Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7025) csorba23


csorba23
tag

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni: adott egy nyaraló Balatonalmádiban. Régen analóg vétel volt, régi tetőantennával és 3 TV-vel. A digitális átállás során a tetőantenna le lett cserélve és lett véve 3db STB.

A probléma az, hogy míg két STB-n minden bejön tökéletesen (100% jelerősséget ír az STB minden csatornánál), addig a harmadik STB-nél az MTV1, MTV2,.Duna, stb. 60-80%-jellel jön, viszont az RTL és a TV2 nem jön be (0% jelerősség). Az STB-k cserélgetése sem változtat a dolgon.

Ahol nem jön be a TV2/RTL, ott van a falban egy beépített antenna csatlakozó, aminek 2 csatlakozója van: TV és RADIO. Ha ezt a csatlakozót szétszedem és a RADIO vezetéket lekötöm róla, akkor bejön az RTL/TV2 is 100%-al, de akkor a másik TV-nél egyáltalán nincs jel (gondolom, a lekötött kábel oda menne tovább).

Az épületről annyit, hogy a tetőnél egy kábel kijön a falból, arra megy az antenna. A két működő helyiségben a falból jön ki a kábel, rajtuk a koax csatlakozóval. Mint említettem, a problémás helyen van csak ez a fali csatlakozó. Arról, hogy a falakon belül mi merre megy, vagy mivel van összekötve, van-e elosztó (szerintem nincs), nincs információ, aki szerelte anno, az már nem elérhető.

Valószínűleg a falban a vezeték csak részben megy kábelcsatornákban, így a vezetékeket kiszedni vagy nem lehet, vagy csak nagyon macerásan. Valamint az elágazásokról sem tudni, hogy hol vannak.

Amúgy az antenna Siófok felé van irányítva. Domboldalban vagyunk és majdnem látni szabad szemmel is a siófoki tornyot.

Tudtok valami javaslatot adni?

Előre is köszönöm:

Csorba

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.