Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8051) #70234880 válasza Tin (#8047) üzenetére


#70234880
törölt tag

Szia
Én pont a nyári időszakban szoktam használni egy Alcatel MW40 mobil routert, méretei kényelmesen elfér egy ing zsebben. akkumulátor üzemidő, kb 4-5 óra folyamatos használat 3db eszközzel. Kevésbé aktív használat esetén olyan 6-7 órát bír az akkumulátora. Használati tapasztalat, én vettem egy powerbank-et, és amikor 10% az akkumulátor akkor felrakom a PowerBank-re tölteni. Így simán kibír 10-12 órát is. Főleg utazás, és nyaralás amikor igazán kihasználja a család, főleg olyankor amikor nincs más Internet használati lehetőség. Wifi lefedettsége, 60nm lakás, polgári lakás vastag falak, és simán van internet mindenhol. Utazás közben valamiért gyorsabban merül. Utcai használat, és mivel főleg túrázáskor használjuk, akkor egy hátitáska kényelmesen elfér, akár PowerBank-al is. A másik megoldás amit alkalmazok, bár ez már nem annyira mobil. Egy MikroTik HapAC2-re van csatlakoztatva USB keresztül, és gyakorlatilag Modem módba teszem az MW40-et. Ami a gyakorlatban annyit tesz hogy kikapcsolom rajta a wifit.
Ebben az esetben a MikroTik szórja a wifit. Én anno valami 15.000Ft vettem a Telekomtól, szerintem most is náluk a legolcsóbb. Jelen pillanatban a Telekomnál a készülék listaára
13 860 Ft. Nekem ez az eszköz bejött, de nyilván igény függő.

[ Szerkesztve ]

(#8052) Tin válasza cocka (#8048) üzenetére


Tin
veterán

Azt hiszem, felreertettuk egymast. Mint fent irtam, evi 1-2x lenne hasznalva, es mindenkeppen valami olcsobb megoldast keresek, vagy a meglevo eszkozokkel. Na most egy 30-40e-nel kezdodo kategoria valoszinuleg inkabb 50-60e, ha normalisabb minoseget akar az ember, az meg teljesen felesleges. Ahogy az eredeti kerdesben is irtam a 3 alternativat (stick, onmagaban hasznalhato stick, mobil), illetve a felhasznalas modja is (sima web, yt, streamelt filmek), a nagyobb beruhazas nem volt szempont. Azt hittem, azt mondod, hogy a sticknek semmi ertelme, de szerintem egy router annak lehet megoldas, aki allando hasznalatu mobilnetet akar fix helyre.

(#8053) Tin válasza qnadam (#8050) üzenetére


Tin
veterán

Koszi. Sebesseg nem igazan szempont, letolteni meg jatszani nem akarunk rajta, csak web, yt, meg hbo go. Hasznaltam mar mobilt ugyanitt, ugyanilyen felhasznalasra, ugyanezzel a szolgaltatoval, de akkor csak 1-2 eszkoz csatlakozott hozza, de semmi gond nem volt vele. Akkor valoszinuleg maradok ennel, mert ahogy kiveszem a szavaidbol, egy mobil kb. ugyanazt tudja, mint egy stickes vagy mini hotspot megoldas.

(#8054) Tin válasza #70234880 (#8051) üzenetére


Tin
veterán

Koszi a hasznos valaszt, pont hasonlora gondoltam. Mondjuk nekem az akkus megoldas nem szempont, de vegulis nincs jelentosege, hogy van vagy nincs. Es ahogy olvasom, ez tud csak modemkent is funkcionalni egy wifis routerrel, ami meg a belso lefedettsegben tud segiteni. Ha meg Telekomos, akkor az o kartyajukkal biztosan megy. Koszi meg egyszer, megfontolom!

(#8055) #70234880 válasza Tin (#8054) üzenetére


#70234880
törölt tag

Alapvetően nincs gond az MW40 wifi lefedettségével se. Legalábbis eddig hozta az elvártakat. Nyilván környezet függő. MikroTik használata esetén olyat is szoktam csinálni, hogy a MikroTik 2,4Ghz wifijét átállítom station módba, és gyakorlatilag 2,4 Ghz wifi lesz a WAN port. Gyakorlatban annyit tesz, 2,4Ghz Wifin keresztül csatlakozom jelen esetben az MW40-re. :D Hátránya hogy csak 5Ghz wifi van ilyenkor, amire tudnak csatlakozni az eszközök, igy nem mindegyik eszköz tudd esetleg csatlakozni. Wifi sebesség a két eszköz között kb 150 körül van, de sebesség tekintetében nem ez lesz a szűk keresztmetszet. Ha olyan megoldást akarsz ami ettől kényelmesebb akkor MikroTik hapAC3 lesz a barátod. De az már jobban zsebbe nyúlós. Van sok megoldás, de igény és ár függő kinek mi a legjobb megoldás. Nálam ez jött be, főleg nyáron, amikor nyaralunk, vagy éppen a városokban csavargunk, utazunk autóban, vonaton, panziókban stb... Az év többi hónapjában meg csak porosodik. :D Annyi van, hogyha napokon keresztül áramról használod az MW40-et, érdemes ki venni az akkumulátort. Sőt ha jól tudom ajánlják is.

(#8056) Tin válasza #70234880 (#8055) üzenetére


Tin
veterán

Kb. erre kellene nekem is, evente 1-2x egy-egy nyaralas erejeig 1-2 hetre legyen net, aztan ennyi. Semmi extra igenyem nincs, a router-es megoldast is csak a WIFI lefedettseg miatt irtam, de ha kepes beszorni egy 50 m2-es lakast, az mar boven eleg.
Nekem meg az akkus valtozat sem lenne fontos, fali USB atalakitoba bedugni, aztan hasznalni. Vagy powerbank, nincs az az akkus megoldas, ami egy 20k mAh-s powerbankot lever.
En ezt a Huawei E8372-t neztem, ez ugyanaz csak akku nelkul, de sokkal kompaktabb, es kocsiba is elhelyezheto gond nelkul. Itt viszont valoszinuleg a meret miatt az antennaja kevesbe hatekony, tehat a te megoldasoddal jobb lehet a lefedettseg is. Az viszont, ha kepes mukodni az MW40 akku nelkul is, az elony.
Mindketto jo megoldas, igy most mar tudom, hogy az alap igenyek kielegitesere teljesen jo ez a megoldas is. Meg persze a mobiltelefon is :)
Koszi meg egyszer!

(#8057) #70234880 válasza Tin (#8056) üzenetére


#70234880
törölt tag

Ha már környezett, MW40 Budapest 53nm Panel sok sok AP-val. És mindenhol van wifi. A lakás középpontjára teszem, és az egész lakást lefedi. Ugyan ez Budapest, Belváros régi házak vastag falak, sok AP-val. És simán teszi a dolgát. Figyelj nézd meg, nekünk ez bejött, és eddig nem volt panasz rá. A gyerek youtube, spotyfly, TV-GO stb... Simán hozza az elvárásokat. És az ára se vészes szerintem.

(#8058) Dave1984 válasza Tin (#8056) üzenetére


Dave1984
őstag

Teljesen jó,ha mobiltelefonról osztod a netet,3,4 eszközt simán kiszolgál.2 hátránya van. Az egyik,hogy nagyon zabálja az akksit, illetve az elérhető sebesség kb felét tudod használni.
Tesztelve nálam S9+al megosztás nélkül olyan 150-200Mbit et mérek,ha megosztom a netet, akkor csak 70-80Mbitet.
Szerintem 1-2 hét használatért felesleges plusz pénzt kiadnod más eszközre :)

[ Szerkesztve ]

Nekem a tudat nem ad szabad utat

(#8059) Tin válasza Dave1984 (#8058) üzenetére


Tin
veterán

Koszi, azt hiszem te es szir3na ereztetek ra legjobban az igenyre. Par napra, 1-2 hetre kell csak, es tenyleg nem nagy hasznalatra. Ha elmegy 1-2 youtube parhuzamosan, meg mellette bongeszes, este meg lehet filmet nezni streamelve, az mar boven eleg. Nem allandora kell, nyilvan nyaralni megyunk es nem netezni, es tenyleg nem koltenek feleslegesen erre, inkabb elkoltenem azt a penzt is a nyaralas alatt, akarmire.
Az eszkoz viszont azert volt jo tipp, mert felirom a listamra, aztan majd black friday akcioban lovok valami hasonlot olcson, hogy a jovoben legyen ilyen. Van itthon par okostelefon, szerintem valamelyiket munkara fogom. A merules sem erdekes, mert ugyis fix helyen hasznalnank, meg van powerbank is.
Koszi meg egyszer a segitseget mindegyikotoknek!

(#8060) sepsi0 válasza Tin (#8059) üzenetére


sepsi0
őstag

Mi sokat használjuk így a mobilnetet. Általában asszony osztja meg a gyerekeknek. Autózás közben hosszabb utakon. Simán kiszolgál egy telefon 4-6 eszközt. Nyaraláskor még a szálodai tvbe dugott Chromecast is így működik. Tökéletes működik, nem volt még gond. Volt amikor 3 fiam youtube-ozott, mi meg chromecaston filmeztünk. Nem volt akadozás.
De pont ezért gondolkozom azon, hogy az egyik "levetett" telefont eladom 10-15eft-ért és az árából veszek egy céleszközt pl a Telekomnál.....

[ Szerkesztve ]

(#8061) Dave1984 válasza Tin (#8059) üzenetére


Dave1984
őstag

Látom több mobil is szóba jöhet.Azt válaszd amelyik tud agregálni több frekvenciát is.Azaz CA képes. Jó tanács :)

Nekem a tudat nem ad szabad utat

(#8062) LadyGrey


LadyGrey
újonc

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni mobilnettel kapcsolatban. Jövő hónapban költözünk és az új helyen nincs vezetékes net. A TP-Link Archer MR600 routert néztem ki, de milyen belevalót (Sim) vegyek? A gyerekek Xbox, okosTV, én filmeket szoktam letölteni, 4 telefon, 1 tablet, 1 laptop és egy asztali gép (ezen csak netezünk) van a házban. Mit és honnan vegyek, ami gyors és nem akad? Vodafone előfizetésünk van nagyon régóta, náluk néztem a HomeNet+-t, de nem tudom, az elég lenne-e nekünk. Előre is köszönöm, ha adtok tippeket!

(#8063) Diák66 válasza LadyGrey (#8062) üzenetére


Diák66
őstag

Személyes tapasztalataim vannak az MR600 routerrel kapcsolatban, jól gondold át. Keress rá neten, egyelőre nem éri meg az árát (55 ezerért vettem). Várom rá a firmware frissítést, mert pár bug van benne. Ha viszont javítják, akkor jó lesz. Más alternatíva a mostaniak között sajnos nincs is. Ritka a legalább LTE CAT6 eszköz, amin van LAN is. Homenet+ van nekem, de annyira nem nyerte el a tetszésemet. Szerencsére csak 1 év hűség volt rajta.

Micro SIM megy bele, mindegyik szolgáltatónál adnak hozzá megfelelőt. (telefonokba nano sim van, annál picit nagyobb kell bele)

Mobilnet esetén a lefedettség a legfontosabb. Ha gyenge a térerő nem mész vele semmire. :( 50 GB ennyi eszköznek karcsú lehet, de normál felhasználás mellett pont elég lenne szerintem. (torrent kizárva)

[ Szerkesztve ]

(#8064) MaCS_70 válasza LadyGrey (#8062) üzenetére


MaCS_70
félisten

Arra készülj fel, hogy mobilneten, főleg játékokhoz, nem lesz egyenletes a teljesítmény.

Én pár napja monitorozom az enyémet, és brutális kilengések vannak.

Ha pedig torrentezésre gondolsz, hááát, azt csak nagyon csínján! Nem igazán illik mobilneten...

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#8065) LadyGrey válasza Diák66 (#8063) üzenetére


LadyGrey
újonc

Köszi a tapasztalatokat! Utánanéztem a neten a routernek (Árukeresőn legalábbis), de én is úgy látom, hogy nem nagyon van más. 50e Ft a határ kb. amit kifizetnék érte, csak tegye a dolgát rendesen. Megkérdezhetem, hogy a Homenet+ miért nem jött be neked? És a torrent miért van kizárva? Bocs, hogy ennyit kérdezek, de teljesen vakon vagyok a témában. Eddig csak nyaraláson használtunk mobilnetet és félek, hogy otthon állandóra csak a szívás lesz vele.

(#8066) 4Grider válasza LadyGrey (#8062) üzenetére


4Grider
nagyúr

Az egy szem gyermekem több mint 150 GB-ot hoz össze havonta yt-al.Ha nálatok is van videostreameket nézegető a családban, akkor valahonnan 100 GB-tól indulj el/hó.
Szóval családi használatra max. flottás korlátlan netet ajánlanék havi 6000 Ft körül egy Huawei b535 routerrel. De a flottás korlátlan netek csak Telenorosak, így ha adott helyen nem jó a Telenor (gyenge lefedettség vagy túlterhelt hálózat), akkor ne akarj az új helyen sokat netezni.

(#8067) LadyGrey válasza MaCS_70 (#8064) üzenetére


LadyGrey
újonc

Köszi neked is! Igen, pont az ilyen kilengésektől tartok. Talán itt a fórumon olvastam a torrentezésről, de az nem volt egyértelmű, hogy mobilneten nem illik. Naivan azt gondoltam, van mobilnet esetén is valami jó megoldás mindenre, amit vezetékesen megszoktunk.

(#8068) MaCS_70 válasza LadyGrey (#8067) üzenetére


MaCS_70
félisten

Az én véleményem szerint mobilneten nem illik extrém forgalmat bonyolítani. A torrentezés pedig könnyen belecsúszik az extrém szintbe.

Viszont szerintem lehet ezt is önmérséklettel, ésszel csinálni. (Gondolom, bár torrentes tapasztalataim igencsak szűkösen vannak.) Tehát egy-egy megnézendő, nem éppen legkurrensebb film beleférhet, különösen, ha visszaveszed a torrentkliens sávszélességét. De a többiek erről biztosan többet tudnak.

Ha pedig otthonra keresel stabil egységet, akkor nézz körül a Mikrotik SXT és LHG sorozatában! (Vigyázz, hogy az R11e LTE egység benne legyen!) Nem a legolcsóbbak, ellenben valódi megoldást jelentenek.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#8069) LadyGrey


LadyGrey
újonc

Köszönöm a hasznos infókat mindenkinek, sokat segítettetek! Nem vagyok egy torrent guru (sem), havi pár film maximum, de a különlegesebb darabok miatt jó lenne. Viszont van itthon két kiskamasz, akik ész nélkül streamelnének, ha hagynánk, szóval akkor az 50 GB a Vodánál felejtős. Vagy eladjuk az új házat és maradunk, ahol vagyunk. :)

(#8070) Diák66 válasza LadyGrey (#8069) üzenetére


Diák66
őstag

Hát igen, akkor kevés lesz az 50 GB, hacsak nem veszel egyből 4-et. :D (akinek elfogy legyen a saját gondja). Van egyébként az MR600-hoz hasonló router, csak drágábban. Említették a Mikrotiket, de van Zyxel is, valamint Alcatel és Huawei. Szolgáltatók kínálatában pl.: a Huawei B535, ami jó lehet, ha elég a 150 Mbit/s (sajnos bár Cat.7, de CA nélkül, vagyis idehaza elég nehéz belőle többet kisajtolni). Van a Vodánál egy ZTE, de azt hiszem az is csak 150 Mbit/s. Telekomnál van egy érdekes Alcatel, az CA és Cat7, csak kérdés mennyire működőképes.

A Mikrotik LHG és SXT nekem azért nem volt opció, mert nincs kedvem kimászni a szabadba a SIM kártyáért, ha éppen vinni akarom magammal nyaralásra, vagy hasonló. Így csak kipattintom és megy bele az M7650-es hordozható megosztóba a SIM.

A Homenet+ esetében ott a QoS, ami miatt már tapasztaltam alacsony sebességeket, miközben a telefonomban ment rendesen. (másik vodás előfizetéssel természetesen)

[ Szerkesztve ]

(#8071) qnadam válasza LadyGrey (#8069) üzenetére


qnadam
veterán

a probléma valószínűleg az lesz, hogy ha nektek nem lehet vezetékes netetek, akkor a szomszédoknak se, tehát valószínűleg ők is mobilneteznek.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#8072) LadyGrey válasza qnadam (#8071) üzenetére


LadyGrey
újonc

Igen, a környéken nincs vezetékes net, pedig viszonylag közel vagyunk a városközponthoz (Kecskemét). Van, aki mikrohullámút használ, de megnéztem a szóba jöhető cégeket és szinte csak rossz tapasztalatokról olvasok. Szóval marad a mobilnet.

(#8073) #70234880 válasza LadyGrey (#8072) üzenetére


#70234880
törölt tag

A mobil internettel az szokott lenni a probléma, hogy környezett függő. Tehát hiába van teljes lefedés, de ha olyan környezetben élsz, ami nagyon le árnyékol, ez a sávszélességeden fogod érezni. Mivel nagyon népszerű lett a 4G korlátlan internet és sokan torrent-re is használják, ezzel az szokott lenni a gond, hogy másnak nem marad sávszélesség. Pl Budapest beváros, régi építésű körfolyosós ház. 10Mbps a letöltés, feltöltés meg 3Mbps, de pl Hűvösvölgyben 50Mbps vagy több. Szóval ez szokott lenni a szűk keresztmetszet. A mobil internet az sokszor csak amolyan ideiglenes megoldás, amikor nagyon nincs más megoldás. És akkor is lutri, milyen lesz az internet élmény.

[ Szerkesztve ]

(#8074) qnadam válasza LadyGrey (#8072) üzenetére


qnadam
veterán

ebben azért benne van az is, hogy a jó tapasztalatokat kevesen írják le.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#8075) MaCS_70 válasza qnadam (#8071) üzenetére


MaCS_70
félisten

Lásd nálunk.

Üdülési napokon kb. ötödére esik vissza a sávszélesség.

Az ADSL-nél mondjuk az utca végén lakó egyik család tudja az egész utcát lecsavarni.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#8076) LadyGrey


LadyGrey
újonc

Köszönöm a magyarázatot és az infókat! Nem vagyok túl boldog a lehetőségektől, de így már legalább nem a sötétben tapogatózok. :)

(#8077) MaCS_70 válasza LadyGrey (#8076) üzenetére


MaCS_70
félisten

További tapogatózásra ajánlom a flottás topicot. 5000 Ft környékén már lehet korlátlan adatforgalmú lehetőség.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#8078) LadyGrey válasza MaCS_70 (#8077) üzenetére


LadyGrey
újonc

Köszönöm, már beleástam magam. :)

(#8079) MaCS_70


MaCS_70
félisten

Amikor üdülőhelyen nyáron leesik az eső, és mindenki netezni kezd...

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#8080) cocka válasza Diák66 (#8063) üzenetére


cocka
veterán

Várom rá a firmware frissítést, mert pár bug van benne.

:DDD :DDD :DDD

Amilyen ütemben a tp-link bármihez is kiad fw frissítést.. MR200-hoz már évek óta nem jött ki semmi. Igaz ez csak V1-es, de pont ezért kéne a régiekhez gyakrabban a frissítés.

(torrent kizárva)

Annál is inkább, mert mintha eleve forgalomkorlátozás is lenne torrentezésnél. Amikor elindítottam a torrentben semmi nem ment. Ja meg amúgy a normál torrentezéshez nem árt, ha aktív egy-két nyitott port, amit legegyszerűbben ugye upnpvel lehetNE megoldani, de a natolt IP-k miatt a portok zárva maradnak. Tehát már csak ezért sem fog menni.

(#8081) FistXL válasza LadyGrey (#8078) üzenetére


FistXL
aktív tag

Ha már említetted a mikrós szolgáltatókat Kecskemét közelében, feltételezem a várostól délnyugatra laksz. Én az M5-östől nem messze, de nagyon határeset errefelé a mobilnet. Szerintem inkább felejtsd el, ha külső antennás eszközt nincs lehetőséged szerezni amivel lesz B3 nálad, mert a lassú B20-nál bármelyik mikrós szolgáltató gyorsabb netet ad..
A mikrós net pedig hatalmas szívás, talán a MézgaNetet mondanám legjobbnak, az csak napi 5x megy el, a Deltanetnél ez inkább 20 volt... Pedig nem is szar végpontot adtak, Ubiquiti AirGrid AG-HP-2G16

[ Szerkesztve ]

(#8082) humigabi válasza LadyGrey (#8078) üzenetére


humigabi
aktív tag

Szerintem, mivel internetes vásárlásnál van 14 nap elállási lehetőséged, vegyél egy Huawei B525, vagy 535 routert (mindkettővel csak jó tapasztalatom van), - mindkettőn van külső antenna csatlakozási lehetőség - és egy Telenor adat SIM kártyát (nem NAT-olnak) és próbáld ki a vételi lehetőségeket. Ha szükséges, antennát is vehetsz hozzá, kirakhatod ablakba, vagy teraszra, ami sokat segíthet.
Csak így fog kiderülni, lesz-e normálisan neted, vagy nem.
Én vidéken használom, tehát B20 van, de semmi gond vele, ha terhelt a hálózat akkor 8-10 Mbps van lefelé, de általában 30-40 Mbps van, éjszaka meg még több.
Próbáld ki, veszíteni valód nincs.

Üdv:

humigabi

(#8083) LadyGrey válasza FistXL (#8081) üzenetére


LadyGrey
újonc

Vacsi köz, Budaihegy. B3, B20 - fogalmam sincs, itt mi van. :) Mikrósból a Wifi-comot ajánlotta most valaki, a Delta tuti nem játszik, arról egy darab pozitív véleményt sem olvastam. Köszi neked is!

(#8084) FistXL válasza LadyGrey (#8083) üzenetére


FistXL
aktív tag

Nagy valószínűséggel lesz feléd B3, legfeljebb egy külső antenna kellhet, ami még mindig olcsóbb, mint egy teljesen kültéri eszköz.

[ Szerkesztve ]

(#8085) LadyGrey válasza FistXL (#8084) üzenetére


LadyGrey
újonc

Ez jól hangzik. Azt hiszem, megpróbálom akkor a humigabi által javasolt megoldást, hogy kiderüljön legalább, mi a helyzet.

(#8086) 4Grider válasza LadyGrey (#8085) üzenetére


4Grider
nagyúr

A B525 már nem gyártott router, de jobb, mint a B535, utóbbi ui. nem tudja összefogni a frekvenciákat (B20+B3), ellenben beállítható rajta a használandó frekvencia (B3)...

(#8087) Buckey válasza 4Grider (#8086) üzenetére


Buckey
senior tag

Lehet, de a B535-nek 100/1000 portjai vannak, és ki tudja, előfordulhat, hogy épp erre lesz szükség (mondjuk ezt lehet pótolni egy switch-el). ;)

(#8088) 4Grider válasza Buckey (#8087) üzenetére


4Grider
nagyúr

Az alföldi B3-as területek határain (meg úgy általában ilyen területeken sehol sem) az elérhető sávszélesség nem gyúr a gigabitre, mert hogy a 100-at sem éri el. De persze a gépek/NAS között a másolgatásnál nem mindegy, hogy 100-al, vagy Gbe-el nyomjuk.

(#8089) Buckey válasza 4Grider (#8088) üzenetére


Buckey
senior tag

A mobilnet (4G) nem a gigabitről szól, viszont én is belső hálózatra gondoltam a 100/1000-el (mondjuk nem tud olyan sebességet, mint egy gigás switch, kb. csak 90%-át tudja, de az mégsem 100 mega).

[ Szerkesztve ]

(#8090) Zeki válasza LadyGrey (#8085) üzenetére


Zeki
nagyúr

Telekom milyen felétek?
Kecskeméti vagyok én is.

Telekom appban 30 napra 9900Ft a korlátlan net Dominóra.
Magentában 5000 Ft előfizuhoz.

(#8091) halisa


halisa
tag

Sziasztok!
Segítsetek dönteni. Kinéztem két mobil routert, de nem tudok dönteni.
Egyik a Huawei B525 a másik a TL-MR6400-es.
Melyik jobb választás. A TP-LINKen van garancia.

(#8092) humigabi válasza LadyGrey (#8085) üzenetére


humigabi
aktív tag

Bocs, nem tudtam, hogy a B525 már nem kapható.
:W

humigabi

(#8093) Diák66 válasza cocka (#8080) üzenetére


Diák66
őstag

Az mr600 1 éve van kb. a piacon, egy hónapja jött rá frissítés. Az M7650-re egy időben 2-3 havonta jött, aztán szépen elmaradt, már egy éve nincs rá semmi új, de a v1. 1 esetében se. Remélem azért lesz valami vele, mert 2 béta verziós firmware is napvilágot látott már. de ha más nem, később bevállalnám az openwrt, vagy ddwrt is, ha lesz rá. bár kétlem.

(#8094) LadyGrey válasza Zeki (#8090) üzenetére


LadyGrey
újonc

Nem tudom, vodás előfizetésünk volt mindig is. :F
A nem csak adatkártyákat simán bele lehet tenni routerbe? Bocs, ha hülye a kérdés.

(#8095) cocka válasza LadyGrey (#8094) üzenetére


cocka
veterán

igen. Max. átírod az APN-t, ha szükséges.

(#8096) Zeki válasza LadyGrey (#8094) üzenetére


Zeki
nagyúr

A telekomtól rendelsz neten dominót. 990 Ft és tartalmaz 1 gb netet. Azzal tudsz tesztelni. Vagy pü- ben átdobsz egy címet és megpróbálok majd arra menni egy tesztre. A kapu előtt mérek egyet.

(#8097) LadyGrey válasza Zeki (#8096) üzenetére


LadyGrey
újonc

Nagyon köszönöm, de megoldom. :)

(#8098) ElektrikusDE válasza LadyGrey (#8097) üzenetére


ElektrikusDE
senior tag

A Telekommot felejtsd el!

Nem fog működni ha a torrent gondolsz! (minden meg fog állni)

Én Vodefonét választanék standardnet.vodafone.net APN beállitással.

Vagy Telenor Hipernet Home+ is bevállhat.

[ Szerkesztve ]

“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs

(#8099) LadyGrey válasza ElektrikusDE (#8098) üzenetére


LadyGrey
újonc

Köszi a tanácsot! Ma is ezen pörögtem még és arra jutottam, hogy kipróbálom a korlátlan mobilnetet az egyik telenoros flottánál. A Home+ L lehet, hogy kevés lenne. :) Vodánál nem találok korlátlan netet. A torrentről már lemondtam, ha mégis le tudok tölteni valamit, annak nagyon fogok örülni.

(#8100) qnadam válasza LadyGrey (#8099) üzenetére


qnadam
veterán

netflix? vagy egy seedszerver...

istálló? gazemberség? hupákolás?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.