Új hozzászólás Aktív témák

• user137

őstag

válasz marositech #7215 üzenetére

na és akkor mi a verdikt?

én úgy állapodtam meg ezzel a házzal (SG06, i3-540, Scythe Samurai ZZ, 8800GT passzívan), hogy
    - előlapi porfogót kiszedtem (kösz a tippet toldy :R), majd sűrűbben takarítunk (-4C)
    - a táp maradt a helyén, felfelé és kifelé szív
    - a ZZ bordái irányba állnak az előlapi venti levegőjével.
    - a ZZ légkavarója nem fért be, de vettem rá egy 92/100mm Kaze Jyu 1000rpm-et, az is felfelé szív, egyenest bele a tápba illetve a fenti lukakon kifelé (-10C).

így a system hőmérséklet 50C (sajnos hátra nem jut hő a northbridgenek :( ), a CPU hőmérséklet 40-45C közötti, a VGA is bírja, ezzel én már kiegyezek. A gép nem megy a leghalkabban, mert a beáramló meleg miatt a táp felkapcsol olyan 2/3 speedre (a többi alig hallható) de ez egyelőre elfogadható számomra, pedig én kényes vagyok a zajra nagyon. Még szemből nézve jobb oldalról rá lehetne segíteni egy 800rpm/8cm ventivel befújásra.

Lenne még egy ötletem, a tápban megfordítani a ventit lefelé fújóra (helló garancia!), hogy a táp hideg levegőt kapjon, a CPU ventit is hasonlóan, ez segítene az alaplapi alkatrészeknek levegővel, plusz ha már szétszedtem, akkor egy noctua beleugorhatna abba a tápba. Csak hát a gari így bizony elvész. :U

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés