Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8601) razoritosz


razoritosz
csendes tag

Sziasztok!
Új vagyok még a témában most szeretnék váltani vezetékesről ,nagyon nem részletezném upc-s voltam ,de elegem van a vodafosból ,így kénytelen vagyok váltani, milyen lehetőségeim vannak 2 gép van a lakásban ,általában netezésre használjuk én szoktam ,csak havi 2-3 filmet letölteni többit online nézem meg youtube. Kérdésem, mivel járok jobban ,ha két kártyát veszek +2 usb modemet ,vagy egy kártya és egy router, ami megossza a másik géppel a netet .Pest megye Tárnok ,ha minden igaz 4G tudom fogni.Előre is köszönöm,. ha felvilágosít valaki a kérdésemmel kapcsolatban. :R :R

(#8602) MaCS_70 válasza razoritosz (#8601) üzenetére


MaCS_70
félisten

Nem biztos, hogy mindent értek, de nagyon valószínű, hogy Neked nem a mobilnet lesz a megoldás.

Kapcsolati paramétereiben, de legfőképpen a stabilitásában messze elmarad egy vodafone-os vezetékes szolgáltatástól, torrentezni meg nagyon nem illik rajta -- sokat videózni sem igazán.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#8603) razoritosz válasza MaCS_70 (#8602) üzenetére


razoritosz
csendes tag

na pont itt a bajom a vodafossal ,hogy elveszi havi 1 napra a netet ,jó lehet nem az ő hibája ,de az ,hogy jön egy villámlás és 20 órán keresztül nincs net az túlzás ,a másik meg előre fizetem 30 nappal ,de ha szándékosan,annyival később fizetem amennyi ideig nem volt net ,még neki áll feljebb és küldi a felszólítást és egy forintot sem enged a havidíjból ,hogy xy eddig nem volt ennyit engedünk ,még fenyegetőzik.

Visszatérve a témához mobilnetnél ,még nem tapasztaltam ,hogy ne lett volna Telenornál vagyok 1Gigás nettel és azt se használom ki ,még sose fogyott el ,ezért gondolkodom hogy kipróbálnám asztali gépen.
Ezek szerint, azt mondod ,inkább szolgáltatót váltsak és maradjak vezetékesen ,mint mobilra váltsak?

(#8604) totron válasza razoritosz (#8603) üzenetére


totron
addikt

Hát asztalin elfogyna az 1GB, de még a 300 is. Amin különösebben nem kell görcsölni, streamingkorszak van. Nagyban torrentezni nem illik, egyébként oké. A kimaradás felett érzett sérelmet nem így kell kezelni. Hibajegyet kell felvetetni, nem határidőn túl izmozni, ne kapcsold össze a kettőt, nem is jöhetsz jól ki belőle, ha így akarsz elégtételt venni. Nem minden esetben kerül megoldás a felhasználó vállára, ez is igaz.

1 előfizetés elég és lehet osztani. USB modemeknél jobb szokott lenni a dedikált 4G eszköz, pl. egy szexi Huawei B525. Ha nem hajlandók kivizsgálni a problémád és magadra maradsz, akkor válts, de ha csak lehet maradj vezetékes szolgáltatónál.

(#8605) razoritosz válasza totron (#8604) üzenetére


razoritosz
csendes tag

Megmondom őszintén, elfelejtettem befizetni na bumm,de azért idegesítő ,hogy 12 órával a határidő után már küldi is a felszólító levelet és ezt már eljátszotta ,akkor is mikor átvette a Upc-t még határidő előtt 1 héttel be lett fizetve,de ő küldi a felszólító mail-jét ,akkor megfogadtam még egyet küld bármi okból- váltok ,így eljött az idő

egyenlőre kipróbálom az 1GB meddig elég nekem , azt úgy választok előfizetést .Köszönöm a tied és Macs_70 hozzászólását.

(#8606) dareee


dareee
tag

Hali, telenor korlátlan netem van, ami a balaton déli partján, Boglár környékén elég gyér(persze ezt nyáron tapasztaltam) ... Le szeretnék költözni szeptemberig, vodafone jó opció lenne de a Telekomot is megkötöm ha nekik jobb a lefedettségük, nézegetem a térképet de a telenornál is 4g-t 10 mbitet ígér, így inkább felhasználók véleménye érdekelne, melyiket kössem a telenoros netem mellé? Sebesség nem fontos, munkához kell, csak stabil legyen 1 2 mbitet le fel tudjon

[ Szerkesztve ]

Intel Core i5-10400F, Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, GeForce GTX 1650 Super, Samsung 860 EVO

(#8607) bociusz válasza dareee (#8606) üzenetére


bociusz
aktív tag

A Telekomnak már üzemel Bogláron az 5G-je, ami a meglévő 4G-s hálóról is vesz le terhet.

(#8608) dareee


dareee
tag

Köszönöm a választ, ismerősi körben is a telekomot mondták sokan megbízhatónak a balatonon

Intel Core i5-10400F, Kingston 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz, GeForce GTX 1650 Super, Samsung 860 EVO

(#8609) gergopapi


gergopapi
friss újonc

Sziasztok!

Olyan problémám lenne, hogy online játékhoz egy ilyen kis mobilnetes szappant használok (mivel a wifink rettenet) és a ping általában jó (bár vannak rossz napok) a legnagyobb baj az, hogy random kidobál connection lost-al a Ps4-en miközben a net nem megy el és a partyban is jól halljuk egymást. Teljesen véletlenszerű, van, hogy 1 órán keresztül jó és van, hogy 2 percenként kivág. Ezt mi okozhatja és mi lehet a megoldás?

(#8610) totron válasza gergopapi (#8609) üzenetére


totron
addikt

Lehet, hogy az adott szerver nem toleráns a random beeső nagy pingekre. Hangban a beszéd nem trillázik, szóvégek nem halnak el? Más szerveren is van kidobódás?

[ Szerkesztve ]

(#8611) gergopapi válasza totron (#8610) üzenetére


gergopapi
friss újonc

nincs baj a hanggal és minden játéknál csinálta eddig ahol szervert kellett csinálni. A Fortnite-nál pl. nem bár azzal nem sokat próbálkoztam.

(#8612) kinder93 válasza gergopapi (#8609) üzenetére


kinder93
aktív tag

Nem lehet, hogy a NAT a probléma? 🤔

(#8613) taki01 válasza kinder93 (#8612) üzenetére


taki01
őstag

Melyik szolgáltatónál vagy, mert igen elképzelhető a NAT miatt limitált port szám miatt dobja el a kapcsolatot.

(#8614) gergopapi


gergopapi
friss újonc

2-es NAT-om van és a Vodafone-nál vagyok. Én is arra gondoltam, hogy valami “érintkezési hiba” lehet a szerver és az internetkapcsolat között. Erre lehet valamilyen megoldást találni?

(#8615) kinder93 válasza gergopapi (#8614) üzenetére


kinder93
aktív tag

Publikus IP
Telenor Home+ Net csomagok

(#8616) taki01 válasza kinder93 (#8615) üzenetére


taki01
őstag

Kb 3 évig nyomtam a PS4-n a online multi-t telenor nettel és nem volt vele túl sok probléma. Milyen eszközben van a sim?

[ Szerkesztve ]

(#8617) MaCS_70 válasza gergopapi (#8614) üzenetére


MaCS_70
félisten

Mi az a 2-es NAT?

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#8618) gergopapi válasza MaCS_70 (#8617) üzenetére


gergopapi
friss újonc

Azt írja az információknál, hogy NAT Type 2.

https://shop.vodafone.hu/lakossagi/r219h_hordozhato_wifi_hotspot_mifi/elofizeteses/feher/0/vodafone_homenet_2/1

ilyen eszközben van a sim kártya

(#8619) MaCS_70 válasza gergopapi (#8618) üzenetére


MaCS_70
félisten

A NAT Type 2 elvben a PS által preferált konstelláció, bár ez egy kicsit komplexebb kérdés.

De mobilneten minden megtörténhet.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#8620) totron


totron
addikt

huaCtrl android alkalmazás - az eddigi legjobb, -99dB-ről -93dB-re sikerült kiméregetni a vételezést, király! Praktikusan, telefonon követhető a jelváltozás. Huawei tulajoknak ajánlom.

(#8621) Marcsello31


Marcsello31
őstag

Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy ezt a lehetőséget, használja e itt valamelyikőtök? Mobil internetről lenne szó, és korlátlan. link: [link]
Adnak mellé tv szolgáltatást is,ip alapút. Ennek az internetnek mennyi a ping ideje?
pl ping index.hu nál?mennyire gyors? legrosszabb esetben 3gnél? Ti milyen netet használtok? :)

(#8622) bociusz válasza Marcsello31 (#8621) üzenetére


bociusz
aktív tag

Ahogy az ÁSZF alapján látom, Telenor internetet értékesítenek újra, tehát az ő hálózatuktól függ, hogy milyen szolgáltatást és milyen ping időt fogsz kapni. Ez nagyban függ attól, hogy épp hol tartózkodsz, látatlanban nem nagyon lehet még becsülni se. Ha van a környezetedben Telenor előfizető, akkor mérjetek egyet a leendő szolgáltatás helyszínén, az jó kiindulási alap lesz.

Mellékszál, de a címlapon hirdetett "a főváros egyes részein" 5G szolgáltatás például még el sem indult a Telenornál.

Érdemes amúgy átnézni a flottás topikba, ott bruttó 5600-ért már kapsz korlátlan Telenoros SIM kártyát.

[ Szerkesztve ]

(#8623) Marcsello31 válasza bociusz (#8622) üzenetére


Marcsello31
őstag

Hali! Köszi az infókat, És ez a flottás dolgot mi hétköznapi emberek is használhatjuk?
Nekem legális megoldás kellene, gondolom akkor ez is az, "remélhetőleg"
valahol. 5600ft/hó az jól hangzik.
A telefonommal meg tudtam nézni, hogy ott milyen hálózatok vannak, Telenorban van 3g és 4g Mivel a város szélén lakunk kbn 50% jellel, de nekem olyan telefonom van ami eléggé hülye a hálózat keresésnél, nem mérvadó, csak mutatja hogy van vagy nincs. Nekünk elég lenne a 15megás net is, itt a korlátlanság lenne a lényeg. Amúgy lehetőségem lenne a mikrohullámú netre is ott, de eléggé felemás a tapasztalatai a felhasználóknak, Lehet jobban járnék egy mobilhálózatos nettel mint a mikrohullámossal?! A legolcsóbb csomagjuk

a mikrohullámú netnek: 3090FT 10mega le és 1,5fel. ez a legolcsóbb csomagja.

Ami nekem szimpatikus lenne az ez:20mega le, és 3mega fel, ennek az ára már: 5670ft+fix ip.

Ami aggasztó az a vezetéknélkülisége, a mikrohullámos, dolog. Annó 10en éve már volt egy ilyen netem, :D :D :D Mikor ha akkor nem volt net mikor, vagy esett, vagy hózott, vagy szél votl vagy vihar. Faszikám ilyet szólT: 50%ra beállítjuk a jelet jó lesz az ide, Én meg ferdén néztem rá mert nem értettem hogy miért csak ennyi.... :D Másnap már ment az anyázás :D :D :D. Lehet jobban járunk a mobillal, mi nem lennénk nagy felhasználók, de megnéztem a telenor korlátlan netjét, 15.000ft:? Majdnem arcon csaptam magam :D :C :C .
Lehet az lesz, hogy szerzek valahonnan egy simkártyás antennás routert, és bemérem a dolgokat, mielőtt hülyeséget csinálok, Fontos a jó ping, a játékok miatt.. Valszeg veszek majd egy routert ami simes és antennás, majd egy kültéri antennára dugom. és megnézem hogy mit lát, közvetlen a város szélén lennénk, tehát kell lennie jó netnek. :)

(#8624) bociusz válasza Marcsello31 (#8623) üzenetére


bociusz
aktív tag

Van egy táblázat a Flottás topik összefoglalójában, ott le van írva minden tudnivaló. A Számlakontrollos flottával van tapasztalatom, az pl. bárkinek elérhető, de a belépősökhöz szükéges infók is le vannak írva.

Keresd ki Cellmapperen a hozzád legközelebb lévő tornyot. Ha a torony azonosítója alatt csak "Band 20"-at ír, akkor félő hogy erősen terhelt lesz, ha van "Band 3", akkor már jobb a helyzet. De a puding próbája továbbra is az evés. Jó ping csak akkor lesz, ha nem terhelt a cella.

Eszközök közül a Mikrotiket ajánlanám, ha csak Band 20 van a környéken, akkor a sima SXT LTE is elég, ha van Band 3 is, akkor ajánlott az SXT LTE 6, mivel az támogatja a Carrier Aggrigation-t (több frekvenciasáv összefogását).

(#8625) Marcsello31 válasza bociusz (#8624) üzenetére


Marcsello31
őstag

Rendben, így lesz, megnéztem a térképet, van több torony is ott, köztük egy band20as. Sztem nem lesz nagy gondom ezzel, sok torony van a közelben, Valamelyik csak jó lesz. Akkor nekem is elérhető ez a flottás történet, köszi, ránézek. Akkor a ping történet nem állandó a mobilon sem, mert terheltség függő, ahogy a mikrohullámú netnél is, köszi a segítégedet! Meg írom majd, hogy hogy jártam, itt a kérdés az, hogy hogy járnék jobban? Legyen elvileg 20megás netem 5000ftért ami mikrohullámú wifin jön, vezeték nélkül. VAgy nagy mákom van, és 5000ftért akár 4gén mobil nettel 50mega fölé is mehet a letöltésem. Persze csak akkor derül ki ha ki próbálom. Dezeket megnézem amit írtál. köszönöm még egyszer a segítségedet!

(#8626) totron válasza Marcsello31 (#8625) üzenetére


totron
addikt

Hűség nélküli flottára nevezz be és az 1. hónap alatt már látni fogod mit tud nálad.

(#8627) Marcsello31 válasza totron (#8626) üzenetére


Marcsello31
őstag

Üdv! Lehetséges hogy ez lesz, de előtte valakitől próbálok szerezni majd egy kártyát, hogy megnézhessem, mennyire jó ott a vétel, lényeg hogy a ping 100 körül ill fölé ne nagyon mennyen, mert azzal már játszani nem lehet, meg mást se, mert akad, elsőre letesztelem majd, aztán meglátom hogy mi legyen. Mert ha nagyon gáz, akkor már az első használatkor kiderül. Két dolog közül választhatok majd, a mikrohullámos net, vagy a mobil, kérdés melyik a jobb, sajnos kábeles net arra nincs egyenlőre.

(#8628) Marcsello31 válasza totron (#8626) üzenetére


Marcsello31
őstag

HA nincs más módom akkor ez lesz, sajnos a simkártyám még a régi típusú, jó ha 3gt látja mármint amire rá csatlakozik, 1ik ismerősöm simjét kölcsön kérem majd egy próbára, nincs olyan program androidon windowson, vagy valamin ahol meg lehet választani azt hogy melyik toronyra csatlakozzon? :)" ha hülyeséget írtam akkor bocs."

(#8629) 4Grider válasza Marcsello31 (#8628) üzenetére


4Grider
nagyúr

Nincs.
De itt megtalálod a környéken lévő Telenor bázisokat. Ha csak B20 van a környéken, akkor ne legyenek ilyen elvárásaid. És nagyon sok múlik azon, hogy a Dunától keletre, vagy nyugatra akarod a Telenor mobilnetet használni...

(#8630) bociusz válasza Marcsello31 (#8628) üzenetére


bociusz
aktív tag

Azt a hálózat dönti el, hogy melyik toronyra irányít. Ettől függetlenül lehet trükközni, mert a döntést a telefon által vett és visszajelentett jelerősség-méréseket alapul véve hozza meg a hálózat (ahogy megtelt cella esetén azt a döntést is, hogy kit szolgáljon ki előbb). Egyes távolkeleti telefongyártók pedig rájöttek, hogy ha a valósnál jobb értékeket hazudnak a hálózatnak, akkor az ő felhasználóik számára jobb lesz a szolgáltatás minősége, mint más gyártók felhasználóinál, mivel terhelt cella esetén előrébb kerülnek a kiszolgálási sorban. Jobb hálózati eszközgyártók így már a felhasználók által jelentett adatok helyett más statisztikákból (pl. elveszett csomagok aránya, telefon irányából mért jelerősség stb.) következtetik ki ezeket az értékeket.

Ettől függetlenül persze fizikai akadálya nincs annak, hogy a telefonod kihagyja a riportjából a közelebbi cella méréseit, de a gyakorlatban ehhez a modem firmwarébe kéne nyúlni. Android és Mikrotik eszközökön a frekvenciasávok kézi kiválasztása (pl. Band 20-as tornyokat ne keressen) lehetséges, előbbin többnyire az is csak rootolással.

(#8631) totron válasza bociusz (#8630) üzenetére


totron
addikt

huaCtrl (Huawei) esetén is van összefogás, kizárás, kizárólagosság pipálgatós módszerrel. Milyen ügymenet ez kérem, hogy a jobb értékűek preferálódnak?

(#8632) Marcsello31


Marcsello31
őstag

Látom, sikerült jót kérdeznem. Köszönöm a válaszokat! Akkor nem lehetetlen de eléggé bonyolult, én már egy 15megás letöltésű netnek is örülnék, Gondolom a mobilnetnél korlátozott a torrent használat.

(#8633) Brandynew


Brandynew
őstag

Sziasztok,

1 hónapra lenne szükségem min. 500 GB mobilnetre. Tehát egyszeri alkalom lenne. Melyik szolgáltatónál van ilyen?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

(#8634) 4Grider válasza Brandynew (#8633) üzenetére


4Grider
nagyúr

Vodafone és Telekom feltöltős sim-en. Mindkettő nat-olt.

(#8635) cocka válasza 4Grider (#8634) üzenetére


cocka
veterán

Pontosabban:

A Trékom korlátlan, de a session megszakítgatások miatt használhatatlan huzamosabb folyamatos le-/feltöltésekre.

A vodánál meg van 4 db APN, amiből 2 NAT-olt, 2 publikus címet ad. Simán tudtam játékszervert is kreálni, míg erre esélyem se volt a Telenornál vagy a Telekomnál.

(#8636) Marcsello31 válasza cocka (#8635) üzenetére


Marcsello31
őstag

Nálam a trékom felejtős az adott területen mert még nem hogy 3g sincs de edge sem.
2g. Telenor meg vodkafon az van, Nem tudom hogy jobb választás e a telenor korlátlan csomagja pl ha szakad az eső rossz az idő fúj a szél stb, hogy ilyen esetben ez milyen gyors tud lenni? Vagy nem zavarja be az időjárás, a mobilhálózatot? Azóta is vacilálok a telenor korlátlan csomag, és a mikrohullámú csomag között, a mikrohullámú net érzékeny az időjárásra. "tapasztalat". mikrós net 20mega lenne 5670ftért. garantált 2mega. 1év hűség.
mobilnetnél ugye nem a sebességet korlátozzák, és lehet hogy jobban bírná az időjárást is? :)

[ Szerkesztve ]

(#8637) 4Grider válasza Marcsello31 (#8636) üzenetére


4Grider
nagyúr

Mobilnetnél nem az időjárás a fő limitáló tényező, hanem az, hogy milyen bázisállomás van a közelben (és Kelet- vagy Nyugat-Magyarországon akarod-e használni), és ezen a bázisállomáson hányan lógnak veled együtt és mit csinálnak. Mert bizony vannak olyan részei az országnak (nem feltétlenül eldugott helyek), ahol esténként a 2 Mbps sincs meg mobilneten, mert épp a másik szolgáltató B20-as celláján vagy, amit rajtad kívül 1-2 tucatnyi online tévézni kívánó ember is szeretne használni.

(#8638) MaCS_70 válasza 4Grider (#8637) üzenetére


MaCS_70
félisten

A rossz idő annyiban befolyásoló tényező, hogy például üdülőhelyeket rossz időben mindenki rácuppan a mobiljára, és egy ezer lelkes faluban hirtelen lesz 5000, a strandról hazamenekült netező, akik jelentős része elkezd filmet nézni, letölteni.

Saját tapasztalat...

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

(#8639) Marcsello31


Marcsello31
őstag

Értem, köszönöm a válaszokat! Egom közelében használnánk ezt a dolgot,
A mikrós net elérhető az adott területen de nem merek bele vágni mert máshol már szereztem tapasztalatot, esős időben havazásban, amint lejjebb esik a vételi "térerő, már gond van "ha jól tudom 5.6ghz wifin működnek. Mobilfrekvencia megint más. Az sem zavarna ha a letöltés le esik szaridőben 2 alá, csak legyen. Mikrónyetnél vagy van, vagy nincs. :D
Esztergom szélén már rá kerestem a weboldalon, és máshol is a tornyokra, van pár. Nekem 10mega net bőven elég lenne, csak korlátlan legyen,meg mindig legyen kapcsolat, még ha fosadék idő is van.

[ Szerkesztve ]

(#8640) Marcsello31 válasza MaCS_70 (#8638) üzenetére


Marcsello31
őstag

Jah,. mondjuk erre nem is gondoltam, De ilyen nem sűrűn van, nyaranta talán viharidején, telente hó idején. Nem bántom én a mikrónyetet, de miért nem csinálják meg jobban? :D

(#8641) 4Grider válasza Marcsello31 (#8639) üzenetére


4Grider
nagyúr

Esztergomban jó a Telenor, a város határain túl már határeset, főleg Pilismarót felé.

(#8642) Marcsello31 válasza 4Grider (#8641) üzenetére


Marcsello31
őstag

Ezt tudtam, hogy ott jó, mert le teszteltem. Mi közvetlen a szélén lennénk. A telefonom 40%os 4gt jelzett, sebesség 30mega le 10 fel volt. Ez már jó lenne, telekony kiessett teljesen.
De még most is elhasalok a telenor 15.000ftkorlátlan netjén :D kinek szánt ezt a csomagot? Orbánnak? :DDD Valszeg az lesz, hogy ki próbálom a mobilnetet, de akkor már csináljuk jól, külső antennával és simkártyás routerrel :). Nem pont Pilismaróton lakuk... De nincs messze, de a Duna sem... :)

(#8643) 4Grider válasza Marcsello31 (#8642) üzenetére


4Grider
nagyúr

Pilismarótot azért említettem, mert a búbánatvölgyi torony csak B20-at tud, a Duna túlsó oldalán pedig Telekom tornyok vannak, amik a Telenorosok felé is B20-at nyomnak. Na pont ez a frekvencia az, ami szívás lehet esténként.
Ha Samsungod van, akkor a szervizmenüjében (*#0011#) meg tudod nézni a használt frekvenciát.
Telenornál nem veszünk publikus korlátlan mobilnetet, amióta 5000 Ft beugróval havi 5500 Ft-ért ugyanaz flottában névre írtan egy év hűséggel elérhető, vagy belépési díj nélkül de meghívóval nem névre írtan hűség nélkül. Lásd flottás topik EQ (vagy Credit Prime) és IQ flottáit.

[ Szerkesztve ]

(#8644) Marcsello31 válasza 4Grider (#8643) üzenetére


Marcsello31
őstag

Értem, Hát akkor ez van, Köszi a segítséget, akkor lehet hogy a b20as toronyra csatlakzotam akkor. Nekem egy android xiaomni redmi4xem van még az első generációs. Nem is kel jobb mert eg egy 8 magos 2gbyte ramos gép :).
Lehet jobban járunk akkor a mikró nyettel, nem tudom hogy mik az ottani tapasztalatok, lehet jobb a helyzet az ilyen technológiával, mint 10en éve :DDD . És a mobil korlátlant meg tartaléknak állítanám be, mint teszt...MAx majd le megyek a dunához pecázni meg netezni :) :DDD Több mint valószínű, hogy a b20ast láttam. De nem adom fel mert Net kelleni fog,
Régen a Telenornak volt olyan csomagja hogy korlátlan web és email, na annak is annyi mára.
Nemértem ezeket az embereket. :) Egy csomó tornyot láttam keresés közben amúgy.
a műholdas net szóban sem jöhet,.annak a ping értéke az egekben..

[ Szerkesztve ]

(#8645) SpaceJam


SpaceJam
aktív tag

Egy irodát kellene mobilnettel (vagy valami parabolás / starlinkes megoldással) benetelni, mert nincs más út a jelenlegi ADSL lecserélésére.

Melyik most a legnagyobb adatlimitet kínáló szolgáltató, illetve melyik az, ami kompatibilis lenne a TP-Link Archer MR600-al? :R A routert még nem szereztük be, de mindenképpen a legjobb megoldás érdekelne.

[ Szerkesztve ]

neszetools.hu ● pc360.hu

(#8646) Marcsello31 válasza SpaceJam (#8645) üzenetére


Marcsello31
őstag

Szia! A starlink internet még ha jól tudom teszt fázisban van, és nem olcsó a havidíja, Viszont a lehető leggyorsabb internetet adják vezeték nélkül, [link] itt nézz szét starlink ügyben, youtube videók. Én is meg leszek lőve a nyáron internet ügyileg, keresgélek ezerrel.
Az hogy milyen neted legyen neked kell eldönteni, felhasználástól függ, mivel irodát szeretnél gondolom fájlok megosztása online munka stream stb. Viszont találtam neked olcsóbb routert: én ezt fogom majd meg venni. [link] Azt találtam ki, hogy ha a simkártyás netet válsztom, egy ilyen routerrel csatlakozok a mobilnethez, remélhetőleg korlátlanra, majd veszek olyan routert, ami képes a wifi wifi kapcsolodásra, azaz wifin csatlakozik a simkártyás routerhez, és innen már könnyű a helyzet a gépek rákötése :).
A starlink internet ára, elég borsos, már az árától kerstem a xanaxom :D.
99dollár. Viszont 300megás a nete. Ki kel tapasztalnod sztem hogy melyik lesz a jó, igény és használat függő. Sztem mobilnettel kellene megnézned, ha van térerőd ott. :)

(#8647) Marcsello31 válasza SpaceJam (#8645) üzenetére


Marcsello31
őstag

Szerintem ezek a rotuerek függetlenek. jónak kellene lennie, én egy kültéri antennát fogok rá kötni a jobb térerő érdekében. Én ezzel szemezek de még várok vele, olcsó mobil internet csomagok, köztük van korlátlan is
[link] Internet korlátlan csomagja pl 5250 Ft. Hogy melyik szolgáltatón van passz. Szerintem telenor.

[ Szerkesztve ]

(#8648) SpaceJam válasza Marcsello31 (#8646) üzenetére


SpaceJam
aktív tag

Igen, ez olcsóbb, ámde nem gigabites, ami viszont a belső hálózat miatt szükséges lenne.

Milyen antennát néztél hozzá?

A korlátlan csomagokat köszi, bár nem ismerem ezt az oldalt és hogy melyik szolgáltatóhoz tartozik.

A 99 dolcsi az iroda esetében nem is vészes, ha tényleg hozza ezeket a sebességeket.

[ Szerkesztve ]

neszetools.hu ● pc360.hu

(#8649) Marcsello31 válasza SpaceJam (#8648) üzenetére


Marcsello31
őstag

A 99dolcsi is csak találgatás,viszont a starlink net, a vezetékes internet színvonalat hozza,
A ping érték is határon belül van. Ami a mobilnetnél változó,és wifi netnél is változó.
Ja értem, akkor azért olcsóbb mert nem gigabites a router. Akkor nem szóltam :D. Akkor a mobilnet lehet hogy nálad felejtős, ha 100mega fölötti netet keresel. A belső hálózatot netileg érted, vagy belső saját hálózat ami net függetlenül, lenne gigabites?! Ha jól értem gigabites hálózatot szeretnél házon belül, nettől függetlenül? Hmm na meglettem zavarva :D . Nem tudom hogy van e már gigabites mobil hálózat amihez gigabites router kéne :). Talán a telekom. Sztem mobilnetügyileg jó ha 300mgis el tudsz menni. Belső hálózatra csak gigabites router ami nem szimes szt em van olcsóbb is.
DE a te döntésed, rossz biztos nem lesz. A starlink hozza a sebességet, csak nem tom, hogy hol lehet igényelni ezt nálunk. Viszont nagyon komoly a cucc. olyan antennája van, ami télen felolvasztja a havat az antennáról stb.. _ :) én két ilyen antennát kötnék a routerre, az antenna a tetőn lenne valahol elhelyezve. https://www.antennak.hu/index.php?kat=6&id=1011 [link]

[ Szerkesztve ]

(#8650) 4Grider válasza SpaceJam (#8645) üzenetére


4Grider
nagyúr

Irodába nem javaslom ezt a routert, nálunk sem vált be.
A legnagyobb adatforgalmat kínáló szolgáltató keresésénél esetleg körül kellene nézni, hogy melyik tud a három nagyból nálatok megfelelő sávszélességet biztosítani. Mert ilyen helyeken (ahol csak gagyi adsl van) általában a mobilnet is padlón van a hozzád hasonlóan gondolkodók miatt.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.