Azért, mert a digitális adás így működik: Ha eléri a minimum jelszintet (nálam ez 27%<), akkor tökéletes a kép, ha nem, akkor egyáltalán nincs vétel. Itt nincsenek hangyák, vagy ki lehet csomagolni a csatorna tartalmát, vagy nem...
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Minimalista pénztárca - Focx C2 Advanced
- Bemutató Megújult a Linkin Park
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - 23/Július II
- Vélemény Gátoljuk meg játékaink halálát!
- Helyszíni riport Hegyen-völgyön, Chongqing
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [antikomcsi:] Ázsia Expressz 5
- [Re:] [joghurt:] Zseniális!
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
- [Re:] [CaNNa3IS:] Gépház az asztalon. Soha nem fogom ezt megérteni.
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [Luck Dragon:] MárkaLánc
- [Re:] [GoodSpeed:] Edzett üvegfólia vagy regenerálódó pl Hydrogél fólia?
- [Re:] DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
veterán
Rövid időre azért nem éri meg venni, mert ott az aktiválási díj is... 3 hónapnál ezzel pont duplája lesz az előfizetés ára...
Dominic1
csendes tag
Ezt értem én, (a többi csatorna tökéletes képminőséggel fogható volt amíg az rtl, tv2 stb nem működött) de most valamiért már mindegyik csatorna tökéletesen fogható.
most akció van, és az árban venne van 6000 forintért. De mivel van kábel TV-m így csak egyenlőre érdeklődés szinten van a dolog, és addig ameddig nem lesz Discovery addig biztos nem váltok.... ha nem muszáj. Csak ha már van egy ekkora, és ilyen TV-m akkor néha élvezném is egy kicsit az előnyeit.
Komi28
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy olyan box-hoz amiben nincs beépített kártyaolvasó, létezik-e olyan kártyaolvasó amit lehetne csatlakoztatni pl. usb-n hozzá?
Ha igen hol-mennyiért?
Köszi
de nincs is rajta CA csatlakozó? (Olyan mint a laptopokon a PCMCA)
USB-s van, kérdés, hogy kezeli e a box, de egyébként sem hiszem, hogy megéri, mert 38k a cucc, és abba még kell az olvasó ami olyan 12-15k, úgyhogy kb 50k. annyiért meg már olyan boxot kapsz, hogy ihaj
c41r0^
őstag
Tehát, Nagy Lajos K. útja 167, 3. emelet, Hama, erősítős belső antenna
eredmény: minden szabad DVB-T adás és rádió tökéletesen bejön
jelenleg az antenna a földre, egy sarokba(!!!) került, úgy, hogy a számítógépasztal leárnyékolja (néha blokkosodás van, kb. 10 perceknént 1-2 mp kihagy, főleg az M2-n), és nincs rálátása az ablakra, de az antenna máshol a rövid táp- és koaxvezetéke miatt nem fér el máshogy, majd veszek másik antennát, ez csak tesztjelleggel került ide
ja, és a kedves, helyi antennaboltos kollégát csókoltatom, aki szerint a vétel itt lehetetlen...
club1
veterán
Lehet hogy csak fél évvel ezelőtti információval bírt, amikor a pesti adók teljesítménye még csak negyedekkora volt...
zsír
hát mindig vannak okos szakik akik jobban tudnak mindent, mint a valós tények
club1
veterán
Kezdenek jelentkezni a digitális műsorszórás hátrányai (ha minden igaz, fogunk mi ezért még sokat fizetni): [link]
Komi28
senior tag
Box nem az enyém (nekem kábeltv-m van). Nincs rajta CA, csak scart, usb, hdmi, antenna.
Akkor nézik ami van
c41r0^
őstag
nem, abban képben volt, hogy nemrég történt a jeladók erősítése, viszont azt nem értettem, hogy szerinte nem a Száva utcai adóra kéne rálátnom, hanem a Széchenyi hegyre, ebből is látszik, hogy nem igazán életképes az, amit mondott, miszerint az adótorony nem rádiuszban sugároz, hanem egyirányban, egy sávban... vagy valóban így van, csak én a Széchenyi adó vert jelét fogom...
abban nem kételkedett, hogy kültérivel menne, ő szobaantennára mondta, hogy tutira nem menne
a lényeg, hogy működik
[ Szerkesztve ]
"és a digitális dvb-t rendszeren is ingyen fogható."
hát én a három szolgáltató helyébe összefognék, és beintenék az RTL klubnak (amúgy sem nézem szinte soha) és akkor mehetne a pi***ba az ilyen ötleteivel
Runne
csendes tag
Sziasztok,
a hétvégén vettem egy ilyen készüléket:
http://www.aldi-hungary.hu/hu/html/offers/2867_21294.htm
valamint egy ilyen szobaantennát:
http://www.photohall.hu/3732_thomson_antd_237_dvbt_antenna/
A 7 szabad program kitűnő minőségben fogható, gondoltam benevezek a fizetős részre is.
Vettem egy CA Modult ( http://www.photohall.hu/dvbt/3825_alcor_cam_modul/ ) és egy 6 hónapos MindigTV kártyát. Amint behelyezem ezeket a TV-be, abban a pillanatban a kép kifagy, darabos lesz, a hang normális marad.
Szerintetek mi lehet a baj?
Köszönöm a válaszokat
a hiba csak a kódolt vagy a kódolatlan csatornákra is kiterjed?
mi van akkor ha csak a modult dugod be a TV-be kártya nélkül?
Lala6
őstag
Szerintem itt a TV-vel lesz a probléma, nem tudja kezelni rendesen a modult.
TV kikapcs, bekapcs nem segített?
Runne
csendes tag
Helló,
kártya nélkül, csak modullal is ezt produkálja, akadozik a kép...
Runne
csendes tag
Sajna nem segített.
Megoldás? Külső box?
(Írtam egyébként a TV gyártójának, hátha jön onnan vmi infó)
Lala6
őstag
A TV honlapján nincs esetleg új firmware hozzá?
Mondjuk, ezt az Alcor modult nem ismerem, én a Technisat-ot szoktam ajánlani, azzal soha semmi gond nem volt. Lehet éppen modul is.
Esetleg nincs valaki ismerősöd akinek van modulfogadós tévéje, azzal kilehetne próbálni a modult?
Vagy ha tudnál kölcsönkérni egy Technisat modult, akkor a tévéd tudnád vele kipróbálni.
A TV sajnos nem egy nagy márka, ezért gondolom, hogy ott lesz a hiba.
Külső box-al drágábban jössz ki, meg plusz lesz még egy áram fogyasztó a lakásban.
Ha külső box mellett döntesz, akkor ajánlom a Wayteq dobozát, elég jól sikerült darab: [link]
hm, érdekes. ahogy Lala6 is írta jó lenne egy másik kártya olvasóval kipróbálni.
merre laksz?
Lala6
őstag
Nézd mit találtam: [link]
Kell egy gyors reg hozzá. A TV típusát sajna nem tudtam kideríteni, de nézd meg, hátha találsz hozzá itt valamit.
club1
veterán
Én azért nem javaslom ezt a Wayteq box-ot, mert sem avi-t, sem mkv-t nem lehet vele lejátszani. Mivel utóbbit a mai usb-s tv-k többsége sem támogatja (még), ezért ezt az eszközt használva a saját hd minőségű felvételek lejátszásához külön médialejátszó eszköz kell.
és melyik tud? tudnál egyet mondain nekem?
club1
veterán
Konkrét típust nem tudok, set top box-okkal nem foglalkozom. Csak tudom, hogy több ilyen típus is van...
áh, köszi, nekem mr a tény, hogy van ilyen is új infó volt Majd utána nézek.
[ Szerkesztve ]
Runne
csendes tag
Nem akarok mindenkinek külön-külön válaszolni, nehogy csak az én hozzászólásaimmal legyen tele az oldal... :-)
Szóval köszönöm mindenkinek a segítséget.
Másik modullal még nem próbáltam, de lehet, hogy érdemes lenne. Egyébként Budafokon vagyok.
A medion honlapján nem találtam ehhez a típushoz firmware frissítést.
A fórum linkjét köszönöm, reggelek és rákérdezek. A Tv pontos típusát tudom (1. a papírokból, 2. az osztrák medion oldalon (www.medion.at) külön oldalt szenteltek ennek a típusnak)
Lala6
őstag
Az a baj, hogy amelyik tud mkv-t lejátszani az meg más miatt nem tökéletes (pl. nincs benne kártyaolvasó). A Wayteq sem tökéletes, pl. van hogy hajnalban bekapcsol, és csak reggel kapcsol ki. De a Wayteq-hez úton van egy új sw, amiben elvileg a hibák javítva lesznek.
mkv lejátszásra pl. nagyon ajánlom ezt a készüléket, de ebben meg nincs kártya olvasó.
Tudnék mondani egy pár olyan készüléket is, amit messziről el kell kerülni, de nem írom ide le(nehogy a kobakomra koppintsanak), aki kíváncsi rá, az keressen privátban.
[ Szerkesztve ]
csak mert gondoltam kipróbálhatnád az enyémmel. Én csepeli vagyok, nem is olyan messze akkor
Runne
csendes tag
Köszi szépen, de egy haveromnak is ilyen volt, kipróbáltuk és működik!
Még egyszer köszi a segítséget.
amadeus11
senior tag
Elindultak a tesztadások Csávolyon ! ( 45 és 68 -as csatorna )
There is a star
holinorby
tag
Sziasztok!
Lenne egy technikai kérdésem!
Nekem van már egy digi tv-m, a parabolától jön le egy koax kábel a tvhez.
Meg lehet azt oldani, hogy ha felteszek egy digitális földi vevőt vagy hogy hívják, akkor azt ugyanarra a kábelre kötöm rá? A 2 különböző megoldás zavarná egymást?
Alul van egy fali aljzat, így rá tudom dugni a tv-re és a digi beltérire is...
club1
veterán
A digitális földfelszíni vételhez szélessávú antenna kell. Azt hova teszed a rendszerben? A második gond pedig az lehet, hogy a digitális szolgáltatód esetleg használja az egyik olyan csatornát, amin a földfelszíni jel jönne.
pH03N1xM
tag
Gondolom a digitv az dvb-s v. analog? (nem ismerem a digit, kabelen tudom h. van dvb-s naluk). Ha dvb-s, akkor az a tv-ben ugyis spec decodert/antennacsatlakozot igenyelne, szoval valszeg nem. Az analog jelre siman ra tudod rakni a dvb-t uhf antenna jelet, utana a tv kezelni fogja a digitalis reszt is. En a helyi szolgaltato kabeles analog jelere raktam ra az uhf antennam dvb-t jelet (nincs utkozes, mivel a helyi szolgaltato csak vhf tartomanyban ad) - tokeletesen mukodik, osszesen 23 digitalis adasom van (nyugati hatar mellett jonnek az osztrak adok is)
SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
club1
veterán
Nálunk sajnos az egyik csatornát használja a Fibernet, így nem tudom a digitális adásokat együtt nézni a kábelesekkel.
pH03N1xM
tag
Oh, elnezest, termeszetesen a kabelen dvb-c van, nem dvb-s.
SETVLC MACRO bfins \2,(a0){d0:\1} add.w \1,d0 move.l d0,\3 lsr.l #3,\3 add.l \3,a0 and.b #7,d0 ENDM
holinorby
tag
Egy kicsit összezavarodtam, naszóval a digi beltérién fel van tüntetve hogy dvb, de alá az van írva hogy mpeg2, az meg itthon ugye nem jó, viszont a tv-ben van mpedg4 dekóder...
Úgy gondoltam, hogy felmászok a tetőre, felrakom a lavor alá vagy fölé a földi antennát és a kettőt 1 db kábelen lehozom a szobába, ott pedig 2 dugós aljazatom van, tehát akkor rá tudom kötni egyszerre a tv-re és a digi beltérire is....
Egy új kérdésem, hogy ha a digi beltéri képes esetleg továbbküldeni ezeket a földi digitális adásokat a tv-nek, hogy az utána dekódolni tudja azt?
club1
veterán
Ha a digi beltérinek van antenna kimenete, akkor igen.
pH03N1xM
tag
Kerdes h. a digi belteri mifele. Ha adsz tipust es pontos leirast h. mi hova megy az segit. (abszolut nem ismerem a digi cuccait).
holinorby
tag
Nos digi beltériéből antenna kimenet tv-be be, nem talált semmit, aztán kipróbáltam, hogy az aljaztból egyből a tv-re, de úgysem, lehet a lavor nem is tudja begyűjteni a földi adásokat?
pH03N1xM
tag
Termeszetesen nem. UHF antenna kell hozza, errol irtam lent.
holinorby
tag
Jó akkor már ezt is tudom....
most akkor már csak be kell szerezzek egy antennát
suste
veterán
Sziasztok!
Jól értem, ha ezt megveszem, akkor bedugom a Samu Mpeg4-es tuneres tv-be, akkor foghatom az analóg és a digitális adásokat is?
[link]
club1
veterán
Jól érted. Feltéve, ha a tetőantenna és a tv közé beteszel néhány méter koax kábelt, és olyan helyen laksz, ahol van földfelszíni digitális sugárzás. De mi szükséged van az analóg adásokra?
ajani
aktív tag
Sziasztok! Lehet, hogy nagyon láma lesz a kérdésem, de összeszedve minden bátorságomat felteszem
Kis bevezető, hogy tiszta legyen mit akarok. Pár hónapja egy kósza ötlettől vezérelve beszereztem a vaterán egy asztali HDMI kimenetes DVD felvevőt és egy 19"-os DVI-s monitort. Ez a szett egy 3000Ft-os hangszóróval kiegészítve kitűnően működik a hálószobában TV és DVD funkcióban. És az egész megállt 26000Ft-ban.
Egy dolgot hiányolok a rendszerből, nevezetesen, hogy nincs usb bemenetem, tehát nem tudok pendrive-ról filmeket lejátszani, az újraírható lemezekkel meg már tele van a t...
Az Auchanban nézelődve láttam több usb-s, mkv képes DVB-T vevőt, és azon gonodlkozom, hogy alkalmasak lennének-e leválatni a DVD felvevőt a fenti remdszerben.
Magyarul az a kérdés, hogy tudom-e tunerként használni valamelyik DVB-T vevőt digitális UPC rendszeren (Szfvár)? Amennyire értek hozzá (inkébb nem mint igen) a kébeles adás DVB-C. Olyan vevőt kellene keresnem, ami tud DVB-C-t is?
Előre is köszönöm a válaszokat!
''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' - Rejtő Jenő
hati
addikt
A kábeles digital UPC-t csak a saját médiaboxával használhatod.
ajani
aktív tag
Igaz ez az alapcsomagra is? Most sem használok semmilyen boxot, mégis van adás.
''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' - Rejtő Jenő
hati
addikt
itt a digitálisról beszélünk
cigam
félisten
Te kérdezted a digitális csomagot. Analógban persze hogy megy a TV, de ahoz nem dvb-t vevő kell, hanem analóg.
Plusz a UPC rendszerén semmit nem tudsz kezdeni a dvb-t vevővel, merthogy az a földi sugárzású tv adók szabványa. Kábeles digitális adát dvb-c-nek hívják. Mezei dvb-c vevővel sem érsz semmit a UPC rendszerében, mert ahoz spéci kártyával társított box- kell. Viszont a digiTV nél már van értelme, merthogy aott nincs lekódólva, és bármelyik dvb-c vevővel nézheted a digitális csomagot (az HBO kivételével, mert ahoz megintcsak egyedileg kártyával társított box-ot adnak.)
Viszont ha jó helyen lax, akkor egy szobai antennával befoghatod a mindígtv adását, és alapból 7 mindígtv extra előfizetéssel +10 csatornát tudsz fogni a kábelszolgáltatótól függettlenül. Ez alternatív megoldás lehet a problémádra, ha azokat a TVadókat szoktátok nézni ami szerepel a kínálatban.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
Kroni1
veterán
Sziasztok! Mikor lesz a digitális átállás itthon? Lehet tudni pontos dátumot? Biztos volt már itt, de nem találtam infot.. Köszi