Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
Aktív témák
-
stargazer
senior tag
ez a sisak valami kurvajó. aki ezt kiagyalta az zseni volt.
pedig igazábol tök egyszerű. sajna én se tudom hol lehetne venni, megnézni, de egyszer régebben mintha találtam volna a neten egy boltot ahol árulták. sajna azóta se találom megint...
pedig mostmár lassan össze is jönne a zsé rá
[Szerkesztve] -
Gaboman
nagyúr
Na este voltam bent az ügyeleten,szerencsére semmi komoly bajom nincsen,a kissujam rándúlt meg és a bal sípcsontom kapott egy nagyobb ütést attól dagadt be.
Törésnek,repedésnek nincs semmi nyoma szerencsére!
Könnyebben megúsztam a dolgot elsűlhetet volna rosszabúl is,hát azért még ma mocizni nem hiszem hogy fogot tudni a fenébe is!
A héten megnézem hól lehet hozzá kapni hűtővédőt és kézvédőt,meg valami jó csizmát és térdvédőt. -
Nippon
őstag
Megsúgom neked, hogy a gyárnak kicsit sem érdeke, hogy a motorod problémamentesen kiszolgáljon téged hosszú-hosszú kilométereken és éveken át. Isten hozott a fogyasztói társadalomban...
A képlet nagyon egyszerű, az olaj nem megy tönkre a lezárt flakonban, de amint a motorba kerül kémiai folyamatok indulnak el benne. Elöregszik. A motoroknál a váltó miatt mégnagyobb az igénybevétel. Motoroknál a csere fél éves periódusonként esedékes. És nem azért, mert ezt írja a szervízkönyv, hanem azért, mert azt szeretnéd, hogy sokáig jó legyen a géped. Hozzáteszem, hogy 3000km-enként lazán lehet olajat cserélni, ha igazán jót akarsz.
A mostani dízel foshányóknál nem ritka a 30.000km-es a csereperiódus... Muhahaha, tudod miért? Hogy a sok fillérbaszó köcsög megvegye, és örüljön, hogy nem 3 szervizt kell kifizetnie, hanem csak egyet és akkor mennyit spórol vele. Viszont ez majd később sokszorosan bosszulja meg magát, sajnos nagy eséllyel a következő tulajnál. -
A nagymotor vásárlásnak mi a menete? Gondolok itt arra hogy erről is kell adásvételi, törzskönyv, eredtvizsgálat?, átiratás. Valaki aki már csinált ilyet pls írja le... PLS! légyszi!!!
-
Kasza08
őstag

Aligmegy 50-et, tehát nyert ügyem van. Kamion nem jár itt, csak az 51-es úton, de én már a ligetből se nagyon merek kimozdúlni, mert se bukóm, se jogsim
És ha még innék is...
Régi, de talán hasznos info erről a giga-mega bukóról:[link]
Hétfő van
ma megyek a motorért a szerelőhöz! Yeeaah!
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
babettára, romettra, simóra ''elég'' az összes szkafander sisak ami új, ha szimpla esés van. 50-ig megvédenek azok is szerintem, de mindenki annyit költsön rá, amennyit bír. Ha átmegy rajtaad egy kamion mert átcsúszol az ő sávjába, akkor a Rossi sisak se hiszem, h megvéd.

-
ALI_G
veterán
-
-
hcstuning
tag
Mondjuk azért a robogók nem a döntési képességükről híresek

Én valamelyik nap a gyalogosátkelőhely fehér csíkján csúsztam meg majdnem, az is alattomos tud lenni. Ritka a jó minőségű út, ami hosszan vezet sajna
Sok olyan út van amin vannak jó részek, aztán meg puff és csatt
hcs -
DroneZ^
őstag
rájöttem hogy azért csuszok annyira a robogommal, jo gumival is, mert nagyon hátul van a sulypontja, kicsit elöre ülök sokkal jobban tapad! Egyenesfutása is jobb! Bár annyi rossz út van, csak esni lehet rajtuk, főleg ezek a fényes csillógósra kopott utak, életveszélyesek, kb 45 fok dőlés fele már csuszok ki azonnal...
[Szerkesztve] -
Kasza08
őstag
Őwww...Erről jut eszembe nekem is kéne egy bukó. Tudtok mondani márkát, vagy valamit ami alapján választhatnék?
Nem tudom hova valósiak vagytok, de valami boltot, ahol ezt be is lehet szerezni?
Jah meg azért kalkuláljátok bele, hogy babetta feelingű a ''mocim'', hogy ezzel mekkorát lehet esni és annak megfelelő minőségű legyen
Előre is köszi
[Szerkesztve] -
Gaboman
nagyúr
Vagy ma este vagy holnap reggel lehet megyek be a az SZTK-ba mert már estére a bal tenyeremet alig tudom összecsukni!

Rohatúl fáj a kezem!!!!
Meg alig bírok rá állni a bal lábamra szúr mint az állat!!
Bukó meg kesztyű és könyökvédő volt rajtam.
A kesztű teteje szétszakadt ahogy aláfórdult a kezem.
Meg a lábam beszorúlt a moci alá. -
Anthony28
őstag
most érdemes motorozni! (vagy egy kicsit később)
17h-21h-ig a legideálisabb motorozni.
- már nem süt olyan erősen a Nap
- kicsit hül a levegő
- az aszfalt még meleg, jól tapad a gumi
- vasárnap kevesen vannak az utakon
Hát...ez mind szép és jó.
De a vasárnap nem azért gáz mert sokan vagy kevesen vannak az utakon.
Sok a hétvégi fasz.Az pedig még veszélyesebbé teszi hogy kicsi a forgalom efektív kevés az autó, tehát haladni is lehet..mégis a Vasárnap az egyik legrizkósabb nap a túrázásra. 
-
ALI_G
veterán
úúú bazz. Vigyázzatok mán!!! Csak bukó volt rajtad? Öltözz fel rendesen, persuader is így úszta meg.
És tudod, ha keményet csattant az a bukó, akkor lehet cserélni kell. (igazából nekem azt mondták minden esés után cserélni kell, bár ez egy cross sisakra nem tudom mennyire kötelezően érvényes). -
ALI_G
veterán
válasz
zsoltee10
üzenetére
értem én, de ott japóban a gyárban hülyék? mert tuti nem
Engem ez zavar, hogy mindent máshogy mond mindenki, és találja ki az ember, h mi a jó. Aztán az is lehet, hogy több is igazság.
De ott egy autó egyébként, mondjuk a milyenk. Többnyire vegyes használatban van, de inkább kis távokat teljesít, 20-30 km egyben. Évente csak párszor megy 2-300+ km-t egyben. 11 éves.
A motorommal meg ált. egy huzamban 50-100 km-t megyek, mert élvezem és nem akarok róla leszállni, igaz kb. 50 km-es körzetben teszem ezt
Alföld ratyi ilyen szempontból. De megesik, hogy elmegy 200 km egy nap, nem is egyszer, mivel többnyire csak hétvégén érek rá (és ér rá az ember).
12e km-t nem hiszem, h elmegyek vele egy évben, idén biztos nem. Nyárra már csak 1 túra van tervezve (azzal lesz össz. 3), a szelidi tóhoz a Pirates Family MC bulijára. Jövőre azért lehet befigyel egy Horváto. túra, esetleg egy MO. túra, ezek se biztos, h meglesznek 12e km, ha hozzáveszem a mindennapokat is. Bár szerintem a mostani után teljesen unalmasnak fogom tartani itt helyben motorozni. Csak egyenes utak vannak, ált. nagy forgalom, idióta autósok...
na átmentem rinyapicsába
el is megyek egy karikára, meg visszahozom az esőruhát havertól, mert ott maradt a GS500 dobozában. -
Gaboman
nagyúr
Ma sikerült egy jó nagyot perecelnem a géppel!
A bal karom és főleg a csuklóm fáj elég keményen,bár a lábamat is sikerült jól bevernem a bokám bedagatt.
A mocinak szerencsére nincs nagy baja a hűtő nyomódott meg egy picit,markolat szakadt el és a matrica karcolódott meg kb:ennyi.
Veszek rá jövőhéten egy hűtővédőt és egy pár kézvédőt még.
Méj jó hogy rajtamvolt a bukó mert a fejem szétört volna apró darabokra,totál belefejeltem a kemény földbe,csak úgy csattant kobakom! -
gergo84
aktív tag
tavaly áprilisban kezdtem el motorozni.
télen állt (október-március)
jelenleg 21.000km -
zsoltee10
addikt
Azért kell 6000km után olajat cserélni, mert elhasználódik. Nálunk sok az indítózás, és a rövid távú használat. Ha mondjuk egyben több 100km-t, és nem csak napi 20-30km-t használnánk (azt is legalább 3-4 indítással), akkor esetleg elég lenne 12e km-ként cserélni. Egyébként meg nekem nem kötelezö kicserélni 6e után, de ki fogom. Tudod miért? Mert annyit megér nekem. Nem 2 évre vettem. Mennyit mész vele évente? Évente mindenképp ki kell cserélni, szóval nem tök mindegy, hogy 6 vagy 12e? Úgyse mész vele 12ekm-t egy év alatt.
-
gergo84
aktív tag
2007.7.15.
15:14
FRISS ADAT!
(Bábolna)
levegő hőmérsékelt: 33C°
levegő hőmérséklet árnyékban (fa alatt): 31C°
aszfalt hőmérséklet: 47C°
aszfalt hőmérséklet árnyékban: 32C°
gumi hőmérséklet 20 perc motorozás után: 42C°
most érdemes motorozni! (vagy egy kicsit később)
17h-21h-ig a legideálisabb motorozni.
- már nem süt olyan erősen a Nap
- kicsit hül a levegő
- az aszfalt még meleg, jól tapad a gumi
- vasárnap kevesen vannak az utakon -
ALI_G
veterán
Azt mondjátok meg nekem, hogy miért kell 6000 km-enként olajat cserélni a magyar hondánál, mikor a szervízkönyv csak 12000-enként mondja, h cseréljem le? Nyilván amíg garis a motorom, addig elmegyek vele cserélni, de utána lehet a könyvet fogom követni. Hajtani annyira nem hajtom. egyenlőre olyan 50 LE-t használok ki belőle többnyire. 6-7000 felé nem forgatom, ill. csak ritkán. Még erős nekem a 100 paci. A hegyekben is a két gyengébb gép után mentem mindig, elég volt felfelé is 4000/perc-nél váltani a 70-es kanyaroknál

szóval olajcsere, vagy nem csere?
Másikmég, hogy amikor nagy esőben mentünk, rögtön leesett 63°C-ra a vízhő (25-30°C-ban 85 szokott lenni), alig bírtam feljebb tornászni, és füstölt a motor. A kipufogóból kékes-fehéres, szerintem olajfüst-szerű,szagú dolog jött ki. Melegben sose csinálta. Viszont egy cent olaj nem tűnt el belőle, mert túra előtt és túra után is a maximum vonalon volt a szint. A szervíz könyv ír vmit, hogy nagy esőben ki kell tisztítani vmi szellőzőt vagy mit, de nem értettem teljesen mire gondol. Vmi forgyattyúsház szellőzőt írt, de nem is találtam semmit a motoron, meg nem is értem mi szellőzik ott.
-
ALI_G
veterán
Talma nyert!!! Rossi KO

zsoltee10: jó-jó
én a 3 nap alatt 900 km-nek is örülök, bár első 2 nap esett, szóval nagy sucks. Úgy is 150 km-t tettünk meg esőben. Haver facsarta a vizet a zoknijából, pedig normális a csizmája
Másnapra se száradtak meg a ruhák rendesen, pedig bekapcsolt konvektoron voltak. A GS500-as gyereknek megolvadt a kesztyűje a konvektoron
kicsit.
[Szerkesztve] -
A nagymotor vásárlásnak mi a menete? Gondolok itt arra hogy erről is kell adásvételi, törzskönyv, eredtvizsgálat?, átiratás. Valaki aki már csinált ilyet pls írja le

Meg a műszaki vizsga hogy zajlik? Mit nézének? Hol kell intézni? Mennyiibe kerül? -
ALI_G
veterán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
pf, az nem normális

-
zsoltee10
addikt
Na, tegnap elég jót motoroztunk.

890km-t tettem meg egy nap alatt. Tessék übererelni. ;)
Páran elmentünk Debrecenbe. Persze a java Pesten lakott, de nekem még a Dombóvár-Bp. távot is meg kellett tennem. 2szer.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Flashback
üzenetére
Kivitel: enduro Deluxe

Az már kicsit gyanus ha ''termékfotónak'' sem tudnak egy tiszta képet csinálni. Azért még lehet jó. Képen én az oldaldeknit szoktam sasolni, hogy mennyire van szétkopva, mert azt úgysem cseréli senki és azért lehet belőle következtetni a motor használtsági fokára. -
Kasza08
őstag
Áprilisban nagyfaterom meghalt.

Volt neki egy Trabantja, amit elcserélt, egy 50 köbcentis Steyer Puch-ra
Mivel anyám az örökös, aki nem tud motorozni és amúgy is rágtam a fülét egy robogó ügyében, hát én kaptam meg.
Ne röhögjetek, 14 éves vagyok és ez az első motorom
Szinte minden gyári rajta, karbi, lábtartó, lámpa, sárvédő, ülés...a tank egy Rigáról van. Elég ótvarúl néz ki, valszeg lopott volt és gyorsan fújták át. Nagy fater elesett vele és így most hiányzik róla pár alkatrész, mint levegőszűrő, sebeség mérő bovden elszakadt...estébéestébé. szerdán elvittem egy szerelőhöz, azt mondta, próbál csinálni vele valamit. Holnap megyek érte ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Akinek megmutattam, az ment is vele és bele is szeretett, tehát most alakulóban van egy motoros klub féleség
Végülis, valahol el kell kezdeni... -
golyani
addikt
válasz
Flashback
üzenetére
nálunk egyikrásnak 125-öse van.
másik srátz megcsináltam A1-et. vacilált h milyen motort vegyen. haver mondta h ''én annyira azér nem vágom a dolgot, ezek a japán gépek jók, max drága alkatrész, de mz-t nehogy vegyél!!!''
mit ad isten a gyerek vett egy 250-est, asszem 140 körül. többet eszik mint a dentebb említet hornet, megy gyerek szerint vagy 130-at de a másik aszonta h 100-ig okés utána eléggé küszködik, így kapásból telószimering+olaj csere volt, akku kellett bele, meg nem tom még mi.
én ennyit tudok hozzászólni. viszont ha sztem egyszer ráköltesz egy nagyobb összeget és rendbe rakod akkor szvsz nem lesz vele baj egy ideig.
mod: sowinál az igazság
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
köszi, az is volt. Egyébként kiderült, hogy 900 km volt az a 600
megtaláltam még egy számlát. Eltettem mindet, hogy itthon kiszámoljam a fogyasztást. 5,5 liter jött ki a 600-as hornetemnek
A GS500 4,5-5 L-t evett, míg a 250-es hornet 5 L-t. -
-
Ti ha kirándulni mentek többen, a motorok közötti kommunikációt mivel oldjátok meg? Első körben CB-re gondolnék, headsettel... De mi a tapasztalat, mit érdemes beszerezni?
[Szerkesztve] -
ALI_G
veterán
halilalipapi

megjöttem a hegyekből. 600 km, ebből 200 oda+200 vissza, egy tankkal meg ellőttünk a hegyekben
Megvolt a kanyarvadászás is rendesen. Iszonyat jó volt, hatalmas élmény. 3an mentünk, hornet 250, GS500 (400 kg-ra felpakolva utassal
), és az én 600-as hornetem. Fél úttól esett, meg még tegnap előtt is elkaptunk egy 50 km-es szakaszon egy nagyobb zuhárét. Voltunk bánkúton, egerszalókon, egerben...3 napig ittunk is minden este, meg nyomattuk a krumplipaprikást, flekkent 
jövőhéten megyek 2. szervízbe.
-
stargazer
senior tag
hát, nem is tudom... nézegettem a használt motorokat 6-700.000 Ft között, és nem jó. nagyobb ccm3-t kaphatok de kérdéses műszaki állapotot, újban meg robogót, ami kifogástalan műszaki állapot, de kis köbcenti. egyik se az igazi.
-
feca81
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
en csak azt modnom,amit a boltban mondtak,abszolute laikus vagyok e tekintetben sry.
-
golyani
addikt
válasz
stargazer
üzenetére
hát én nem tudom.
mi megvettük újonnan a aeroxot 7000km alatt semmi nem volt vele. ha ezt használtan teszem ki tudja mit kellett volna ennyi idő alatt cserélni? új motornál az a jó h tuti h nincs szétbarmolva, míg ez használtnál kicsit lutrisabb, mert aki nem ért hozzá azt úgy vágják át, mint nyuszibogyót a palánkon. szvsz
ha technikai paraméter néznénk nálam bennt maradna az SR(mind1 h karbis vagy ditech), az összes fekvő vizes minarelli(aerox, F12/15, etc.), a runnerek meg a Derbi GP1. véleményem szerint ezekből érdemes válogatni, mert sok fut belőle tapasztalat van hozzá, ha kell alkatrész is ömlik dögivel, lehet h GP1-hez nincs annyi, meg drágább sokkal, de az hogy mondjam olyan nagy durranás vagy külön kategória vagy mi. -
stargazer
senior tag
azt vki nagyon szidta totalbike népitéletben...
kéne egyszer egy olyan hatalmas összehasonlító tesztet csinálni, amiben feltételezzük hogy a vevő bármilyen motort vehet, és ha csak a technikai paramétereit nézzük melyiket érné meg a legjobban megvenni akár a használt motorokat is beleértve. nekem sokat segítene. 650-ért egy robogó, ami igaz hogy új, de ennyiért már 100 másik jó használt motort is lehet venni... melyik a jobb? nemtudom... -
feca81
aktív tag
sjna megse 80.000 a FZR javitasi koltsege. nem szamoltunk a szelepszarszimeringekkel,azokat is cserelni kell. nem veszes az aruk,1200Ft. a gond az,h 16 van belole

+20.000 -
feca81
aktív tag
válasz
Mz/ts250@300
üzenetére
nem vagoy kszerelo,de sztem kell lennie belso allitasnak.de ne mlehet inkab az,h az olaj ne mmegfelelo,es emiatt scuszik meg?nekem ezt produkalta az uj vekony olajnal az FZR.(esetleg tul sok olaj?)
-
feca81
aktív tag
válasz
stargazer
üzenetére
anno terveztem en is a 125-os moccomon egy 160-as pollini tuningot. a szerelo lebeszelt rola,mondvan,h a megnovekedett ccm karosan befolyasolja a hajtokar es fotengely,de legfokepp a fotengely csapagy elettartamat. szoval ha pollini,akkor erosebb csapagyak a minimum,kulonben egy ido utan a megnovekedett terheles tonkreteszi.
-
Diego!
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ez b@szott jól néz ki!!

-
stargazer
senior tag
basszus. a józan ész azt mondatja velem hogy akkor sem érdemes, nézzétek már meg az árát: 550 és még a tuning bele.olyan 650 mire összerakják és akkor még a tárcsafék szóba se került. akkor most nézzük azt meg mit lehet még kapni ennyiért és mindjárt jön hogy eredetiség meg rendhagyóság ide vagy oda, vannak sokkal ésszerűbb választások... fenébe...
-
Mz/ts250@300
tag
Hali mindenkinek
Adott egy kawasaki z 750-es moci 22ekm rel.
Aminek a kuplungja kb 2 honapja elkezdett csuszni,utánálitottunk de csak ugy müködött ,hogy felülröl a karnál kivettük a bowden feszitö csavart,alul pedig már amugy sem volt álitási lehrtöség.
A tegnapi napig jó volt de újra elkezdett csuszni,mire hazaértünk elég alacsonyan kellett tartani a fordulatszámott,hogy ne csuszon meg föleg 2 személyel szembe szélel.
A kérdés ,belül a kuplung szerkezeten még lehett állitani vagy feodor csere?
És ha van valakinek magyar szerelési utmutatója a vashoz azt megköszöném ha elküldené nekem (gabi8305@citromail.hu) -
golyani
addikt
válasz
stargazer
üzenetére
hát ez a PGM-FI rendszer ez már befecskendezős téma. itt max ''chiptuning'' megy.
amúgy mindennek 45 a vége méga roxnak is. ha ebből kiveszik a folytásokat szvsz megy 60-at. ha bele pakolod a variot, a kipuffot meg ha jól látom a gyújtáselektronikát akkor ez kiugrik 75-re.
max annyival csezsi szét h többet fog némileg pörögni de nem hinném h baja lenne.
ára? hát a variátor magában 20 ezer. egy tuning gyújtás is lehet olyan 15 körül a kipufogó meg hát kituggya így látatlanba egy 20-25-öt mondanék.
hopasz találtam rá egy 215 fontos árat. szal jól saccoltam.
[link] -
stargazer
senior tag
de van egy ilyen is hogy Polini Zoomer tuning kit, ami 3 részből áll, és amivel állítólag az eredeti 45 km/h-ás végsebesség kitolható 75 km/h-ra, növekszik az emelkedőn mutatott teljesítmény és a gyorsulás is. ez már nem hangzik roszul csak kérdés hogy nem cseszi-e szét a motort, és hogy mennyibe kerül egy ilyen cucc.
[link]
meg gondolom van benne folytás is gyárilag. lehet hogy ha már az ki lenne szedve... vagy ennél a PGM-FI rendszernél nincs hagyományosan kiszedhető folytás már...? -
golyani
addikt
jaja
rotax az ment/megy apriliába sachsba meg kituggya még mibe.
robogónál egy bizonyos évjárítú asszem 2002-2003július-i SR-ekben ugyanaza a minarelli blokk van amivel a Malaguti F12/15 Yamaha Aerox, Benelli nemtomi tán 491.
roxba ez a blokkvan megjelenés óta, annyi változott h kuplung haarng 105-ről 107mm-re hízott meg mikor milyen karbit raktak mellé. -
feca81
aktív tag
válasz
stargazer
üzenetére
van benne vmi,mertr pl a Cagiva freccia,es a mito blokkja egy idomben ugyanaz volt,csak mas idomzattal. meg a rotax blokkot is eleg sok gepbe hasznaltak,ha jol emlexem,de ezt lehet ki kell javitnai,mert nem 100-as.
az FZR-ek blokkja meg szinte mindegy,h mekkora ugyanaz (persze mind meretaranyos
sokan pl a 400-as blokkot kihajitjak,es beteszik a 600-ast. a robogknal meg sok kinai megveszi a honda blokkjat,es beepiti.
ezek persze nem azt jelentik,h ate esetedben lehet ilyen megoldas... -
stargazer
senior tag
ismerek minden létező robogót. ha valami, akkor csakis a Zoomer jöhet szóba: nagyobb blokkal, tárcsafékkel - ha lehetséges. ha nem, nem. és nem különcségből hanem mert egyszerűen ez tetszik. ha valakinek ez különcség...
csak azért gondolkodtam el rajta mert általában nem szoktak mindig teljesen új és egyedi blokkokat kitalálni és gyártani, hanem meglévő konstrukciókat dolgoznak kicsit át, ami a gyártónak is olcsóbb. szóval lehet hogy naiv vagyok de könnyen el tudom képzelni hogy nagyjábol ugyanolyan blokkok léteznek csak az egyik mondjuk 125-ös, a másik 50-es. nem igaz hogy a 250-es cbf blokkja homlokegyenest más mint az 500-asé. vagy igen? -
golyani
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
vagy a BW's.
de ő mondta is robis topicba h ő olyat keres amin nincs idom.
[Szerkesztve] -
stargazer
senior tag
szeretnék feltenni egy hülye kérdést:
(remélem ért közületek valaki annyira a honda blokkokhoz meg a motorokhoz robogókhoz általában hogy tudjon nekem segíteni)
az imént felhívtam a Honda Motor Hungary-t. elmondtam nekik hogy a Zoomer annyira állat, hogy gondolkodás nélkül vennék egyet ha nem lenne ennyire harmat gyenge, meg lenne rajt egy tárcsafék. nem valószínű hogy lesz belőle nagyobb, itthon ritka mint a fehér holló, aki ilyet mond a Zoomerről mint én. van big ruckus. a big ruckus azért nem az igazi mert igaz, a koncepció ugyanaz mégis egész máshogy néz ki. nekem a Zoomer forma kéne kicsit erősebb blokkal meg tárcsafékkel. ők azt mondták nem lehet. de hátha mégis, ezért megkérdezlek titeket is.
van arra sztetek reális esély hogy a Zoomer blokkja felépítését tekintve egy-az-egyben cserekompatibilis egy másik honda motor vagy robogó mondjuk 125-ös blokkjával? mert ha egy-az-egyben bele lehetne tenni egy ilyet akkor simán belemennék. és mi a helyzet a tárcsafékkel? azt lehet felszerelni rá? azt gondolom nem egy akkora kihívás. a blokk kérdés tuti sokkal bonyolultabb, ha a válasz igen.
előre is köszi!
(tudom én mindig olyat szeretnék amit nem lehet, ezért bocsi) -
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mé?
Nekem egy 400RR fejidomra benyögtek 260ezret.
Azt még festeni, matricázni, stb...
A motort meg 680ért vettem. Hol itt a ráció?
-
DroneZ^
őstag
jó volt a cikk, elolvastam, tudtok még ilyen ''oktató'' cikkeket kanyarodás, kormányzás, dőléssel kapcsolatban?

-
golyani
addikt
válasz
Stalker-2572
üzenetére
-
golyani
addikt
sehogy. az nem zsíros...
az a majrécsík.
és nem azon csúszott meg hanem mert azon a dőlési szögnél annál a sebességnél már a taknyolás szélén vagy, ha lekoptatod is csúzni fog...
pályán talán le lehet koptatni ott ugyanis jobb az aszfalt tapadása, mint az uccán.
[link]
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
Vettem pár hónapja 1 jobb pirelli gumit a robogómra, szépen lekopott kb 80%-ig, a zsíros rész, azonban a gumiköpeny 2 szélén ottmaradt a 2 10-10%-os ilyen zsíros rész, ma is rádőltem keményebb kanyarban, és nagyon megcsúszott a moci... hogy koptassam le?- mert igy életveszélyes

[Szerkesztve] -
hcstuning
tag
Hey!
Nagy öröm ért pár napja, mert fater ideadta a robogóját egy kis időre (nem együtt élünk..)
Bizony, bizony 3napja kezdődött a csodálat, ami persze még tart. Városban nincsen igazából lámpánál ellenfél, a kocsisorok közötti kígyózás isteni, (mégha a KRESZ tiltja is
) és vannak akik rám köszönnek 50ccm-es hengerűrtartalom ellenére
Nemsoká jön a fizum, és veszek énis motort, mert bizony ez az élet nekem bejött
Mondom ezt ily vidáman az első koccanásig, gondolom
Jó gurulgatást mindenkinek!
hcs -
Diego!
senior tag
válasz
Stalker-2572
üzenetére
Szép ez is, csak én honda párti vagyok.

-
feca81
aktív tag
valaki meg tudna mondani,h ehhez a tipushoz mekkora a karbiban az alapjarati fuvoka? az elozo szerelo kicserelte nagyobbra,es most,mivel fel lesz ujitva,vissza kel lcserelni,csak nem tudjuk mekkorara
-
törölt tag
persze. vicc volt. nem A v A1 kategoria
sztem is ott kell elkezdeni. en kisrometen kezdtem
persu: bizony horror ara van. godzilla dugozasa, gyuruzese egy vagyonba kerult. es egy csomo minden a karburator kornyekerol ugyanaz, mint az fzr250-nel
eloszor meg is dobbentem a szamlan. egyszer a vegosszeg miatt, egyszer meg a sok fzr250 feliraton 
[Szerkesztve] -
feca81
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
sajna igen,mert a yamaha japanbo lhozat mindent,es a szallitasi koltseget is radveri.mondom azt a kis vacak idomot tobb,mint 10E Ft-ert akartak adni
most vettem meg angliabol 2000-ert+ postakoltseg,es meg igy is olcsobb,mintha itthonrol szerzem
mod: res a rohej az,h a kawa meg jobban is megy,mint a yama.bar a ZXR ara tobb,mint egy FZR-e. lehet lecserelem?
SOHA, a szerelem,az szerelem 
[Szerkesztve] -
feca81
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nem takarta volna be. 26.500 egy dugo, es 17.500 egy gyuruszett. ez 4x
ezert ez a megoldas. ezzel vesztek par LE-t a gyarihoz kepest,viszont nyerek joparat a mostanihoz kepest
-
feca81
aktív tag
Hali mind!
szetszedte vegre a szerelo a motorom,es lattam mi van benne. az olajlehuzo gyuruk nem eredetiek,siman atengedte az olajat.(ezert evett ennyit) - csere. a dugo es a henger fala kozott el lehet latni. kis tulzassal,es hajlitassal egy egy forintos is atesik. a szelepek szarai vagy feketek,v feherek,de meg veletlenul se ozbarnak.ugyanez a szelepfejekkel. a hengerfej el volt vetemedve,sikba kell koszorulni, innen volt a vizforralas is. az onindito leegett,emiaatt nem inditott. egy csatlakozo meg le volt testelve valahol,amit most ne mtudott megmutatni,innen volt a gyujtaskihagyas. gyors osszeszamolas utan 80.000Ft-bol meguszom. ebbe a kovetkezok vannak benne:
32.000 ujraperselyeztetes, es a dugok, gyuruk az uj perselyhez igazitasa - igy kisebb ccm-es lesz,de nem kell se uj gyuru,se uj dugo, csak olajlehuzok
12.000 a hengerfej sikbakoszorulese,szelepek felcsiszolasa
5.500 hengerfej tomites, a hengertalpot megmentette
5000 onindito megjavitasa
5000 2l repsol 10W50-es olaj
20.000 munkadij. a srac log nekem egy 10-essel, igy az felezodik
+ alapjarati fuvokakat kell cserelni benne,mert regen nagyobbra csereltek a kompressziohiany miatt. most vissza kell cserelni,h ne horogjon le a motor. ez parszaz Ft
kb itt tartunk,mar az elso reszletet kifizettem, pentekre igeri a motort.mellesleg amit lattam azutan en iscsodalkozom,h ez beindult
)
Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Automata kávégépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fotók, videók mobillal
- Milyen NAS-t vegyek?
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Jövedelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- weiss: Autó költségek
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7210 2-in-1 12" FHD touch, i7 10610U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 15 Pro Max - Blue Titanium - 256GB - Akku: 84% - Megkímélt állapot!
- Honor 90 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
pedig igazábol tök egyszerű. sajna én se tudom hol lehetne venni, megnézni, de egyszer régebben mintha találtam volna a neten egy boltot ahol árulták. sajna azóta se találom megint...
pedig mostmár lassan össze is jönne a zsé rá

ma megyek a motorért a szerelőhöz! Yeeaah!

ha fáj mindened. De majd írd le, hogy mit alkottál, csontrepedés stb...
Sok a hétvégi fasz.Az pedig még veszélyesebbé teszi hogy kicsi a forgalom efektív kevés az autó, tehát haladni is lehet..mégis a Vasárnap az egyik legrizkósabb nap a túrázásra.
el is megyek egy karikára, meg visszahozom az esőruhát havertól, mert ott maradt a GS500 dobozában.

Szinte minden gyári rajta, karbi, lábtartó, lámpa, sárvédő, ülés...a tank egy Rigáról van. Elég ótvarúl néz ki, valszeg lopott volt és gyorsan fújták át. Nagy fater elesett vele és így most hiányzik róla pár alkatrész, mint levegőszűrő, sebeség mérő bovden elszakadt...estébéestébé. szerdán elvittem egy szerelőhöz, azt mondta, próbál csinálni vele valamit. Holnap megyek érte ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
![[kép] [kép]](http://kepfeltoltes.hu/070712/zoomer_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)