Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9201) bociusz válasza xkraiusx (#9200) üzenetére


bociusz
aktív tag

Szia!
Minden bizonnyal a 4933-as toronyról jön a jel, itt meg tudod nézni, hogy pontosan merre van.

A Vodafone vidéki 5G lefedettségét DSS (Dynamic Spectrum Sharing) technológiával szolgáltatja a 700 MHz/B28 frekvenciasávon. Ez azt jeletni, hogy a rendelkezésre álló (nem túl nagy) 10 MHz-es sávot a pillanatnyi terheltség függvényében osztja fel 4G és 5G között a bázis.

Nem tudom, hogy a Vodafone az alap 64QAM-et megemelte e 256QAM-re, illetve hogy 2x2 vagy 4x4 MIMO antennák üzemelnek, ha mindenből a legjobbat vesszük és egyedül vagy a cellában, akkor az elméleti maximum lefelé irányban 195 Mbit/s, a mért érték a valóságban ennek viszont csak a töredéke lesz. A gigabites letöltések csak a nagyobb településen mennek (Budapest, Debrecen, Siófok, stb.), ezek más frekvenciatartományt használnak (3600 MHz/n78).

A DSS a legtöbb telefonon nem megy automatikusan, ahhoz az adott szolgáltató profiljának benne kell lennie, valószínűleg ezért nem működik nálad se.

A késleltetésben se lesz jelentős eltérés a 4G-től, mivel a jelenlegi rendszerek még NSA (Non Standalone) 5G hálózatok, vagyis a szolgáltatónak még nincs kiépítve a teljes 5G core infrastruktúrája, amivel az alacsony késleltetési időt biztosítani tudná.

Szerk: 5G-képes tarifacsomagod van (Red Free, Red Max)? Anélkül nem fog menni. Töltsd le a Cellmappert és nézd meg, mit ír. Ha az "5G State"-nél "Restricted"-et látsz, akkor a hálózat jogosultság hiányában nem enged fel.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.