- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Gurulunk, WAZE?!
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- sh4d0w: Csak a profit - emberélet nem számít
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tippm86
tag
válasz
picur10 #41159 üzenetére
Köszönöm Mindenkinek a választ!
Pont a Te hírdetésed miatt kaptam kedvet egy kisebb gép építéséhez.
Az a baj, hogy fm2+ foglalatra már csak az x4 845 (65W) van, de szerintem az gyengébb mint az enyém.
Lehet, hogy váltok egy olcsó Itx Intel vonalra, csak nem tudom milyen foglalatra érdemes. -
HookR
addikt
válasz
picur10 #41124 üzenetére
Több megoldás is van:
- Csendes 80mm-es venti hátulra. Szükség esetén az oldallap első helyére is rögzíthetsz egy beszívó 120mm-es ventit, a Macho által kívánt mértékben előrébb tolva, 2db, egyszerűen elkészíthető adapterlemezzel rögzítve: például ~10mm széles, 1,5/2mm vastag alu lemez, 120(+eltolás) mm hosszú csíkban, lemezenként 4db furattal.
- Lecseréled a hűtőt. Például egy nagyobbacska top-flow változatra.
- Lecseréled az alaplapot középre helyezett CPU-foglalatosra, hogy a Macho-t 90 fokkal elforgatva lehessen rögzíteni. -
HookR
addikt
válasz
picur10 #40842 üzenetére
"...a cél teljes méretű ATX táp, rendes méretű 1050 ti kártya és esetleg a mostani Thermalright Macho 120 Rev A is belemenjen, de ez nem kizáró ok, csak előny."
Hirtelen ezek jutnak eszembe:
- Raijintek Metis (Plus)
- Jonsbo / Cooltek U2
- Enermax Minimo.Q / Inter-Tech SY-800 / Raidmax Element / Sharkoon QB One / Sharkoon Shark Zone C10 / Xigmatek Eris / Xigmatek Octans (Ezek közül szvsz Qb One-t érdemes választani.)"A gépet a tv mögé tenném, szóval a kevésbé kocka megoldásokat keresném."
Ha meg ez fontosabb szempont a 150mm magas CPU-hűtőnél, akkor:
- Silverstone RVZ01B-E
- Silverstone RVZ03B -
válasz
picur10 #40290 üzenetére
Akkor nem lehet itt gond, legfeljebb Te is nekiállsz barkácsolni...
GTX1060 + i5-3470 konfig fogyaszthat max. 200W-ot, ugyanez 1050Ti-vel kb. 150W-ot
Egy normális 350W-os tápnak ez nem lehet gond, de ha parázol, akkor vegyél 450W-os SFX-et, baj nem lehet belőle.1050 Mini vastagságát én sem találom, de 2 slot-nál biztosan nem husibb.
-
válasz
picur10 #40284 üzenetére
Sőt, 4GB-os 1050Ti Mini is ekkora!
Ránézésre szerintem simán elférne a háttértáraid fölött!Persze, ha GTX 1060-at szeretnél, akkor csak a költözés marad...
Tápból SFX méretűt szoktunk ajánlani, átalakító kerettel; pl. Zalman ZM 350-FX, Chieftec, SFX-350BS, Corsair SF450, vagy a nemrég emlegetett Kolink KL-SFX350, srb.
Alacsony hűtőből is van választék, pl.: Alpenföhn Silvretta, Alpenföhn Panorama, SCYTHE Shuriken Rev. B., stb.
(#40283) Grave444
Ja, 2.5 jobb. -
HookR
addikt
válasz
picur10 #17130 üzenetére
"Ha ennyire bizonytalan a kínai megoldás (különben ahogy láttam van rajta P4 csati), akkor inkább marad a wireless, ott legalább gari is lesz."
Úgy látom, Potzee-nak volt Z2-ATX-160-asa, érdemes nála puhatolózni a tapasztalatok kapcsán."A DA2 már macerásabb lesz külföldről, mert gondolom elég súlyos darab lehet. Magyarországon nem szerezhető be ilyen?
"
Fehérholló gyakoriságú, de amikor van, akkor a gyakoriságot és az árat tekintve is alkalmi vétel.Esetleg még ez alapján kérdezz rá Solicidium-ra, megvan-e még neki, eladja-e.
"Akkor az egyedi csatlakozó úgy néz ki, hogy az adapter 8 pines csatlakozójába megy egy szétdarabolt csati, amiből egy ág megy a pico-hoz és egy másik ág közvetlenül a P4 csatiba. Jól értettem, ugye? Képed nincs róla véletlenül?
"
Egy a pico-hoz, a másik kettő meg a P4 csatiba. Fényképem sajnos nincs róla és most nem szívesen szedném szét miatta a masinát. De este majd összedobok valami képi illusztrációt. -
batagy
őstag
válasz
picur10 #17134 üzenetére
Ok.
Mindenesetre, szerintem összefoghatunk, ha rendelésre kerül sor, kevesebb lenne a postaköltség.
A PicoPSU-160-XT-t akkor nem érdemes kintről rendelni, jó a Wireless-bolt is, de Pestre így is kb 1500 Ft a posta (már rendeltem tőlük), szóvak azt felezhetnénk.A Dell-t pedig, ha találunk olyat, ahol mindkettőt árulják, akkor lehetne együtt, bár ha túl sokra jön ki, akkor meg a vámtól és áfától kell óvakodni.
-
batagy
őstag
válasz
picur10 #17131 üzenetére
Ok.
Külső tápra rátérve, én Dell DA-1 álláspontján vagyok, ez kisebb teljesítményű, "csak" 150 W-os. Szerintem a Dell DA2-es 200 W-ja kicsi sok. Bár értem, hogy minél kevésbé megy a táp a névleges teljesítményen, annál kevésbé melegszik, de a 150W-os is általában 40-60W-on fog csak menni, szóval az se lesz kihasználva.
Duracellm fórumtárs itt ajánlotta nekem ezt már korábban, és ott linkelte ezt az oldalt is, ahol valaki ugyancsak a Dell DA-1-et használja Pico-val. Mind a DA-1-et és a DA2-t nagyon jó minőségűnek mondják mindenhol.
A Dell DA-1 csatlakozója nem olyan mint a DA-2, a DA-1 esetén mindenképpen vágni kell a csatit, de szerintem a 4-pin mini-FIT JR dugót könnyen rá lehet applikálni. Arra kell csak rájönni, hogy melyik vezetéket melyik pin-be kell tenni. Az előbbi lengyel blog alján ír is valamit, hogy melyik mi.
Már azt is megtanultam, szintén Duracellm kollégától, hogy nagyon áramerősségek esetén a szokásos 5.5/2.5 csatlakozó már nem ajánlott! Ez fontos. De szerencsére, a PicoPSU-160-XT-nél eleve 4-pin mini-FIT JR csatlakozót raktak, és rámegy a 5.5/2.5, de ez lehúzható! Így, szerintem, a Dell DA-1 végére ilyet csatit kell heggeszteni.
-
batagy
őstag
válasz
picur10 #17126 üzenetére
Ez engem is nagyon érdekel!
Én is éppen ilyen összeállítású gépen agyalok.Az Asrock H77M-ITX bevált neked? Valami hátránya esetleg, amit tudsz?
Milyen proci hűtőt használsz?PicoPSU-val kapcsolatban, azt nem értem, mi lehet a különbség az általad linkelt kék színű Z2-ATX-160 vagy a szokott sárga színű PicoPSU-160-XT között, pl. innen . Majd háromszoros ár van köztük. Vajon van minőségi különbség?
SZERK, közben látom HookR írt ...
-
HookR
addikt
válasz
picur10 #17126 üzenetére
Igen, ilyen módon tápcsatlakozó nélküli dVGA-t (pl. HD6670, HD7750) minden további nélkül tudsz a G860 mellé rakni PicoPSU-160-XT + Dell DA2 esetén. Elméletileg három felé osztott +12V-tal (3. a dVGA tápcsatijába) egy kellően alacsonya fogyasztású (35-45W) processzorral társítva akár a HD7850 is szóba jöhet, de azzal nincs minden kétséget eloszlató tapasztalat. Előfordulhat nem várt buktató, mint az LR1106+Dell DA2 esetében.
A linkelt pico utánzat tapasztalatok hiányában zsákbamacska. Bár csábító az alacsony ára, de:
- nem ismert az egyes ágak terhelhetősége, vagy legalábbis én nem láttam sehol feltüntetve, márpedig a 12V ez esetben kulcsfontosságú.
- kérdéses a megbízhatóság, az alkatrészek minősége. Érdemes lenne egy elektronikában jártas személyt megkérdezni, hogy pusztán a képek alapján mi a véleménye a mini-box.com-os picoPSU-khoz viszonyítva. Laikusként az a benyomásom, nem véletlenül nagyobb a drágább táp nyákja és rendelkezik több alkatrésszel.
- nem látom, hogy lenne rajta külön a proci tápellátására való P4-es tápcsati, ami elvileg nem gond, hiszen azt te is közvetlen az AC adapterről etetnéd. Azonban ez árulkodó lehet arra, hogy eredendően csak kis fogyasztású rendszerekhez szánták, erősebbnek mondható 12V-os ág nélkül.
Szóval csak saját felelősségre!Igen, ez az adapter kábel rendhagyó. Egyénileg kell összerakni. De mivel szabványos Molex Mini-Fit Jr csatlakozókra épül, így kis elhivatottsággal komolyabb gyakorlat hiányában is összelegózható. Számomra a legnehezebb részt az érintkező tüskék kipiszkálása jelentette a meglévő csatlakozókból, mert a több ezer forintos, erre használatos célszerszám hiányában magam faragtam hajcsatból kellően vékony és lapos alkalmatosságot, amivel hozzá lehet férni a csatlakozó szűk résén keresztül a tüske két oldalra horogszerűen kihajló lemezkéjéhez, ami meggátolni hivatott a csatlakozóból való kicsúszását.
-
kribe
őstag
válasz
picur10 #12726 üzenetére
Táp kérdésben csak az ATX-ekhez értek, olcsó és jó pl. ez a táp. Ha később bővíted a géped vga-val akár egy erőssel is megbirkózik.
Ram-ból egy alacsony profilú 1600-as kit tökéletes, pl. a Kingtontól vagy a Corsairtől.Csak SSD-vel szerintem annyira életképes, hogy a következő céges gépbe amit összerakatok nem is lesz hdd, csak egy ssd. 64 gigásból az olcsóbbak és jobbak amiket megvennék pl. az OCZ Petrol vagy az Agility 3, kicsit drágábban nekem best buy a Samsung 830, vagy egy Vertex 4,
Az Intel stock hűtő elég kicsi...
-
HookR
addikt
válasz
picur10 #11656 üzenetére
Hardveraprón is érdemes nézelődni, egyre gyakrabban bukkannak fel mini-ITX-hez kapcsolódó alkatrészek. Pl.:
- Chieftec FI-02BC
- Lian Li PC-Q09FB
- A+ Case CS-160
- M350 (192 x 210 x 62 mm - Ennél apróbbat aligha találsz)
- Gigabyte MIB T5140 -
HookR
addikt
válasz
picur10 #11644 üzenetére
Pl. az Antec ISK 300 és 310 is megfelel az igényeidnek. (A tápot lecserélheted - persze plusz pénzért.) - Antec ISK series
Esetleg érdemes fontolóra venni a külső ODD használatát, mert úgy egészen apró, 2db 2.5"-es meghajtót fogadó házak is szóba jöhetnének. Pl.:
- Antec ISK 100
- Morex T3500 (Ebben slim ODD is elfér, de csak a 2. 2,5"-es meghajtó helyére)"Elég sok bosszúságot okoz, mert nem bírja el a 30-35 tabot Firefoxban, úgy hogy 3-4 tab (közel) full flashes játék. Ez teljesen belassítja."
De miért kell egyszerre 30-35 fület és/vagy 3-4 flashes játékot megnyitni?Ezt nem teljesen értem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- BestBuy topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged