Hirdetés

2024. május 28., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7901) kételkedem válasza sz.j (#7897) üzenetére


kételkedem
addikt

A Lomexnél a kábel, huzal menűpont alatt van mindenféle színű 0.16mm-es vezeték.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823

(#7902) adyh


adyh
tag

Sziasztok!
Egy 2db ceruza elemmel működő játékautóból kiszereltem a motort és USB-vel gépre kötöttem egy Led is van a hálózatba. Minden megy is csak a Windows írja ki a következőt:
"Egy USB-eszközön működési probléma lépett fel, és áramfelvétele túllépte a fogadó hub tápellátási képességeit. Le kell csatlakoztatni az eszközt."
Ezt figyelmen kívül hagyhatom vagy lesz valami baja a gépnek? nem lehet, hogy csak a Led kever be?
előre is köszi!

"Az akaraterő megteremti az utat"

(#7903) And válasza adyh (#7902) üzenetére


And
veterán

Magyarán túlterhelted az adott USB-portot. Azért az ilyesmit nem illik figyelmen kívül hagyni. Ez olyasmi, mintha a lakásod kismegszakítóját azután kerülnéd meg, hogy a vezeték előzőleg már füstölt.
Ledet hogy kötötted be, soros ellenállással? Mert ha úgy, ahogy kell, akkor az nem sok vizet zavarhat. Ellenben egy motor 5V-on, amit ráadásul 3V-ra terveztek, az annál inkább. Tessék tudomásul venni: az USB-re nem kötögetünk mindenféle előzetes számolgatás, méricskélés nélkül csak úgy eszközöket, ha pedig észrevesszük, hogy túlléptük a szabványos limitet, akkor pláne nem. A végső határérték az USB-n pedig 500mA.

(#7904) adyh válasza And (#7903) üzenetére


adyh
tag

Köszi szépen!
Akkor tudnátok segíteni, hogy milyen motort, és hol tudok beszerezni USB-re?

"Az akaraterő megteremti az utat"

(#7905) And válasza adyh (#7904) üzenetére


And
veterán

Szóval: olyan holmi, hogy USB-re motor, valószínűleg nem létezik ;). Két dologból tudsz kiindulni: az első, hogy a motor árama a névleges feszültségén sem haladhatja meg az USB által biztosított limitet, ill. a másik, hogy a motor névleges feszültségét ne haladja meg a port által adott 5V. Ha a motorod már 3V-on is túl sokat fogyaszt, a teljesítményfelvétele meghaladja a másfél wattot, akkor felejtős. De ha kisebb is az árama 0,5A-nél 3V-on, abból ugye nem következik az, hogy 5V-on is kisebb lesz.
Viszont utóbbi esetben a motorra eső feszültséget egy megfelelő (motor áramától függő értékű) soros ellenállással vagy egy soros stabilizátorral korlátozhatod, amivel elérheted, hogy a motor úgy viselkedjen, mintha valóban csak 3V-os tápfeszt kötnél rá (a 'maradék' energiát a soros ellenállás elfűti). Egy DC-motor viszont amúgy sem ideális terhelés, hiszen a nyugalmi árama erősen megnövekedhet, ha mechanikailag leterheled, pl. lefogod. Tehát csak minmális teljesítményű törpefeszültségű motorok jöhetnek szóba, amelyeknek esetleg még az áramát is korlátozni kell. De minek egy USB-portra motor, ventilátornak?

(#7906) adyh válasza And (#7905) üzenetére


adyh
tag

CSak ezen buzdultam fel:
[link]

"Az akaraterő megteremti az utat"

(#7907) #95904256


#95904256
törölt tag

Sziasztok!

Lehet kapni valamerre olyan 3,5"-os (merevlemezhez való) hűtőt, amelyet nem a merevlemezre kell csavarozni, hanem a merevlemezhez hasonlóan a ház 3,5"-os tárolóhelyeinek oldallemezeihez? ( Tkp. ugyanúgy oldalról rögzíthető mint a merevlemez. )

Üdv,
Ákos

[ Szerkesztve ]

(#7908) #95904256 válasza #95904256 (#7907) üzenetére


#95904256
törölt tag

Találtam! :DD [link]

(#7909) o_tom


o_tom
aktív tag

Üdv...
Segítséget szeretnék... Ventilátor fordulat szabályozásban!
A Thermaltake Eclipse házamhoz adtak 2db 12cm es átlátszó műanyag ventit. Bíztam benne hogy halk lesz, de nem. A Giga EP45 DS3 valamiért 1400on járatja. Háromszálas a kábelje, akkor szabályoznia kellene nem? Vagy rosszul tudom? Túl hangos! Idegesít!!! Nem tom lehelkítani.... A BIOSban sem engedi, meg a Giga EasyTuner progiban sem....
Ilyet néztem ki megoldásnak: [Aerocool Easy Watch] Ezt ismeri valaki? Használtok ilyet... Nem sok mindent találtam róla... Csak valami hőmérséklet + és - jel van rajta. Ez azt jelenti, hogy hőmérséklet alapján szabáyoz? De ha minden érték más? Hogy működhet? Minden fordulatot egyforma sebességen tart?
Vagy tudtok ajánlani valmi szabályzó potméteres eszközt 4000FTig, amit be lehet építeni floppy helyére? És legalább 3 eszközt lehet vele szabályozni? Kijelző nem fontos.... Ja és ne legyen nagyon kiálló potméterek mert a házam ajtaja nem csukódik tőle:[Thermaltake Eclipse]

ÚÚÚAAAAÁÁÁHHHRRRRGGGGHHÚÚÚÚÚŰŰŰŰŰ /Chewbacca/

(#7910) Fr3eWar


Fr3eWar
őstag

Sziasztok, tegnap kicseréltem a Chieftec Gps 450AA tápomban a gyári (egyre hangosabb) ventit egy AC AF12025-re aminek semmi hangja nincs. A helyzet úgy alakult hogy bekapcsolás után nem forog a venit, rámértem és az AC venti csak 5-6 V környékén indul meg, míg az előző Yate Loon már 2V hatására forog. Jelenleg ha megy 3-4 percet a gép akkor már forgatja a ventit, van is rendes légszállítás. Tegnap meghajtottam a gépet 2-3 órára és akkor is csak langyos levegő áramlott kifelé. Kérdés: akkor itt a venti fesz hőszabályzás alapú? És abból lehet-e baj hogy 3-4percig nem nincs még légáramlás?

(#7911) Gerisz válasza #95904256 (#7908) üzenetére


Gerisz
addikt

De ezzel 2.5"-es winyót lehet oda tenni. Mondjuk ez nem volt kritérium

(#7912) sz.j válasza kételkedem (#7901) üzenetére


sz.j
nagyúr

"...A Lomexnél a kábel, huzal menűpont alatt van mindenféle színű 0.16mm-es vezeték."

Mondod Te..., valójában (bent voltam) csak sokkal vékonyabb és csak lila, ill. fekete vezetékük volt.

:K

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#7913) jaja1981 válasza Fr3eWar (#7910) üzenetére


jaja1981
addikt

Szvsz azt kell megnézned a két ventinél, hogy 12V-on ugyan annyi levegőt szállítson mind a kettő.
Amíg hideg a táp, addig úgy is szabályozza a feszt, csak max terhelésen tudjon az új ventid is annyit, mint a gyári.

(#7914) #95904256 válasza Gerisz (#7911) üzenetére


#95904256
törölt tag

Nekem csak az volt a lényeg hogy legyen ott valami ami keveri a levegőt... :B

(#7915) Gerisz válasza #95904256 (#7914) üzenetére


Gerisz
addikt

Jó megoldás egyébként, ha beszerzed akkor megírhatnád mennyit nyertél vele.

(#7916) Mlacee


Mlacee
tag

Sziasztok,

Segitségeteket szeretném kérni egyszerű elektronikai kérdésben ,de egyszerűen nem találtam használható internetes forrást, sajnos sosem tanultam komolyabban elektronikát.
Két sorba kötött fant szeretnék leszabályozni egy tekerős potenciométerrel.

A gondom tehát hogy milyen ellánállású potenciométert vegyek, mert ez mint kiderült nem olyan egyszerű. Ohm-törvényével okoskodva: 12 V-os a feszültség, a fanok áramerősségi tényezője 0.38A, ebből akkor az ellenállása : 12/0.38= kb.30 Ohm. Na most milyen ellenállás mellett kapok én 5V-ot, mivel eddig a tartományig szeretném leszabályozni a fanokat, mivel ez a minimum indulási feszültségük, ez alatt már nem biztos hogy felstartolnak és mivel kapcsolós potenciométert akarok, 5V után kapcsoljon is ki vagyis ha az alá tekered akkor kattan egyet a potenciométer és teljesen elzárja a csapot, de gondolom ezt nem kell magyaráznom :)

Gondolkodok rajta hogy ellenállásokat sorba kötök és letesztelem hogy mennyi áramot kap a venti, de talán a volt méternek is van még párhuzamos ágon is valami ellenállása, nem tudom :(

Újfent felhívnám a figyelmet hogy sorba lennének kötve,egyszerre szeretném őket szabályozni.

Bármilyen segitséget is előre köszönök :R

Will work for FSB!

(#7917) jaja1981 válasza Mlacee (#7916) üzenetére


jaja1981
addikt

A legjobb a teszt.
Egy 500ohm-os, de legalább 2W-os huzalpoti kell, mert 30ohm-ra tekerve a potit 1,139W esik rjata.
Azt bekötöd sorban a ventiket, mondjuk párhuzamosan több értelme lenne a ventiket kötnöd, mert sorba nem fognak max fordulaton pörögni.
Ha párhuzamosan kötöd a ventiket akkor 4W-os poti kell.
Ilyenben nincs kapcsoló üzemű, már kerestem.
Ha sima kis 0,15W-os potit kötsz be, és rádugod a ventiket akkor lesz füst és rövidzár.
Csak ésszel kísérletezz!

(#7918) And válasza Mlacee (#7916) üzenetére


And
veterán

Még ha 2x is azt írtad, gondolom nem sorbakötni szeretnéd azokat a ventiket, mert akkor eleve csak legfeljebb 6V jutna mindkettőre. Ha teljesen, 12V-ig szeretnéd kivezérelni azokat, akkor párhuzamosan kell kötnöd a ventilátorokat.
A helyettesítő ellenállását jól számoltad, bár az nem tekinthető teljesen állandónak egy ventilátor esetén a lehetséges feszültségtartományban. A szükséges soros ellenállás értéke, ha a ventilátoron 5V esik (azaz a soros ellenálláson 7V):
Rs= 7V / (5V / 31,5Ω)= kb. 44Ω, egyetlen ventihez. Az 500Ω ilyen példányhoz nagyon erős túlzás lenne. A maximális disszipációja (Uventi= 6V esetén): Pmax= 1,15W-ra adódna.
Két párhuzamosan kötött példányhoz feleekkora végellenállású potméter kellene, ami a legrosszabb esetben kétszer ennyit disszipálna.
Ilyen potmétert (22Ω / 3W, de inkább 5W terhelhetőséggel) nem egyszerű beszerezni, drága is lenne, ill. kapcsolósban szinte biztosan nem létezik. Kapcsolós csak hangerőszabályozásra használt, pár kΩ-os (és nemlineáris jelleggörbéjű) potméterekből szokott előfordulni. Ezért én a helyedben maradnék két külön potméternél, de méginkább valamilyen stabilizátoros vagy épp PWM-es megoldásnál.

(#7919) jaja1981 válasza And (#7918) üzenetére


jaja1981
addikt

Igen-igen jobban járna, ha csinálna egy áramkört, bár 700Ft-ért van 400ohm 5W huzalpoti, ami egyszerűbb megoldás.

Amúgy tapasztalatból mondom, hogy 30ohm-on simán teper a venti mint állat.
Kísérleteimből arra jutottam, hogy olyan 200ohm kell egy venti megállásig való lassítására, persze ez függ a venti paramétereitől, ezért ajánlom a 400-500ohm-os potit.
Az meg ugye nem baj, ah letekered 500ohm-ra és a ventin még folyik áram, de nem bírja forgatni, mert ugye semmi nem károsodik.

[ Szerkesztve ]

(#7920) Mlacee válasza jaja1981 (#7917) üzenetére


Mlacee
tag

(és And)

Köszönöm a válaszokat, a soros kötést valóban benéztem, az volt a fejemben hogy egyszerre szeretném őket vezérelni, de úgy látszik akkor két tekerőben kell gondolkodnom ha nincs olyan,amivel párhuzamosan lehetne őket szabályozni. Neten találtam mindenféle javaslatot egészen 100K-s ellenállásokig és hogy őszinte legyek most sem igazán világos, milyen típust próbáljak beszerezni, 22Ω / 5W-osat? Igen, párhuzamosan lenne kötve.

PWMes megoldásról csak annyit tudok hogy kapcsolgat két állapot között, de sajnos nem értek a dologhoz igy még nehezebb lenne kivitelezni mint ezt. Azért szeretnék tekerőket, mert noha rendelkezek egy MG416os házzal , az nem jegyzi meg a fanok beállitásait pedig talán jobb lenne azt áthidalni és akkor ezt a két molex-es dugót átalakitani 3 pines csatlakozóra. Pont két fant fogad.

Anno találtam egy leirást hogy be kell iktatni két diódát az elem mellé és meg is csináltam a leirás szerint,de nem segitett szóval anno fel is adtam a próbálkozást.

Ha potenciométer mellett döntenék, jár e valamilyen veszéllyel bármelyik komponensre nézve a hő termelésén kivül amit az ellenállás végez?

Még egyszer köszönöm a segítséget!

Will work for FSB!

(#7921) And válasza Mlacee (#7920) üzenetére


And
veterán

Próbálj 22Ω / 3W vagy 5W-os példányt szerezni, de nem biztos, hogy sikerülni fog. Lineár stabilizátorhoz nem kell nagyteljesítményű potméter, lásd a topikban sokszor linkelt LM317-es vagy a nemrég leírt LM2941-es (#7819) verziót. PWM-re egy nagyon egyszerű példa: [link]. Ezek mind 'tekerős' verziók ;).
"Anno találtam egy leirást hogy be kell iktatni két diódát az elem mellé és meg is csináltam a leirás szerint,de nem segitett szóval anno fel is adtam a próbálkozást."
Ööö, milyen diódákat, milyen elem mellé, és milyen célból is?
"Ha potenciométer mellett döntenék, jár e valamilyen veszéllyel bármelyik komponensre nézve a hő termelésén kivül amit az ellenállás végez?"
A potméter csak hőt termel, de azt szépen (2W azért tud már fűteni). Egyéb káros hatása nincs.
#7919: "Amúgy tapasztalatból mondom, hogy 30ohm-on simán teper a venti mint állat."
Azért egy 12V/0,38A-es példány már korántsem biztos. Ha a ventilátor 'ellenállását' állandónak vesszük, egy ilyen ventivel 30Ω-ot sorbakötve már csak 6,1V körül lesz a ventifeszültség. Továbbra sem az a legfőbb baj a túl nagyértékű potméterrel, hogy le lehet állítani vele a ventit, hanem két másik jelenség. Az egyik, hogy a skálát nem tudod kihasználni, mert pl. 1/5 részt letekerve a teljes fordulatszámú állapotból, már megáll a venti. A másik pedig az, hogy a potméter ellenálláspályáját (azt a rövid szakaszt, amelyen áram folyik) nagyon túlterhelődhet. Egy 2W-os potméteren csak a teljes ellenálláson szabad 2W-ot disszipálni, az egytized..egyötöd részén nem, csak arányosan kisebbet.

(#7922) Mlacee válasza And (#7921) üzenetére


Mlacee
tag

Utánnanézek a potenciométernek.

Azért kellettek a diódák,mert az áramkör ami az elem fszültségét használta volna hogy elmentse a fan beállitásait nem működött illetve úgy volt bekötve állitólag hogy a tápcsatlakozóba és igy asszem elveszett.

Itt van a leirás. (mariuspredescu postja)

Erről :

Erre alakitotta át a bekötést és neki működött, nekem nem, de lehet hogy rossz diódát kaptam:

Most próbálgatom épp az LCDt, az időt megjegyzi és a dátumot is úgy hogy nincs rajta elem, az alaplapról táplálkozik, de a fanok beállitásait sehogy sem jegyzi meg, se elemmel se az nélkül :(

Will work for FSB!

(#7923) Mlacee válasza Mlacee (#7922) üzenetére


Mlacee
tag

szerk.: Az időt és a dátumot elem nélkül pár perc után mégis elfelejti, elemmel viszont megjegyzi, most cseréltem ki vadi újra de fanok beállitásait sehogy sem.

Will work for FSB!

(#7924) Mlacee


Mlacee
tag

Az LCD javitásával végülis újfent felhagytam, nekiállok a potméteres ventilátor-szabályzónak.
Köszönöm a segítséget :R

Will work for FSB!

(#7925) jaja1981 válasza Mlacee (#7924) üzenetére


jaja1981
addikt

Most szereltem össze egy 3 potis hátlapi szabályzót.
A potik 470ohm 2W-osak.
Ezek elegek 3x-es biztonsági tényező mellett egy átlagos ventihez.
Namost. Otthon van olyan ventim, aminél ha letekerem a potit 470ohm-ra, még mindig forog!!!!
Komolyan. Éppen hogy, de forog. Persze el nem indul róla, de ha elindítom és letekerem akkor forog.
Én ezeket a potikat javaslom.
RET-nél van 500ohm 4W-os huzalpoti 700Ft-ért.

(#7926) Mlacee válasza jaja1981 (#7925) üzenetére


Mlacee
tag

Szlovákiai vagyok szóval csak itteni elektrós üzletek kínálatával kényelmes foglalkoznom, de azóta kiderült hogy 470es itt is a legkisebb, szóval valószínűleg az lesz megvéve.

Ha jól értettem két fan szabályzásához ne vegyek 2Wosat, hanem inkább 4-5Wosat ugye?
Két Thermaltake Thunderblade fan egyébként a célpont, természetesen a Ledek külön áramkörre lesznek szét szedve.

Will work for FSB!

(#7927) jaja1981 válasza Mlacee (#7926) üzenetére


jaja1981
addikt

Ahhoz a kettőhöz tökéletes egy 4W-os huzalpoti.
A ledek nem számítanak, mert kevés áramot vesznek fel.
A ledek elé ne felejts el bekötni ellenállást!

(#7928) LLKobe


LLKobe
veterán

Üdv!

Egy gyors kérdésem lenne: kapok valahol olyan elosztót, ami 1db 3pin-es csatiból csinál kettőt, de csak két 5V-os-at?
Ilyet, csak a két végén lévő csatik csak 5V-ot adjanak le.

Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!

(#7929) janosiaron


janosiaron
csendes tag

Hali
Segítsetek!
Mivel a legcélszerűbb erős fém gépház oldalába 12cm-es ventillátor nyílásokat vágni? :F

kössz

(#7930) 14adam válasza LLKobe (#7928) üzenetére


14adam
addikt

Igen van ilyen.De csak olyan,hogy 4 felé ossza és 2db 12-es és 2db 5v.Gondolom ez így is jó.Zalman MC-1

(#7931) jaja1981 válasza janosiaron (#7929) üzenetére


jaja1981
addikt

Dekopír fűrésszel, és finom fogas fémlap vágó fűrészlappal.
Csak óvatosan, mert ha beleakad a fűrész foga, akkor hullámos lesz a lemez.

(#7932) szasanyi


szasanyi
félisten

Keresek egyszerű szabályzót, amivel min. 2 db, max. 4 db ventilátor fokozatmentesen szabályozható. Valami hasonló, mint a Scythe Musashi venti szabályzója:

Elfogadható áron előlapi is jó lenne, mint pölö ez:

Csak elfogadható áron még nem láttam sehol. :U Valakinek 5let esetleg? Ja, és VGA + CPU (tehát PWM, 4 eres) venti, esetleg 1-2 házventi szabályozásához kellene.

Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

(#7933) johniee válasza szasanyi (#7932) üzenetére


johniee
senior tag

Itt? :) [link] Egyedi gyártás :K

"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)

(#7934) sz.j válasza szasanyi (#7932) üzenetére


sz.j
nagyúr

Esetleg ha érdekel, van egy Enermax négy csatornás szabályzóm, aminek az egyik csatornája valamiért rossz (póti, tranyó?).
Mivel csináltam egy másik szabályzót ez csak áll a polcon.
Ha érdekel, akkor a többit priviben.

Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu

(#7935) szasanyi válasza johniee (#7933) üzenetére


szasanyi
félisten

Ez is egy megoldás, de számomra nem túl jó mert nagyon messze van. Olyan kellene, ami üzletben kapható, és akár helyben megvásárolhatom.

sz.j: egyenlőre köszi, és ha nem találok olyan amilyet szeretnék kereslek priviben.

[ Szerkesztve ]

Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

(#7936) szasanyi


szasanyi
félisten

Asszem egy ilyen jó lenne:

Esetleg ilyennel tapasztalata valakinek?

[ Szerkesztve ]

Nyugati az ország, de keletre tart. Már megint... Nálunk visszafelé jár az óra?

(#7937) Peti78 válasza szasanyi (#7936) üzenetére


Peti78
őstag

Állítólag fura gerjedést tapasztaltak ennél a szabályzónál bizonyos ventikkel

Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G

(#7938) [CM]Crusher válasza Peti78 (#7937) üzenetére


[CM]Crusher
senior tag

Inkább úgy fogalmaznék, hogy szinte mindegyikkel sípol. Ilyen kategóriában ez pl.: Scythe Kaze Q. Ezzel nem sípol semmilyen venti, és még olcsóbb is. Az anyag minőségről nem is beszélve. Pont a mai nap jelent meg egy kis iromány róla. [link]

[ Szerkesztve ]

(#7939) [CM]Crusher


[CM]Crusher
senior tag

Egy kis off topic, ha már erre jártam :)

Szabad perceimben indítottam egy modding témájú klubot iwiw-en. Akit érdekel lépjen be, hátha lehetne népszerűsíteni a témát.

[link]

[ Szerkesztve ]

(#7940) TomiLi


TomiLi
addikt

Sziasztok!

Van egy superFlower Aurora 1000W-os tápom.....
Az lenne a kérdésem, hogy az egyik ágára, rá lehet kötni egy 12V-os 10A-es fogyasztót?Nem állandó használatban lenne.....

Köszönöm!!!! :R

Bogyorisz

(#7941) Catman


Catman
aktív tag

Sziasztok,

Nem talaltam jobb helyet a kerdesemnek, remelem, jo helyen van itt... Tehat van egy 300W-os chieftec tapom. A kerdes, hogy elbirja-e a kovetkezoket:

Phenom X2 550 proci
Asrock A790GMH (vagy hasonlo kategoriaju) alaplap
2 vagy 4 giga ram
2 vinyo (250 es 320 gigas)
dvd iro
egyeb periferiak

[ Szerkesztve ]

(#7942) jaja1981 válasza TomiLi (#7940) üzenetére


jaja1981
addikt

ceaser:
Igen rá lehet.
Bármelyik 12V ága elbírja.
De mit is akarsz rákötni? Mert nem mindegy hogy 10A a 10A.

Catman:
Alaplapi VGA-val mehet a dolog, de különálló VGA-nál új táp is kell.

[ Szerkesztve ]

(#7943) Catman válasza jaja1981 (#7942) üzenetére


Catman
aktív tag

Koszi neked is az infot. Kulon VGA nem lesz...

(#7944) TomiLi válasza jaja1981 (#7942) üzenetére


TomiLi
addikt

Szia!
Köszönöm szépen a gyors segítséget!
Mert nem mindegy hogy 10A a 10A. Ez alatt azt érted, hogy hiába van feltüntetve a 10 A, lehet, hogy több áramot vesz fel az adott elektromos berendezés?
Vagy hogy érted ezt?

Köszönöm :R

Bogyorisz

(#7945) forceberg válasza TomiLi (#7944) üzenetére


forceberg
veterán

ATX tüske kiszedő:
[Molex Mini-Fit Connector Pin Extractor]
Hát nem olcsó, de egyszeri használatra egy pici órás csavarhúzóval is össze lehet nyomni a beakadó füleket, aztán csak ki kell tolni a tüskéket.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

(#7946) jaja1981 válasza TomiLi (#7944) üzenetére


jaja1981
addikt

Úgy értem, hogy mondjuk egy égő hiába 10A x 12V = 120W teljesítményű, mert rákötöd a tápodra és a tápod lekapcsol rövidzár miatt, mert a kezdő áram sokkal nagyobb.
Pl egy autós 40W-os égő is ugye mondjuk 3Ax12V, de ha rámérsz hidegen akkor az ellen ohmikusan 1-2 ohm.
Ez meg rövidzár egy tápnak.
Másik a villanymotor kezdő árama, meg egyéb nagyobb fogyasztó (induktív) kezdőárama.
Vagy fűtő szál, de sorolhatnám.
Ezért kérdeztem, hogy mit akarsz rákötni.

(#7947) TomiLi válasza jaja1981 (#7946) üzenetére


TomiLi
addikt

Ismét köszönöm a segítséget, akkor valószínű le kell tennem az extrém ötletemről - sajnos :F Küldtem egy pm.-et mert szuper titkos az ötletem - csak viccelek! nem akarom magam nyilvánosan égetni...... :U

forceberg : köszönöm a segítséget!!!! :R
Nem semmi amit elkérnek egy ilyen szerszámért..... :R Kár hogy kis hazánkban még nem lehet ennyi mindent kapni, mint az általad belinkelt oldalon. :F ... Komplett vezetékeket lehet gyártani, mert van mindenféle saru..... :C

[ Szerkesztve ]

Bogyorisz

(#7948) jaja1981 válasza TomiLi (#7947) üzenetére


jaja1981
addikt

Saruk itthon is vannak, és kis csavarhúzóval bár egyesével, de kiszedhetőek a házból.

(#7949) TomiLi válasza jaja1981 (#7948) üzenetére


TomiLi
addikt

Hát sajnos az a tapasztalatom, hogy általában, csak az internetes oldalakon vannak feltüntetve ezek a saruk, amikor meg vásárolni szeretne az ember, akkor nincs....
PL. : sata táp sarut, sehol nem lehet kapni sajnos :F Egyenlőre... ComputerMode-ban azt mondták a skacok, hogy már többször akartak beszerezni ők is, de nem akkora tételben (konténer), mint azt a beszerzőcég értékesíti. :F

Atx szerszám: lehet, hogy nézek valami kis csavarhúzó(ka)t, vagy csipeszt, mert ahogy elnézem, amelett, hogy nehéz beszerezni, és drága is.... még könnyen lehet, hogy gagyi anyagból van.... :F

Bogyorisz

(#7950) forceberg válasza TomiLi (#7949) üzenetére


forceberg
veterán

Nem gagyi, legalábbis ha olyan, ami a melóhelyen van...
ALU lapra rászegecselt 2db acél fülösszenyomó. :))

http://www.flickr.com/photos/4ceberg

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.