára, illetve pofozza és ez a kicsinek nem tetszik, menekül előle. Ezt miért csinálja a nagy?
-
G@ben
addikt
válasz baloghgabor #22647 üzenetére
A lábán is volt egy kötés, gondolom ott injekciózták, de azt is leszedte. Szereti a szabadságot.
-
G@ben
addikt
válasz Astroboy #22644 üzenetére
Nem fogom lebontani a kerítést, aminek a tetején mászkálni szokott.
Inkább bent tartjuk.
A másik is. Mindkettő kóbor macsek volt, befogadtuk őket, de a felújítás miatt nem volt időnk elvinni ivartalanítani, úgyhogy meghálálták 2, illetve 3 picivel a gondoskodásunkat. Most volt az egyik, 2 hét múlva megy a másik is műtétre.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
válasz Gyarmati_ #22639 üzenetére
Most reggelig nem piszkálta, de nem tudom, hogy nekiáll-e valamikor.
Astroboy: ez akár működhet is, lehet, hogy megpróbáljuk.
Illetve azt mondták, hogy varratszedésig, azaz 12 napig bent kell tartani, nem engedhetjük ki, mert a gallérral átmegy a szomszédba, ahol a kutya elkapja, kint az utcán elüti az autó, de ez baromi nehéz, tekintve, hogy alapból kinti macska. Ez így normális?
-
G@ben
addikt
Tegnap ivartalanították a nőstény macskánkat, de este, mikor már magánál volt, az első dolga volt leszedni magáról a gallért. Utána új lyukakat vágtam a gallérra, hogy szűkebb legyen, de reggelre azt is leszedte. Mennyire gáz, ha ez nincs rajta? Tudom, azért kell, hogy ne piszkálja a sebet, de szűkebbre már nem tudom venni.
-
G@ben
addikt
Ha szülés után 2 nappal a macska véres hátul, az mennyire normális? Eddig nem volt az.
-
G@ben
addikt
Kullancs ellen mi lehet a jó megoldás? Múltkor vettünk cseppeket a nyakukra, nem tudom, milyen márkájút, a boltban azt ajánlották, de majdnem minden nap találunk valamelyik macskában kullancsot. Nyakörv esetleg? Bár nem tudom, mennyire szokná meg.
[ Szerkesztve ]
-
G@ben
addikt
válasz raczger #1321 üzenetére
Szerintem nem olyan sok. Nagymamám a macskáját 21-22 éves korában vitte el a dokihoz elaltatni, mert akkor már nagyon beteg volt. Ennek a macseknak a lánya a miénk volt és olyan 13-14 éves volt, mikor novemberben elpusztult, valószínűleg mérgezés miatt. A másik macskánk, az unoka olyan 11-12 éves és lényegében még kölyök.
-
G@ben
addikt
Köszönöm mindenkinek!
Már kezdek kicsit megnyugodni és tényleg a szépre emlékezni. Ez a macsek is olyan volt néha, mint egy kölyök, bekattant, szétszedett mindent, ami elé került, legyen szó áruházi blokkról vagy fotelről, mindent megtámadott. Meg vannak azok a kosarak, amik ilyen összecsukhatók és autóban használják őket. Az volt az egyik kedvence, beleugrott, kergette bent a farkát, megtámadott benne nem létező dolgokat, ha a végére volt állítva, beleült és nézett bambán, mi meg jókat nevettünk.
Másik énje az volt, amikor úgy ült, mint egy királynő és úgy is viselkedett, hogy nagy kegyesen néha megengedte, hogy megsimogassuk. Harmadik énje meg a hízelgős. Dörgölőzött az emberhez, felugrott az ölembe, ha neteztem, alig hagyott békén, mondván, hogy tessék vele foglalkozni.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
válasz White Tiger #1164 üzenetére
Nem hinném, hogy természetes halála volt, mert akkor nem ott találtuk volna meg, ahol, meg ereje teljében volt, a nagyobb kanmacskákat is elgyepálta és imádott még mindig hülyülni, mint egy kölyök. Mellesleg az anyja a Nagymamámé volt és azt 22 vagy 23 évesen vitte el Mamám dokihoz, hogy altassa el, mert akkor már nagyon beteg volt.
Nagyon sajnálom, meg is sirattam, még mindig gombóc van a torkomban, ha rágondolok, de az élet megy tovább. Nagyon hiányzik.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Sajnos be kell írnom a topikba: most mondta Anyu, hogy elpusztult az egyik macskánk, de nem tudjuk, hogy miben. Külsérelmi nyom nincs rajta, lehet, hogy megmérgezték.
Kb 12 éves volt és nagyon szerettem! Igazi úri hölgy volt. RIP!Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
A mi kisebbik macskánkat Kálmánnak hívják, mert Apu megállapította, hogy fiú. Aztán amikor szült, elgondolkodtunk rajta, hogy akkor ez most csoda, vagy esetleg Apu tévedett.
De most már félig illik rá a neve, mert ki lett miskároltatva: se fiú, se lány.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
-
G@ben
addikt
válasz _Volkovy_ #273 üzenetére
A macskák a nap 2/3-át átalusszák. Nálunk is ha bent vannak, alszanak vagy kaját követelnek, ha kint a kertben, nagyrészt alszanak. A maradék idejükben meg csatangolnak mindenfelé, ami a lakásban nem annyira megoldott.
Mondjuk mióta ki lettek miskároltatva, sokkal nyugodtabbak és kevesebbet vannak távol.
Hogy a teljes bezártság mennyire rossz neki, azt nem tudom, de szerintem napi 1-2 órát minimum a szabadban kéne lennie. Ennek ellenére pl haveromnál volt 2 macsek egy kb ugyanekkora kert nélküli társasházban és mind a két macsek elégedett volt. A lakásban élték ki a kilométerhiányukat: mászás a tv és szekrény tetejére, stb.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
válasz _Volkovy_ #271 üzenetére
Ha kicsiként szerzitek a macsekot, akkor simán rá lehet szoktatni a szobatisztaságra meg arra is, hogy ne szedje szét a cuccokat. Nálunk a kicsik mindig 1-2 nap alatt megtanulták, hogy az ajtó melletti homokládába végezzék a dolgukat, a nagyok meg nyávognak az ajtó előtt, ha ki akarnak menni.
A bőrkanapéval azért óvatosan, inkább adjatok neki valami rongyot vagy labdát vagy ilyesmit játszani és akkor a kanapéra nem marad ideje.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Egy gyors kérdés: hogy lehet a macskát bolhátlanítani, ha nem viseli el a bolhanyakörvet és fürdetni sem lehet? Valami spray vagy valami hasonló van erre a célra?
-
G@ben
addikt
Attól függ, mennyire szeretik egymást. Ha nagyon, akkor jók lesznek. Ha nem, akkor lesz velük baj. A mi macskáink anya és lánya, mégis az anya morog és fúj a lányára meg elüldözi a kajától, de nem tudni, miért. Persze vannak olyan pillanatai (ritkán), hogy körbemosdatja a lányát.
-
G@ben
addikt
Kb 2 éve nekem chaten sikerült 3 macskát elajándékozni, szóval drukkolok, mert én is égen-földön kerestem nekik gazdit és az elaltatás napján jelentkezett egy chates lány, aki átvette őket. Utána küldött képeket is és jó helyre kerültek.
-
G@ben
addikt
Nálunk meg az öreg macska a kutyánkat (7 éves német vizsla) megkergeti. A kutya nem is mer arra menni, amerre a macsek van, inkább kerül egy jó nagyot.
-
G@ben
addikt
A mi idősebbik macsekunk is olyan 12-13 éves lehet, de olyan, mint egy kölyök. Futkározik, játszik, egyáltalán nem látszik rajta, hogy ilyen idős.
-
G@ben
addikt
Mind a két macskánk imádja a szobámat, mert ott nyugi van és én meg kényeztetem őket. Egyébként asztal alatt, meg a kinti folyosón van 1-1 oldalt félig kivágott doboz teletömve felaprított papírral. A fiatalabb macsek meg imád Apámon aludni, mikor TV-t néz, de Apám akárhogy fekszik (hátán, oldalán), a macsek mindig rajta van, még akkor is, ha kapaszkodnia kell, hogy le ne essen.
Ha meg nagyritkán otthon vagyok, akkor rajtam fekszik.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Biztosan! Születésemkor már megvolt, sőt, már komoly, felnőtt macska volt és olyan 18-19 éves koromban kellett elaltatni.
Arra emlékszem, amikor olyan 4-5 éves koromban hozott Apu egy kiskutyát, akkor ez a macsek gondozta és már akkor sem volt fiatal.
De a nagymamám és tesóm keresztapja is azt mondta és én hiszek nekik. Egyébként a nagymamámé volt a macsek.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Én is úgy hallottam, hogy tovább élnek. A mieink olyan 8-9 éves korukban lettek ivartalanítva és most sokkal kevesebbet járnak el hazulról, azaz kisebb a baleset lehetősége is.
A két macskánk anya és lánya, de az anya anyja ha jól tudom 22-23 éves koráig élt. Akkor is csak el lett altatva szegény, mert már beteg volt.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
G@ben
addikt
Nálunk is voltak kismacskák változó számban, de kimiskároltattuk mind a két macsekunkat. Egyszer, amikor 3 kicsi volt, úgy döntöttem, hogy nem megyek aludni az ágyamba, hanem elalszok a tv előtt, a 3 kicsivel a hasamon. Hajnali 4 felé arra ébredtem, hogy játszanak a kicsik, de az arcomon és kieresztett karmokal! Ritka nyúzottan keltem reggel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Liftor Active fekete, szövet + háló ÚJ BONTATLAN
- Zigbee okos garázskapu vezérlő
- Bontatlan Xiaomi Gift Box. Ingyen szállítás.
- Újszerű, ipari Makita XGT 40V DF001GM201 (140Nm) fúró-csavarozó szett! Apple terméket beszámítok!
- Mercedes minőségi gyári alufelni gyönyörű állapotban gyári nyomásszenzorral eladó.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest