Hirdetés

2024. május 29., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3354) radio100jozs


radio100jozs
őstag

http://nmhh.hu/cikk/170609/NMHH_A_Digi_es_a_Vodafone_jelentkezett_a_34003800_MHzes_savert

Borítékolható volt mind a Voda, mind a Digi tekintetében is, erről írtam már több alkalommal is.

Mind a két cégnek két dologra is szükséges ez a sáv,

Mobilinternetre az alsó párosított sáv megfelelő, a felső sáv meg felhordó hálózatra.

Mivel relatíve nem drága a frekvencia sáv, és nem is lesz nagy licit, így szépen bezsebelhetik majd azt, ezzel a Digi is két legyet üt egy csapásra, azaz lesz országos felhordó hálózata a bázisállomásihoz, és továbbra is mondom, hogy mind a Digi, mind a Voda fogja 4G mobilra is használni ezt a sávot. OK rossz a terjedése, de szükség törvényt bont, és attól még használható kis területek lefedésére, kapacitás növelésére ez a sáv.

Pld.. olyan helyeken, ahol sok ember jelenik meg adott időben (csomópontok, áruházak...stb.) ilyen területek lefedésére ez is alkalmas, és így mindjárt lélegzetvételnyi hely lesz a többi sávon.

A Voda meg a 4G-re elég össze kell húznia frekvencia terén, mert alul maradt a legutóbbi tenderen, így ez megint jól jön neki.

A Telekomnak felesleges ez a sáv, van elég frekvencia készlete, felhordó hálózatnak meg nem használta már ezt a sávot, ő most minden bázisállomását optikával köti be, még ott is, ahol pl. Invitel szolgáltat, mert velük kötött megállapodást.

Telenor meg szintúgy, van bőven frekvenciája.

Én azon csodálkozom azért, hogy más alternatív szolgáltatók nem léptek be erre a pályázatra felhordó hálózat kapcsán. Bár pld. az MNV-nek is van saját optikája, arra köti rá a 450 MHz-s LTE hálózatot, meg az Antenna Hungáriával kooperál, a MÁV meg szintén saját optikával oldotta meg a GSM-R kiépítését.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.