- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Benőke
őstag
Új projektbe fogtam.
Még csak elméleti szinten.
Házi NAS kéne, szétnéztem és 150-200 alatt nehéz lenne megúszni egyet. Szóval inkább építenék egyet ami azért olcsóbb lenne és erősebb is.
A kapható nasok szinte mind 3,5" lemezekkel operálnak. Oda is vernek a fogyasztásnak.
Nem kapna nagy terhelést amit szeretnék, és 2,5" vinyók is elégségesek lennének. Fogyasztásban és helyigényben is szerencsésebb.
SW RAID -ben gondolkodtam eleve sok kapható nas ezzel operál, alaplapi raid kvázi alig jobb, HW raid kártyák drágák már ha kapni használtan éppen... Ha pedig megsérül az alaplap vagy a kártya akkor integethettek az adataimnak. Tartalék alaplap vagy raid kártya ugye nem megoldás, max céges szinten.
4db 2,5" vinyó lenne + 1 boot drive valamilyen ssd,mSATA... stb 64-120GB tökéletesen elegendő lenne még egyéb célokra is. Na most ház tekintetében dűlőre jutottam.
Mindenképp kicsit szeretnék. Nem 3,5" NAS házat mert nagyok. Elsőre egy mATX házat találtam, de TT Element Q tetszene csak épp nem kapható már és használtan sem nagyon van dömping belőle. Spire 210 lesz szerintem, helyekkel a vinyók elférnek tápnak egy PicoPSU 150/160 maximálisan kiszolgálja. szerintem 50-60W -ot sem éri el maxon a rendszer fogyasztása. Üresjáratban pedig 20w alatt ha minden ok.
Bár ha van valami egyéb ötlet azt szívesen fogadom. Végig böngésztem a házak listáját és ezek maradtak fenn a rostánNa most az alaplapnál és procinál megakadtam. Integrált cuccosokban kevésben van 4 sata + mSATA vagy valami. Ha van akkor 2 külön vezérlős, intel vagy AMD + asmedia. Na most ez így nem szerencsés ugye. Külön proc nélküli lapokon már gyakoribb hogy van 4-6 sata csatlakozó, de ilyen 40k -s lapok + proc. Akad azért elérhető árban AMD -s is. Nem köteleztem el magam Intel vagy AMD irányban, volt mindkét gépem most inteles itx van. Na de AMD ből csak ilyen 65W -os procik vannak. Ez sok egy ilyen kis vashoz. Tehát veszek egy akármilyen lapot és szúrok mellé egy Sata vezérlőkártyát, vagy veszek egy drága inteles lapot és procit, vagy veszek AMD -t ami meg min 65w. Max 35w ig kéne elmenni. Kabini ezért szimpi mert olcsó és belefér a 25W -ba A4 -el is 15w de egy n3150meg 6w igaz harmat gyenge n3700 már jobb. J1900 se rossz a 10W -al vagy a nagy tesója a j2900 penya is 10W. Ha valakinek van valami okos ötlete, vagy tapasztalata azt szívesen fogadnám
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Részesedést vásárol az Intelben a Softbank
- 3D nyomtatás
- AliExpress tapasztalatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Sorozatok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AI modernizálja Brazília áramhálózatát
- További aktív témák...
- Vadiúj videókártyák! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- HP 14 Pavilion FHD IPS i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest