- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
xtevo
őstag
Én is erősen gondolkozok, egy ventivezérlőn is, bár nagy szükség nincs rá, csak a lelkem megnyugtatás végett. A gyári 2 ventiből nekem speciel csak egy van rákötve, tudom ezer ördög és pokol, hogy merem?! De csak egy 3 pines csatlakozó volt a lapon, így szerintem az lesz, hogy veszek pwm-es hosszabbítót és rákötöm a cpu hűtőre, így az alapján lesz a vezérlés.
Most sem jellemző a melegedés, úgyhogy azon filózom, hogy vmi passzív megoldásba alakítom a procihűtőt. Elvileg egy Thermalright HR-02 Macho felmegy. -
xtevo
őstag
Ha meglepem magam egy 200-as, vagy 230-as ventivel előre, és a másik kettőt bekötöm hátra és felülre, még jobb eredmények lesznek, viszont egy ventivezérlőre akkor nekem is szükségem lesz.
A procihűtő intel stock amúgy, és level 1-en pörög 46 fokig, nem igazán hallottam, hogy gyorsult volna a fordulatszám, szóval ebből a szempontból is pipa.
Lehet tényleg, morcosabban kéne beszélned velük, bár meggyorsítani valszeg nem tudják a folyamatot. -
Mercutio_
félisten
A petrol és a 60GB-s agility3 tekintetében a szaktopicban írnak problémákról...
-
HookR
addikt
"A "böszme cpu hűtő" -gondolom léghűtésről van szó- pontosan az ami nem fér el egy mini-itx házban illetve lapon. Legalábbis az olyanon mint az enyém. Ha jól emlékszem az MSI és Gigabyte most bejelentett Z77-es lapjain is közvetlenül a proci foglalat mellett van a pci-e slot, egyedül az Asus tette messzire tőle a Deluxe lapján."
-
xtevo
őstag
Ventivezérlőn én is gondolkozok, csak az a sokadik a bevásárlólistán.
A Corsair Hydro series-en én is gondolkoztam, sőt még vacilálok, de elég sok negatív visszajelzés érkezett, hogy hangos, szörcsög stb. és egy böszme cpu hűtővel meg egy jól átszellőztetett házzal ugyanazt az eredményt lehet elérni.
Jaj, ne érts félre simán elfértek a kábelek, csak először a megfelelő nyíláson kellett kidugni őket, mindent a megfelelő helyre, aztán helyrerakni a tápot, ATX -hez képest ez fura volt nekem, és merőben új
Várjuk a videót, élménybeszámolót! -
xtevo
őstag
Én még nem rendeltem meg a 200mm-es ventit, megnézem a gyárival hogy muzsikál, így első hallásra nem a leghalkabb az előlapon lévő, a hátlapit be se kötöttem (még)...
Most tudakolok a cpu hűtős topicban, hátha tudják mekkora cpu hűtő fér rá maximum. A tápkábelekkel játszottam egy sort, mire bedzsúdóztam a helyéreÍgy lehet egy moduláris tápon is gondolkozok a közeljövőben, bár azzal is ott vagyok, ahol a part szakad.
Nem egyszerű játék az itx, de szeretem!
-
imibogyo
veterán
Hát ha más nincs meg kell kérni egy PH-s eladót aki valamilyen dupla GPU-s csodát árul, hogy hadd próbáld ki, de mivel a PCI-E az PCI-E, egy és két GPU-s kártya esetében is, ezért nem hiszem, hogy gond lenne belőle.
Samanbacsii:
-
Samanbacsii
őstag
-
Pista0001
addikt
A Corsair Hydro series topikot olvasgatod már? Ha nem akkor erősen ajánlott. Rengeteg negatív véleményt
hallokolvasok a kompakt folyadékhűtésekről, de nem ástam bele magam a témába mert én nem szeretnék (már) ilyesmit.Szerk.: egy próbát szerintem is megérhet a meglevő Arctic hűtő, az a levegő egyáltalán (na jó, maximum 1 fokkal) nem melegebb mint azon a környéken a környező levegő úgy általában. Jó eséllyel még így is hűvösebb mint maga a VGA terhelve, így akár hűtheti is.
-
HookR
addikt
Az Arctic Freezer 13 96 mm széles, azaz esélyes, hogy ha a ventilátor a VGA-tól távolabbik oldal felé néz - s így a VGA nyákja felé fúj -, akkor elfér. A lamellák szellőzése bizonyosan rosszabb lesz, ám mivel már megvan a hűtő, nem veszítesz semmit, ha kipróbálod, mielőtt másikban gondolkodnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 5
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- Eladó félkonfig!!! Asus H110M-K és i5 6400 CPU!!! Beszámítok!!!
- FURY 32GB Beast RGB DDR5 6000MHz CL36 KIT Memória!
- DDR4 Kingston és Corsair 2x16GB 3200MHz CL16
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged