Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
-
Dißnäëß
nagyúr
Köszi, ja gondolom betelik a cella.
Egybemodemrouterem van, csak ez a kis akkus Huawei, kiváló, de nincs rajta ugye LAN port.Ha asztali egybemodemroutert nézek, tudok valamiféle bridge módot, hogy a "rendes" routerem vegye fel a publik ip címet, ô natoljon, stb.?
Nem torrent lenne (azaz igen, csak nem illegál).
De lenne még elosztott fájlrendszer egy lába is nálam... (gluster). -
-
Dißnäëß
nagyúr
Sziasztok, segítsetek kérlek. Költöznék, vidék. Net 0. Térerô mindenkinél jó viszont, 4G van szintén.
Mennyire korlátlanok a mostani "korlátlan" mobilinternetes csomagok ? 1000-es Digi optika után fura lesz, bár latency nem kell annyira nekem, de a korlátlanság itt is tényleg olyan, mint vezetékesen ? Ha értitek..
Egy mobilos kütyüt bedugnék a linux routerembe..
-
winbox
senior tag
Sziasztok! Telenor az 5G-n az
n1 - 2100 MHz
n28 - 700 MHz
n78 - 3500 MHz
frekiket vette meg, tehát nagy valószínűséggel ezeken fog majd 5G-t szórni, ugye? Új telefon vásárlása előtt állok és jó pár évig nem lesz lecserélve, így olyat akarok, ha addigra talán elér ide is az 5G, jó lenne majd használni. Nem sok 5G frekit tud a telefon, de ezeket pont tudja az EU-ban. Csak mert mindenhol lehet látni a frekvenciát, de a rövid azonosítót, az 1, 28, 78-at nem láttam sehol, mint ugye 4G-n a B3, B7, B20 frekvencia. Tudom még a jövő zenéje, de ha egyszer majd lesz 5G akkor jó lenne használni is -
4Grider
nagyúr
válasz
Marcsello31 #8787 üzenetére
A remény hal meg utoljára.
-
Marcsello31
őstag
Nekem alap dolgokra kellene csak a net nem lennék nagy feltöltő, sem torrentező, most is csak azért teszteltem hogy lássam mire képes, a Telekom sim kártya 1 napos korlátlan netje.
900ftért.
Nézd me, is dicsekedés ből mutattam meg,. van egy bütykölési lehetőség ezen a modem routeren, hogy ne ő válassza ki automatikusan a megfelelő "csatornát" HAnem mi magunk, dönthessünk a beállításáról, egy kis bütykölés után lehet látni az aktuális jel szintet, lehet váltani a 'csatornák közt" akkor is ha eleve nem azt választaná...
Így meg tudom választani azt amelyik a leg gyorsabb, aránylag.
Nekem már a 20 mega is bőven jó.. Ez nem telenoros sim most. Telekom 4g sim kártya van benne.de azt hittem amúgy hogy sokkal rosszabb lesz, fostalicska szint.
-
totron
addikt
válasz
Marcsello31 #8783 üzenetére
Ja, épp nézem, hogy nemtelenoros szoft miket mutat a fejlécben, eleve. Az esti értékek lesznek a mérvadóak, illetve azzal lesz teljes az élmény. Úgy tűnik, működő lesz számodra ez a történet. Átlag 20MBit-tel nyomom én, elég fájó mások méréseit nézegetni így, de maga a net használható ennyivel is.
-
Marcsello31
őstag
válasz
4Grider #8782 üzenetére
Hát Remélem hogy nem csak "B20" Lesz ott ha lesz térerő,
Reggel óta teszteltem, Nem B20as csatornán. volt idő mikor fel ment 70 fölé a letöltés.
Amiket meg akartam nézni az ment, nekem a b20 is jó csak legyen.
amúgy a letöltéseket nézve láttam ma, hogy volt időszak amikor nem a térerő függvénye a sebességé, hanem hogy mennynire volt leterhelve, és azt is hogy hírtelen vissza állt a maximumra a letöltés. Meg nem mondanám erről, hogy nem vezetékes... Na mind1 Majd kiderül nemsokára, hogy ott mivan.
A Router nagyon sok oldalú amúgy. -
4Grider
nagyúr
válasz
Marcsello31 #8781 üzenetére
Ha az "ott" erősen vidéket esetleg csak B20-as bázist jelent, akkor borítékolható, hogy ettől jóval gyengébben fog muzsikálni. Hogy mennyivel, az helyszín és időpont függvénye.
-
Marcsello31
őstag
válasz
Marcsello31 #8780 üzenetére
-
Marcsello31
őstag
-
totron
addikt
válasz
Marcsello31 #8777 üzenetére
Áttörés. (konfettieső).
Jelszintek, dB-ek, tapasztalatok? Mesélj.
-
atees
őstag
Sziasztok!
Horvátországba keresek 3 hétre korlátlan mobilnetet, nincs valakinek egy jó tippje ? Köszi -
totron
addikt
válasz
Marcsello31 #8771 üzenetére
A külső antenna + kábel nem 2 fillér. Nem biztos, hogy hoz annyi nyereségtöbbletet.
Nem agyament csavart történet, de addig hitetlenkedsz, míg azzá lesz. -
Marcsello31
őstag
válasz
4Grider #8770 üzenetére
Hali! Még én sem döntöttem el hogy melyik csomagot válasszam. Elsődleges dolgom majd a térerő keresése, ha van, akkor van értelme, ha nincs akkor minek
.
De ez a szolgáltatás amiről már szó volt ténylegesen legális és nem valami agyament csavart történet? Mi olyan középszintű internet felhasználónak számítanánk.
Addig nem megyek 1 szolgáltatás felé sem, míg nem találok térerőt ott.. majd ezt is lenyomozom, ha van akkor persze megéri.
Ezért is vettem meg a Huawei B535-232 AC
routert, rá dugok egy külső antennát ami talán messzebb lát el mint a bot antenna.
Majd kiderül. -
4Grider
nagyúr
válasz
Marcsello31 #8769 üzenetére
Meg van az EQ is, ahol a Telenornál dolgozói csomagba lépsz be, ergo teljes hozzáférésed lesz a saját előfizetésedhez, havi 5250 Ft a korlátlan net, de egy év hűség és 5000 Ft belépési díj van.
-
totron
addikt
válasz
Marcsello31 #8767 üzenetére
De megírták fentebb, hogy ez a legdrágább (a 3 közül).
-
Marcsello31
őstag
Szia! Van egy viszonylag megfizethető korlátlan net szolgáltatás az agnatus.hu
[link] oldalon. 6900ftért havi korlátlan netet adnak, Telenort használják, Ez hivatalos.
CSak gondoltam segítek ha tudok. Én most rendeltem meg a Huawei B535-232 AC routert.
Mobil net miatt. Ha képes a legalább 40mega letöltésre a cucc nekem már bőven jó.
A telekomnál 7800körül van a korlátlan net csomagja. -
RPi30
csendes tag
Sziasztok! Balatoni nyaralóba (30m2 téglaház) szeretnék tv és mobilnet előfizetést. A tv csak MindigTV lehet, más nincs (Balatonvilágos). Ugyanitt van 6300-ért Telenoros mobilnet 60GB adatmennyiséggel és HUAWEI B628-265 routerrel (ami hűség esetén 0Ft). Mi erről a vélemény? Az adatforgalom szerintem elég, annyi az igény, hogy a telken kb. 15-20m-re van egy faház, amiben jó lenne ha szintén lehetne használni a netet. Szívesen meghallgatok más javaslatot is.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Marcsello31 #8762 üzenetére
Itt csak az lehet a kérdés, hogy van-e nálatok olyan minőségű mobilnet (flottás esetén jellemzően Telenor mobilnet), amin tudsz bármikor gond nélkül pl. HD videóstreameket nézni. Az ország területének kb. 80%-án van. Ha a maradék 20%-on laksz, max. marad az alternatív szolgáltatás. Ha olyan flottát választasz, ahol van hűség, előtte mindenképp meg kell nézni (pl. feltöltőkártyával) az adott szolgáltató teljesítményét.
-
totron
addikt
válasz
Marcsello31 #8762 üzenetére
Igen, tényleg békén. Az időszakos akciós lehetőségeket felejtsd el. A flotta a te utad, ha szükséged van mobilnetre.
-
Greybeard
tag
válasz
Marcsello31 #8758 üzenetére
Nálam az IQpro 4931 forintos korlátlan mobilnete most már ötödik éve üzemel. Folyamatosan kiszolgál 1 otthoni + 2 céges laptopot + 2 okostelefont + egy Chromecastot. Havi átlagban 300-400 GB-ot használunk el és fel sem merült korlátozás vagy tiltás gondolata az 5 év alatt. Kár ezen ennyit aggodalmaskodni.
-
Marcsello31
őstag
válasz
bociusz #8752 üzenetére
Hát. Balatonra nem igen fogunk menni mostanában, de biztos tökjó lehet ott, az a sebesség már kábeles színvonalú, gondolom létezik már 5g is foltokban, Milyen antennával lehetne szerinted jó messzire el látni, rá csatlakozni egy Telenor toronyra?
A mindigtv antenna nagyon messzire el lát nálunk, mondjuk 12V erősítővel.
Nézd, ha már 50mega meg van szuper, mert mindenre elég.
Régen 2 megás netem volt azzal is simán néztem a filmeket, mondjuk kicsit várni kellett a betöltésre aztán jött ami a csövön kifért.
Mivel megtaláltam a számomra ideális routert, amit többen javasoltatok nekem, üziben is.
azt fogom választani. megkérdeztem a Telekomot hogy az általuk árult Huawei B535-232 AC
router független e, és azt írták emailben hogy igen.
Máshol is azt mondták hogy erre áldoznom kell.Két szar között kell majd választanom:
1. mikrohullámos net.
2. mobilnet.3 semmi, marad a természet lágy öle
-----------------------------------------------------------------------------
azért aggódok a simtiltás korlátozás miatt, mert nézzünk meg azon egy youtube full hd stream adást, mondjuk legyen 2 órás, na az már bőven 20 giga körül vagy fölött van
Minél gyorsabb a sebesség annál hamarabb száguldoznak a gigabyteok.
Abban is reménkedek még, hogy a telenor vagy telekom a nyáron csinál valami akciós korlátlan netet, régen szoktak.3 éve.A vodanettel, ha torrentezek 50 giga lejön egy nap alatt..
-
bociusz
aktív tag
válasz
Marcsello31 #8742 üzenetére
Ez is ugyanúgy egy Telenor nagykereskedő, mint az előző szolgáltató, amit pár hete linkeltél. Pontosan ugyanazt a szolgáltatási minőséget fogod tőlük is kapni.
A 150 Mbit/s pedig már elavult adat, a Balatonon éjszakánként simán mérhetsz majd 300 Mbit/s körül, sőt, 5G-vel 6-700 Mbit/s-ot is, mert nincs sávszélesség limit. De az ország túlnyomó részén közelébe se lesz a 150 Mbit/s-nak a mérhető maximális sebesség.
-
Víz Elek
senior tag
válasz
4Grider #8741 üzenetére
Rákérdeztem a kontkrét csomagokra, ezt a választ kaptam.
Mindjárt visszaírok nekik, hogy sebesség csökkentés sincs mondjuk 30-40 GB adatforgalom után?
Megmondom őszintén, hogy azért gondoltam erre a megoldásra, mert költözök vissza németbe, és abban a térségben ahol lakok, baromi drága a net (telekom, vodafone, o2 egyaránt), illetőleg, hogy megérjen rá előfizetni ahhoz alá kell írni 2 év hűséget, na azt meg én nem szeretnék.
Az eq és az iq flottához tudnátok adni valami árlistát, illetőleg elérhetőséget?
No meg nem utolsó sorban az is fontos lenne, hogy ne kelljen várni heteket amíg megérkezik a sim kártya, mivel olvastam olyat, hogy a fentebb említett 2 flotta közül valamelyiknél sokat kellett várni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Új, bontatlan, iPhone 16 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest