- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Anonymus23 #44279 üzenetére
Köszönöm.
A DDR3 ramokat akkor ki is dobhatom sajnos. -
Patice
nagyúr
válasz
Anonymus23 #44233 üzenetére
-
imibogyo
veterán
válasz
Anonymus23 #44233 üzenetére
Hát én még anno innen egy topiktárstól vettem...
-
törölt tag
válasz
Anonymus23 #44144 üzenetére
A slim ventilátor nem egy nagy eresztés fordulatszám/légnyomás szempontjából, valamint túl közel is van a rács és alatta a tápegység alkatrészei.
Szinte az indulási feszültségig vissza kell szabályozni, hogy ne legyen akkora szélzaj.
Erre a feladatra a zalman fanmate 2 alkalmasabb mint az ellenállás, mert fix feszültséget szolgáltat, az induláskor felvett áramtól függetlenül.
A ventilátor piros-fekete és a vezérlő kimenetén lévő piros-fekete kábelt neked kell összedolgoznod, mert vagy forrasztva, vagy mini csatlakozóval van a ventilátor a tápegységre nyák-jára kötve, a vezetékeit el kell majd vágnod. A vezérlő bemenetet dughatod az alaplap szabad ventilátor, a ventilátor vezérlést ki kell kapcsolni azon a csatlakozón.
A fan-mate tövéhez csatlakozó fehér dugóból, akár kibonthatod a két fehér színű szálat, most semmi szükség rá, azzal is kisebb lesz a káosz.Ha lenne a táp fölött bőven hely, hogy egy jobb fordulatszám/légnyomás arányú vastagabb ventilátort rá tudnál szerelni kívülről a nyílására, akkor talán még halkabb lehetne, az előbbi fix feszültségű módszerrel.
-
dugo_
veterán
válasz
Anonymus23 #44146 üzenetére
Szerintem először ellenállást iktass be. Minden plusz költekezés kérdéses egy ilyen tápnál.
12k egy Chieftec SFX-350BS 350W, ami elég halknak mondható, a kérdéses minőségű LC Power-t meg elsütheted valami madárnak az aprón...Nekem egy Fractal Design Integra SFX 450W-ba (aka. FSP 450-60GHS) került bele egy 4 pines PWM-es NB-BlackSilent Pro 80mm venti, másfél éve megy így kevesebb levegővel a táp, és a venti sem mutat hibát a fesz. alapú szabályzás miatt. Nálam ~130W körül van a teljes terhelés.
Vettem egy ilyen 2 pines kábelt, félbevágtam, és beletoldottam a tápból jövő ventikábelbe, így van aljzatom a későbbi venticseréhez és nem is kellett a táp nyákján mókolni a bekötést.
kép -
tthom
senior tag
válasz
Anonymus23 #44146 üzenetére
Azért mondtam az ellenállást.. Belekötöd a venti ágába. Vagy, ha szeretet a kihívásokat, elvágod a mazzag, aztán kivezeted egy venti fordulatszám szabályzóra. Netán a régi módszer szerint bekötöd a +5 és +12 közé 7V-ra. Régebben én is járattam így egy tápot. Szóval van lehetőség.
Amúgy én is a konyhába akarom kirakni a NASt, ott úgyis mosógép, hűtő, minden van, nem zavaró, hogy megy az is.
-
tthom
senior tag
válasz
Anonymus23 #44144 üzenetére
Hi,
Abszolúte változó.. Láttam ilyet is, olyat is. Annyit megpróbálhatsz, hogy lecsökkented a venti fordulatot mondjuk egy ellenállással.. Azért gondolnám, hogy legyen mindenképp valami légmozgás, mert az abban lévő alkatrészek úgy lettek méretezve. Szóval nem egy életbiztosítás, ha lecsökentetted, utána semmiképp se terheld, mert megsül.
Vagy veszel egy paneltápot, amolyan ATX csatlakozóba illeszkedőt..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Futás, futópályák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gigabyte alaplap topik
- Hegesztés topic
- DVBViewer
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Max
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest