Új hozzászólás Aktív témák

• Sebaj Fóbiás

aktív tag

válasz Benőke #32147 üzenetére

Ezt nagyon szépen összefoglaltad! :C

Arról nincs esetleg tapasztalatod (vagy bárki másnak), hogy nagyságrendileg mégis mennyire lehet leszabályozni egy nem integrált, de kicsi procit egy arra alkalmas lapban? Konkrétumokat, első kézből származó tapasztalatokat nem nagyon találtam sajna. Már ott tartok, hogy veszek egyet csak azért, hogy kimérjem sk, aztán vagy marad, vagy megy.

Én konkrétan egy Asrock H81 lapra meg egy kicsi G18x0 Celeronra gondoltam. A lap BIOS-ában van egy ún "Long Duration Power Limit" opció, de tudom, hogy milyen mértékű fogyasztás-csökkenést lehet elérni vele. Nekem drasztikus kéne, mondjuk minimum 50%. :DDD És nem szívesen fizetnék többet egy T végű prociért, ha le tudom fojtani én is a normál változatot. Pláne, hogy a G1840 most ~10K, a T változata meg ~15K (a G1820 mindkét változata is). Ez azért százalékosan elég erős felár.

(És ha esetleg a későbbiekben mégis más géppel oldom meg a NAS és/vagy HTPC feladatokat és a Celeronból meg mondjuk kisgyerekeknek csinálok egy játszós gépet, akkor jól fog jönni a sima változat plusz ereje is.)

Új hozzászólás Aktív témák