Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• stefanitsr

senior tag

Ma (illetve most az órát nézve ez tegnap) elhoztam a kolléganő pink windjét amit szintén sógin keresztül intéztem és meglepetés, de erre is két év gart vállalt a disztribútor ( e hét szerdai beszerzés). Mikor asszonynak megmutattam, keményen elkezdte ráncolni a homlokát, de nem pinken gondolkozott, hanem olyan fehéren mint az enyém, szóval az élőben wind nézegetés és tapizás veszedelmes dolog, elhatalmasodik az emberen az instant get érzése, és jön a pénzköltés.

Megtapizgattam a 1000h-t is, és elsőre csakugyan összerakottabb gép látszatát kelti a kiálló és látványos fém zsanérok miatt, de kicsit hosszasabb játszadozás után kiderül, hogy bizony vannak ott is hiányosságok, ha már a wind összerakását is szó érte, pl a kijelzőt sarkánál fogva kinyitva kis fáziskéséssel követi a jobb oldalt a bal oldal, ha a szélébe kapaszkodunk, szóval az a bizonyos jobb összerakás feeling az főleg feeling, borzasztó nagy csodát ilyen árazású és súlyú géptől ne várjunk. Az összerakottság érzéshez hozzájárul, hogy az 1000h papíron leírt 0.3-0.4 kg súlytöbblete windhez szokva érezhető, ez tudat alatt kiváltja az érzést, hogy ami nehezebb az jobb.

A kiálló kerek hengeres zsanérokkal nálam egy rosszpontot szerzett a masina, a wind designját szépnek, letisztultnak, nemesen egyszerűnek találom ehhez képes 1000h-ból alul kiáll az akksi, felül-hátul a zsanérok, stb...

A touchpad ugyan multitouch, de nekem valahogy nem volt elég érzékeny és a windhez képest érzékelhető késéssel működött, reagált a kurzor, stb. Előnyeit ismerjük, pl draft n wifi és nagyobb akksi, amely 4x százalékos töltéssel is 1 óra 45 perc hátralevő üzemidőt jelzett vissza az xp.

A felületén a fényes fekete eléggé látványos, tetszetős, enyhe barnás gyöngyház beütése van neki, szép és jó ránézni, de oly mértékben meglátszik rajta a tapicskolás, ujjlenyomatok hogy az durva. Juteszembe, megnéztem a sógorét, és előtte pár órával egy frissen kicsomagolt vitrinben tárolt bemutatódarabot, sajna a sógié full tele van ujjnyomokkal, ami a természetes használat velejárója, de látványos volt a difi. Nem tudom a fekete wind mennyire fényes és mennyire szenved ugyanettől a problémától, mindenesetre lehet én tartanék mellette egy mikroszálas kendőt és gyakran törölgetném. Amúgy a bemutató darab mellett volt pár 701 és 900-as eee is, azoknak matt volt a felülete és abszolút nem volt jellemző egyikre sem az ezres ujjnyomgyűjtő hajlama.

Azt kell mondjam, hogy az ismert előnyei ellenére nem mondom azt, hogy az 1000h jobb választás lenne mint a wind. A nagyobb akksi és jobb wifi mellé kapunk kompromisszumokat, amikkel együtt lehet élni, sőt nem is igazán zavaróak pláne ha nem volt előtte winded, de szerintem a wind összességében meggyőzőbb.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés