- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bitpork: Ingatlan eladás
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cold5
senior tag
Következő konfigot tettem össze:
CPU: i7 9700K (magas alapórajelre van szükségem, húzva nem lesz!, AMD nem játszik)
ALAPLAP: GIGABYTE Z390 I AORUS PRO WiFi (2db m2 és type-c header feltétel)
RAM: CMK32GX4M2D3600C18
GPU: Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 8GD5 Special Edition (csendesség fontos, 2db monitor, nem lesz játék, nehezen beszerezhető) Azért választottam, mert azt olvastam, hogy nagyon csendes, ha van másik ami jobban illik, vagy halkabb akkor cserélem természetesen.
SSD: 2db M2 Samsung 970 EVO Plus 1TB
PSU: Seasonic FOCUS PX-650
CPU hütő: itt van több lehetőség is: Shadow Rock LP, NH-L12S, AXP-200R
Ház: itt is van több: Ophion Evo ALS, Metis Evo ALS, SG13 Type-C-vel
Plusz ventik: Noctua NF-S12A PWM chromax.black.swapAsztalon lesz, a lehető leghalkabbnak szeretném!
Valami észrevétel? Ajánlás?! Előre is köszönöm!
-
Cold5
senior tag
Adott egy A300 (3400G + 16GB), tennék bele egy Wi-Fi/BT kártyát. Csak a BT kell belőle. Intel 8260-an került bele. Kábel nincs benne és az antenna sincs még meg. Úton van a gyári szett, de gondoltam megpróbálom addig. Ott is kivenném azt a kártyát amit küldenek csak a vezetékre és az antennákra van szükségem.
A következő a probléma: Kártya látszódik az eszközkezelőben, de semmilyen BT eszközt nem lát mikor hozzá akarok adni! Egy bill és egér lenne. (A telefonom látja az A300-at)
Létezhet, hogy a kábel és/vagy az antenna miatt nem látja az eszközöket?!
-
Cold5
senior tag
válasz
#16939776 #47790 üzenetére
Szia,
Köszönöm, a válaszod. Én is féltem a szellőzéstől... Arra gondoltam, hogy a ház tetjét megmunkálom, szellőzést biztosítva.
Akkor dobom a SATA-s SSD-t, és akkor maradjon inkább, az egy M2 NVME csatlakozás.
Melyik lap lenne megfelelő? Esetleg ez: Gigabyte B450 I AORUS PRO WIFIAz In Win Chopin házat néztem még, hogy esetleg az szóbajöhet, de azon nem tetszik az a hálós rész, illetve nincs Type-C és kártyaolvasó sem. Ezek persze nem feltételek, de nagyon jól jönne.
Gondolom még a Realan-t nézzem meg...
-
Cold5
senior tag
Segítséget kérnék:
Ezt a házat néztem ki:
Inter-Tech MW-01 II
Ezek a további alapanyagok:
AMD Ryzen 5 3400G
2X16GB RAM
NVME SSD 500GB, 1TB M2 SATA vagy sima
Noctua NH-L9Az alaplappal vagyok bajban, amíg nem ez a ház volt addig egy Asrock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac volt kinézve, de olyan kellene ami ki tudja szolgálni a házat illetve nem fontos de esetleg 2db M2 hely (1 NVME és egy 1SATA) legyen benne.
Ide egy 120W vagy 150W kocka gondolom elég!?
Köszönöm előre is.
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
A cél: minél csendesebb működés. Felhasználás: adobe termékek. (Gondolkozom: i7 és 32GB RAM)
Egy ilyen konfigot szeretnék összerakni:
Cooltek VR1
Intel i5-6600
Asus ASUS Z170i-Pro Gaming
Corsai LPX 2x8GB 2133MHz
Samsung SM951 M2 SSD 512GB
Asus STRIX-GTX970-DC2-4GD5
Be Quiet Shadow Wings sw1 120mm 2db (a házban lévőt lecserélve)
Be Quiet Dark Rock 3
Be Quiet Straight Power 10 500W CMSzerintetek ez így megfelelő? Illetve ami fontosabb, a ház szellőzése:
Mit gondoltok arról, ha a felső acéllemezt, kifuratnám (több apró kis lyuk)?! Az alsó ventillátor szívná be a levegőt a felső pedig húzná kifelé a házból... -
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Kérlek ajánljatok valami itx-es házat amiben belefér 2db 3,5" HDD? Minél kisebb legyen, ha lehet.
Egy konfigot is ajánlanátok hozzá, Linux (Ubuntu) vagy Win7 futna rajta, (Serviio)!? Lehet passzív cucc is, sőt az lenne a legjobb...Előre is köszönöm!
-
Cold5
senior tag
válasz
Goose-T #22931 üzenetére
Ezekhez a CPU Cooler-ekhez mit szólsz?
A Zalman-t nagyon dicsérik, de csak max. 1500rpm-et pörög. Noctua-t venném, de nem fér be
A lényeg még mindig a csendesség! Asztalon lesz a gép, a monitortól nem messze, szóval jó lenne, ha minél halkabb lenne!
A10-6800K, kell hűteni, teljesen átlagos dolgok + kevés Lightroom.
Egyébként, a mostani gépem egy számítógép asztal erre a részére fenntartott részében van, és semmi mást nem hallok, csak ezt: Arctic AMD Alpine 64 Pro rev.2-t. Nem vettem komolyabb hűtőt rá, mert tudtam, hogy lassan úgyis költözik a gép, pedig ki volt nézve egy Be Quite Shadow Rock TOPFLOW SR1.
-
Cold5
senior tag
shteer: Megkérdezhetem, miért válasz meg az Asrock laptól? Pont ilyennel szemezek...
Kicsit keményebb dió lesz ez a mini-itx váltás... a kártyaolvasóval eléggé bajban vagyok... Lassan ott tartok, hogy külső lesz (nagyon ronda), de akkor meg minek 5,25" vagy 3,5" rész a gépbe...
Az a baj, hogy a házon van ugye USB 3.0 (ami persze szuper), de a lapon lévő usb 3.0 header-t el is foglalja. A kártyaolvasónak is ilyen lenne a vége...
SDXC kártyákat nem szeretnék 2.0 másolni/írni[ Módosította: radi8tor ]
-
Cold5
senior tag
Először is
Abee-vel kapcsolatban, látom, hogy van benne 5,25", de hogy férek hozzá? Le kell hajtani mindig? Vagy...
Lian Li tetszik amit küldtél, de az meg létezik, hogy nem kell bele rendszerventilátor? Így milyen lehet a hűtése? Nekem NAGYON fontos a csendesség!
Eredetileg CM Elite 130-at akartam, de valahogy jobban megfogott ez a négyzet alapú cuccok, főleg az a Nebula!
[ Módosította: radi8tor ]
-
Cold5
senior tag
Még egy kérdés... olyan házat tudtok-e esetleg ami felülről nézve négyzet alakú pl. Xigmatek Nebula, de van benne külső 5,25" vagy külső 3,5" hely?
Majdnem négyzetet találtam, de nem tökéletes: Lian-Li PC-Q27
A külső helynek (5,25" vagy 3,5") szabványnak kell lenni, mert kártyaolvasót akarok belerakni!
Előre is köszönöm!
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Adott ez a konfig:
AMD A10-6800K
Gigabyte GA-F2A88XM-D3H
2X4GB DDR3 1866Mhz Corsair Vegeance LP
Chieftec CT-01B
Be Quite Straight Power E9 400W
Arctic AMD Alpine 64 Pro rev.2
Be Quite SHADOW WINGS 120mm PWM
Samsung 120GB 840 EVOEzt szeretném, átalakítani ITX-re... Tehát kuka az alaplap, ház, és a CPU hűtő (csendesebbet akarok és kisebb kell)
A következő kérdéseim/kéréseim lennének: Csendes legyen!
- Milyen ház? CM 130-ra gondoltam, és abba bele egy ilyet NZXT APERTURE M 5.25", mert kell a kártyaolvasó rész! Vagy tudtok olyan házat ajánlani, amibe van gyárilag ilyen kártyaolvasó és 1 SSD és 1 HDD hely van benne esetleg olyat ami 1db 3,5" külső, 1db 3,5" belső, 1db 2,5" belső? ODD nem lesz a gépben!
- Alaplapból erre gondoltam: GIGABYTE GA-F2A88XN-WIFI, itt a wi-fi miatt gondolkodom, hogy nagyon kell-e nekem, sajnos olyan helyen lakom ahol mocskos sok Wi-Fi van... (5GHz-es a router, csak nem egy szobában lenne a géppel) Mit ajánlotok, ha nem kell a wi-fi?
- Ha CM 130-lesz akkor mi a legcsendesebb CPU cooler amit vehetek és be is fér? Esetleg Scythe Big Shuriken 2 Rev. B?
- HDD-ből a legcsendesebbet szeretném... Lehet akkor inkább 2,5" nézzek? Akkor viszont nem kell a házba belső 3,5" hely, csak 2db 2,5". Milyen megoldást javasoltok max. 1TB-re lenne szükségem?!
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Windows 10
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Windows 11
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Macbook White 13" unibody
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest