Hirdetés

2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7151) 04ahgy válasza Ferdzsoo (#7149) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Szerintem csinálj kartonpapírból légterelő csatornát. Olcsóbb, belül senki nem nézi, és költséghatékonyság terén odatesz az asztalra. Meg egyszerű megvalósítani. Itt a PH!-n már valaki csinált ilyet.

Amúgy nem tudom, hogy olyan harmonikát hol vehetnél...

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#7152) 04ahgy válasza djsunny (#7144) üzenetére


04ahgy
nagyúr

A legtutibb megoldás: fogsz egy mérőműszert, és az egyik ventilátort megméred, milyen áramerősség áll be fix 12V-on. Ha nem vesz fel annyit (0,4A), hanem kicsit kevesebbet, máris a gyári határértéken belül vagy a szabályozóra nézve.

Másrészt, ezt a kismértékű túlterhelést bírja, amikor leszabályzod a ventilátort, rohamosan csökken az áram, amit felvesz. A kapcsolótranzisztor miatt ezek a panelek alapból 0,2-0,4V-tal kevesebb feszültséget adnak a kimeneten, fellép egy feszültségesés. Ez is csak lefele befolyásolja a ventilátor által felvett áramot.

Harmadrészt, a legtöbb ventilátor amit láttam, nagyjából fele áramerősséget vett fel alapfeszültségen (kb. 50%-uk), de a maradék is a ráírtnál kevesebbet, mint a ráírt érték, tehát ez is afféle csúcsértéknek kezelendő, mint a merevlemezeknél.

Negyedrészt, azt a kis többletterhelést el kell, hogy vigye a panel.

Végső konklúzió: Ha a venti annyit venne fel tényleg, én akkor is rákötném, de 101% a valószínűsége, a fentebb részletezettek miatt, hogy sokkal kevesebbet vesz fel. Ezért kötheted rá nyugodtan. Ha teljesen zavartalanul akarsz aludni, akkor pedig az első pont az aktuális: mérj!

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

(#7153) Ferdzsoo válasza 04ahgy (#7151) üzenetére


Ferdzsoo
addikt

Az a baj hogy én is látom, mert modding a ház. Szóval valami igényes megoldás kellene...

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#7154) KisBundi


KisBundi
őstag

Egy sráccal vitatkoztam aki azt állította, hogy a tápegység nem tudja tönkretenni se az alaplapot se a procit mert az alaplapnak van valamilyen védelme ami meg védi azt. Szerintem ez tök hülyeség. Ha igazam van, akkor valaki ki tudna oktatni hogy milyen okok miatt mehet tönkre a cucc?

(#7155) fero02 válasza 04ahgy (#7150) üzenetére


fero02
veterán

Köszönöm szépen a kimerítő választ és a korrekciót! :R

(#7156) TomiLi


TomiLi
addikt

Sziasztok!
lenne egy kérdésem, egy gtx 280 -as tápellátás ügyében. Molexből szeretném átalakítani.
Az lenne a kérésem, hogy a tápból kijövő teljesen független ágra kell rákötni, vagy lehet még azon a szálon más fogyasztó is (2 vinyó, dvd Ram, meg neonok)
Köszönöm

Bogyorisz

(#7157) harry


harry
veterán

Üdv, gondolkodtam azon, hogy vegyek egy fogyasztásmérőt. Hol és milyet érdemes? Átnéztem a hozzászólásokat másik topicban, és ott ezt ajánlották: [link], illetve ezt is láttam, hogy fontos: [link] -> "Olyan cucc kell, ami sűrű mintavételezéssel és integrálással számítja a felvett teljesítményt és korrekt teljesítménytényezőt is ad." No jó, de én nem tudom, hogy melyek ilyenek :D A két olcsóbb modell közül valamelyik? [link], [link]. Esetleg máshonnan másikat?

[ Szerkesztve ]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#7158) sly105 válasza KisBundi (#7154) üzenetére


sly105
tag

már hogyne tudná tönkretenni találkoztam már ilyen géppel nem is egyszer. felszalad a feszültség pl:12 v helyett egy pillanatra megugrik 15-17 v-re ugyan ez a helyzet előfordulhat a 3.3 v vagy az 5 v-al is . de inkább ez a hiba a régebbi vagy gagyi no name tápok hibálya amikben nincs védelem.fogtam a kezemben én már olyan tápot is amin szó szerint szétrobbantak az alkatrészek (kondik ic-k tranyók ) és vitte a procit is a a videókarit meg a memót is de még a vincsit is csak a dvd maradt meg.az volt a szerencsélye a srácnak hogy garis volt és mindent cseréltek.

[ Szerkesztve ]

Én sem vagyok tökéletes.Belőlem is hiányoznak a hibák! :))

(#7159) sly105 válasza sly105 (#7158) üzenetére


sly105
tag

bocs szerencséje :B

Én sem vagyok tökéletes.Belőlem is hiányoznak a hibák! :))

(#7160) didyman válasza KisBundi (#7154) üzenetére


didyman
őstag

Nem, nincs valódi védelme. Aktív védelem van, ami alulfesz esetén leállítja egyes területek tápellátását, ez minden VRM vezérlő egyedi tulajdonsága, illetve az APM vezérlő magánügye. Ez működik túlfeszre is, csakhogy ez nem jelent a szó klasszikus értelmében védelmet: A túlfeszültség ettől még megjelenik a lapon és teszi a dolgát. A VRM vagy átengedi, vagy nem, de sok esetben tökmindegy, mit tud tenni.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#7161) KisBundi válasza didyman (#7160) üzenetére


KisBundi
őstag

Kösz fiúk. :R Sajnos a srác elég hülye és hiába magyarázom én is neki, nem nagyon érti meg. :(

(#7162) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Sziasztok!

A minap láttam egy házat (ezt), melynek hangszigetelő borítása van. Vmilyen szivacs. Ilyet, hogy lehet találni? Főleg ilyen mintázatút. Az alaplapom dobozába is van asszem egy hasonló darab, csak az kevés és nem erre van. Szval hol lehet ilye találni? Vagy mi a neve?

(#7163) TomiLi


TomiLi
addikt

Help valaki! Köszi! Előző hsz-em :R

Bogyorisz

(#7164) jerry311 válasza TomiLi (#7156) üzenetére


jerry311
nagyúr

Tápod 2 független ággal rendelkezik?
Ha nem akkor kb. mindegy, mert a tápon belül ugyanoda van beforrasztva mindkét vezetékköteg vége.
Ha rendelkezik pl 2 független 12 V-os ággal, akkor ez valahogy biztosan jelezve van. Ebben az esetben én külön ágakra dugnám a nagyobb fogyasztókat vagy az egyikre a GTX a másikra a többi.

(#7165) jerry311 válasza jerry311 (#7139) üzenetére


jerry311
nagyúr

Tegnap befejeztem.
A venti keretéből ki kellett vágni egy második darabot is, de az már egyszerű, mert csak műanyag. :)) 12 cm-es lyukat szépen kivágtam, utána dremellel megigazítottam és ment rá a venti. Tápból nem jött ki a füst, kevésbé melegszik, mint a 2 kicsi ventivel. Szerintem a műtétet sikeresnek nevezhetem.

(#7166) didyman válasza KisBundi (#7161) üzenetére


didyman
őstag

Küldd el ide közénk, vagyunk itt páran, akik notórius leoltók vagyunk, hivatásos Dr. genyák :DDD

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#7167) didyman válasza TomiLi (#7163) üzenetére


didyman
őstag

Ágakat ne köss össze a VGA konverterén keresztül, ha már egyszer külön ette őket a fene a gyártó elképzelése szerint. A molexek általában egy ágon csücsülnek, a VAG számára két szálat szedj le-remélhetőleg van 3-4 szál, és azokra más fogyasztót ne köss (ha minden kötél szakad, ODD menjen rá, HDD ne!)

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#7168) TomiLi válasza didyman (#7167) üzenetére


TomiLi
addikt

ok, köszönöm, akkor külön, külön kötöm be! :R

Bogyorisz

(#7169) TomiLi válasza jerry311 (#7164) üzenetére


TomiLi
addikt

Köszönöm, neked is! :R

Bogyorisz

(#7170) harry válasza Vasinger! (#7162) üzenetére


harry
veterán

Gondolom ilyen kúp alakú habszivacs (ami amúgy nem hangszigetelő, hanem hang elnyelő, mert ugye nem ugyanaz). A környékünkön van egy bolt, ahol lehet kapni párnákat, szivacsokat, meg hasonlókat, ott volt ilyesmi. De nem tudom milyen szempont alapján érdemes választani, avagy milyenre van szükség (kúp méret, anyag tömörsége, vagy más...). De volt is egy konkrétan ilyesmivel foglalkozó topic is, de látom már megtaláltad.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#7171) Narancs


Narancs
őstag

Sziasztok!
Van egy régi gép a családban, MSI i815 lap, 600@900Mhz Celeron, stb.
Feladatát tökéletesen ellátja. Tegnap vettem észre, hogy az alaplapon a kisebbféle kondikból négy felpúposodott (1000uF 6,3v). Ezek főleg az AGP és mem foglalatok körül vannak, a proci körül sokkal nagyobb kondik sorakoznak, azok nem púposodnak szerencsére.
A gép egyelőre tökéletesen működik.
Kérdésem a következő: meddig használható ilyen kondikkal a gép?
Illetve itthoni körülmények között ki tudom-e cserélni a kondikat?
Harmadszorra pedig, egyáltalán lehet kapni így külön vhol pár darab 1000uF 6,3v kondit?

Előre is kösz a választ!

Üdv,
Narancs

Beauty is pain

(#7172) didyman válasza Narancs (#7171) üzenetére


didyman
őstag

Rutinmunka, de ha még nem csináltál ilyet, nem javaslom pont ezzel elkezdeni. Kondi beszerezhető, alacsony ESR kell legyen és MINDEN ugyanilyen kondit cserélni kell. ha már nekiállsz,a CPU körül is érdemes frissíteni, nem azon az egy-kétszáz Ft-on múlik.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#7173) Narancs válasza didyman (#7172) üzenetére


Narancs
őstag

Forrasztásban pro vagyok, csak úgy hallottam az alaplapokat bemártják egy ragasztós (talán enyv?) rétegbe is, és baromi macera kiforrasztani onnan valamit.

Ööö mi az az ESR?
Gondolom pontosan ugyanolyan kondikat kéne vegyek, mint ami most van. Tudsz esetleg mondani egy boltot (Bp) ahol beszerezhető kistételben ilyesmi?

Beauty is pain

(#7174) Vasinger! válasza harry (#7170) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Értem, köszi. Látom az adatlapodon hol lax. Lehet, hogy körülnézek arra fele. :)
Igen, valóban hangelnyelő a neve és sztem mind számít: kúp mérete, anyag tömörsége stb.
:R

(#7175) fero02 válasza Narancs (#7173) üzenetére


fero02
veterán

Pro mi? ;] :DDD No majd kiderül...

Equvivalent Series Resistivity

A kialakítása miatt minden kondi rendelkezik ellenállással is (hozzávezetések, fegyverzetek), ami a töltőáramot egyrészt korlátozza másrészt fűt, tehát melegíti a kondenzátort. A meleg pedig a halála, mert hamarabb kiszárad. Minnél kisebb ez az ellenállás annál jobban tűri az impulzusüzemet.
Ha nem ilyet teszel bele hamar felpúposodik és akár extrém esetben robbanhat is.

Lásd régebbi EPoX (S462-es) szériák.

[ Szerkesztve ]

(#7176) Narancs válasza fero02 (#7175) üzenetére


Narancs
őstag

Ok értem :R
Forrasztás tényleg megyen, ötvös vagyok :K

[ Szerkesztve ]

Beauty is pain

(#7177) didyman válasza fero02 (#7175) üzenetére


didyman
őstag

A robbanás nem a magas ESR velejárója, hanem a kondipestisé és nem csak az Epoxnál, hanem Inteltől Kobianig minden cég termékeinél. Az Epox is alacsony ESR-ként vette azokat a kondikat.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#7178) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Van egy CM Hyper TX2 hűtőm. Arra fel lehetne vhogy rakni ezt a "cuccot?". Nemtudom, hogy találkoztatok már e evvel, ez egy cpu hűtő rácsa igazából, csak a gyári intelére van csinálva. Vagy ha a TX2-re nem lehet, hova lehetne még? :D

[ Szerkesztve ]

(#7179) harry válasza Vasinger! (#7178) üzenetére


harry
veterán

Miért ne lehetne? Ha a venti és a rács mérete megegyezik (pl mindkettő 8cm-es), akkor a csavarhelyek is egyeznek, vagyis csak simán rácsavarozod, mint bármilyen más rácsot. Mármint ezen kép alapján én úgy látom: [link]

mod: most látom a CM-en egy 92mm-es venti van, de a "keret" mérete kisebb ennél, vagyis akkor az bizonyára 80mm-es.

A bolt az István u.ban van, a Bethlen G. tér és a Nefelejts u. közötti részen, kb itt.[link]

[ Szerkesztve ]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#7180) Vasinger! válasza harry (#7179) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Azt a boltot, amit linkeltél, ott található ilyen? Nem lehet más méretben kapni? :F

(#7181) harry válasza Vasinger! (#7180) üzenetére


harry
veterán

Lejárt a mod idő - a bolt a szivacs/párna bolt helyét mutatja, amit korábban említettem. Ventirácsot meg sok helyen kaphatsz, pl [link]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#7182) Vasinger! válasza harry (#7181) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Az a bolt amit linkeltél, az 12 CM-es ventire rámegy, ugye jól látom?

(#7183) fero02 válasza didyman (#7177) üzenetére


fero02
veterán

A kondipestis az mi? :U :B

(#7184) S.Ciber


S.Ciber
csendes tag

Sziasztok. Régebben láttam UV aktív szalagot, ami öntapadós, nem tudjátok honnan lehet ilyet beszerezni? Google nem segít :S :))

Priviben mindig írd bele hogy miről van szó... És ha valami érdekel: MSN, ritkán vagyok fenn itt

(#7185) fero02 válasza S.Ciber (#7184) üzenetére


fero02
veterán

(#7186) didyman válasza fero02 (#7183) üzenetére


didyman
őstag

capacitor plague, wikicikk. Badcaps.net-et érdemes még nézegetni.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#7187) harry válasza Vasinger! (#7182) üzenetére


harry
veterán

Hogy menne rá egy bolt egy ventilátorra? :U Ha a megnevezésben 120mm-es méret szerepel, akkor meglepő módon ekkora ventire szerelhető (mivel ugye van többféle is).

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#7188) Vasinger! válasza harry (#7187) üzenetére


Vasinger!
nagyúr

Jójó, kicsit elírtam. Akkor a 120mm az a 12-es ventire rámegy :)
THy a helpet. Jó lenne egy ilyen rács 9 cm-be is...

(#7189) Rive


Rive
veterán

Valakinek valami otlet, hogy mikeppen is lehetne barkacs erintokepernyot varazsolni?
Nezegettem mar, de a kameras verzio nem tetszik, szoval valami mas kellene.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#7190) Rive válasza Rive (#7189) üzenetére


Rive
veterán

Esetleg igy: tud valaki olyan femezett, atlatszo, nem ontapados foliat, amin a femezes tenylegesen vezet, mondjuk ugy a kiloohm/cm nagysagrendben?

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#7191) TomiLi


TomiLi
addikt

HELP!!! Keresek KÉK Uv reagens kábelharisnya szettet!!!! Valakinek nincs elfekvőben :R

Bogyorisz

(#7192) fero02 válasza TomiLi (#7191) üzenetére


fero02
veterán

(#7193) TomiLi válasza fero02 (#7192) üzenetére


TomiLi
addikt

Köszi! sajna már nekik sincs, mert a harisnya gyártása megszünt :(
Arra gondoltam, hogy ha valakinek maradt egy két tekercs megvenném!!!!

Bogyorisz

(#7194) fero02 válasza TomiLi (#7193) üzenetére


fero02
veterán

Dobj fel egy aprót! ;)

(#7195) TomiLi válasza fero02 (#7194) üzenetére


TomiLi
addikt

"Azom" is van :DDD hátha valaki jelentkezik - Köszi a segítséget!!!

Bogyorisz

(#7196) NagyVillany válasza harry (#7157) üzenetére


NagyVillany
tag

én innen vettem régebben egyet:
ehun

egy haverom innen vette ezt nemrég
ehun

Előtte egy ismerőstől szoktam kölcsönkérni a (15ezer ért vette 1-2 éve) energymeter 3000 tipusú (elvileg) komolyabb kütyüt, és már hasonlítgattuk őket egymáshoz, lényegében mindegyik ugyanannyit mutat bármit mérek vele, 100Wos égőt, komputert, radiátort, nyáron a klímát, szobám fő elosztójának fogyasztását stb.. max 1-2 watt eltérés jött elő, az nálam nem számít

(#7197) Zájec


Zájec
veterán

a kékledes ventit (12cm,4db led) lehet 5v-n üzemeltetni ??

müködni fognak a ledek ugyanúgy mint a 12v-ról ?

(#7198) Vasinger!


Vasinger!
nagyúr

Nah megvettem a hangelnyelő szivacsom, csak nagyon vastag. 4 CM vastag :S. És ez a ház oldalára sok mert már hozzáér pár dologhoz, főleg a proci hűtőhöz. Érdemes e mondjuk levágni belőle 2 Centit? Akkor szinte már csak a kis púpok lennének rajta.

(#7199) Zájec válasza Zájec (#7197) üzenetére


Zájec
veterán

:K

(#7200) fero02 válasza Zájec (#7197) üzenetére


fero02
veterán

Sztem lehet, de értelemszerűen nem fog annyira világítani, mint ha 12 V-ról menne.

Vasinger!: sztem nyugodtan megfelezheted. Az tuti, h nem lesz egy könnyű munka és hullámos lesz az alja, de mivel nem fog látszódni, így a kutyát sem érdekli.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.