Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Na, erre mondjatok valami okosat!
Három hete használok egy Mikrotik LTE SXT egységet. A lényeg, hogy ez egy 4G-s eszköz, 9 dBm irányított antennával. Eddig lusta voltam kitenni kültérre, úgyhogy az asztalomon hevert, egy dupla üveges ablak + 10 cm sűrűségű biztonsági rács mögött.
Ma nekiálltam kiszerelni a falon kívülre, és meglepve tapasztaltam, hogy ha csak kinyitom az ablakot és kiteszem a készüléket a rácson kívülre, máris felére-negyedére esik vissza a netsebesség. Tök azonos elrendezés, egyszerűen csak tengelyirányban toltam rajta egy fél métert, az ablakon-rácson kívülre.Próbálgattam kismillió elhelyezést, de mindig az ablakon belül a leggyorsabb a net.
Próbaképpen előszedtem a wAP LTE egységet (azonos hardver 2 dBm antennákkal), és az is ezt produkálta.
Mégis hogyan lehetséges az, hogy romlik a vétel, ha eltüntetek az antenna elől egy árnyékoló akadályt???
Köszönettel: MaCS
-
-
cocka
veterán
válasz
4Grider #8137 üzenetére
Csak azt nem értem, hogy aki kér, annak miért nem adnak. Aki tudja mire való és használja is, az úgy is kérni szeretne, aki meg nem, annak jó a privát cím is.
Nem hiszem, hogy pl. a magyar Telenornál annyian igényelnének publikus IP-t, hogy azt már nem tudná elviselni a nemzetközi hálózat.
-
4Grider
nagyúr
Nekünk a Telekomos flottaajánlatunkban egy évvel ezelőtt már csak opcióként (azaz hangcélú simhez rendelve) szerepelt csak korlátlan adat. Igaz, az bruttó 5000 Ft-ért... Gondolkoztunk is rajta, de inkább maradtunk a Telenoros publikus ip-s netnél kicsit drágábban. Előbb-utóbb a Telenor is el fogja felejteni a publikus ip-t, Európában már nem divat mobilnettel publikus ip-t adni.
-
Diák, Grider, köszönöm a választ.
A helyzet az, hogy a Mikrotik eszköz jelzett térereje a szokott 4 helyett éppen 2 vonás, a sebesség pedig:
(Általában 70/30.)
Egy csopaki Telenor toronyra csatlakozom, csak már nagyon külterületről, tehát az egész falu a stranddal együtt a torony körül nyüzsög, én meg tőle messze.
MaCS
-
totron
addikt
-
totron
addikt
Tetőantennáról lehozott jel esetén hány ohmra kell végülis illeszteni? m.2 csatlakozó az eszközön. Milyen kábellel, kábelekkel?
-
Az LTE modem által kijelzett térerő függhet a cella telítettségétől?
Szerintem nem, de a tapasztalat jelenleg mintha ezt mutatná...
Amióta ugyanis kitört a nyaralási szezon, a modemem a korábbi 4 csík helyett csak kettőt jelez, ami éjszakánként visszakapaszkodgat háromra...
MaCS
-
cocka
veterán
válasz
4Grider #8119 üzenetére
Aha... akkor ezért szakadozik nekem folyton az MR200-zal. Ráadásul én csak egy klienst aggatok rá, azt is etherneten.
De figyelj már, a sima online apn-es telenoros net is natolt. Az mégse szakad meg olyan gyakran, mint a trékomos. Miért?
Mondjuk nem tudom mi értelme van pl. kártyásoknak is olyan korlátlan netet kínálni, amivel nem lehet folyamatosan netezni. Feltöltéshez kellett volna, de így ez lószar. Tényleg csak így löketekben nyomja. Aztán kb. fél óra múlva már lehal az egész, ahogy írod. Router restart megoldja, de ez így tarthatatlan.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Daddyg69 #8120 üzenetére
Először mindenképp mérj rá az adott helyszínen hétköznap napközben/este és hétvégén napközben/este a Telenor netre, ez ne maradjon ki, mert ahol csak 800 MHz-en mennek, ott sok helyütt közel használhatatlanok.
Egyébként pedig flottás topik, összefoglalóban lévő táblázat alapján iq és euroquattro flották elérhetőek most könnyen. Utóbbinál 5000 Ft a belépési díj. -
4Grider
nagyúr
válasz
Daddyg69 #8118 üzenetére
Eleve nat-olt mobilnetet (a Telekomos olyan) akarod újra natolni 30 eszköz felé. Több okból sem jó ötlet. Alapból távolról ezek közül egyet sem fogsz tudni közvetlenül elérni, max. egy harmadik félen keresztül. A nat-olt net továbbnatolása pedig hajlamos a lehalásra (kérések kimennek, de egy idő után nincs válasz). Telenornak van flottás mobilnete havi 5-6000 Ft körül, ami nem nat-olt, cserébe ezért a Telenor hálózata elég sok helyütt túlterhelt (de talán nálatok nem, mérj rá néhányat főleg estefelé egy feltöltős simmel).
-
Daddyg69
csendes tag
Sziasztok érdeklődnék hogy jelenleg az Invitelnél van net előfizetve de nagyon lassú más szolgáltató nincs errefelé ha megváltoztatom az előfizetésem a Telekomnál korlátlan netre +még egy kártya amit beteszek egy Huawei b535-be akkor mennyire lesz megbízható a net? A fel csatlakoztatott okosszközöket (kb 30 db?) nem dobálja le a router? A mostani netemnél 3-4 szer gyorsabb a mobilnet ha telefonnal megosztom
-
totron
addikt
válasz
MaCS_70 #8116 üzenetére
Múltkor pedig tök jól le lettem hurrogva, hogy márpedig ilyen nincs. Igaz, hogy nincs.
Telekomos kártyával megy az adat, ezzel tudtam tesztelni, hanghívás is. Ha arra fut ki a dolog, hogy a SIM is jó és a telefon is, csak együtt nem, akkor kinek van igaza? Érdemes kiharcolni új, újabb revíziós SIM kiküldését vagy mi oldhatja az ilyet meg?
-
Diák66
őstag
válasz
4Grider #8114 üzenetére
Jól látod a helyzetet, kb annyit fog érni, mint a B20. De igazából, ha a szolgáltatók reagálnának a sávszélesség igényre, nem lenne gond, mert alacsony frekvencia csak ott lenne, ahol tényleg kevesen használják. Csak hát annak ugye anyagi vonzata van és az ügyfél nem többet, hanem kevesebbet szeretne fizetni és elvárás még az is, hogy egyre jobb legyen a szolgáltatás a paramétereit tekintve. Tehát gyorsabbat, jobbat szeretne ha lehet ingyen.
-
majomfej
kezdő
Sziasztok, 5G hálózattal kapcsolatosan lenne kérdésem, olvastam hogy nagyobb területet tud lefedni a 4g, akkor magyarul kevesebb adótornyot kell építeni, ezáltal gyorsabb?
Meg a már meglévő tornyokra 5g cellákat kell csak telepíteni nem? Azért érdekelne ez mert kíváncsi lennék hogy mikor lesz miskolcon és környékén 5g, nagyjából mennyi idő lehet amíg "nagyobb" városok és környékükön kiépítik az 5g-t? -
humigabi
aktív tag
válasz
LadyGrey #8099 üzenetére
Telenorral fogsz tudni. Mivel nem vagy torrenthuszár, állítsd be úgy a letöltést, hogy éjfél és 6h között lezajlódjon a letöltés, és akkor nem veszed el másoktól a sávszélességet.
Én is töltök le Telenor mobilneten, de csak éjszaka, heti 1-2 filmet és gond nélkül lejön. -
totron
addikt
válasz
4Grider #8105 üzenetére
A kérdés jó, de csak adatkártyám van, a telefonálós SIM meg micro méret, ez a készülék meg nano, reszelgetés itt már nem játszik, a rajta lévő, lezárt, gondosan őrizett - másik - netcsomagot meg nem kockáztatom SIM cseréltetéssel (pre-paidesek meg nem becsült igényei sztorit ismerjük).
Megpróbálom letesztelni kölcsönkártyával.
Mit mutat, ha tudok hanghívást bonyolítani és mit, ha nem? Függetlennek független. -
totron
addikt
Az létezik, hogy Galaxy A5 (2015), nemmagyar régiós ROM-os telefon másrégióssága okán nem kommunikál adatilag Telenor flottával? Nem tudom mi a gond, leküldött beállítások telepítve, net és online APN-ekkel is végigzongorázva mindegyik hálózat, de egyiken sem épül adatkapcsolat ->> mobilhálózat állapota: szétkapcsolva. Illetve van, hogy csak 3G esetén a HSPA-t ismeretlen hálózatként könyveli el. Ötlet?
Szopó még, hogy sokkal kisebb tűréshatára van, azaz ami eddig 1pálcikás 4G volt a J3 telón, az most nincs, mert a nagyobb jelszint felé törekszik, lefele, ami rendre EDGE-ben végződik (itt a 3G fosabb, mint a 4G). Előzőn 5-ös, ezen 6.0.1-es Android, gondolom szoftveres a más viselkedés oka. Mennyiben lehet hardveres is? Így viszont még ha meg is oldódik az alapprobléma, a 4G-ről akkor is lecsúszok. Milyen dolog ez?
-
LadyGrey
újonc
Netflix talán. Letölteni olyan filmeket szoktam, amik hozzánk el sem jutnak sokszor (egyébként imádunk mozizni, ott nézünk mindent amit lehet). Művészfilmeket főleg, amiket a helyi mozi 1-2 napig játszik, aztán vagy sikerül eljutni vagy nem. A seedszervert nem tudom, hogy micsoda, de szerintem ahhoz én még kicsi vagyok.
Annyit értek a torrentezéshez is, hogy tudom, melyik gombot kell megnyomni a letöltéshez, aztán meg figyelem, hogy meglegyen a seedidő és kész. De ezek már nagyon off, bocsi!
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen monitort vegyek?
- Parfüm topik
- Elektromos autók - motorok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nintendo Switch 2
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Háztartási gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest