Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Őskoczka
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
-
fzr1000
tag
-
törölt tag
ez engem is erdekelne, mert nekem is ua a tapasztalatom, mint persu-nak. oreg a hajtomu es Valvoline Durablend 10w40-et szereti nagyon. ez egy felszint akarmi, az elmult 40e km-en ezt kapta. ha nem huzom neki es az 5000km alatt nincs benne tartos palya, akkor ket olajcsere kozott kb 1-2 deci fogy belole, de fel liter sosem. ha viszont kimegyek palyara es kap mondjuk 500km-t 7-8000 korul, akkor 1000km alatt megeszi az 5 decit.
egyszer volt benne valami szintetikus ize (jo draga is volt, a Valvoline valami), na azt utalta. nem lehetett szepen valtani es megevett 2000km alatt fel litert. a baratom fzr-je ugyanigy jart. de azt hiszem azt a kovetkeztetest mar egyszer levontuk, hogy minden motor mas-mas olajat szeret legjobban. Viszont Prolong-ot en sem tennek bele.
Mivel most allok olajcsere elott, szivesen kiprobalnek mondjuk egy Q8-at, ha az tenyleg jo. ha a mocinak jo, akkor nekem is
-
törölt tag
a mostani kanyargos resz a palya zagrab kornyeken kb 50km ami nagyon jo, es meg jo par, ahol azert vannak szep kanyarok pl a magyar hatarig. de tenyleg a regi fout a kiralysag, kicsi forgalommal, de barom kamionokkal. ket eve alig tudtam elhuzni a fejem egy kanyarodo nyerges elol, aminek kanyarodas kozben elore oldalra atlogott az en savomba a szallitmanya. meg rengetegszer volt h 'serpentina'-nal (visszafordito) a busz/teherkocsi nem fer el a sajat savjaban, fizikailag lehetetlen olyan hosszu egyenes izevel ilyen szuket fordulni es nem csak atlogott, hanem elfoglalta a szembesavot is, ahol mi jottunk. a kedvencunk egy tartalyos kamion volt, na azt csuf lett volna elkapni.
benzinkutakat nagyon kell vadaszni. inkabb 120-130 km-enkent tankoljatok
novi vinodolski alatt voltunk picivel iden. [link] -
Prof01
veterán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Persze....
El se hinnéd itt vidéken mi miket megcsinálunk haverral is. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
sowi
őstag
válasz
stargazer
üzenetére
szerintem ne vegyel drz-t, hacsak nem akarsz neha kimenni gokartpalyazni, a honda fenyevekkel kenyelmesebb, a motorja mondjuk az ezereves leghuteses dominator blokk, de nem rossz az, foleg ha megveszed hozza a gyari kitet amivel mar talan eleri a 45 loerot, varosban szaladgalasra nagyon tuti az fmx vagy akar az xt660 is, ezekkel meg aprobb turakat is bevallalhatsz ketten, en a drz-re csak kenyszerbol ultettem valakit hatra, eleg is volt altalaban nekik ennyi

-
sowi
őstag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
racetech, nekem volt motormannos es nem valami jo
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Erre annyit mondok, hogy se az Igolból, se a Selenia-ból 4500 alatt nem evett meg fél decit sem. (Pedig miután mentem 40-50km-t nem nagyon pörög 10ezer alatt.) Amúgy ezt onnan tudom, hogy visszatöltöttem abba a falsekba, amiből kivettem, és mondhatjuk, hogy ugyanott állt a szint, mint a bontatlan doboznál.
Ebből a suxból meg 7decit evett meg. 2000 alatt. Miközben csörgött-zörgött a motor tőle. Ha gondolod, a Q8-at megmérem neked, mennyit eszik belőle 4000 alatt
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Akkor passzolok
Nekem (sem) nagyon nem jött be. -
Prof01
veterán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Én egyiket sem (2. link nem jó). Inkább faterral hegesztenénk eggyet.

-
Topiccsendőr
addikt
Kikopott motorba a fullszintetikus vékony olajat nem érdemes rakni, meg az öregekbe, mert zabálják. Haver 1000F-jébe raktunk Repsol akármicsodát, ugyanazt, amit az R6-ba, negyon megugrott az olajfogyasztás, aztán vett bele nem racing olajat, valami részszintetikust, vagy ásványit, már nem emlékszem, szinte egy cseppet nem eszik belőle.
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Milyen motorba raktad?
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hát, nekem 400RRben volt. 2000kmig. Mielőtt beletettem, mentem már a motorral 18-20ezer km-t. Igol, selenia-val. Jött a Castrol, szép piros. Beleteszem eltelik 1-200 km, és elkezdett hidegen ciripelni a motor. Aztán már melegen is. 2000km alatt megevett 7dl (!) olajat a motorom, haverom FZR-je is kb hasonló km/dl aránnyal fogyasztotta, sőt, egy VFR is. Szóval lecseréléskor egy sötét fekete vizet láttam kifolyni a leengedő luknál... és tényleg víz volt. Sűrűsége szinte 0. Utána beletettem egy ismerősömtől vett Q8 olajat, 15km alatt drasztikusan visszaesett a blokkból jövő csörgés-zörgés.
A Valvoline pedig megellett a blokkban, olyan szinten felhígult, hogy elment az olajnyomás 170nél.
ami eddig bevált nekem:
Igol (ez a legjobb) Selenia, Q8, és Motul (igaz ez sose volt, de rosszat nem hallottam rá senkitől) -
golyani
addikt
aral olajat lehet még itthon kapni?
-
Állítólag jó a cucc. A Rimet is jó. De csak kopott, erőssen igénybevett motornál. Ott van mit tömíteni neki. Egy zsír új blokknál nincs. Ott összekopnak az alkatrészek, és úgy lesz jó ahogy. 800km-nél olajcsere!!!! Aztán 3000nél is!!! Akkor nem lesz baja, utána pedig (függően mennyi fér bele) 4000nél ha nem szűrős, 5000nél ha szűrős. Mondjuk én 4000nél cserélem, akkor is ha szűrős. Az olaj kopik, kenése csökken ahogy használod. A motornak (blokkank) meg az lenne az ideális, hogy folyton új olaj lenne benne.
Szerintem cseréld le így 800nál az olajat -> fullsynth, (esetleg észterbázis) 10w50-es IGOL, Selenia, Q8, vagy Motul olajra. Mást NE! Se Castrolt (főleg R4), se Valvoline, se ilyen szarokra. Amiket fennt leírtam, azok letesztelt, tuti jó olajak, amik a NE kategóriában vannak, azokat okkal mondom, hogy ne.
Persze a Te motorod, Te döntesz, én csak a tapasztalatom mondom
Jó motorozást
-
Yahhher
aktív tag
-
Amúgy szerintem a páv nem volt teljesen felesleges. Mindenesetre többet ért, mint, hogy ''told a motort egy 8-as alakban''. LOL
Sok elmebeteg önjelölt kamikazét kiszűrtek pávon. Én igazából minden friss jogsisnak kötelezővé tenném legalább a páv2-t. Utána 5 évente, és 45éves kor felett 2évente. Akkor talán kevesebbszer fordulna elő, hogy úgy fordulnak ki eléd: ''Bocs nem láttalak'' stb.
Az meg a vicc másik fele, amikor egy busznyi helyre nem tud beállni a ''soffőr'' egy Puntóval, vagy smartal. Az ilyenektől helyből elvenném a jogsit.
Mert mint a neve is mutatja, ez Jogosítvány. Azaz feljogosít arra, hogy vezess, és dokumentum arról, hogy megfelelsz minden kritériumnak. De ebben az országban nem. Itt vakon is kaphatsz jogsit, csak 20ezerrel többe kerül. Mert az, aki a szemből érkező, 16tonnás, pirosra festett, kékvillogós tűzoltó mercit nem veszi észre 200méterről (!!!!!!!!) annak szerintem semmilyen alapja nincs, hogy jogsija legyen.
Na mindegy, abbahagyom, ez nem ide tartozik
-
Asserossz

Én a 400as után fizetek (2*2400) 4800 teljesítményadót, aztán húzzák arra rá, és pörgessék. szerencsére csak 30kw van a forgalmiba írva
Amúgy 5x 
De mondjuk ez egyszerüen röhejes. Nem elég, hogy (jóesetben) havi 100-120ból spórol össze egy motorra, de amikor végre megvan az ára, akkor még gyűjtsél hozzá százezernyi regisztrációs baromságot, utána meg fizesd a horror kötelezőt, a horror benzint, meg a horror teljesítményadót.
Vagy üljél rá egy használt motorra, ami (itthon legalábbis) nagy valószínüséggel megellik alattad, mert a sok tapló gyökér már akkor kerekezik vele tiltásig, amikor még a hengerfej sem melegedett át, az olajról nem beszélve.
Műszakiról ne beszéljünk, mert mindjárt elönti az agyam a vér

Igen Igen Igen... -
Prof01
veterán
válasz
Probiker
üzenetére
Hát tényleg észrevehetnék, hogy ez a jogsi rendszer milyen elavult.. Elég lenne az SMKP és az A korlátlan is, amit mondjuk 18-19 évesen le lehetne tenni.
Igen, sokan használnak NSR 125-öt A1-el. Én is azzal használnám. Azt kell valahogy elintézni, hogy a forgalmiba 11 kw kerüljön. Ha meg nem akkor a rendőrök elmehetnek a ....ba. Ja és nem elég, hogy ez is ilyen rossz, akkor még az új adókat is behoznak.
Meg nem beszélve a regisztrációs adóról, ami egyik EU-s országban sincs, de kedves politikus barátaink megoldották, hogy itt legyen.
-
Probiker
aktív tag
Tudtomal már nem kell PÁV. Mondjuk elég hülyeség is. Én nem voltam ugyan, de meséltek már róla mit kellet ott csinálni, full felesleges dolog.
Amugy, tényleg elég érdekes ez a jogositvány rendszer. Láttam már 125ös nsr-t ami 30LE volt, és A/1es jogsis kiskölkök azzal nyomultak, mikor még A/k-s jogsival sem lehetne vezetni
....
A/k nál azt a 25kw os kolátot kicsinek tartom, nekem is csak korlátolt jogsim van csak még, és alig találok olyan mocit ami jó lenne és még vezethetném is. Úgyhogy nagy A lesz nálam. Már kicsi a 17kw os jawam
[Szerkesztve] -
-
Prof01
veterán
válasz
Probiker
üzenetére
Annak semmi értelme, hogy lerakom jövőre (18 leszek) az A korlátozottat, mert azzal még m ajdnem 125öst se lehet vezetni (mert igaz, hogy a köbcenti ,megfelel, de még van vmi súly/lóerő arány is
). Az A1et lerakhatnám és akkor 19 évesen is meglenne már. Meg hát olyan nevetséges, hogy akik az életkort megszablyák nem veszik észre, hogy nem 70-es, 80-as évekban vagyunk. Nem 15le-s MZvel járunk, hanem 30le-s sportmocikkal. Nevetségesek... 
-
Probiker
aktív tag
Én úgy tudom, hogy A1 jogsi után 2ével már mehet korlátlan. (akár 18 évesen is
) (egyik haverom így rakta le tavaly)
Ha még nincs jogsid akkor 18éves kortol A/k-ra lehet menni, vagy 21 éves kórol nagy A-ra.
18évesen lerakod A/k-t, 2év után mehetsz korlátlanra (20évesen)
Érthető volt? mert kicsit zavaros
[Szerkesztve] -
Prof01
veterán
Nem tudja vki, hogy most hogyan van az A korlátlan jogsi megszerzése? Mert lehet úgy, hogy A1 után 2 évre, és lehet 21 évesen, de PÁV kell hozzá. Vagy azt már eltörölték végre?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Nem EU-s kijön 3000-ből, de ha eu-s kék kell, azt csak hamisítani tudnak. A fényvisszaverő matricában nincs benne az a vízjelszerűség, vagy minek nevezzem... pattern. Vízjel csak a rostoknál van, az meg csak a papírnak van.
-
stargazer
senior tag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
nem tudom ennyiért milyen jobb uj motort lehet venni, de nem hiszem hogy nagyon lehetne ugrálni.
-
Stalker-2572
veterán
Mennyibe kerül egy matricás rendszám?
-
törölt tag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
najo, talan egy 400-as nagytestuvel mar van ertelme. de akkor is unatkoznal sztem, mert az nem tunik annyi elmeny forrasanak nagy tavolsagon.
mi tavalyelott odafele tipikusan elkerultuk a palyat, hogy mehessunk a hegyekben. erdemes volt! csak az utolso ketszaz kn mar nagyon faraszto volt, mert osszesen majdnem 800-at mentunk aznap. meg is alltunk mar felorankent, furodtunk, bamultunk ki a fejunkbol meg ilyenek. -
törölt tag
válasz
stargazer
üzenetére
hat... kiralysag az tuti. az autos+mocis kombo azert jo, mert akkor a cuccokkal nem kell szorakozni.
turazni szinte bmivel lehet, ami eleg megbizhato hosszabb tavra. aztan majd orulsz annak, amit a moci nyujt:
ha chopperrel/cruiserrel mesz, akkor talppal elore, fix 90 mindenhol, kenyelem;
ha turamocival, akkor sebesseg, pakolhatosag, viszonylag keves megallas;
ha sportgeppel, akkor meg nagyobb sebesseg, kanyarvadaszat, sok megallas, de kozottuk fulig ero vigyor (es tartalek olaj
);
ha enduroval, akkor hegyenvolgyon le a partig a sziklas reszhez;
ha robogoval, akkor... nos, robogoval ne menj
-
stargazer
senior tag
válasz
üzenetére
bakkeeeer dejó neked! unokatesómék is pont most mennek két pár motorral (bmw 650 túramocik), egy meg autóval le horvátba az milyen királyság lehet! alig várom hogy én is mehessek egyszer már. csak előbb jogsi meg motor kell hozzá!

ezért sem tudom milyen mocit vegyek mert pl. itt helyben rohangászni tökéletes lenne nekem egy honda fmx, ami még nagyon tetszik is, de hosszabb túrákra meg már szivesebben mennék egy suzuki m800-zal. -
Stalker-2572
veterán
14/45-öt rendeltem. Lesz vagy 150-200k a full javíttatás mindennel együtt
Forgalmi még necces, mert nemtom milyen lámpát lehetne rá feltenni. Gyári 20k, de az csak egy ledsor, annyit meg nem adok érte
Hol lehetne ilyet keresni? Valami olcsó netes bolt? Bontó? 
Merre van az az erdő?
-
törölt tag
sziasztok,
megjottunk horvaciabol. menjetek ti is motorral!
jo-jo, mar voltam igy ketszer, de mindig boldog vagyok tole. csak arra vigyazzatok h tankolasszatok rendszeresen, nem tul gyakoriak a kutak a palyan es amig egy turamoci boldogan elgurul 200-250 (meg tobb) km-t, addig a sportmocik kisebb tankkal es nagyobb fogyival tobb toltogetest igenyelnek 
a magyar hatar es zagrab kozott van egy nagyon-nagyon elvezetes szakasz: hosszu, gyors kanyarok sokan egymas utan, folyton donteni kell egyik oldalrol a masikra. 170-190 idealis tempo oda
raadasul nem faj napkozben a fejed h be akarsz-e szallni a szaunaforro kocsiba, max eldontod h a partig nem veszel fel mindent. be kell valljam a rettenetes melegben volt, hogy dzseki nelkul mentunk napkozben valahova, pedig en pont szoktam hirdetni az iget h folyton beoltozve. nem talalkoztam meg eddig 40 fokkal
37-ben mar felvettem a dzsekit is.
kint a forro betonon lehet szokni nagyon jol a dontogetest. egy het horvacia utan majdnem peremig van a gumi, pedig nem randaliroztunk, csak lenduletesen kanyarodtunk, ahogy kenyelmesnek ereztuk. (persze hatul conti roadattack - turagumi, azt konnyebb peremezni). a hegyekben meg okosan, mindenfele hepajtol mentesen kozlekedtunk biztonsagos elozesekkel es sebesseggel.
szoval a kenyelmetlensegert h nem kocsival fotelben jut ki az ember, boven karpotol az elmeny, amit odaig meg vissza szereztunk dontogetessel, meg kint nem kellett beallni a buszok, teherautok moge a parton lassuzni, es itthon is kaoszmentesen, dugok nelkul lehetett kozlekedni vasarnap. raadasul Kedvesemmel ketten mentunk ki, a moci felcuccolva rendesen (gyerekek, zseni a csaj, nem? befert egy heti cuccaival egy kicsi sporttasiba, imadom
)
egyebkent a szokasos: kifele megevett egy kis olajat szoval kint utana kellett borogatni fel litert, de hazafele siman eljott anelkul h kigyulladt volna az olajlampicsku (fzr1000 tulajok ismerik a jelenseget jol) belekerult hazafele a 90000. km. (igen, kilencvenezer).
fujkaltuk szepen a lancot (valvoline) es ennyivel boldog volt a pici. hazafele egyszer jottunk 240-et is, es ott meg eleg szepen gyorsult.
szoval aki tud, motorra fel, aztan hajra horvacia! vagy szlovenia! vagy mindegy, csak kanyarogjon
-
Kasza08
őstag
Na, ahogy meglesz végre a 8800GTS-em, egyből semmi másra, csak ilyenre fogok gyűjteni
De télleg.
Háháá, ma sem volt kész a ''lovam''.
Pedig már egyik cimborámmal lebeszéltünk egy gyorsulást
Ő egy elektromos rollerral (műanyag rohambili, amilyen a tatáknak van), én meg az enyémmel, ha kész lett volna
-
Prof01
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Majd ilyet szeretnék venni: [link]
420e, annyi mint egy 250es, és erősebb, megbízhatóbb(na jó a 250 se rossz az alapján amit írtál)
. De szép így zöld-kék-fehérben. 
[Szerkesztve] -
Prof01
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nézd csak mit találtam:
[link] -
Prof01
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ami benne volt anyaghibás az gyári volt? Úgy értve, hogy ez volt benneaz első dugó amit a gyárban raktak bele?
[Szerkesztve] -
Prof01
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mi történt vele? Mert ha jól látom egy dugattyú az utolsú kép és egy szép nagy lyuk van benne.

-
feca81
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
gyonyoru motor,mennyiert valtal meg tole? erdemes lett volna felujitani?
-
Topiccsendőr
addikt
Elkapott a nosztalgia...
Ez volt az én kis ördögöm...![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070723/DSCF3176_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070723/DSCF3179_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070723/DSCF3182_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Ez meg a móka vége![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070723/Picture_043_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
-
feca81
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ugy ertettem 4 vagy 5 az olajlehuzokkal egyutt

mod: mellesleg o az enyem
[link]
[Szerkesztve] -
Prof01
veterán
Az enyém is trapéz lámpás.
[link]
A 400-asra azért gondoltam, mert olcsóbb a többi 10 év körüli 600asnál és nekem tetszik a Kawa ZXR-400. Lehet, hogy 30 km/h a különbség, de nyomatékot észrevennéd sztem.
és +20 LE-vel több. Amúgy én is a pörgös mocikat szeretem. De ilyen áron (mindig javítani kell), inkább kihagyom. 600-asnál én sem vennék nagyobban, az bőven elég. Minden megvan benne ami kell (azok azért jobban is pörögnek
. -
keszegduda
őstag
Ha elszáll a 4 ütemű, akkor nem lehet azt megcsinálni a mint a 2 üteműnél, hogy csak kicseréled pl a dugattyút, ha egyszer hozzányúlsz a 4 üteműhöz, akkor meg kell csinálni mindent. Haverom Yamahája 426F SM elszállt a henger, felhúzta a nikazilt és cserehenger, szelepek, amik titanium ötvözetből vannak, szintén csere, + a hajtókart is ki kellett nyomni, szal elég húzós, viszont tovább bírja mint a 2 ütemű. 2 üteműnél szétrántod a blokkot bele az új vagy éppen felújított kar, görgők dugattyúval, aztán mehet+ csapágy és szimmering...
Szerencsére a 4 ütemű motorok elég korán le vannak szabályozva, legalábbis a cross változatok, így is nagyon ki vannak hegyezve és könnyítve.
Ha vesz valaki crosst, Honda CRF-et vegyen, azok a jók, futómű, erő, áttétel stb. minden...
Havernak 250-es van, de nagyon frankó igaz még nem mentem vele, azt mondta, hogy gyorsulásra nem nagyon különbség van a 250-es 4 ütemű és a 426-os között, de homokban majd hogy könyörög a 250-es...ja és nem eszik annyit sem...mint a nagyok...
Másik ismerősmnek 400 FZR (ha jól emlékszem) 4 hengeres, de annyit eszik mint 2db 600-as vagy 750-es 4 hengeres motor..próbáljatok meg venni olyat, ami minél fiatalabb, a régi karburátoros motorok nagyon sokat fogyazstanak...az újabbakkal más a helyzet. -
feca81
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
alairom,tenyleg 140 korul gyengul el, es valoban kevesebb a ''szervizigenye'' a 2T-nek. en azt hittem a 2T-vel sok baj van,ezert adtam el a Cagivat.hat nem. valoban ki kell par E km-kent takaritani a powert,de azt otthon is megcsinalod,ennel meg ha szelepallitas van,akkor az 10en ezrek. sokkal olcsobb a 2T fenntartasa.
viszonyitaskent egy dugo a 2T-be 25E Ft (2x)
4T-be 26E (4x)
gyuruszett 2T-be 8E Ft (2x) 2 db-os
4Tbe 16E Ft (4x) azert dragabb,mert van olajlehuzo is, osszesen ha jol lattam 4 vagy 5 db gyuru
szelepek darabjai 9E Ft 16x!!!!
vezermulanc 16E Ft volt
stb stb stb stb -
Gaboman
nagyúr
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Nekem a 14/48-as áttételel megy 13000fordulatnál 150km/h!
De ennek teljesen mindegy mert 8000-9500 fölé nem szokom pörgetni,annyira felesleges terepen 13000fordulatot kihasználni szinte képtelenség,ahoz már nagyon tudni kell.
Gyere el egyszer azt megyünk egy jó nagyot kint az erdőkben. -
Prof01
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Pályázásra tökéletes a 2 ütemű 250es, de utcára nem vennék az biztos. Nem tudok pontos adatokat, de 50-eshez és 125-höz mérten, sztem 8-10 litert megeszik vegyesben. Ami nem kevés. Sztem pedig 4 üteművel közel sincs annyi gond(ha nem ilyen pörgőst veszel). Ismerőseim közül alig volt gond 4 üteművel 400ccm-től felfele.
-
feca81
aktív tag
itt inkabb az elozo tulajjal volt gond.sokan felnek a 18-ezres fordulattol, de hat istenem,ez van,ez ennek a kis ccm-nek a sajatossaga. ha nem oltek volna meg,volna ez is majdnem olyan strapabiro,mint a nagyobb tarsai. csak az olajra es az apolasra oda kell figyelni.ha gondosan bansz vele,meghalalja. tapasztalatom szerint,illetve mas tulajokkal konzultalva ezek kb 30E km kornyeken kezdik megadni magukat,magyarul ott az elso kotelezo szerviz. 60E km-ig nem kellene a gyurukhoz, dugokhoz nyulni,ha valoban rendszeresen karban lenne tartva. a felujitas viszont meregdraga,olcsobb egy ugyanolyan blokkot importalni bele japanbol pl a burmi motors-tol.a teljesitmenyt erdekesen adja le. 3E prm-tol mer az ora,mar ez gyanus
6E-ig csak cammog, 6-tol szepen megindul 12-14ig,ami elegendo a kozutakra,elozesekhez,normal hasznalathoz. 14 E folott meg elszabadul a pokol.mintha segberugnak,es pillanatok alatt felszalad 18-ig. ez az allatkodos,elvezetes resze
sajna 5-6.-ban ezt mar nem tapasztaltam nala,sot,6.ban nem is ment 16E fole. ennek lehet oka a kompressziohiany,v egyszeruen ennyit tud. ennyi szenvedes ellenere meg mindig nem bantam meg,h megvettem.imadom a kis dogot,nagyon szep.eletem vagya volt egy trapezlampas,es magyarorszagon meg mindig csak 2 db fekete trapezlampas FZR250-esrol tudok!!! szoval nem surun futsz ossze az utakon hasonloakkal
en a te helyedben ket ut kozul gondolkodnek. az egyik amit irtal,ezutan egy 125-os,majd egy 600-as. vagy most rogton 50-es utan egy 400-as es utana egy 600-as. a 125-os es 250-es kozott nagyon kicsi a kulonbseg,foleg ha a 25-os 2T (szinten tapasztalat).a 250-es es 400-as kozott 30km/h akulonbseg.gyorsan ki fogod noni.ezek a lepcsok teljesen elegendoek,h eljuss a 600-ashoz,tobb felesleges. en a 250-eset azert leptem meg,mert erre meg keves a biztositas,olcso a fenntartasa. 600-as fole meg felesleges menni,nincs az az ut magyarorszagon,ahol ki tudod hasznalni.
jo hosszu lett,unatkozok,nincs melo
-
Prof01
veterán
válasz
Gergello
üzenetére
Igen, nagyon jó azoknak is akiknek B kategóriás jogsija van, de nem akar nagyob motorra letenni, mert elég egy ilyen és legalább nem robogó.
A robogó az nem motor.
Nekem volt, de inkább soha többet. 
Igen, váltok. 6 sebességes. Ebből a mociból ki van véve a fojtás, amivel csak 65 km/h volt a vége. Akkor 6,5 ezret pörgött ha jól emlékszem. Most ha 90-95-el megyek akkor 11-12 ezret pörög ami nem tesz neki jót. Nem vettem észre, hogy rezegne vmi nagyon.
Ezért is ritkán és rövid ideig megyek úgy. 70-75 fölött nem igazán megyek vele (megengedett 40
). Mielőtt vki megkérdezné, hogy akkor miért szedtem ki a fojtást. Azt azért, mert amikor 65 volt a vége akkor mindig nagyobb emelkedőnél vissza kellett kapcsolnom (6500 fordulat nem volt neki elég, kevés a nyomaték-->50es 2ütemű
), de most 7-8 ezres fordulaon nincs gond 6.-ban is fel tudok menni nagyobb emelkedőkön is. 
-
Topiccsendőr
addikt
a 4 ütemű kettőötvenesnél gyönyörűen jön a teljesítmény, Nem érezni gyengének egyáltalán. hipp-hopp fent van 140 -en, észre sem veszed, utána gyengül el egy kicsit. A kétütemű lehet hogy többet eszik, de mégiscsak 70 lóerő a 45 lóerős négyütem helyett. A sok gond meg ugyanúgy megvan a 4 üteműnél is, talán még több is. Vezérműlánc, szelepkorongok szelepfészkek, mégis 4 darab dugattyú, azaz mindenből négy, még drágább is. Inkább a 4 ütemű a problémásabb. A kétütemű kéthengeres az isten.
-
Prof01
veterán
Nem is csodálom, hogy szervízben van, mert ahogy írtad nagyon szervízigényes motor. A 18ezres fordulat nem tesz valami jót neki. De máshogy meg nem megy.
Régen gonolkoztam, hogy majd ha váltok nagyobbra akkor 250-es közül TZR vagy FZR, de inkább egyik se. A 2 üteművel (TZR) sok gond van, mint általában a többivel is. Sokat eszik az már benzin+olaj is.
4 (FZR) üteművel nincs annyi gond, de ebben az esetben igen, és alig jön ki a teljesítmény mire felpörgeted 17-18-ig (nem?). A mostani moci (TZR 50) után még akarok egy 125-öst, valószínűleg egy NSR lesz, utána pedig olcsón egy Kawa ZXR-400-at. És esetleg ha később több pénzem lesz akkor egy Honda CBR 600RR-t. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
Gergello
addikt
Vagány kis moci lehet, legalább lehet B kategóriással vezetni.

50-esből csak robogón ültem, úgyhogy kérdeznék egy-két (számomra) alapvetőt.
Gondolom ezen Te váltasz, de hány sebességes ? Amikor már nagyobb sebességel mész nem pörög túlságosan is a motor, nem rezeg a váz? Robogóm már 60 körül nagyon rezgeti a műanyag vázat
-
Prof01
veterán
válasz
Gergello
üzenetére
Nem 125-ös. Csak 50-es.
90-95 km/h a vége. Adásvételin az van hogy 93-as, de szerintem 91-es vagy 92-es, mert ugyanúgy néz ki mint haverom 92-ese. Meg amit neten néztem 93-ast az kicsit eltérőbb. Jó kis moci. Sajnálnám is majd eladni. Mert lekopogom eddig amióta megvan (2éve) semmi gond nem volt vele. 
-
feca81
aktív tag
semmi kozom hozza,de akkor is beleszolok,mert en mar csak ilyen vagyok

a magyar jogok szerint,ha jol tudom nem az artatlansagot kell bizonyitani,hanem a bunosseget. es ez a legtobb orszagban igy van (kiveve talan USA).
magyarul nem azt kell bizonyitani, h valami nem sz.r, hanem h az. feltetelezzuk,h minden jo (ezert vesszuk meg,mert ugye sz.rt nem veszunk,kiveve engem
).
tehat attol,h valami nem 30 eve van a motorgyartasban nem ugatjuk le, csak azert, mert meg csak most tort be a piacra. ennyi erovel a trabant a legjobb auto,mert mar miota ott van az autok kozott,es a daewo az egy nagy sz.r,meg a suzuki is, meg meg ki tudja micsoda. de a trabi meg a warten burger tokeletes (tudom, most ez eros tulzas,de remelem ertitek a mondanivalom)
alkatreszellatottsagrol csak annyit,h a KTM es hasonszoru tarsai europaban vannak (sot!szomszedok). a japanok meg hat messze.+ nekik ugy tudom kulon adod kell fizetni az exportra,nem is keveset. igaz van hollandiaban egy lerakata a yamahanak,de onnan is 2 het a szallitasi ido (tapasztalat, yamaha kepviselet mondta!!!). magyarul szolva lehet ugyanolyan jo az alkatresz ellatas,mint a japan motoroknak. az mas kerdes,h a japan motorokhoz kapsz utangyartott alkatreszeket(amit megkaphatsz par napon belul, olcson,stb),de most eredetirol beszelunk! az EU-s motorok meg nem eleg elterjedtek,h a kisipari alkatresz is megjelenjen. kesobb tuti meg fog
+ az EU-s motorok olcsobbak. valoban, ezt a temat mar sokat feszegettuk,h regebbi (jo!!!) konstrukciokat megvasaroltak,es az alapjan raktak ossze a motorjaikat.rengeteg penzt megsporolva fejlesztessel. ne aggodj,kesobb ezeknek is fel fog menni az aruk,amint ok is fejlesztgetnek...
asszem jol osszefoglaltam EU vs Japanese-t johet az osztas,de sztem ez tokeletes zaroszo volt.
ugyhogy inkabb beszelgessunk arrol, h meg mindig nincs kesz a motorom,immaron egy honapja szervizben van.japan,kifejlett konstrukcio,es iszonyatosan szervizigenyes (oktober ota kb 4-5 honapot volt szervizben). mellesleg draga az alkatresz,es gyenge az alkatreszellatasa leven,h belpiacos 17 eves motor, akit az elozo gazdaja ugy leamortizalt, ahogy en szoktam a svedasztalt
-
ngabor2
nagyúr
stalker, persuader, mindenki más: be lehet fejezni egymás osztását. és nem érdekel, hogy ki kezdte!
Aktív témák
- iPod Nanóra hasonlító USB DAC és zenelejátszó a Snowsky Disc
- OLED TV topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Robotporszívók
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Philips LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- További aktív témák...
- Xbox Elite Series 2 kontroller 3 hó garancia, számlával!
- iPhone 14 Pro 128GB gyári független szép állapotú
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 i7-1355U 16GB 512GB 16" FHD+ Gar.: 1 év
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Playstation Portal 6 hó garancia, számlával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Watch S4, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 4060 Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Cooler Master 700W
- 152 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-12450H, RTX 4060
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Amúgy 5x 

). Az A1et lerakhatnám és akkor 19 évesen is meglenne már. Meg hát olyan nevetséges, hogy akik az életkort megszablyák nem veszik észre, hogy nem 70-es, 80-as évekban vagyunk. Nem 15le-s MZvel járunk, hanem 30le-s sportmocikkal. Nevetségesek...